Essence Colour Arts Pigments és Eye Base - teszt/swatches

Nagyon-nagyon vártam már, hogy végre rátehessem a mancsomat az Essence új családtagjaira, a Colour Arts termékekre. Szerintem hihetetlenül jó ötlet volt egy olcsóbb márkától, hogy picit elkezdték bevezetni a vásárlókat a professzionálisabb, kísérletezősebb sminkvilágba. Első körben egy világos pigmentet és a már sokat dicsért szemhéj bázist szereztem be.




A pigmentekről már írtam hosszabb lélegzetvételű tesztet a Twighlight kollekció megjelenésekor és még mindig ugyanazon a véleményen vagyok: az Essence pigmentjei zseniálisak :D. A csomagolás egy kicsit más, hiszen nyilván nem tvájlájt felirat van rajta, hanem feketével a Colour Arts logó, információs matricák az oldalán és alján. A másik különbség, hogy a kupak alatt van egy, a pigment színével megegyező kis felpattintható tetőcske, ami nagyon jó ötlet, mert abszolút nem szóródik ki így a benne lévő por. Az árnyalat számmal és névvel is el van látva. Én egy nagyon világos, fényes vanília színt választottam, aminek Be My Brightsmaid a neve. Mivel egy világos árnyalat, ezért nyilván halvány (na ezt jól megasszondtam), de egy jó bázissal nyilván sokkal erőteljesebb és látványosabb (a bázis elengedhetetlen a pigmentek esetében). Swatchokat alappal és alap nélkül is készítettem. Az ára kb 800 Ft, de már megint nem tudom pontosan, mert akciósan vettem a Rossmann-ban.



Alap nélkül és Colour Arts bázissal.


Unikornismérő: egyre jobban megszeretem a pigmenteket, hála az Essence-nek. Szerintem simán van olyan jó a minősége, mint egy drágább darabnak és a mennyisége is pont megfelelő (2g, ami egy életre elég). Nálam öt unikornisos.



Az Eye Base-ről már elég sok blogon olvastam, gondoltam ennyi pénzért nekem megér egy próbát. A tubusos csomagolás meg kell, hogy mondjam nem lett a kedvencem, mert nem adagolja túl jól a matériát, de azért lehet kontrollálni, nem vészes, csak nem lesz a kedvencem. Egyébként egy teljesen egyszerű világoskék tubusban érkezik, fekete kupakkal, semmi extra.



Annál extrább, ami benne van! Sok bázissal dolgoztam már, de ez mindegyiktől különbözik. A textúra már szinte gélszerű, fehér anyag, nagyon könnyű eloszlatni. Ami nagyon meglepett, hogy elég ragacsos, ez bizonyítja, hogy ebbe bizony minden szépen bele fog tapadni. A száradási idő pont annyi, hogy mindent szépen bele tudjunk ütögetni, ha nagyon intenzív hatást szeretnénk elérni, ha pedig csak sima bázisként használjuk, akkor megvárhatjuk amíg teljesen megszárad. Nálam nagyon jól teljesített a tartósságát tekintve is, simán bírta a hosszú napot, semmi nem mozdult el rajta. És ami a legfontosabb: a színeket nagyon széppé és intenzívvé teszi, ráadásul én kipróbáltam MAC Mineralize szemfestékkel is, és majdnem olyan hatást értem el ezzel a bázissal, mintha nedvesen vinném fel őket. Egyszóval: engem teljesen levett a lábamról. Az árára természetesen nem emlékszek, de kb 6-700 Ft, ennyit simán megér. (UI: fent a pigment swatchnál őt használtam :D)




Unikornismérő: a tubusos csomagolást leszámítva nem találok hibát benne. Abszolút kötelező vételnek tartom. Mivel karácsony van/lesz, ezért nem vonok le pontot a tubusért, öt unikornis.


13 megjegyzés:

  1. a pigment nagyon szép, még nem vettem meg egyiket sem, de én is ezt az árnyalatot környékeztem meg már többször is.. :)

    én is megvettem a bázist, és jól működik, egyedül azért voltam kissé csalódott, mert a tubus kb félig üres...szinte teljesen szét kell nyomkodnom,mire kijön belőle valami. nem tudom hogy én vettem el ilyen hibásat, vagy mindenkinek ennyike van benne...

    VálaszTörlés
  2. A bázis elég meggyőző :)

    VálaszTörlés
  3. A bázis nekem is megvan, ez az első ilyen termékem de szeretem :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sokat szemeztem már én is ezekkel a bázisokkal, de megmondom őszintén a feltüntetett szavatossági idő engem elriasztott :(

    VálaszTörlés
  5. Nekem nem ez a tapasztalatom, az enyém tele volt! Szerintem csak hibás tubust fogtál ki:/ AMúgy tényleg jó kis darab:)

    VálaszTörlés
  6. na bevallom én azt nem is figyeltem :/

    VálaszTörlés
  7. tényleg nagyon jó :D

    VálaszTörlés
  8. nekem is teljesen tele van... ez viszont tök gáz, hogy ilyen is van a polcokon... :(

    VálaszTörlés
  9. Javaslom, tedd lámpafény alá..alig van benne valami :(

    VálaszTörlés
  10. na megvizsgáltam, és a 10milis tubusban van 7,3 ml eredetileg, tehát eleve nincsen teljesen tele. Szerintem annyi van benne simán, mint amennyi rá van írva

    VálaszTörlés
  11. Nem értem, hogy a tiédnek miért ilyen kinyithatós a teteje? :D Esküszöm az enyémnek (u.ez az árnyalat) olyan, mint az Alkonyatos pigmenteké, csak egy lyukacsos tető, amit ha kibányászol nagy nehezen, akkor teljesen nyitott lesz az egész. (Kerestem képeket, találtam egyet, amin látszik, hogy miről beszélek, hát nem pont a tiéd? :D http://3.bp.blogspot.com/-P4J4RRiAgO0/UJ7FIrkOvTI/AAAAAAAANjM/8Yg8AGJ1PRc/s1600/pigments+07.png)

    VálaszTörlés
  12. Nekem az alján van egy kis mennyiség de egyáltalán nem túl sok.. :S

    VálaszTörlés
  13. tényleg??? :D hát ez komoly... én nézegettem őket a boltban, de mindegyiknek volt, amelyik a kezembe akadt

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.