Spring cleaning | Otthoni szörtelenítés a Veet-tel

Azt hiszem a szőrtelenítés téma mintha kissé el lenne hanyagolva a beauty blogokon és ebben azért én is bűnös vagyok, mert nálam is csak nagyon ritkán fordul meg ez a téma. Pedig mindenki szőrtelenít - szerintem - valamilyen szinten, pláne ilyenkor a nyár küszöbén. Én például az esetek többségében betegesen igyekszek megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól, mert egyszerűen r-ü-h-e-l-l-e-m őket. Az összeset, kivéve a hajamat, meg a pilláimat, meg a szemöldökömet... Csak ne lenne olyan fáradalmas és hosszú művelet tetőtől talpig lecsupaszítani magunkat, pláne, ha nem szeretünk mondjuk kozmetikushoz járni.




Szerencsére már rengeteg otthoni módszer is a rendelkezésünkre áll és folyamatosan érkeznek az újdonságok is a drogériák polcaira. A Veet is előrukkolt nemrégiben egy teljesen új termékcsaláddal, ami a Natural Inspirations nevet kapta és (majdnem) csupa természetes alkotóelemekből áll. A kínálatban mindegyik terméknek - hideg gyanta csíkok, cukorgyanta és szőrtelenítő krém - van egy egy érzékeny bőrre való változata is és olyan finomságokkal vannak telepakolva, mint például az argán olaj, az aloe vera és a szőlőmagolaj. Ezeket szeretném most ebben a posztban jól kivesézni Nektek :).


  • a doboz 12 gyantacsíkot és két olajos törlőkendőt tartalmaz
  • a legegyszerűbb és leggyorsabb otthoni tartós szőrtelenítési módszer
  • nem fájdalmas
  • lábra és karra


Szeretem a gyantacsíkokat, olyan egyszerű őket használni, különösen ezeket, mert a kialakításuknak köszönhetően könnyű megragadni és lerántani őket. Érdekes módon kevésbé volt fájdalmas a művelet, mint általában szokott lenni, vagy csak egyszerűen megedződtem. Sajnos én az extra érzékeny és puklisodásra hajlamos karomon nem tudom használni, de a lábszáramra tökéletes, az irritáció minimális volt és benövések sem voltak utána, bár ez is hajlam kérdése.




  • a doboz egy tubus krémet és egy spatulát tartalmaz
  • szőlőmagolajat tartalmaz
  • kétszer hosszabban tartó simaság a borotválkozáshoz képest
  • bőrpuhító hatás

Hiába érzékeny bőrre találták ki ezt a krémet én azért egy kissé félve próbáltam ki, mert tartottam attól, hogy irritálni fog. Nyilván ezért volt teljesen logikus lépés a bikinivonalamat szőrteleníteni vele... Szerencsére azonban csupa kellemes tapasztalatról számolhatok be. A használata egyáltalán nem volt olyan macerás, mint amilyenre számítottam, 10 perc alatt készen voltam és babapopsi lettem :). Egyáltalán nem irritálta a bőrömet és elég sokáig sima is maradt, amin nagyon meglepődtem. A lábamra és a karomra nem pazarolnám el, de bikinire és hónaljra csúcs-szuper, főleg azoknak, akik nem bírják a gyantát, de a borotvánál hatásosabb módszerre vágynak. 




Veet Natural Inspirations Cukorgyanta Érzékeny Bőrre - 2499 Ft
  • a doboz tartalma egy tégely cukorgyanta, 12 db gyantacsík és egy faspatula, amin egy kis hőindikátor is található
  • vízzel lemosható formula -yaaaaay
  • abszolút fájdalommentes a használata (hihetetlen...)
  • kicsit macerás


Nem volt már számomra ismeretlen a cukorgyanta, nagyon szeretem, mert noha nyilván ragacsos, de vízzel lemosható és így nem annyira maszatolós a használata. Lábra és karra nekem annyira nem vált be, mert túl finomak a szőrszálaim és nem mind ragadt bele a gyantába, ergo nem mindet tudja leszedni, viszont az intim részekre és a hónaljra (ha kicsit már hosszabb) egy álom, mert abszolút nem fáj a lehúzása, el sem akartam hinni, pedig készültem a visongásra, amikor az alsó régiómat kezelésbe vettem vele. Persze magunknak nem éppen leányálom ezeket a területeket legyantázni, de egy kis ügyességgel és türelemmel gyorsan megy.



A Veet igazán kitett magáért, nagyon jól sikerült a Natural Inspirations termékcsalád, csak ajánlani tudom őket. Azt hiszem, hogy leginkább a cukorgyanta lopta be magát a szívembe, mert ugye a hatása tartós és tényleg hihetetlen, de abszolút és teljesen fájdalommentes a használata. A Veet Natural Inspirations termékeket megtaláljátok a drogériákban és a hipermarketekben (ha rákattintotok a nevükre, akkor a Rossmann webshopban már meg is tudjátok rendelni őket :).)

Ti mivel szoktatok otthon szőrteleníteni???

18 megjegyzés:

  1. Ez a cukorgyanta jól hangzik :) Én régebben epilátort használtam lábra, de elkezdtek benőni a szőrszálaim, ezért áttértem borotvára, ami viszont ugye nem túl tartós, bár gyorsan megvan. Lehet, hogy kipróbálom lábra a gyantát, illetve bikinivonalra kéne már valami jó megoldás nekem, mert eddig semmivel sem tudtam elkerülni a piros pöttyöket :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól jött ez a posztod - eddig mindig borotváztam, de annyira hosszadalmas tényleg a tetőtől-talpig művelet, hogy ezeket tuti ki fogom próbálni a nyáron - még a szőrtelenítő krém is jól hangzik, pedig arról mindig annyit olvasni, hogy mennyire nem jó, és nem egészséges, stb...:)

    VálaszTörlés
  3. De régen használtam ilyen hideggyanta csíkokat :) Epilálni+borotválni szoktam, a krém nem jött be, legalábbis a régi változat, nem vitt le semmit és sokáig is tartott a lemosása. Biztos ez is szőrtípus-függő, kinek mi jön be.

    VálaszTörlés
  4. @Elíz: szerintem ha egyébként is megvennéd a gyantát, akkor mindenképpen teszteld le a bikinivonalon, hátha ő az igazi :) azért a cukorgyanta szerencsére teljesen más, mint a többi, ez okozza a legkevesebb irritációt, pláne hogy argán olaj is van benne :)

    @Mea: én is csodálkoztam a krémen, mert mindig olyan büdösek, meg mittomén, olyan nagyon természetellenes :D de ez valami álom, alig van illata, nem irritál és a legdurvább szőrnek is pápá pár perc alatt

    VálaszTörlés
  5. @Audrey80: sajnos nagyon bőr és szőrfüggő is a dolog :( egyébként régen nekem sem váltak be a krémek, azért csodálkoztam ezen, szerintem változtattak a formulán szerencsére :)

    VálaszTörlés
  6. A krémet szerintem kifogom próbálni, hány nap után kezdett el nőni a szőröd újra? amit már lelehet szedni? Keresem az igazit, az epilátort nem bírom, a borotvát meg kezdem unni

    VálaszTörlés
  7. @Barbara Benke: nekem nagyjából olyan 5 nap után kezdett látszani a szőr megint és finoman is nőtt vissza szerencsére, nem volt az a zavaró borosta érzés :D de azért legalább fél centisre meg kell növeszteni, ha le akarjuk szedni

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen akkor kipróbálom, mert a 2-3 nap nekem macera :)

    VálaszTörlés
  9. Lolly, engem azert a fel cm hosszu szor mar nagyon-nagyon zavar:) Nem is varom meg sosem, max telen :) En epilator parti vagyok, mert iszonyatosan zavar, ha vki vegigsimitja masodik nap a labam es mar borostas :) Na persze, ezt nem mindenki csak egy kivetelezett szemely, de azert zavar a borosta. Mit nem adnek, ha nem kellene az allando szorozessel foglalkozni.... boldog lennek, ha a labamon, mar soha nem none ki. A karommal es honaljjal megbirkozom :)

    VálaszTörlés
  10. Fél centis szőr? Na, most eszembe juttattad, miért is hagytam abba a gyantát. Mert engem a millis szőr is zavar, borotválkozni is kétnaponta szoktam nyáron.

    VálaszTörlés
  11. @Mia: sajna a cukorgyantánál muszáj, hogy hosszabbak legyen, mert nem tapad bele :( egyébként átok az anyatermészetre és az evolúcióra... minek a lábunkra szőr....???

    @Audrey80: hát sajna muszáj, mert nem tud beleragadni máshogy, de mondjuk gyengébben is nő azért vissza és ha valakinek nem olyan erős a szőre, annak pár mm nem látványos sztem

    VálaszTörlés
  12. ez a cukorgyanta nagyon felkeltette most az érdeklődésem, lehet benevezek rá :) de el se merem hinni, komolyan nem fáj?

    VálaszTörlés
  13. nekem komolyan egyáltalán nem fáj :)

    VálaszTörlés
  14. A krémet majd megnézem magamnak, amint lehetőségem lesz rá. Korábban használtam egy Avonos érzékeny bőrre való szőrtelenítő krémet, és konkrétan mintha le akarta volna marni a bőrömet már 1-2 perc után, úgyhogy kissé félve nyúlok minden más után, ami nem borotva, de jól hangzik, amit erről a Veet termékről írtál, úgyhogy egy esélyt kap majd :)

    VálaszTörlés
  15. A krémen most én is elgondolkodtam. A borotvát nyáron unom, mert kétnaponta kell használnom, ami kicsit sok.... Valamikor használtam hideggyantát, ilyen természetes volt, mint a cukor, de azt hiszem méz is volt benne. Azt szerettem, de sajnos szőrtüsző-gyulladást okozott nálam; két alkalommal sebészi úton ki kellett tisztítani őket, és örök nyoma van a lábszáramon, ami persze nem feltűnő.... Így aztán az orvos beszélt rá a borotvára, azóta azt használom. Krémet ezer éve próbáltam, akkoriban megállapítottam, hogy rosszabb, mint a borotva. Macerásabb volt a használata, és másnap ugyanúgy borosta...... De ha ezzel tovább bírja talán megéri. (-:

    VálaszTörlés
  16. Kipróbáltam a krémet, hát mit ne mondjak IMÁDOM! Kiváncsi vagyok hány napig fog tartani ez a selymes puhaság, utána megírom a bejegyzést! KÖSZÖNÖM, hogy megmutattad ezt a terméket :)

    VálaszTörlés
  17. de örülök, hogy bevált :) és nagyon szívesen ;)

    VálaszTörlés
  18. http://barbisminkesszepseg.blogspot.hu/2015/05/teszt-veet-natural-inspirations.html

    A véleményem a termékről :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.