MAC Prep+Prime Face Protect SPF50 - teszt

8:53 du.
Mit tegyen az ember lánya, ha hófehér és leégésre hajlamos a bőre, de azért szeretne néha kimenni a napra (csak és kizárólag sétálás céljából, én nem napozok...brrr), ja és még illatanyag allergiája is van? Hát majdnem úgy volt, hogy semmit... Mert ugyan vannak nagyon erős fényvédővel ellátott termékek, külön arcra is, de vagy van bennük illatanyag vagy nagyon nehéz textúrájúak és zsíros lesz a bőrön, vagy fehér lesz a bőrön. Nehéz helyzetben voltam, de gondoltam próba cseresznye nézzünk el a MAC háza tájára is (ha már ő a kiskedvencem :D), hátha... És szerencsém lett, ugyanis a Prep+Prime termékcsaládban van egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett primer. Be is néztem az Arénába, megnéztem még egyszer biztosan az összetevőket, az állagot és jött is velem. A termék tubusos kiszerelésű, fekete csillogó csomagolása van és fekete matt, letekerős kupakja, valamint 30ml krémet tartalmaz. Az állaga fantasztikus, olyan, mint egy primer (végül is az :D), selymes a textúrája, rögtön beszívódik és semmilyen zsíros érzetet nem hagy maga után. Ecsettel és kézzel is könnyen fel lehet vinni a bőrre. A leírás szerint lehet önmagában és hidratáló fölé is alkalmazni én mind a két verziót kipróbáltam, de a normál bőröm nem rajongott érte csak magában az első percben, de az alapozó felvitele után már nem volt gond, de hidratálóval jobban 'csúszott'. A zsírosodásra hajlamos bőrűek viszont bátran használhatják önmagában is. Nagyon szépen és egyenletesen fel lehet rá vinni az alapozót, amely egész nap tartott és nem fényesedett át, még az egyébként arra hajlamos nózim sem. Szóval beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mindössze egyetlen egy hibája van, mégpedig az ára. Egy kicsinyke 30ml-es bázisért (még akkor is ha ilyen jó), nem éppen baráti a közel 9000Ft-os ár (8900Ft volt, drágább, mint az alapozóm...), bár mentségére legyen mondva, hogy ha nem is használom el egy nyár alatt, mivel 24 hónapig őrzi meg a szavatosságát, így két nyáron át velem lehet. 

A kis drága, szó szerint :D.
Az összetevők.
Így néz ki a tubus. (Azért elég jó az új fotómasinám, nem?)
És ilyen maga a krém, semmi extra, sima fehér :D.

Értékelés:
  • termék: 8/10
  • használat: 5/5
  • csomagolás: 4/5
Összegzés: 4es. Sajnos én nem nagyon válogathatok, ha ennyibe kerül ennyibe kerül. De, annak aki nem allergiás számos más olcsóbb alternatíva is szóba jöhet, véleményem szerint. Ettől függetlenül persze kiváló termék, a minőségére abszolút nem lehet panasz.

9 megjegyzés:

  1. Szerintem a sima fehér bőrű lányoknak is nagyon nehéz jó krémet vagy naptejet találni arcra. Én ugyan nem vagyok allergiás az illatanyagokra, de egy-két illatosabb krémtől igencsak bekönnyezik a szemem. Számomra az is elég meglepő, hogy a legtöbb helyen 20as a legmagasabb faktorszám, annak ellenére, hogy mást sem hallunk, csak hogy védekezzünk a nap ellen megfelelően. Öt helyen biztosan voltam amíg találtam 50 faktoros naptejet, az arcomra így is csak 30-as jutott.
    Remélem, hogy ezért az árért legalább bevállik a termék:)

    VálaszTörlés
  2. eddig jól működik :D, és tényleg nagyon nehéz jó áron megfelelő fényvédőt találni... nem is értem. Nyilvánvalóan azért csinálják, mert tudják, hogy muszáj megvennünk, szóval el mernek kérni érte horror összegeket...

    VálaszTörlés
  3. Nekem egyhamar nem lesz ilyenem... Egy-két éve már, hogy La Roche-Posay-t használok nyáron nappali arckrémnek, ami zsíros bőrre van kitalálva. A pigmentfoltjaim miatt muszáj védenem a bőrömet. Nekem nagyon bevált, még hidratáló se kell alá, pedig nagyon vízhiányos bír lenni a bőröm. Ja, és 30-as faktorszámú, de mivel én is csak a szokásos városi mászkálás erejéig vagyok napon, eddig elég volt ennyi is (talán egy árnyalatot barnul a bőröm nyár végéig). Szóval aki nem akar beruházni a MAC-re és érzékeny a bőre, annak melegen ajánlom.

    VálaszTörlés
  4. Oooo,prep&prime, erre a családra kifejezetten kiváncsi vagyok, hosszu távon hogy 'szuperál'. Majd ha kipróbálod a nagy melegben, esetleg smink alá, irsz update-et a bejegyzéshez? :)
    Nagyon kiváncsi vagyok, föleg mert a legtöbb fényvédö a hatoanyagok miatt elég zsiros.

    Nem ir valamit a terméke az UVA-védelméről? Az OK hogy spf 50, de az korántsem jelent semmit.

    Én abszolut fényvédő-megszállott vagyok, napallergiám is van, meg egész évben hámlasztok, ugyhogy még télen is befigyel nálam a 15-30faktor, nyáron meg a 40-50+. Én a Bioderma meg Avene fényvédökre vagyok ráállva, mindkettö nagyon bőrbarát, énis ilyen kis allergiás-érzékeny-mindentöl kiütésesedös tipus vagyok :( plusz ezeknek megfelelö az uva-szürésük is, ugyhogy nem érzem ugy, hogy hiéába kenegetem a cuccot.

    Nyárra nekem a Bioderma spf 50 Mineral fényvédője jött be, csak ásványi, illat meg minden mentes, eredetileg a kishugomnak szerezte be anyukám amikor még csecsemö volt, énmeg amikor véletlen ottaludtam és nem volt nálam a neszeszerem, azt használtam. De valami fantasztikus sminkalapnak, nyáron a 45 fokban ugy lemattit, mintha ez lenne a dolga. Pedig testre valo, viszont igy szerencsére baromi nagy kiszerelés.

    Meg a másik szerelmeim a japán fényvédök. Fantasztikusak.

    VálaszTörlés
  5. Kriszta: jó a La roche is és illatanyag mentes termékei is vannak, de képzeld egyszerűen nem bírja a bőröm, egyszer csak elkezdte nem szeretni, pedig én is azt használtam korábban. Érti fene, de bánom a dolgot, mert aránylag jó árban is vannak.

    bagaela: a japánok tudnak ilyesmit csinálni az már biztos, mert ott mindenki kórosan vigyáz a bőrére :D egyébként kipróbáltam már nagyon durva napsütésben és abszolut tökéletes volt, nem folyt le :D viszont az UVA védelméről nem találtam semmit...

    VálaszTörlés
  6. Hát rényleg borsos ára van, de ha jól szuperál akkor az a lényeg. Meg ha 2 szezonra is elég, akkor úgy már barátibb.:) Nekem is elég fehér a bőröm télen, tavasszal. Ennek ellenére szerencsére gond nélkül lebarnulok nyáron, ha párszor kifekszek a napra. Csak lenne végre rá időm.:)

    VálaszTörlés
  7. Jól szuperál szerencsére, meg nálam tuti ki is fog tartani, mert inkább kerül a napot :D

    VálaszTörlés
  8. Kíváncsi vagyok, h hogy fog beválni végül is, mert nekem is van ilyenem, még tavaly nyárról, szintén az SPF50 tetszett benne, de korábban is olvastam róla sajnos, h nagyon sokan kipattogtak tőle, és sajna nálam is így alakult, ragyásít és így nem használom.. kevert bőröm van...

    VálaszTörlés
  9. én ezt még nem vettem észre, bár nem használom mindennap...

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.