Matt folyékony rúzsok csatája - Kat Von D, Pupa, Aden,L.A. Girl

A matt folyékony rúzsok hihetetlen és töretlen népszerűségnek örvendenek a beauty fan-ok körében már egy jó ideje (én is írtam róluk ITT), rengeteg márka jött ki a saját verziójával és már kis hazánkban is egyre inkább bővül a választék. Jelenleg ha minden igaz, akkor a Pupa-nál, a Kryolan-nál, az Aden-nél, a Bourjois-nál, a Nailland-nél (L.A. Girl), a H&M-nél, a MAC-nél és a Sleek-nél (webshop) lehet kapni nálunk ilyen rúzsokat, de szerencsére sok külföldi márka (Lime Crime, Jeffree Star, Coloured Raine, Dose és már az Anastasia is) szállít hozzánk is, bár ezek nyilván drágábbak és sajnos nem tudjuk őket kipróbálni sem a megvétel előtt. Igazi sminkmániásként én is elcsábultam és rabja lettem a matt folyékony rúzsoknak, ki is próbáltam párat közülük, hogy kideríthessem melyik a legjobb és, hogy megéri-e beruházni egy drágább darabra.

A tesztalanyok:

  • Pupa I'm Matt Lip Fluid - Pure Skin, 3290 Ft
  • Aden Liquid Lipstick - Peachpuff, 1190 Ft
  • L.A. Girl Matte Pigment Gloss - Fantasy, 1290 Ft
  • Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick - Lolita, kb 7500 Ft



Csomagolás

Csomagolás alatt, most az applikátort értem, hiszen egy ilyen típusú terméknél, nem mindegy, hogy milyen kialakítású, mennyi anyagot vesz fel, hiszen nagyon precízen kell dolgozni velük. A Pupa-é érdekesen 'kanál' kialakítású, a homorú része szépen ráilleszkedik az ajkakra, bár kicsit sok festéket vesz fel. Az Aden folyékony rúzs applikátora nagyon egyszerű, standard verzió, picike, ez nagyban megkönnyíti a precíz felvitelt, és pont elég anyagot vesz fel. Az L.A. Girl applikátora egyenes és lapos, nem túl jó vele dolgozni, de megfelelő mennyiség kerül rá a rúzsból. A Kat Von D-é ugyanolyan egyszerű, mint az Aden-é, jól kezelhető és viszonylag precíz is, bár a szára elég hosszú, ami zavaró lehet.


Formula

Vicces, hogy ugye mindegyikük matt folyékony rúzs, ergo azt hihetnénk, hogy de hát ezek akkor lényegében ugyanolyan formulájúak kell hogy legyenek, de még csak véletlenül sincs így persze. Mindegyikük teljes mértékben más, különbözőbbek nem is lehetnének... 

  • A Pupa I'm Matt Lip Fluid nagyon-nagyon krémes, sűrű, könnyen terülő, rendkívül pigmentált, lassabban, de teljesen mattra száradó, nem ragacsos, de hajlamos nyomot hagyni, viszont ennek ellenére tartós, bár ez színfüggő (a bemutatott árnyalat durván tart és nem mászkál, viszont az élénkebbek hajlamosak erre) és, ami nagy pozitívum, hogy nem szárítja az ajkakat. Nagy evészet után kezd el kopni, de akkor is egyenletesen. Illata nincs.


  • Az Aden Liquid Lipstick sokkal 'vizesebb', könnyedebb, vékonyabb formulájú, kevésbé pigmentált (színfüggő ez is), de viszonylag szépen terül, ám nehéz vele dolgozni a vékonysága miatt. Az ajkakat enyhén szárítja. A száradási ideje közepes/lassú, nem ragacsos, bár hajlamos ragacsosodásra, gondolom ez az ajakbalzsamtól függ... Édes vaníliás illata van. 


  • Az L.A. Girl Matte Pigment Gloss sűrűbb, krémes-vizes, nagyon pigmentált, kicsit nehéz egyenletesen felvinni, teljesen mattra szárad, de nagyon ragacsos és darabokban, furán kopik le. Nem akartam ilyet írni, de muszáj leszek, egyszerűen förtelmes ez a formula, valószínűleg ez az egyik legeslegrosszabb sminktermék amivel valaha találkoztam, undi, gusztustalan és az isten mentsen meg tőle. Soha többet nem fogom elővenni. Illata nincsen.


  • A Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick leginkább az Aden-hez hasonlít, inkább vékonyabb, vizesebb hatású, nagyon-nagyon pigmentált, nagyon gyorsan szárad, így gyorsnak és precíznek kell lennünk a felvitelnél. Abszolút matt, sehol nem hagy nyomot, viszont szárítja az ajkakat és hajlamos ragacsos lenni, de szép egyenletesen kezd el kopni a nap vége felé. Illata nincsen.



Tartósság

A tartósságot kivételesen nem csak élesben teszteltem, hanem alávetettem mindegyiket egy micellás vizes lemosásnak is: melyiket mennyire kell dörzsölni és meddig, hogy szépen és maradéktalanul lejöjjenek. Az eredmény szinte mindegyiknél ugyanaz lett, a jól bevált Garnier lemosóm mindegyikkel egy húzással elbánt, maradéktalanul lejöttek bármiféle dörzsölés nélkül.




Végeredmény

A legrosszabb a bandából egyértelműen az L.A. Girl Matte Pigment Gloss lett, ablakon kidobott pénz, borzalmas, soha többet látni sem akarom... Nem tudom, hogy mindegyik szín ezt csinálja-e, ha igen, akkor rá se nézzetek, még 1290 Ft sem ér meg. Inkább vegyetek Aden-t, ha olcsó folyékony rúzst szeretnétek, sokkal jobban jártok vele, ha pedig nem sajnáltok kicsit többet áldozni ilyesmire, akkor a Pupa a legjobb választás, nekem egyértelműen ő a kedvencem a négy közül, hiszen a pigmentáltsága és tartóssága mellett ez a legkényelmesebb viselet, azonban meg kell jegyeznem, hogy ő nem kifejezetten, az az igazi, klasszikus matt folyékony rúzs, mint mondjuk a Kat Von D, ami ha őszinte akarok lenni, akkor vitte a pálmát minden szempontból. Egyetlen bibije, hogy szárítja az ajkakat, de ezen kívül nem tudok belekötni. Nem véletlenül emelkedett már-már kultikus magasságokba.




Nagyon remélem, hogy sok matt folyékony rúzshoz lesz még idén szerencsém, jó lenne majd még egy ilyen posztot írni és kideríteni, hogy a Kat Von D-t le tudja-e pipálni egy másik márka :). Ti hogy álltok egyébként ezekkel a rúzsokkal? Próbáltátok már őket? Ha igen, melyiket???

6 megjegyzés:

  1. Egy L.A.Girl-t én is vettem, csak felkenéskor derült ki, hogy neon színű, így csak nyáron fogom hordani. Én nem tapasztaltam ilyen durva kopást pedig jó ideig rajtam volt. Viszont sminklemosóval vagy olajjal lehet leszedni csak. A H&M-től is beszereztem egy szép árnyalatot. Még egy Pupát szeretnék aztán egy időre elég is lesz ez ez a rúzskollekció.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egy h&m-et még én is tervezek beszerezni, remélem nem lesz csalódás :) lehet egyébként, hogy az la girl minősége is színfüggő és jól beleválasztottam...

      Törlés
  2. Nekem a Pupa bejött, bár szolidabb színem van, de először kerestem azt is, ami neked van ez alapján, hogy Pure Skin és a boltban teljesen értetlenül néztek rám, hogy ezeknek nincs neve, csak száma, szóval így nem tudják megkeresni.:D
    Egyébként nekem van 2 Lime Crime, azokat nagyon szeretem. Volt két Coloured Raine is, de azokat elajándékoztam, mert a piros nagyon csúnyán kopott, a Mars pedig bár a promoképen mályvásnak látszik, élőben nagyon barna és szörnyen állt rajtam.
    Orsi (@csorsi17)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig van nevük :D :D :D meg számuk is, ez igaz :D
      a lime crime-ok engem is érdekelnek, szépek a színeik :)

      Törlés
  3. Én sosem tudtam megbarátkozni a matt folyékony rúzsokkal, és mindig lebeszélem magam róluk a macera miatt, pedig olyan szépeket látni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amúgy nekem sem a legnagyobb kedvenceim, hétköznapokra ritkán rakom fel őket, nekem kell a krémes rúzs, hogy komfortosan érezzem magam

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.