TAG | Happy Skin

11:47 de.
Köszönet PAncsinak ezért a szuper kis tag-ért :). A sminkelés mellett nyilván imádok az arcápolással is foglalkozni, szóval még szép, hogy válaszoltam én is a kérdésekre. Töltsétek ki Ti is lent komment formájában, vagy posztban!




1. Milyen típusú a bőröd?
Babapopsi :D. Tényleg olyan puha és sima, de egyébként egy őrült, érzékeny vadállat. Van hogy hónapokig tocsog a zsírban, van, hogy csontszáraz. Most éppen normál/száraz, a mattító alapozóimat felejthetem is el, más meg nincsen. Klassz... Néha előjönnek kis szörnyecskék, főleg a piros betűs ünnepnapok környékén, de alapvetően ezzel már hála istennek nincsen problémám.

2. Mi a kedven bőrápoló terméktípusod?
Egy brutálisan erős, de könnyed textúrájú, gyorsan felszívódó hidratálókrém vagy szérum. Mondjuk a Clinique Moisture Surge krémzselé vagy a DDML+.

3. Mi a legfurcsább összetevő, amit alkalmaztál a bőrápolási rutinodban?
Soha nem használtam még semmi egzotikus terméket, mert általában mindenre allergiás szoktam lenni...

4. Írd le öt szóval a bőrápolási rutinodat?
Egyszerűség, tisztítás, radírozás, hidratálás, illatanyagmentesség.

5. Törlőkendő: igen vagy nem?
Nem. nem és ezerszer nem, csak ha mondjuk a karomról kell lemosni a swatchokat. Rühellem őket, borzalmasak, fáj, szúr, dörzsöl, blöá. Kivételt képez a mikorszálas portörlő, az nagyon puha és jó :D.

6.Tonik: igen vagy nem?
Már nem, elég a micellás víz is. Nagyon minimális számú terméket használok a bőrápolási rutinomban, minden felesleges dolgot kiiktattam és a tonik is ezek közé tartozik nálam.

7. Legjobb fegyver a pattanások ellen?
Szalicilsav. Amúgy Clinique Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel. De ez csak a néha előbukkanó rondaságokra okés, súlyos aknéra nem elég.

8. Mik a fő problémáid a bőrápolásban?
Az, hogy kb mindentől kipattogok és minden azonnal eltömíti a pórusaimat. Nem használhatok túl zsíros krémet, sem fényvédőt, sem primert, sem kb semmit... Nagyon bosszantó, hogy míg más azt vesz meg magának és azt ken az arcára, amit csak akar, addig én alig válogathatok valamiből... De egyébként nem panaszkodhatok, mert tényleg nagyon 'szép' a bőröm, nem hámlik, nem tágak a pórusaim, nincsenek ráncaim, puha, sima, rugalmas és egyenletes a színe is, egy-két régről megmarad piros kis hegecském van csak. 

9. High-end vagy drogériás bőrápolási termékek?
Nekem az ár mindegy, ha a bőröm megszeret valamit. A micellás vizem pl Garnier, imádom, tökéletesen bevált, az arckrémem nappalra Clinique, estére Uriage, a lemosóm és a radírom szintén drogériás. De mindig keresem az újat, a jobbat :). Csak a kis problémáim miatt elég limitált a választék...

10. Kedvenc bőrápolási márka?
Clinique és Uriage, bennük még nem csalódtam és a bőröm és szereti őket.

11. A gyógyszertárban vagy és csak egy bőrápolási terméket vehetsz, mi lesz az?
Remélem tartanak Uriage-t... Mert akkor Uriage Toléderm Riche Créme.

12. Kedvenc bőrápolási blogok?
Most jön a kiátkozás... Én ilyeneket ugyanis nem olvasok, mert ami másnak jó, az tuti nem lesz jó nekem. Soha, senkire, még orvosra és kozmetikusra sem hallgatok, ha a bőrömről van szó, mert csak én (és a bőröm) tudom, hogy mi a jó nekem, mi vált be és mire van szükségem. A szektavalláshoz hasonló térítő blogoktól meg egyenesen a hideg ráz ki. Lehet pár jó tippet olvasni itt meg ott, de a bőrápolás szerintem nem olyan, mint a smink... Itt mindenkinek más-más dolog fog beválni, meg kell tapasztalni saját magunknak, hogy mit szeret a bőrünk. Felesleges erre meg arra hallgatni szerintem, kivéve, ha fényvédelemről van szó.




2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy Te is kitöltötted :)
    Nagyon hízelgő az első mondat, de sajnos ez a remek Tag nem az én fejemből pattant ki, én Carmenesque oldalán találtam, így nem enyém az érdem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt későn este az agyam már nem dolgozta fel :D de, ha te nem vagy, akkor nem olvasom ;)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.