Shopping Stop

12:39 du.
Egy kicsit rendhagyó poszt következik, amire nagyon hosszas gondolkozás után szántam rá magam, de egyszerűen muszáj volt, akár tetszik, akár nem. Elhatároztam ugyanis, hogy decemberig totális vásárlás stopot fogok tartani - sminkek és kencék terén - , aminek több oka is van. Az egyik és a legfőbb, hogy gyűjteni szeretnék egy karácsonyi kiruccanásra, ami nem kevés pénzbe fog kerülni. A második oka, hogy egyszerűen már én is érzem azt, hogy annyi mindent halmoztam fel az elmúlt évek során, hogy az nevetséges és valószínűleg soha nem fogom tudni őket elhasználni, ráadásul szinte mindig a drágább termékekből vásároltam... A harmadik oka pedig az, hogy szeretném bebizonyítani magamnak, hogy igenis képes vagyok arra, hogy ne szórjam el ész nélkül a pénzemet gyönyörű és csodálatos, ámbár teljes mértékben felesleges sminkcuccokra. Szóval szigorú shopping-stop veszi kezdetét mostantól!



A legfontosabb szabály az lesz, hogy egy hónapban maximum egy darab új, budget árkategóriás (max 4-5000 Ft) sminkcuccot vehetek magamnak, de csak akkor, ha már megvan az arra a hónapra tervezett félretett összegem. Csak hogy ne érezzem magam olyan sz@rul decemberig. A szabály alól kivételt képeznek az alapsminkek, vagyis az alapozó, korrektor, púder, szempillaspirál. Ugyanez vonatkozik a több szépségápolási termékre is, csak akkor vehetek újat, ha az előző elfogy. Nehéz lesz, de erős vagyok :). Sajnos ez a shopping stop egy kicsit befolyásolni fogja a blog életét is, hiszen így csökkenni fog valószínűleg a tesztek és a posztok száma, de én ezt a kis áldozatot vállalom és kitartok és remélem, hogy Ti is így fogtok tenni :). Köszöntem a figyelmet!

25 megjegyzés:

  1. Kitartást Lolly, én támogatlak! :) Így egy kicsit több szeretetet kaphatnak a meglévő sminkcuccaid is. ^^ Ha gondolod, néha jöhetnél majd egy kis szösszenettel, hogy hogy haladsz, vagy éppen mi volt az a havi egy dolog amit vettél, vagy hogy érzed magad, stb, én szívesen olvasnám!

    VálaszTörlés
  2. Kitartás! :) Én is örülnék a további bejegyzéseknek ebben a témában. :D Lehet hogy én is belevágnék. Akkor aztán alakíthatnánk egy anonim sminkfüggők támogatócsoportot. :D

    VálaszTörlés
  3. @Mea: mindenképpen lesznek update-k, szerintem minden hónapban :) nagyon köszönöm a biztatást, jól esik, ezért is írtam róla, mert úgy érzem, hogyha támogatnak lelkiekben mások, akkor könnyebben fog menni és nem fogom feladni :)

    @Moon Angel: benne vagyok :D Anonim sminkaholics :D kezdd el te is, ha már ketten vagyunk könnyebben megy, aztán hátha elindítunk egy új trendet :D

    VálaszTörlés
  4. Kitartás! :) Biztosan menni fog, főleg, ha újra "felfedezed" a már meglévőeket :) És így az új sminktermékes posztok helyett jöhetnek a sminkek a már meglévő termékekkel esetleg ^^

    VálaszTörlés
  5. Kitartást, kedvenc bloggerem, és előre is jó utat!
    Jut eszembe... Nekem is érik már egy stop-shop, de előtte a sok hatástalan arcápolómat le kellene cserélnem. Szerinted érdemes a készen kapható kenceficék helyett egy kozmetikai alapanyagokat áruló weboldalról beszereznem mondjuk, növényi olajokat, meg agyagot, ilyesmiket? (Megmondom őszintén, meguntam az INCI-böngészést. =D )

    VálaszTörlés
  6. Veled tartok, mert mostanában én is két kézzel szórtam a pénz a szépségápolás terén. De ma még veszek valami cukiságot a Müllerben :D December nagyon messze van... :(

    VálaszTörlés
  7. Én jelenleg leginkább nagy rúzs-stopban vagyok, erre egy csúnya belső erők földrajza vizsga után elmentem és vettem kettőt :((( Viszont lehet, hogy rácsatlakoznék erre a vonalra, amire te is most készülsz, egyszerűbb lenne, ha valakivel/valakikkel együtt lehetne végigcsinálni egy ilyen stopot.

    VálaszTörlés
  8. Kitartás Vanda!
    Sok sikert, és akaraterőt kívánok neked!
    Petra

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is remek témát ad ez a kihívás: írhatsz arról, hogyan rendszerezed vagy rakod rendbe a sminktermékeket, csinálhatsz összehasonlításokat a hasonló termékekről, kísérletezhetsz új színkombinációkkal napi sminkekben, stb.
    Én pl. nagyon örülnék több napi sminkes bejegyzésnek, sőt esetleg step-by-step bejegyzéseknek is. :)
    Hajrá!

    VálaszTörlés
  10. Uuu.., hát kitartást ehhez a kihíváshoz, asszem kelleni fog!! :D

    VálaszTörlés
  11. Kitartás! :)
    Tök jó lenne, ha csinálnál közben régi, újra felfedezett kedvencekről bejegyzéseket, "Shop my Stash" jelleggel :)

    VálaszTörlés
  12. Kitartás! azt hiszem kelleni fog :)
    Szerintem szuper kezdeményezés, mert azért lássuk be, a bloggerek eléggé el tudnak szállni sminktermékvásárlás terén (sőt, talán nemcsak a bloggerek). Az én pénztárcámra mostanában inkább a körömlakkok jelentenek veszélyt, de most már én is alaposabban átgondolom, hogy tényleg szükség van-e egy 25. piros lakkra...
    Egyetértek az előttem szólókkal, rengeteg lehetőséget hord magában ez a kihívás, ne ritkuljanak a bejegyzéseid, csak legyenek új témák,mint összehasonlítások a hasonló termékekről, sminkek az újra felfedezett sminkcuccokkal...

    VálaszTörlés
  13. Cserébe kérünk szépen smink posztokat! Annyi gyönyörű cuccod van, amit csak swatch-ban láttunk, most jöhetnek élesben! :)

    VálaszTörlés
  14. @Elíz: jó ötlet :) lesz egy olyan poszt hogy hogyan fedezzük fel újra a régi, megunt sminkjeinket :D

    @háttérből figyelő: mindenképpen érdemes szerintem, ha szereted az ilyen dolgokat és a bőröd is bírja! egy tiszta argánolajjal annyi mindent lehet kezdeni és annyi mindenre jó, és az agyag is szuper :) és nagyon köszönöm a biztatást :)

    VálaszTörlés
  15. @Gabi: messze van, de erősek leszünk :D

    @Ada: mindig jobb együtt, mert van aki motiváljon, szóval írj bátran, ha a szakadék szélén állsz és elcsábulnál valamire ;)

    @Petra: nagyon-nagyon köszönöm, olyan jól esik, hogy nem nevettek ki és nem mondjátok azt, hogy úgysem fogom bírni.... :,)

    @Makkancs: hát most biztosan meg fognak szaporodni az ilyen bejegyzések ;)

    @B Nixon: fog kelleni basszus... lehet lesz sírás XD

    VálaszTörlés
  16. @Tala: köszi a tippet ;)

    @PAncsi: igen, én is azt vettem észre, hogy leginkább a blog miatt, hogy legyen mit bemutatni folyamatosan ugye nagyon sokat költök és nagyon sok úgymond felesleges dolgot veszek, amiket hébe-hóba sem használok, csak ott állnak szegények. Hát most nem fognak :D

    @Mesi: úgy lesz! :)

    VálaszTörlés
  17. Szia. Kitartás és persze minden elismerésem, hogy ilyen hosszú önmegtartóztatásba kezdesz. :) Mindig olvasom a blogodat és továbbra is fogom. :) Esetleg csinálhatnál olyan bejegyzést, hogy miket sikerült elhasználnod ez idő alatt. Mégegyszer KITARTÁS! Mi Veled vagyunk!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Nagyon köszönöm és mindenképpen lesznek olyan posztok, hogy mit sikerült elhasználni, mit fedeztem fel újra meg ehhez hasonlók :)

      Törlés
  18. Jaj, de jó lenne, ha én is így el tudnám határozni, hogy nem veszek semmit. Az a baj, hogy az örökös limitált kiadások miatt mindig vásárolni akarok, akkor is, ha nem is használtam még sok mindent. Sminkek terén annyira nem rossz a helyzet, de körömlakkok terén borzasztó. Tegnap válogattam, hogy melyik lakkokat használjm legközelebb és eszméletlen sok gyönyörű lakkom van, amiket még nem is használtam (a lakkjaim 80% nem volt még használva), meg persze a többséget csak egyszer használtam eddig. Ilyenkor nagyon elszomorodom, de aztán meglátok egy új kollekciót és kell minden! Szóval kitartást Neked és gondolj arra, hogy milyen sok pénzt megspórolsz. Hová fogsz utazni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is a limitált kiadásokkal fog meggyűlni a bajom szerintem, ezért is engedélyeztem magamnak egy terméket, ha sikerül hoznom a megspórolási limitet :D

      Törlés
  19. Én is próbálok egyensúlyt tartani vásárlás terén egy ideje, mert kb. egy éve észrevettem, hogy zavar, ha túl sok sminkem van, ugyanis lehetetlen egyszerre ennyi mindent használni, túl sok stressz.
    Van egy jó youtube-os videó a témáról, amit mindig megnézek, mikor kezdek elgyengülni, szerintem neked is segíthet. ;)
    Be is linkelem: https://www.youtube.com/watch?v=1-Kx9ZKIrUw

    Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  20. Nem lesz egyszerű, de hajrá! Sokszor akarok én is venni valamit, de most szem előtt van az összes cuccom, nem dobozkában a szekrényben és el szoktam rémülni a mennyiségtől. Nálam ugyan a sminkcuccokból nincs sok, inkább a lakkok azok, amikkel elszálltam, de annyira jó, amikor kitalálok valamit és van hozzá szín :D
    Nézegesd gyakran a készletedet, írjál a meglévőkről, hogy tárolod őket, mik vannak, mennyi lenne az ideális mennyiség, ilyesmiket, egy rendszerező poszt is hasznos, amit előttem írtak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát nem lesz, az tuti, de most az egyszer erős leszek :)

      Törlés
  21. Hűűű, hát sok szerencsét! Én kb. egy éve kezdtem a szortírozást és selejtezést,nekem ez a blogger sokat segített:
    http://into-mind.com/category/streamline-your-beauty-routine/

    Nálam a cél az volt, hogy az átlagosnál kicsit nagyobb méretű szettet, ami közepes minőségű-árkategóriájú termékekből állt lecseréljem kevés, de hatékony, minőségi darabokra. A legnagyobb áttörés nekem az volt, hogy elkülönítettem a cuccokat, amiket "titokban utálok" azaz megvettem, és ezért kötelezőnek tartottam elhasználni. Sóhajtottam pár nagyot, és megszabadultam tőlük.
    Mostanra eljutottam a rendezgetés-selejtezés azon fokára, hogy excel táblázatban, funkció szerint rendezem a szépségápolási holmijaim, és felmerült bennem, hogy vagy nekem van szükségem segítségre, vagy ha megvan a diplomám, beauty-függőknek indítok csoportterápiát. :D
    (Ahogy látom, lenne igény rá...)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.