Yankee Candle Tarts - egy kis használati utasítás és illatkritika

8:45 du.
Életemben először, majdnem három éve találkoztam még kint Amerikában az olvasztható illatos viaszokkal, más néven wax tart-okkal és fingom nem volt, hogy mi az isten az amit látok és a kezemben tartok. Az még nem a Yankee Candle féle verzió volt, hanem valami olcsóbb fajta, amiben több kis viaszkocka ült egy rakáson, kis műanyag dobozban. Fantasztikus illatokkal találkoztam és csak azért nem vettem belőlük, mert az amcsik evindensnek tartják, hogy mindenki tudja, mi az wax tart és lespórolták a használati utasítást a csomagolásról. Egészen idén év elejéig feledésbe is merült nálam a dolog, aztán fogalmam sincs, hogyan, de elkezdtem teljesen rákattanni a Yankee Candle-re és végre utánanéztem, hogy mi is a lényege az olvasztható viaszkáknak.




Mikor megtudtam, több se kellett nekem, azonnal vettem vagy öt darabot belőlük kipróbálásra, hiszen egy egyszerű, de nagyszerű termékről van szó. Semmi más nem kell hozzá, csak egy mécseses párologtató (nehogy a Yankee-nél vegyetek, iszonyat darága, sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni más helyeken), meg kis gyertyák. A tartot az illóolaj helyére kell tell tenni, feldarabolva és meggyújtani alatta a mécsest, majd várni míg felolvad és élvezni a csodás illatot. Én egy Yankee tartnak maximum a negyedét használom el egy alkalommal, ennyi bőven elég szokott lenni. A honlap szerint 8 órán keresztül marad meg az illat, szerintem ez mindegyiknél változó, de általában több, mint nyolc óra. Ha cserélni szeretnénk, akkor csak kipattintjuk az edénykéből a megdermedt viaszt (betehetjük egy kis időre mélyhűtőbe, ha nem jön ki), vagy ha olyan foscsi edénykénk van, mint az enyém, akkor felolvasztjuk és kiöntjük belőle, majd alumínium fóliával kibéleljük, hogy legközelebb ne kelljen bénáskodni. Ennyi a használat lényege :). És most jöjjenek az általam kipróbált illatok.



Honey Glow - a 2014-es őszi kollekció része. Nagyon erőteljes, meleg ès szinte már parfüm jellegű illata van, a mézet sajnos én annyira nem érzem rajta, de ettől függetlenül kellemes. Már olvasztás előtt, még fóliába csomagolva is lehet érezni a szobában, hát még ha olvad! Tökéletes őszre és télre.



Black Cherry - átható, édes cseresznyeillat. Olvasztáskor már nem olyan karakteres és erőteljes.
Champaca Blossom - könnyű, friss-édeskés virágillat, amolyan igazi nyári kompozíció. Nagyon finom és lágy olvasztáskor is.

Clean Cotton - a személyes kedvencem :). Isteni frissen mosott ruha illat, lágy, könnyed, de olvasztáskor átható lesz és mindenhol érezni. Tökéletes minden évszakban.


Champaca Blossom - azt hiszem ő az idei nyári kollekció része volt, de javítsatok ki, ha tévedek. Könnyed, friss-édes virágillat, nem túl intenzív.



Pinapple Cilantro - nagyon különleges zöldfűszeres-ananászos illat. Nem olyan erőteljes, de pont ez a jó benne.

Pink Sands - nagyon kellemes, édeskés nyári parfümillat. A második kedvencem, egyszerűen mennyei, olyan, mint egy meleg, tengerparti naplemente. Tudnak valamit nagyon a Yankee-nél. Olvasztáskor erőteljes marad az illat.

Salted Caramel - isteni karamellillat, nagyon-nagyon, szinte már bántóan édes és erős szilárdan és olvasztva is. Pillanatok alatt átjárja az egész lakást, a meglévő tartjaim közül ez a legintenzívebb.

Strawberry Buttercream - epershake, nyamiiii. Nem tolakodóan édes eperillat, nagyon kellemes olvasztva.



Vanilla Cupcake - émelyítő cukros vanília, de ilyen is kell. Nagyon erőteljes, olyan, mint a Salted Caramel.



Rövid időn belül nagy rajongója lettem a tartoknak, érthető módon, hiszen a mesés Yankee Candle illatokat nagyon olcsón élvezhetem sokáig (a gyertyák szerintem botrányosan drágák...). Alig várom a karácsonyi illatokat! Egyébként, saját magunk is készíthetünk illatos viaszt, csak szójaviasz és illóolajok kellenek hozzá, de szerintem lesz majd ilyen DIY poszt a közeljövőben. Ti próbáltátok már a tartokat? Ki milyet szokott venni???

Yankee Candle Tarts Wax Melts
Elérhetőség: illatgyertya.hu, Dohány utca, Árkád Ambiente
Ár: 450 Ft és 550 Ft

12 megjegyzés:

  1. Szerintem érdemes lenne hozzáírni a Yankee Candle és apukánk esetét is...pár embert biztosan megnevettetne :D

    VálaszTörlés
  2. ááá nem akartam már nyilvánosság előtt is hülyét csinálni belőle XD

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van itthon belőle 20-25 féle, minden évszakra, az abszolút kedvencem a Fireside Treats, lehetne belőle parfüm is :D

    VálaszTörlés
  4. Én mostanában kattantam rá a tartokra, a szobámat tökéletesen megtöltik, így nem veszem meg a gyertyákat, mert szerintem is hihetetlen drágák. Azt hiszem a következő a Honey Glow lesz.:)

    VálaszTörlés
  5. @kamiii: látom lelkes gyűjtő vagy :) 20-25 darab *-*

    @Vivi: egyetértek, tök felesleges a drága gyertyát megvenni :)

    VálaszTörlés
  6. Hatalmas gyertya rajongó vagyok! Jelen pillanatban is égetek egy új illatot. Meg vagyok veszve az édes vaníliás illatokért, és az édes/pikáns virágillatokért. :))
    DIY gyertyázáshoz adok egy ötletet: teamécsest meggyújtasz és pár csepp (4-5) illóolajat cseppentesz az olvadni kezdő viaszra egy pár perc múlva beindul az illata persze lehet még hozzá többet is adni az intenzívebb illatért idő közben.
    Azóta van hogy pluszban még adok egy kis vaníliát a többi gyertyácskához. :D

    VálaszTörlés
  7. nem rossz ötlet, majd kipróbálom :) köszi a tippet :)

    VálaszTörlés
  8. Pont most rendeltem egy újabb adagot a tartokból, a honey glow-ra kíváncsi leszek, meg a többi nyári illatra :) A clean cotton nálam is nagy kedvenc ^^

    VálaszTörlés
  9. nagyon finom a honey glow, én most anyunak is vettem belőle, neki is tetszett :) igazi meleg illat

    VálaszTörlés
  10. Clean Cotton az örök kedvencem :)) A gyertyák viszont tényleg eszméletlenül drágák!

    VálaszTörlés
  11. A Champaca Blossom-ra kíváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
  12. ha szereted a picit visszafogottabb illatokat, akkor érdemes kipróbálni :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.