Free From Frizz 6 Week Blowout Treatment - elsö benyomások

Örökös a harcom a szöszösödésre hajlamos hajammal... Egyszerűen totálisan kezelhetetlen, se nem gödör, se nem hullámos, hanem totálisan oroszlánsörényes szöszös madárfészek az egész. Ha nem szárítom kis és vasalom át, akkor inkább ki sem megyek az utcára. Ha meg kimegyek, akkor meg jön a pára, eső stb és vége mindennek... Ha este lefekszek egyenes hajjal, reggelre nyoma sincsen, vasalhatom megint. Szerintem annyit még ember nem szenvedett és sírt a haja miatt, mint én (tessék édesanyámat megkérdezni, tanúsíthatja). De volt kb 2 hónap az életemben, amikor nem kellett bajlódnom vele, ugyanis kipróbáltam a keratinos egyenesítést és imádtam. Egyenes volt, szép volt, fényes volt, puha volt és úgy is maradt. Meg jó drága is, szóval az állandó kezelgetésket el is felejtettem sürgősen, maradtak az alternatív megoldások, inkább kevesebb, mint több sikerrel.




Aztán a hetekben megláttam egy blogon ezt a Free From Frizz termékcsaládot. Egyből rákattantam a dologra, mindenképpen ki akartam próbálni, mert az eddigi negatív tapasztalatok sem tudták a kedvemet szegni és örök optimistaként bíztam a sikerben. Az meg külön tetszett, hogy van külön vastag és vékony szálú hajra való kezelés is, ráadásul finom gyümölcsös az illatuk és cuki a dobozuk. Gondoltam egye fene, hátha megéri a 15 fontot (de a Boots-nak köszönhetően ingyen volt :D), megveszem.



Az aranyos tejesdobozra hasonló csomagolásban található egy előkészítő sampon (dinnye illatú, de büdös lesz a használatkor), egy aktív keratin kezelés vagy minek nevezzem (dinnye illatú, de iszonyatosan büdös lesz), egy fésű és egy gumikesztyű. A használata egyszerű, csak meg kell mosni kétszer a hajunkat a samponnal (a második alkalommal 5 percig rajta hagyni), a balzsamot kihagyni, majd enyhén nedves hajra felvinni a keratinos cuccot, 40 percig rajtahagyni és belevasalni a hajba (kb 6-7szer kell átmenni rajta, nagyon fárasztó...), majd ezek után két napig szenvedni, mert addig nem szabad megmosni. Szenvedni azért mert ragad és büdös meg elég érdekes is nézett ki a hajam, ráadásul összefogni sem lehetett. De kibírtam. Aztán megmostam a saját samponommal, balzsamommal (a leírásban az van, hogy a márka saját samponja és balzsamja a legjobb hozzá, de ez mindig humbug).



Nagyon izgultam a szárításkor, ugyanis reméltem hogy annyira egyenes és szép lesz a hajam, hogy vasalnom sem kell. Sajnos kellett, bár igazából csak a vége volt kicsit volt hullámos, a hajtövem teljesen sima és egyenes lett. A vasalás pikk-pakk megvolt, aztán lefeküdtem aludni és vártam az elkerülhetetlent, mer ugye reggelre a kismanók mindig tesznek pár hullámot a fejem tetejére. Hát most nem tettek... Ez már a harmadik napom és a hajam egyenes maradt. nem kell vasaló, nem kell semmi, pedig összefogom megtörik, szerintem vizes is lett, de bírja. Szóval az első benyomásom nagyon jó a Free From Frizz kezelésről, de nyilván nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány hajmosásig marad meg. Elméletileg hat hetet kéne bírnia, de én már egy hónappal is elégedett lennék. Szóval pár hét múlva megint jelentkezek, remélem jó hírekkel.



A Free From Frizz termékeket a Boots-ban, illetve a freefromfrizz.com oldalon lehet megvenni, a normál szett ára 15 font, a nagy szetté pedig 27 font (ebben sampon és balzsam is van).

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szorítok, h tényleg jó legyen. Hasonló cipőben járok, mint te, annyi különbséggel, h még ha be is szárítom és ki is vasalom a hajam, akkor sem néz ki egyenesnek, olyan mint egy elbaszott szalmabála, a keratinos kezelésre pedig az ára miatt nem tudom rászánni magam T__T

    VálaszTörlés
  2. majd ma vagy holnap mosok hajat megint, akkor majd kiderül, hogy bírja igazán :)

    VálaszTörlés
  3. egész jól, bár nem tükörsima és picit szöszös is, de klasszisokkal jobb, mint természetes valójában :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.