2020 kedvencei

Vége lett ennek az évnek is.... 2020 egyszerre volt nagyon hosszú és nagyon rövid, januárban, amikor  a Karib-tenger mellett loptam a napot még elképzelni sem tudtam volna, hogy mi vár ránk a következő hónapokban. És ugye még nincs vége a cirkusznak, de már legalább felsejlett a reménysugár. Kicsit fura, mert vannak olyan pillanatok az elmúlt évből, amikre nagyon élénken emlékszek, de ugyanakkor a legtöbb rész kiesett és csak egy homályos gyorsított felvételként lebeg a szemem előtt. Természetesen számomra a legemlékezetesebb dolog októberben történt, amikor elhoztuk az én drága kincsemet, Molly-t, aki egy édes kis mini uszkár és teljesen felforgatta az életemet, de abszolút jó értelmben. Most ő tölti ki 100%-ban a napjaimat, ezért is van kevesebb poszt egyelőre. Persze a járvány idején sem maradtunk új beauty termékek nélkül, rengeteg dolgot vettem, kaptam és próbáltam ki szokás szerint. Közülük válogattam össze az abszolút kedvenceimet, amiket napi szinten használok.





Arcápolás


Clinique, kémiai hámlasztók és dupla tisztítás, nálam erről szól egy ideje az arcápolás. Az új Clinique kedvenceimről ITT már írtam részletesebben, SPF40-es Superdefense-nél és a Moisture Surge családnál nincs jobb hidratáló a bőrömnek. A Take The Day Off arctisztító balzsam szintén tuti befutó nálam, akárcsak a Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Cleansing Water, amiről már megíródott a teljes poszt is, ITT találjátok. Kémiai hámlasztók közül elsősorban BHA-t használok, éppen most kezdtem el a második Revox Just Salicylic Acid Peeling Solution-t, ami 2%-os koncentrációjú és nálam a mindennapos használatnál sem okozott irritációt. Mellette heti 1-2 alkalommal pedig a COSRX AHA/BHA toner-t is elő szoktam azért venni, mert így a tuti. A rutin pedig nagyon sikeres, jó tudom, eddig sem volt éppen csúnya a bőröm, de most még szebb és már a hormonális pattanások is csak nagyon ritkán jönnek elő. Ajakápolás terén még mindig a Sol de Janeiro az ász, de az O’Keeffe’s matt balzsamot is nagyon szeretem, ugyanis tökéletes rúzsok alá.





Testápolás, hajápolás, parfüm


Testápolás terén nem volt nagy változás, továbbra is a Sol de Janeiro finomságai a kedvenceim (tusfürdő, testápoló, testpermet, poszt ITT), bár nem kicsi lelkiismeretfurdalásom szokott lenni az áraik miatt, de végül mindig úgy vagyok vele, hogy nehogy már ennyi ne járjon nekem :D. A hajápolási rutinom viszont sokat változott, találtam idén pár nagyon szuper terméket szerencsére. Leginkább az Eleven Australia-t használom, egyszerre két sampont is, egy ápolót (Repair My Hair Nourishing Shampoo) és egy hamvasítót (Keep My Colour Blonde Shampoo), valamint a fantasztikus simító szérumot (Smooth&Shine Anti-Frizz Serum), ami tényleg működik, mert nem szöszösödik a hajam, amikor használom és a minden egyben hajápolót (Miracle Spray Hair Treatment). Hajbalzsamból már a második Ahalo Butter Treatment-nél járok, ez nagyon bevált, mert igazán puha és ápolt lesz a hajam tőle, valamint imádom a pumpás flakont, ezerszer könnyebb használni, mint a nyomósat, ráadásul van belőle gazdaságos utántöltő változat is (a dm-ben kapható a márka). Idén egyébként extra figyelmet szenteltem a hajamnak, nagyon vigyázok rá, növesztem is, így egy kis extra segítségként vitaminokat is szedek, hogy még szebb és egészségesebb legyen. A Vitaful gumicukor vitamin (katt IDE) lett a kedvencem, mert tényleg észrevettem a változást, rengeteg babahajam bukkant elő, amióta elkezdtem a kúrát és dúsabbnak is érzem a hajamat. Ó és muszáj megemlítenem az egyik legújabb szerzeményemet, a Babyliss Steam Shine Styler gőzölős hajvasalót, amibe szintén a frizurám védelme érdekében fektettem be. Még nem olyan régóta használom, de egyelőre nagyon tetszik, tovább marad egyenes a hajam, selymesebb, fényesebb és nem kell olyan sokszor áthúzni vele egy-egy tincset. Persze az álmom továbbra is egy Dyson Corrale vasaló, de az még messzebb van…






Smink


Így visszatekintve 2020-ban is rengeteg új sminkcuccot vettem, de valahogy alig jut olyan eszembe, ami tényleg mély benyomást tett volna rám és azt merem mondani, hogy abszolút kedvenccé nőtte ki magát. Az egyik ilyen a P.Louise Base (teszt ITT), amit imádok és minden sminkeléskor használom is lelkesen. Gyönyörűen mutatnak rajta a legelcseszettebb szemhéjpúderek is és extra tartóssá varázsolja mindet. És ha már szemhéjpúder, akkor lássuk a legjobb palettákat: év elején abszolút a JSC Bloodlust (teszt ITT) vitte a pálmát, szinte le sem tudtam tenni. Aztán jött a Morphe 35C Everyday Chic (teszt ITT) és a KVD Lolita, most ezeket szoktam elővenni a legtöbbször. Egyik sem tökéletes, de pont az én színvilágomat képviselik és nagyon megszerettem őket. Highlighterek között nincs új kedvenc (nagyon megdöbbentem), maradt a MAC Double Gleam és a Sky’s The Limit (ez sajnos limitált darab). Amit még szívesen megemlítek a kedvencek között az a MAC Powder Kiss rúzs, az Essence Wanna Bee My Honey? púder, ami sajnos limitált volt és már mind a kettőt elhasználtam, RIP… és az Ebelin szivacs szett, ami jobb, mint a BeautyBlender. És ennyi, nem jut eszembe semmi más olyan sminkcucc, ami ezeken kívül kiemelkedő lett volna, ami kicsit szomorú. Vagy csak nem jut szimplán eszembe, mert öregszek :D.





….és a bukták


Ezekből hála az égnek nem volt sok, de azért sajnos belefutottam pár nem túl jó termékbe is. A legnagyobb csalódás a Beauty Bay x Nikkie Tutorials paletta (teszt ITT) volt tavaly, amiről azt gondoltam a képek és a videó alapján, hogy imádni fogom, ehelyett csak porosodik a polcon. Nem tudom még mindig pontosan megmagyarázni, hogy miért, de egyszerűen nem áll össze az egész és a minősége sem a legjobb. De legalább jól néz ki kívülről. Aztán ott volt még a L'Oréal Air Volume szempillaspirál, ami kinézetre jobbnak ígérkezett, mint a hőn szeretett Lash Paradise-om, de felfoghatatlanul borzalmasra sikerült, nem csinált semmit a pilláimmal és még el is kenődött napközben... Volt két botrányosan rossz arcápolási termékhez is szerencsém, az egyik az Omorovicza Cleansing Foam, aminek nem csak gusztustalan szaga van, de nem is működik szerintem rendesen (szerencsére ingyen minta volt újság mellé), valamint a Clinique City Block Purifying maszk, ami smirglipapír a bőrnek, tartsátok nagyon távol tőle magatokat. Azt hiszem ennyi :).


Nagyon remélem, hogy a 2021-es év azért pár fokkal jobb lesz, mint 2020, de ugyanakkor azért tisztában kell lenniünk azzal, hogy még nem fog idén visszaállni minden a régi kerékvágásba. Nekem kicsit hiányzik, hogy nem nagyon tudunk utazgatni, de igen nagy örömmel tölt el, hogy ebben a nehéz időszakban nekem ez a legnagyobb problémám. Remélem nektek is ez lesz :). Leginkább jó egészséget és sok örömet kívánok mindenkinek erre az évre!


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.