Spring Cleaning | Otthoni pedikűr

Úgy döntöttem, hogy a közelgő (itt lévő) tavasz örömére indítok egy új sorozatot, ami a Spring Cleaning, vagyis tavaszi nagytakarítás nevet viseli és hétről hétre bemutatok pár kedvenc vagy a piacon új test és arcápolási terméket, amik 'elengedhetetlenek' a tavaszi megújuláshoz. A sort a szerintem 'legelhanyagoltabb' testrészünkkel, a lábikóval kezdem (valahogy nem igazán beszélünk/írunk túl sokat a lábápolásról, pedig kéne).




Sajnos a lábon lévő bőrkeményedés nagyon-nagyon gyakori jelenség, egy embert ismerek összvissz akinek nincs ilyen problémája (hogy csinálja???) és persze én magam is állandóan szenvedek miatta és nagyon-nagyon-nagyon rühellem. Viszont pedikűröshöz lusta vagyok eljárni, meg sokba is kerül Pesten havonta egy kezelés, így marad az itthoni próbálkozás. Szerencsére rengeteg innovatív és csúcsszuper terméket lehet már kapni, amivel a fürdőszobánkban is kezelésbe vehetjük a lábikóinkat. 

A megkeményedett, elhalt hámsejtek eltávolításához a legjobb módszernek - általam kifejlesztett :D - az alábbi bizonyult:

                   1. lépés: elektromos talpreszelő használata 
                   2. lépés: extra simításképpen habkő és lábradír használata
                   3. lépés: intenzív NAPI ápoló és puhítókrém használata

Elektromos talpreszelők közül egyértelműen a Scholl Velvet Smooth a nyerő (a gyémántkristályos verzió), próbáltam már másfélét is, de össze sem lehet a kettőt hasonlítani. A Scholl gépecske rotációs feje ugyanis sokkal hatásosabban és gyorsabban reszeli le a nem oda való dolgokat, ráadásul különböző keménységű utántöltőket is lehet bele venni, ezek segítségével még puhább és simább bőrt érhetünk el anélkül, hogy az ép rétegeket felsértenénk. A Velvet Smooth talpreszelőt minden esetben száraz bőrön kell alkalmazni, körkörös mozdulatokkal.




Extra simításképpen a reszelés után nem árt egy jó kis lábfürdő közben átdörzsölni a talpunkat egy habkővel illetve egy lábradírral. Habkőből mindegy, hogy milyet veszünk, mindegyik ugyanolyan, csak arra vigyázzunk, hogy kb 3 havonta cseréljük le és használat után tartsuk száraz helyen. A lábradírok közül és a durvább szemcsés, kicsit krémesebb verziókat szeretem, mint pl az Avon Foot Works , de a Balea és a Scholl termékei is nagyon jók. A vízbe pedig extra kényeztetés- és puhításképpen tehetünk különböző lábfürdő készítményeket (isteniek a levendulás termékek, mert nyugtató hatásuk van).



Ahhoz, hogy megőrizzük a tappancsunk puhaságát és simaságát szigorúan minden este egy jó intenzív krémmel is érdemes bekenni őket. A legjobbak a szinte vaj állagú vagy akár balzsamos termékek, persze, ha nappalra is szeretnénk valamit használni (szandálszezonban nem árt), akkor egy könnyebb, gyorsan felszívódó formulát válasszunk (már spray kiszerelésű lábápolót is találunk a drogériákban). Én nagyon szeretem a Balea lábápoló termékeit, mert elég hatásosak és az áruk is kedvező, professzionálisabb segítségért pedig a Scholl-hoz fordulok.



A rituálét egyébként szerintem érdemes hetente elvégezni, bár nyilván ez abszolút bőrfüggő, lehet, hogy van aki csak kéthetente vagy havonta egyszer igényli. Azonban, ahogy azt már említettem, a hidratálást minden este iktassuk be a rutinunkba.

Ha pedig fáradtnak, nehéznek érezzük a lábunkat egy-egy hosszú nap közben vagy után, akkor érdemes készenlétben tartani egy frissítő spray-t vagy krémet. Ezekben vérkeringést serkentő hatóanyagok vannak (pl. mentaolaj), így gyorsan és hatásosan csökkenthetik a tüneteket. És hogy elkerüljük a kellemetlen szagokat reggelente egy láb+cipő dezodort is bevethetünk.



Az egyetlen dolog, amit viszont semmiképpen nem javaslok, ha otthoni pedikűrről van szó (saját tapasztalatból és hibámból mondom), az a pengés boreltávolító megoldás, mert a szakképzetlen kezek hajlamosak túlzásba esni, ami csak ront a helyzeten. Ezt mindenképpen hagyjuk a profikra.

Ti hogyan szoktátok ápolni a lábikótok, ha jön a jó idő???

4 megjegyzés:

  1. Mennyi cucc :) Szerencsére nem kell sokat gyalogolnom, minden közel van, bár a munkahely fél órára, de az egész napos ülés miatt ennyi mozgás kell is. Szerencsére nem kell egész nap tűsarkúban lennem, így nincs szükségem pedikűrösre sem, a sarkamat szoktam este bekenni testápolóval meg a körmeimet kéthetente átlakkozni. Ha már öreg leszek és nem érem el a lábamat, majd keresek egy pedikűröst.
    Szerintem az öröklött dolgokon kívül a cipő, ami nyomorítja a lábat, nagyon nehéz tökéletes cipőt találni, ami nem okoz bőrkeményedést.

    VálaszTörlés
  2. én nagyon sokat vagyok magassarkúban, meg ha olyanom van, akkor megyek is egész nap, plusz anyától borzalmasan száraz lábakat örököltem, így muszáj állandóan odafigyelnem a tappancsaimra :) örülj neki, hogy neked nincsen ennyi gondod vele, tényleg nagyon szerencsés vagy!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó poszt, és jó kis sorozat lesz ez. (-: Sajnos, én is száraz lábakat örököltem..... Pedig én nem hordok magassarkút, mert nálam a kényelem az első, egy-két ilyen szandálom van, munkába megesik, hogy felveszem, mert úgyis ülök javarészt. :D Mégis van bőrkeményedés, hámlás is, és főleg nyáron, talán jobban szárad a melegben a bőr..

    VálaszTörlés
  4. sajna nyáron rosszabb állapotban vannak a lábikók ez tény :( nekem is többet kezd el hámlani :(

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.