2016-os sminktrendek | Light Bronze, Light Strobe

Ugyan nálam nagy sikere van az előző 2016-os sminktrendnek, a Pantone év színeinek is (katt IDE érte), de tudom, hogy a pasztell rózsaszín és kék eléggé megosztó árnyalatok és előfordul, hogy valaki nem érzi magáénak őket és nem akar, vagy nem mer sminkelni velük. De a másodikként bemutatott trend, a Light Bronze, Light Strobe, vagyis a finom bronz és finom fény biztosan mindenki szívét meg fogja hódítani, hiszen egyszerűen kivitelezhető és mindenkinek jól áll. 




A Light Bronze, Light Strobe a tavalyi évben (meg az az előttiben) nagy népszerűségnek örvendő, szinte teátrális kontúr+highlight és strobe technikák finomított és leegyszerűsített verziója, ebben az évben ugyanis minden kifinomultabb, lágyabb és hordhatóbb lesz a sminkek terén. Nincs több bohóc kontúr, nincs több Kim Kardashian kontúr, nincs több mesterkéltség és drámaiság, csak a természetesség és a természetes szépség kiemelése. Ami nagyon jó, hiszen egyrészt kevesebb időnkbe fog telni elkészíteni a sminkünket és nem is kell annyi terméket használni hozzá. Elég, ha van egy jó kis bronzosítónk, vagy bronzos arcpirosítónk és egy ragyogást adó bázisunk, vagy highlighterünk.



Szerencsére Park Avenue Brussels-nél minden kelléket megtalálunk ehhez a trendhez :). A Terra Powder-ek (6 árnyalat, 2990 Ft) tökéletesek az extra finom, ragyogó bronzos hatás eléréséhez, hiszen a lágy textúrájuknak köszönhetően belesimulnak a bőrbe és nagyon könnyen satírozhatóak, plusz mindenféle alaptónussal kaphatóak (én a 01-es picit melegebb, rózsásabb, illetve a 03-as narancsosabb bronzos árnyalatokat próbáltam ki). A használatuk gyerekjáték, csak a homloktól kiindulva az arccsont alatt kontúr vonalon át az áll kontúrjáig rajzoljunk velük egy 3-ast az arc mindkét oldalára, de akár az orcákra is használhatjuk őket, mint 'pirosítót'. Persze igazi pirosítót is használhatunk, ehhez a 02-es Blush-t (1990 Ft) javaslom, ő egy bronzos rózsaszín árnyalatú szaténfényű gyönyörűség.




A finom highlight-ot legegyszerűbben a márka Illuminating Cream-jével érhetjük el, amit akár önmagában, akár primerként, akár alapozóban keverve, akár fölötte is használhatunk, hogy csodálatos természetes fénybe vonjuk az arcunkat, vagy annak bizonyos részeit. Ha pedig picit többre vágyunk, akkor egy arany fényporral ráerősíthetünk a krém hatására (Golden Sand pigment, 3290 Ft). A Park Avenue sminktermékeket ITT találjátok ;).




Remélem ez a sminktrend is elnyerte a tetszéseteket, jövőhéten  egy újabb adaggal jövök ;)

13 megjegyzés:

  1. Jaj de tudtam mi a divat. :D Mostanában arra vagyok rákattanva, hogy finoman kontúrozok, felviszek egy kis bordósabb pírt , és annyira eldolgozom, hogy alig látszódjon, de mégis adja azt a pluszt. Highlightert mondjuk nem szoktam, mert arra lusta vagyok, meg egy órán belül úgyis megoldja az arcom ezt magának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem egyértelműen ez a kedvencem én is mostanában így sminkelek, csak én még megdobom egy jó erős highlighttal is, biztos ami biztos :D

      Törlés
  2. Eddig sem vittem túlzásba ezeket. :D És így még többet fogom használni a kedvenc Essence-es bronzosító pirosító highligher egyben kombóját. Egy lehelletni ide meg oda és voalá. :D Kifejezetten örülök annak hogy most a lágyság lesz a idei sminktrend. :D

    VálaszTörlés
  3. Sajnos hozzánk, vagyis az utca emberéhez még csak most érkezett meg a bold brows-Kardashian kontúr trend, szóval látni azért fura dolgokat. Tegnap például láttam egy csajt aki szerintem barna rúzzsal kontúrozott és még el sem dolgozta. A szemöldökére meg szerintem valami zselés tust használhatott, de majdnem leugrott a homlokáról, annyira "bold" volt. :D
    Én mindig is jobban szerettem a visszafogott kontúrt és highlightot, de nem hiszem, hogy kis hazánk követné ezt a trendet, főleg mert most jön ki a Catrice, az Essence és a Rimmel is új kontúrpalettával. Vagyis jobb lesz felkészülni a sok-sok kontúrkatasztrófás tinilányra. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne is mondd, látok én is cifra dolgokat, ráadásul én ugye sminkes üzletben dolgozok :D pedig nem ártana egyébként sem a finomság, mert kontúr ide vagy oda a magyar nők (mondjuk nem csak ők) nem éppen a visszafogott sminkelésükről híresek, ha sminkelnek... Tisztelet a kivételnek :)

      Törlés
    2. visszafogott alatt a stílusos és szép megjelenést értem, mert én sem sminkelek visszafogottan, de összhangban vagyok magammal :D :D

      Törlés
  4. "A magyar ora mindig kesik..." - ha ismeritek a viccet :D
    Szerintem a lagyabb, termeszetes sminkkel sose lehet bakot loni - es nem lesz ciki par ev mulva visszanezni a fotoinkat ("Egek, mi az az arcomon???" helyet "De szep fiatal voltam!" :D )
    Ez a Drag Queen smink trend nekem nem jott be sose. Pedig nagyon szeretek sminkelni, uj dolgokat kiprobalni.

    Apropo, uj dolgok - vagyis nekem uj, mert meg nem csinaltam :P Ceruza technikahoz van esetleg otletetek, hogy milyen ceruza alkalmas hozza? Tudom, hogy az Atelier gyart direkt ehhez ceruzat, de nem jutok hozza egykonnyen sajnos :/ Valami olyan lenne jo, ami nem tul puha, de nem is tul kemeny, szepen pigmentalt, satirozhato, epitheto, lehetoleg barna vagy taupe... azt hiszem mas kivansagom nincs :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. paris berlin-nek nagyon jó kis cerkái vannak, szerintem azzal érdemes megpróbálkozni :) és van szép barna meg taupe ;) egyébként ha nem akarsz egyből sokat beleinvesztálni, akkor én a pupa-ban is körbekukkantanék ;)

      Törlés
    2. Eloszor kiprobalni szeretnem, hogy egyaltalan tetszik-e, vagy el tudom-e kesziteni, nagyon maceras-e stb. - kiserleti fazisban meg nem invesztalnek nagyobb osszeget. Ha viszont eleve nem megfelelo cerkaval kezdek hozza (ha kenodik vagy kiboki a szemem, olyan kemeny), akkor meg elmegy a kedvem tole.

      Koszonom a tippet :) Regota be szeretnek mar nezni hozzatok, de eselyet sem latom annak, hogy a kozeljovoben Budapesten jarjak - viszont jo, hogy lehet online is rendelni :)

      Te probalkoztal mar ceruza technikaval?

      Törlés
    3. Mivel másokat most nem nagyon sminkelek még, én nem próbálkoztam meg vele (magamon nehezen menne, mert speciális nagyon a technika, milyen szögben tartod a ceruzát ilyesmik...) de tetszik egyébként, lehet, hogy majd megpróbálkozok vele :)

      Törlés
    4. Igen, biztosan sokat kell gyakorolni, hogy szep legyen. Foleg a kezdo es vegpontok kimeresenel, hiszen az mindenkinek mashogy esik. Szamomra ez a nagyobb kihivas benne. A ceruzafogast meg tenyleg meg kell szokni. Szerintem elobb magamon fogok kiserletezni, aztan ha vallalhato eredmenyre jutok (esztetikailag es tartossag szempontjabol), akkor masokon is megprobalom.

      Törlés
    5. remélem összejön a dolog, én drukkolok :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.