Az év legjei és BUÉK

Ismét eltelt egy év, egy nagyon kalandos és érdekes év. Elég sok minden történt velem 2012-ben, el se kezdem mesélni, mert soha nem érnék a végére. A blog szempontjából elég annyi, hogy nagyon sokan lettünk, egyre több lett az oldalletöltés, a kommentelés, ezeket nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek. A külső is megújult, bár tény, hogy nem profi a dolog, mert csak én kétbalkezeskedek rajta állandóan, de egyre többet gondolkozok rajta, hogy keresek egy hozzáértő emberkét, aki segít nekem megvalósítani az elképzeléseimet. Majd meglátjuk :D. Mivel az év nagy részét kint töltöttem Amerikában, ezért volt lehetőségem milliónyi csodás dolgot venni, rengeteg teszt volt ennek köszönhetően és rengeteg új terméket is ki tudtam így próbálni, sok-sok új kedvencem lett. Egyébként már most hiányoznak a Sephora-k, meg a webshopok... El is kezdtem szépen átgondolni, hogy melyek voltak azok a dolgok, amiket a legjobban megszerettem. Következzen hát Lolly az év legjei listája, amiben nem csak beauty termékek szerepelnek :D



A legjobb arcápolási termékek

Nekem állandó jelleggel óriási kihívás arcápolókat találni, hiszen illatanyag allergiám van és még mindig nagyon kevés az olyan termék, ami nincsen teletömve parfümmel. De több, mint egy éve megtaláltam a tökéletes termékeket, ott ahol a legkevésbé vártam volna. És én, aki szinte soha, semmiből nem veszek egynél többet, mert szeretek kísérletezni, már nem is tudom hanyadik tégelyt/flakont fogyasztom belőlük. Hála az égnek és az univerzumnak a The Body Shop aloe verás arcápoló termékcsaládért. Egyedül az arctisztítóm és az arcradírom más, de ha ezek elfogynak, akkor áttérek a TBS-re. Ide veszem az ajakápolást is, bár ez nálam már évek óta ugyanaz: Carmex minden mennyiségben.



A legjobb test és hajápolási termékek

Annyi, de annyi testápolót használtam idén, hogy nem is emlékszek már mindegyikre. De amit nagyon-nagyon megszerettem, amin tényleg meglepődtem, hogy mennyire jó és kivételesen el is használtam az egész flakonnal, az a The Body Shop barackos testápolója volt (nem a testvaj, hanem a normál testápoló). Beleszerettem az illatába, a gyorsan felszívódó és meglepően jól ápoló textúrájába. A másik kedvencem is TBS lett, méghozzá a csokis testvaj, de ő néha kicsit sok volt, inkább télen használtam. Kedvenc tusfürdőm nem nagyon volt, ebből is mindenfélét próbálok, de egyik sem hagyott bennem még maradandó nyomot, viszont én aki ki nem állhatom a szappanokat teljesen belezúgtam a szintén Body Shop csokis-radírozós szívecskés szappanba, amit ajándékba kaptam. Őt csak ajánlani tudom, mert egyrészt nagyon jó áron van, másrészt meg olyan szép sima és puha lett tőle a bőröm, hogy csak na. Testradírból is mily meglepő a TBS-t részesítem előnyben, és eddig a gyömbéremberkés verzió a kedvencem, most éppen az van itthon. 



Én a hajápolással nagyon hadilábon állok, mert alapjáraton - ha éppen konkrétan nem cseszem szét valamivel - nagyon jó minőségű a hajam, nem nagyon igényel különösebb odafigyelést. Nekem az 500 Ft-os sampon éppen olyan jó, mint az 5000 Ft-os, ezért nem is szoktam flancolni. Ami viszont kifejezetten tetszett és amit elég sokszor használtam is, az a John Masters sós spray volt, amivel szép hullámokat lehet kreálni, bár ehhez most nem elég hosszú a hajam. Ezen kívül meg ami éppen új vagy megtetszik azokat veszem meg, de samponon, balzsamon és hővédőn kívül nem nagyon használok mást.

A legjobb sminktermékek

Na itt már gondban vagyok :D. Nehéz a sok imádott termék közül a legjobbakat kiválasztani... 
azt tudom, hogy a legkedvencebb pirosítóm a MAC Full Of Joy, erről áradoztam is eleget a blogon. A kedvenc alapozóm a Bare Minerals kompakt ásványi poralapozója lett, de csak azért, mert a MAC-et átvariálták, egyébként még mindig az lenne, de azért a BM is nagyon szuper. Szemhéjbázist szinte csak a Too Faced Shadow Insurance-t használtam, nálam ez viszi a pálmát. Szemhéjpúderek/paletták közül, ami leginkább a szívemhez nőtt az az Urban Decay Naked Basics, ezen egyébként én is meglepődtem, de egyszerűen csúcs ez a paletta (a legtöbbször egyébként a sima Naked és The Vice palettákhoz nyúltam), valamint a MAC Mineralize szemhéjpúderek közül mindegyiket imádom. Rúzsok és szájfények közül a leggyakrabban a MAC Watch Me Simmer után nyúltam, valamint a Revlon Lip Butter-eket is sokszo vettem elő. De a legnagyobb kedvenceim a MAC Extra Dimension Skinfinsh és a Lime Crime Parasol szemhéjpúder :D.



A legjobb dolog a világon...

a Kindle e-book reader! Az életmentőm, a legjobb társam! Rengeteg könyvet fel lehet rá tölteni, és csak bedobom a táskámba, ha unatkozok előveszem és meg vagyok mentve. Nem kell többet a 600 oldalas bazivastag és nehéz könyveket cipelnek, csak ezt a kis könnyű kütyüt, ami több hétig bírja egyetlen feltöltéssel. Árban sem rossz, 20ezer forintét már hozzá lehet jutni az amazon-ról és én mondom megéri (a könyvek letöltésébe most nem menjünk bele, de privátban írjatok rám, ha van kérdésetek). Én nem is tudom mit kezdenék nélküle...



A legjobb könyv, film, sorozat, zene

Rengeteg könyvet olvastam idén, köszönhetően a fent említett Kindle-nek. A legjobban a Sárkányok tánca és A tetovált lány tetszett (igazából csak az első, persze a többi sem volt, rossz, de ezt tudtam a legkönnyebben és leggyorsabban elolvasni, ergo ez kötött le a legjobban). Filmet is jó sokat láttam, sokat voltam moziban is, bár ott főleg meséket néztünk, vagyis próbáltam nézni... Viszont sajnos szerintem egyre rosszabbak a filmek, bennem már nem hagynak olyan nyomot és már nem érzem azt utánuk, mint régebben. Sajnos gusztustalanul a pénzről szól mindegyik és ez totálisan elveszi nálam az élvezeti értéket. Talán egyedül a Ted és A tetovált lány volt ez alól kivétel, ezek kifejezetten jók voltak és le is kötöttek. Nem volt rossz a Men In Black 3 sem, felüdülés volt végre egy nyálas szerelmi szál nélküli filmet megnézni, ami inkább a barátságról szól. A sorozatok viszont egyre jobbak és egyre többet nézek belőlük. Idén nálam a 2 Broke Girls és az Elementary visz mindent, el nem mulasztanám őket, sírok is most az idióta 4 hetes szünet miatt. Zenék közül már régóta nem hallgatok túl sok újdonságot, nekem ezek a modernek nem tetszenek, hidegrázásom van tőlük. Viszont nagyon megszerettem Lana Del Rey albumát, rengetegszer játszottam le, illetve Ellie Goulding Anything Could Happen és Demi Lovato Give Your Heart A Break számát hallgattam/hallgatom rogyásig, ezeket nem tudom megunni. Amúgy inkább klasszikus rock meg 80as évek szól nálam, ja meg Lady Gaga :D.





A legnagyobb csalódások

Mert sajnos ilyenek is voltak, de ezek nélkül meg ugye nem tudnánk értékelni a jót :D. Ami nálam abszolút és óriási nagy csalódás volt és jól fel is idegesített, az a szilikonmentes sampon. Hogy én mennyire rühellem és mennyire konkrétan szar lesz tőle a hajam... Soha többet ilyet, még ha fizetnek se... Persze nyilván másnak lehet bevált, de én hallani sem akarok róla ezek után. Egy másik hajas termékeben is nagyot csalódtam, ez pedig a házi egyenesítő krém, ami teljesen szétbaszarintotta a hajamat... Nagyon-nagyon bánom, hogy kipróbáltam, ezek után el is ment a kedvem a kísérletezéstől. Sminkek és arcápolók terén sem úsztam meg, sajnos a MAC kompakt primerje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár nem rossz, de sajnos kipattogok tőle, mint ahogy az Urban Decay Naked alapozójától is, ami pedig csúcsszuper, de sajnos egy héten max egyszer merem használni. Ezen kívül csalódtam minden pattanáskezelő termékben,a mit idén kipróbáltam, mert egyik sem használt egy szemernyit sem... De szerencsére magától megoldódott a probléma :D.

Nektek mik voltak idén a kedvenceitek, illetve miben csalódtatok?? Ja, és el ne felejtsem már a lényeget: NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!! TALÁLKOZUNK JÖVŐRE!!!

12 megjegyzés:

  1. BUÉK :)) Sok szépet és jót olvassunk még tőled, én ezt kívánom :)

    VálaszTörlés
  2. Buék! Sajnálom, hogy csalódtál a szilikonmentes samponokban, de úgy tűnik egy csónakban evezünk ebben a kérdésben, a pattanásokra próbáld ki a Sudocreme-et, nekem még a brutál angyokat is leviszi max 2 nap alatt. A PP-n már nem marad az extra Dimension skinfinishből, mire oda jutottam :/

    VálaszTörlés
  3. köszönöm és viszont kívánom/remélem :D

    VálaszTörlés
  4. nekem nagyon rossz volt tőle sajnos a hajam, pedig tök jó lett volna átváltani rá, de nem jött össze... a sudocreme-t akkor bevetem majd, bár szerencsére most nem kell, le is kopogom mindjárt :D

    VálaszTörlés
  5. tegnap elkezdtem felsorolni a fél tbs palettát (banános sampon, balzsam, most épp áfonyás testvaj, mandulás kézkrém, e vitaminos szemkörnyékápoló és az aloe verás arckrém is szimpi, most vettem belőle 1et, mert a minták szimpik voltak), de aztán nem küldtem el. viszont ma is megnyílt a lap, szóval égi jelnek vettem, h pótolnom kell.

    emellett még imádtam a bioderma micellás lemosóját és az essence zselés tusát, nekem ezek az előző év nagy szerelmei. és az év végén tőled szerzett palettát is, amiért a nem sminkmániás barátnőim is oda vannak és látom már, h a következő otthon iszogatós csajos összejövetelek állandó főszereplője lesz, mindig kell majd valakit pingálnom. :)

    VálaszTörlés
  6. :D a micellás lemosó az tényleg isteni, szerintem egy olyat nekem is kéne vennem megint, meg most vannak tök jó új termékek a biodermánál :D

    VálaszTörlés
  7. Elolvastam a listát és sírok.. Ugyanis a karácsonyi ajándékaimat, egy kindle-t és egy naked2-t december 21 óta fogva tart a posta.. Most folyik a harc értük a nyomoronc vámolás miatt.. Feltépted a sebeket.. Egyéb iránt most még jobban várom őket és boldog új évet! :)

    VálaszTörlés
  8. Csiribiri Erica2013. január 3. 8:47

    Először is B.Ú.É.K. Neked is !!! :-) Unikornis a falon rulez :-D

    Nálam is TBS minden mennyiségben, bár a száraz, viszketős bőröm jobban szereti a vajat mint a testápolót, nekem az utóbbi kevéske. Ezen belül nagyon bejött a pumpkinos tusija, iszonyat finom és krémes a habja!!!

    A szilikonmentes sampon és balzsamról annyit, hogy tönkretette a hajam nekem is, kiszárította plusz elkezdett hullani :-/ Úgyhogy nem variáltam tovább, visszatértem a Tigire. Én többet nem kísérletezem, festett hajra szerintem nem jó a szilikonmentes :-( Próbáltam ezt a samponszappant, az sem különb, egy nagy kócot csinált a fejemből...

    Sminkben: NAKED!!!! :-) Too Faced Shadow Insurance a legjobb, meg sem moccan a mink :-) Cerka: UD 24/7, Bourbon és Zero, legszebb és legjobb! Alapozóból a Lumiere Minerals, nagyon szép természetes bőrszínt ad és nem üt ki. Ezeknek a pigmentjeit is kedvelem bár elég haloványak, de szépek.

    VálaszTörlés
  9. de rohadékok.... remélem sikerül minél hamarabb elintézni!

    VálaszTörlés
  10. az ágyam fölött őrzi az álmaimat XD látom, akkor nem csak nekem nem jött be ez a szilikonmentesség...

    VálaszTörlés
  11. BUÉK!!!
    Hívatalosan is te vagy a kedvenc bloggerem! :D Nem elég , hogy miattad lettem nő,szerettem bele a sminkbe, a divatba és kezdtm el blogolni, erre most ki teszed Demi Lovatot és Ellie Gouldingot a másik két meghatározó személyt az életemben :D Imádlak és 2013-ban is végig követlek!! :)
    www.beautybymiamay.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  12. jajj, ez nagyon-nagyon jólesett, egészen bele is pirultam :D örülök, hogy ilyen jó hatással voltam valakire :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.