Tag | Makeup Addict

5:11 du.
Nemrégiben fedeztem fel Ashley blogját, a Sultry Suburbia-t (csodás sminkeket csinál ez a csaj, csekkoljátok le mindenképpen), ott bukkantam rá erre a tag-re, ami a Makeup Addict, vagyis a Smink Függő nevet kapta. Tökéletes! (A Ti válaszaitokat is várom a kommentekben!)



1. Melyik az a termék, amiből mindig vásárolsz, pedig már rengeteg van belőle otthon?
Melyik nem???? Egyébként elsőre a szempillaspirál ugrott be, indokolatlanul sok van belőle felbontva, és előbb száradnak be, minthogy el tudnám őket használni... Shame....

2. Melyik az az egy termék, ami nélkül nem tudnál élni?
Soha nem tudnék lemondani az alapozóról. Egyszerűen létszükséglet, ki sem mozdulok nélküle sehova, mert annyira nem szeretem a 'pucér' bőrömet. Bekattannék, ha nem lenne...

3. A kedvenc sminkmárkád?
Egyértelműen MAC, a legtöbb cuccom tőlük van. Plusz Urban Decay :).

4. Mekkora a smink kollekciód?
Szerintem ahhoz képest nem is olyan nagy... Jó persze nem kicsi, biztosan jóval nagyobb, mint a legtöbb emberé, de ez szakmai ártalom na :D. Azért annyi cuccom nincsen, mint pl egy profi sminkesnek, vagy mint a külföldi bloggereknek.

5. Hogyan tárolod a sminkcuccaidat?
Van egy nagyon szép IKEA Malm szekrényem, 6 fiókos, leginkább abban, de a legtöbbet használt rúzsokat, szájfényeket, szempillaspirálokat meg hasonlókat plexi vagy akril vagy milyen kis tárolókban az asztalon.

6. Mennyi sminktermék van jelenleg a táskádban?
Uhh... na lássuk csak... Egy folyékony rúzs, egy szájfény, két korrektor (minek kettő???), egy púder, egy ecset, műszempilla ragasztó (mert soha ne lehessen tudni), mattító lapocskák és asszem ennyi. Nem olyan sok, nem szeretem őket magammal hurcolni, nehogy bajuk legyen vagy elhagyjam őket (mint az Armani szájfényemet...).

7. Ha kifoszthatnád egy bloggerina smink készletét, kit választanál?
Nem szép dolog kifosztani másokat... De ha megtehetném, akkor Temptalia Christine kis kollekciójára simán rávetném magam :D. De hát ki nem?????

8. Mennyi időbe telik míg elkészíted a sminkedet és mennyi terméket használsz hozzá?
Ha ráérek, akkor kb egy óra amíg minden tökéletes nem lesz, de ha sietni kell, akkor is kell legalább 20-25 perc, mert szeretek szöszmötölni. A lassú sminkhez rengeteg dolgot szoktam használni, mert olyankor full szemet is csinálok, meg általában műpillát is, de nagyjából kb 10-15 terméket, a gyorshoz pedig minimum 9-et (alapozó, korrektor, fixáló púder, pirosító, rúzs vagy szájfény, szemöldökpor, szemöldök fixáló, szemhéjalap, szempillaspirál). Wow... kicsit soknak tűnik...

9. Vettél már úgy sminkcuccot, hogy tudtad, hogy nem fogod soha használni?
Úgy még nem, hogy előre tudtam, hogy nem fogom használni, de úgy már igen, hogy megtetszett, akartam is használni, de soha nem vettem elő végül. Ez van... Ruháknál és cipőknél amúgy többször járok így.

9 megjegyzés:

  1. Ez tök jó lett :D Nekiestem én is:

    1. Melyik az a termék, amiből mindig vásárolsz, pedig már rengeteg van belőle otthon? - Alapozók, szörnyű vagyok, de még nem találtam meg az igazit és mindig elcsábulok valami új kipróbálására... És rendszerint egy se jó... Még jó, hogy krémmánián el tudtam passzolni felét, különben már kiköltözhettem volna a szobából

    2. Melyik az az egy termék, ami nélkül nem tudnál élni? - Yes, alapozó. Vagy korrektor. Csúnya az arcbőröm, ezer színben játszik, és megöl, ha nem takarhatom el legalább minimálisan.

    3. A kedvenc sminkmárkád? - Drogériából a Catrice, tőlük van a legtöbb cuccom, a Naked2 palettám óta pedig hajrá Urban Decay!

    4. Mekkora a smink kollekciód? - Picike! De pl anya szerint, aki csak a korrektor-szemceruza-szempillaspirál bermudaháromszögben mozog, meg indokolatlanul nagy.

    5. Hogyan tárolod a sminkcuccaidat? - Komód tetején kis dobozok, plasztik tárolók, meg a legfelső fiók, hogy jól kéznél legyen minden.

    6. Mennyi sminktermék van jelenleg a táskádban? - Jelenleg egy se, de amit magammal szoktam vinni az egy korrektor, és az ajakbalzsam/rúzs, amit viselek aznap.

    7. Ha kifoszthatnád egy bloggerina smink készletét, kit választanál? - Hát én nem mondom, hogy nem lopnálak meg, Lolly :D (Meg te vagy az egyetlen blogger akit rendszeresen olvasok - youtube-osok közül szerintem Kathleen Lights cuccait hordanám el kérdés nélkül)

    8. Mennyi időbe telik míg elkészíted a sminkedet és mennyi terméket használsz hozzá? - Legalább fél óra, mer' béna vagyok és sokat piszmogok, meg szeretek is piszmogni vele :D Alapozó, korrektor, púder szem alatti fixálásra, szemöldökceruza, pirosító/bronzosító mert anélkül simán halottnak nézek ki, szempillaspirál - ez a legegyszerűbb verzióm. Meg ajakbalzsam, mert anélkül erősen emlékeztet az itteni vidéki járdák felületére.

    9. Vettél már úgy sminkcuccot, hogy tudtad, hogy nem fogod soha használni? - Hát én hazahoztam egy Pupa palettát gyönyörű bogyószínekkel, mikor ha valami rosszul áll, az ez... :D De végül mégis ez lett az egyik kedvenc palettám. Valamint újabban alapozóknál már érzem, hogy nem fog beválni, de akkor is ki akarom próbálni, mert a remény hal meg utoljára de miért ő kezeli a pénztárcámat is...

    VálaszTörlés
  2. De jó! Szerintem én is ki fogom tölteni - valamikor...tetszenek a te válaszaid is...:D

    VálaszTörlés
  3. @Lies: áááá Kathleen szobáját én is kirámolnám, imádom azt a csajt :D annyira kis vidám és aranyos :)

    VálaszTörlés
  4. @Lolly: Én is imádoom! Szóval fosszuk meg a megélhetésétől, mert úgy szeretjük :'D

    VálaszTörlés
  5. Nyiháááá imádom az ilyen posztokat! :)
    1. Rúzs. De már gyógyulóban vagyok. 2 hónapja tiszta.
    2. Szempillaspirál. Vagy inkább tus. Nem, mégis spirál. Áááááá. Tus. Nyeh....
    3. Nincs kedvenc. Ami szép az kell. És kész. :)
    4. Erről sajnos nem beszélhetek... :D
    5. Tematikusan 8-9 dobozban. Van a mono szemhéjpúdereknek, pirosítóknak, palettáknak, lakkoknak, rúzsoknak, szájfényeknek, púdereknek, szemceruzáknak és tusoknak. Plusz egy három fiókos szekrényke, amiben a kiegészítőket (ecsetek, vattakorongok, műszempillák, mütyürök) tárolom.
    6. Szempillaspirál, szemhéjtus, 2 db rúzs, ajakbalzsam, mattító lapok.
    7. Téged. :D
    8. A mindennapos smink 30 percet igényel és ebben a fogmosás és a hajmosás-szárítás is benne van. Szem alatti karikák eltüntetése, tusvonal, spirálozás, rúzsozás, púderezés, pirosítás. Ehhez 11 cuccot használok. A masszívabb sminkeknél, ami már Color Tattoo-kat és mondjuk strasszok felragasztását is magába foglalja, kb. 16-ra nő ez a szám, ill. 40 percre módosul a művelet. Én nem szöszölök, nincs hozzá türelmem, hatékonyan pakolgatom magamra a festéket. :)
    9. Természetesen. A pirosítókkal általában így vagyok. Rengeteg van, mert cukik, szívecskések, virágocskások, színesek, mintásak. De csak a Nars-omat használom.
    És ahogy mondani szoktam volt: Én nem vagyok őrült. Anyukám kivizsgáltatott.... :)
    Virág

    VálaszTörlés
  6. Én is kitöltöttem. :) http://moonangelstories.blogspot.hu/2015/05/makeup-addict-tag.html

    VálaszTörlés
  7. Eléggé megkésve, de nem bírok ellenálni az iyen csodák kitöltésének!

    1. Körömlakk! Szigorúan véve nem smink, ráadásul állandóan kékes/zöldes darabokat veszek, elfelejtve, hogy amellett a legfehérebb kacsó is ronda vörös mancsnak tűnik. Smink-sminkből a rúzsok jelentik a legnagyobb csábítást, bogyógyűjtő ősasszony énem imádja a színűket.
    2. Vörös rúzs. Eleinte én is alapozó/korrektor/fedés körben gondolkoztam a praktikusság miatt, de a szerelem a rúzsok felé húz. <3
    3. Inkább termékkategóriákra vannak kedvencek. "Ami egész nap az arcomon van" nyertese a MAC, ceruzákból és rúzsokból a Bourjois és az Artdeco,szempillaspirálból a Maybelline, a többinél meg még a keresés stádiumban vagyok. :)
    4. Jó úton a minimalizmus felé. :D A szabály, hogy csak akkor veszek újat valamiből, ha a régi elfogyott. Inkább kevesebb, de jó minőségű holmi a cél. A limitált büdzsét és a luxus szeretetét így tudom összeegyeztetni.
    5. IKEA fésülködőasztal fiókjaiban, tetején, egy kaspóban az ecseteket meg a spirált, és egy fadobozban a rúzsokat. Ami nem fért el, és csak ritkán használom, azt egy komód alsó fiókjában. Ebben minden szépségápolási holmi benne van, hajbodorítótól a talpkrémig.
    6. Esténként kipakolom a táskám, de ma tükör és rúzs volt velem.
    7. Senkit! Pillanatnyilag egy darab fekete szemceruza hiányzik a készletemből, ezt meg inkább simán megveszem. Bár valami koreai blogger ha selejtezne a sok csodacucc között, szívesen tartanám a zsákot! :D
    8. Attól függ, mikor ébredek. Átlag 20 perc az arcmosás, színezett napvédő, korrektor, púder, pirosító, lush krémárnyaló, tus, szájceruza, rúzs. Ha korán kell kelnem, akkor elfelejtem a tust, mert rájöttem, hogy reggel kilenc előtt nem tudok bánni vele. :D

    VálaszTörlés
  8. Én is megcsináltam:)
    http://norahsweetthings.blogspot.hu/2015/06/my-makeup-addict-tag.html

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.