2016-os sminktrendek | Pantone Colors Of The Year: Rose Quartz & Serenity

Nincs is izgalmasabb időszak a mostaninál a beauty világban, hiszen ilyenkor látnak napvilágot az új trendek, amelyek végig fognak kísérni minket egész évben. Az elkövetkezendő pár hétben a négy legizgalmasabb és a hétköznapokba leginkább átültethető trendet szeretném nektek megmutatni a Park Avenue Brussels jóvoltából :). Minden posztban lesznek a trendekhez ajánlott termékek plusz rövid tesztek, tippek, hogy hogyan-mivel érdemes őket használni, plusz természetesen sminkeket is fogok készíteni, mert úgy az igazi, ha élesben is láthattok mindent. Elsőként jöjjön a 2016-os Pantone év színe, vagyis kivételesen színei, hiszen idén először - de remélhetőleg nem utoljára - két gyönyörű pasztell árnyalatot is választottak, a Rose Quartz-ot, ami egy finom, melegebb tónusú nagyon világos rózsaszín és a Serenity-t, ami egy hidegebb tónusú, szintén világos égkék.




Mivel két, eleve nagyon népszerű és sokat használt színről van szó, nem nehéz őket hozzáadni alkalomadtán a szépségápolási rutinunkhoz. Bátortalanabbaknak, akik nem mernek még kísérletezni a színekkel, vagy nincsenek odáig a finom pasztellekért a sminkben, érdemes elsőre megpróbálkozni pár szépséges és különleges körömlakkal. Az én kedvencem a tojáshéj hatású rózsaszín és kék (Nail Polish - Sugar Pop Candy és Feeling Blue, 1290 Ft), de nagyon jól néz ki egy csillámos, ragyogó világoskék (Nail Polish - Baby Blue Metallic és Magical Night, 1290 Ft) is a körmökön. A Park Avenue lakkjai ráadásul két rétegben tökéletesen fednek, nem csíkozódnak és tartósak is (plusz rengeteg csodás árnyalat közül lehet válogatni :).



Bevallom nekem elsőre nehezen ment az összebarátkozás a rózsaszínnel és kékkel a szemhéjon, azoknak, akik hasonlóan éreznek, semmi pánik, hiszen a Rose Quartz-hoz hasonló lágyabb pinkek nagyon szépen mutatnak az ajkakon (Lipgloss 03-as, 2190 Ft és Moisturizing Lipstick 10-es, 2190 Ft) és az orcákon is, pirosító (Blush Trio - Pink Sunshine, 2490 Ft) vagy akár highlighter (Mono Eye Shadow - Pink, 1990 Ft) formájában. 





Megfelelő színekkel kombinálva pedig a kísérletező kedvűek bátran próbálják ki a szemeken is az év színeit, hiszen még én is, aki soha, de soha nem sminkelte magát rózsaszínnel és a kéket is a legritkábban kapom elő mostanság, képes voltam megbarátkozni velük. A Rose Quartz-ot és árnyaltait (Eye Shadow Quattro - White&Pink, 2690 FtMono Eyeshadow - Pink, 1990 Ft, Pigment - Pink Perfection, Pink Petal, 3290 Ft)  hidegebb tónusú barnákkal, taupe-pal, korallos barackkal, padlizsán lilával és szürkével érdemes kombinálni, míg a Serenity-t és árnyalatait (Mono Eyeshadow - Blue, 1990 Ft, Pigment - Sky Blue, 3290 Ft, Eye Shadow Quattro - White&Blue, 2690 Ft) melegebb tónusú barnákkal, bordóval, tengerészkékkel és arannyal, de természetesen a két színt együtt is lehet használni, hiszen a Pantone szerint tökéletesen harmonizálnak egymással. 





A sminkben, amit ehhez a trendhez készítettem a főszerepet a Rose Quartz játssza, mert mindenképpen ki szerettem volna lépni a komfortzónámból és a rózsaszínes tónusokkal megpróbálkozni/megbarátkozni. A szemsminkhez a White&Pink négyes szemhéjpúdert, a Pink monót, a Milky Peach monót és a Moka monót (hideg tónusú barna) használtam. Az arcomra a Pink Sunshine trió pirosító és a Pink fényes szemhéjpúder, míg a számra a 10-es rúzs és a 03-as szájfény
került.





Nagyon remélem, hogy meghoztam a kedveteket ehhez a trendhez, ezekhez a szépséges színekhez és csodás kis termékekhez. A Park Avenue Brussels sminkeket ITT tudjátok megnézni és megrendelni is, valamint ITT és ITT olvashattok tesztet róluk.

4 megjegyzés:

  1. Kicsit idegenkedek ezektől a színektől, de a rózsaszín meleg árnyalata végülis jól áll (régen volt már divat a rózsaszín :), elegáns, puha szolid szín, a kék meg nem áll jól, de kis felületen, pl. körmön tetszik, kiegészítők szintjén el tudom képzelni, azért nagy felületen, pl. egészruha, na azt nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is nagyon, soha nem használok, sem rózsaszínt, sem kéket, de jó néha kilépni a komfortzónából :) de én is csak kicsiben tudom elképzelni :D

      Törlés
  2. Boldogan fogom kerülni az idei divatot. A világos baba színek nem nekem valók sajnos, de amúgy szép lenne. :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.