My Top5 | Arc

11:30 de.
Plusz egy kis update a shopping stopról :). Több mint egy hete számoltam be nektek róla ITT, hogy megállj parancsoltam magamnak, nem fogok több felesleges sminkcuccot venni, csak a legfontosabbakat, illetve csak speciális alkalmakkor (karácsony). Ugyan nem sok idő telt még el, de már most fáj a szívem a sok gyönyörű limitált termék után, pláne, amikor azt látom az instán vagy a fészen, hogy más meg csak úgy megveszi, ami éppen megtetszik neki... És szerintem ez még közel sincsen a mélyponthoz (csak jöjjön valami nagyon speckó MAC kollekció...). Vajon mi lesz később? Majd beszámolok róla :). Addig is szinte naponta nézegetem a már meglévő készletemet, hogy abból merítsek erőt, egyrészt a teli fiókok látványa így elveszi a kedvemet a vásárlástól, másrészt megnyugtat már az is ha csak a kezembe veszem valamelyik féltve őrzött darabomat.



Az egyik ilyen fiókturkálós este jutott eszembe, hogy elkezdek egy posztsorozatot, amiben megmutatom nektek egy-egy termékcsoportból az öt legkedvencebbemet (arc, száj, szem, alap stb), amikhez keresek dupe-okat is Nektek (csak kattintsatok a termékek neveire és egyből a webshopokba visz titeket, vagy mögéjük írtam, hogy hol kaphatóak)! Első körben lássuk a Top5 arcra való termékeket!


NARS BLUSH - ORGASM

Látszik a képen is, hogy bizony sokat van használva a drága, ez szerintem elárulja, hogy tényleg nagyon sokat nyúlok utána. Nagyon szeretem a csodás arany fénnyel ragyogó rózsaszínes barackos színét, ha nem tudom, hogy melyik pirosítómat használjam éppen, akkor szinte tuti, hogy az Orgasm után nyúlok és utazásokra is őt szoktam általában magammal vinni.



DUPE-OK: NYX Powder Blush - Pinched (Müller), Sleek Blush - Rose Gold, MAC Pwder Blush - Springsheen (MAC üzletek), Bourjois Blush - Lilas d'Or (Douglas, Müller)


MAC POWDER BLUSH - PERFECT CHEEK

A legtökéletesebb nude pír (enyhén rózsaszínes bézs), ami ráadásul matt (és eszméletlenül finom a textúrája). Ha nagyon természetes sminket szeretnék csinálni, akkor szinte csak ezt használnom, egy icipici highlighterrel feldobva, de extra erős füstös szemhez is jó választásnak bizonyult párszor. Sajnos limitált szín volt és nagyon-nagyon kevés dupe-ja van, de az Illamasqua-nál találtam kettőt.





MAC POWDER BLUSH - FULL OF JOY

Előre szólok, hogy sajnos a Full Of Joy-nak egyáltalán nincsen dupe-je a google szerinte (de hátha Ti tudtok :)), viszont ez nem limitált szín és a MAC-nél bármikor meg tudjátok venni, ezt a pasztell lila fényes csodát. Nem rajongok a túlságosan a nagyon hideg tónusú pirosítókért, de ez valami álom feltéve. Ha tökéletes ártatlan porcelánbaba arcra vágytok, akkor nem kell tovább keresgélnetek ;).




MAC EXTRA DIMESION BRONZER - APHRODITE'S SHELL

Nem voltam soha nagy rajongója a bronzosítóknak, szerintem én elértem a fehérségnek azt a fokát, amikor már nem javít semmin egy bronzer. De ettől függetlenül néha nekem is kedvem szottyant egy kis melegségre az arcomon, csak éppen nem találtam kellőképpen világos, és nem émelyítően narancsos és túl 'bronzos' darabot egészen tavalyig, amikor a MAC nyári kollekciójában ráleltem erre a kis csodára. Az Aphrodite's Shell-nek olyan kellemes, visszafogott és világos színe van, hogy pirosítóként is előszeretettel használom. Sajnos ő is limitált volt (bár szerintem simán elférne az állandó kollekcióban...), de egy dupe-ot hozzá is találtam azért :).





MAC EXTRA DIMENSION SKINFINISH - SUPERB

Nálam a Superb a highlighterek highlighterje, egyszerűen semmi nem tudta eddig überelni nálam ennek a EDS-nek a ragyogását és színét. Nem egy visszafogott darab, brutálisan erős fénye van, de minimális mennyiségben és jól eldolgozva csodákra képes. Én szemhéjpúdernek is imádom használni (akár nedvesen is, úgy még intenzívebb), de mostanában rákaptam a strobing-ra és ahhoz is tökéletesnek bizonyult. Nyilván limitált volt, de van egy extra olcsó dupe-ja ;).



DUPE-OK: MUA Undress Your Skin Highlighting Powder - Pink Shimmer, MAC Extra Dimension Eye Shadow - Sweet Heat (teljesen ugyanaz), MAC Mineralize Skinfinish - Soft & Gentle (halványabb, de a szín és a fény nagyon hasonló)

Neketek mik a kedvenc arcra való sminkjeitek??? (És mi legyen a következő My Top5 témája???

26 megjegyzés:

  1. A halvány színű MAC nagyon szép :) Neked aztán van sminkcuccod, én mindig a leghalványabb rózsaszínes arcpírt vettem és használtam, míg el nem fogyott. Nekem sajnos nem állt jól se a barackos, se a bronzos szín a falfehér képemhez.
    Jöhet minden, rúzs, púder, szemceruza, lakk, spirál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jönni fog minden ;) bevallom régen, a 20as éveim legelején nekem is volt 2 pirosítóm egy rózsaszín meg egy barack, elvoltam vele, aztán elkapott ez a láz és most itt tartok :D sok év gyűjtőmunkája ez :D

      Törlés
  2. Pirosítóból a barackos-rózsaszínes darabokat szeretem, highlighterből nem sok van otthon, nem tudnék kedvencet mondani. Bronzosítóból pont vadászaton vagyok, mert csak matt darabom van, de szeretnék egy szatén fényűt. Eddig a drogériákban csak csillámosat találtam, de az biztos nem kell. :D Egy MAC-et nem tudok megfizetni, de szívesen venném a tippeket! :)
    A következő top 5 lehetnének a szemre valók. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát nem semmi feladatba vágtad a fejszédet, mert nagyon kevés szatén finisű bronzosító van, mert vagy mattok vagy fényesek, de szatén... ezt a MAC.et tudom, ami nekem is megvan, de ezen kívül nem nagyon találkoztam még ilyennel... mindenesetre ha eszembe jut valami szólok :)

      Törlés
  3. Aww, az Orgasm! :) Annyira csodás az a pirosító. Hála a Sleek-nek a dupe-ért!

    VálaszTörlés
  4. Én már fél éve elvagyok a Lancome Blush Subtil Rose Flush palettámmal. :) Pirosítóból még a Sleek Flamingo és a NYX Paradise a kedvenceim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez a sleek flamingo jól hangzik, le is csekkolom :D

      Törlés
  5. Óóó az a nude limitált Mac pír basszus, nagyon régóta keresem a tökéletes nude pírt, erre itt meglelem nálad, és kiderül, hogy limitált....sírok :D Az Orgasm gyönyörű, nekem a Sleek-féle dupe van meg, mostanában sokat nyúlok érte. :) A Soft and Gentle is megvan, de azt inkább csak alkalmi highlighternek használom, mert brutális fénye van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem meg azért nem kellett a soft&gentle mert túl enyhe a fénye :D :D :D késssz vagyok... egyébként csak egy jó ecset kell hozzá és a legdurvább highlighter is éteri fénybe vonja az arcot :) lesz erről majd egy poszt ;) én mostanában mindennap magamra pakolok egy rakatot olyan helyekre, ahová eddig nem mertem és brutálisan gyönyörű a végeredmény, ráadásul még senki nem szólt, le hogy diszkófejem lenne :D :D

      Törlés
    2. Nagyon kíváncsivá tettél! :D A felvitelhez egy Ebelines meg Ebayes legyezőecsetet használok, de egyiket sem érzem az igazinak, az RT setting brush ecsetkéjével szemezgetek még erre a célra, vagy egy lapos fejű alapozóecsettel szoktam macerálni még. :)

      Törlés
    3. na majd mutatom a posztban, hogy ehhez milyen ecset való ;)

      Törlés
  6. Mennyi gyönyörűség van itt egyrakáson!:0 Az orgasm és a halvány rózsaszín tetszett a legjobban.:) Nagyon tetszik ez az ötlet erről a sorozatról. Én ma akarom szelektálni a sminkkészletemet mert már arra is ráfér...:D bár nekem sem kellene már többet vennem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy tetszik a sorozat :) azt hittem a shopping stop miatt nehezebb lesz posztokat írni, de esküszöm még több is az ötletem :D

      Törlés
  7. az a nude arcpír *.* azt hiszem mától keresni fogom a hasonlókat.. gyönyörű

    VálaszTörlés
  8. Egyik sincs meg de biztos csodás termékek !
    Én még soha nem hirdettem shopping stopot , hogy őszinte legyek, pedig én is eltudok szállni vásárlás terén. A körömlakk az örökkedvenc nálam, de mindig van valami smink termék is amire időként rákapok(szájfény, alapozó, most aktuálisan a szempillaspirálok ). Sajnos a sminkeket ritkán használom ki, a körömlakkról tudom legalább, hogy elfogom egyszer az életben használni. Én annyi szoktam csinálni, hogy mondjuk ha 2őt kihasználtam akkor veszek helyette 1et, és ezzel a technikával a jó 300as körömlakk gyűjteményemből így egy évvel később szerintem kb 100 maradt, ( mondjuk van h két lakkból csinálok egyet, vagy elajándékozom/adom. ) Szerintem nézd át a gyűjteményed, mi az amit csak azért vettél , mert épp rossz napod volt, és még akciós is a termék, de aztán végül sose használtad. Ilyenek jöhetnek blogsaleba, hadd örüljön a nép. :) Az így befolyt összeg meg mehet a limitált kiadásokra( persze csak alapos átgondolás után ) A másik fő vallásom, károsabb szenvedélyed is lehetne, mások jóval többet költenek pl. cigire.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztosan lesz még blogsale nemsokára, mert megint kiválogattam pár olyan dolgot, amit nem használok szinte soha... csak az olyan cuccoktól meg olyan nehéz megszabadulni amikhez szentimentális emlékek kötnek....

      Törlés
  9. Nekem időszakosan változik (kb, évente), hogy milyen pirosítókra vagyok rákattanva. Most éppen a sötét piszkosrózsaszínes és mályvás színek vannak a topon, illetve a rezes vagy barnás tónusú barackos színek (amik nem narancsos, rózsaszínes vagy nagyon élénk barackok).

    VálaszTörlés
  10. Szerintem a Full of joy-hoz nagyon hasonló egy limitált Sleek hármas arcpír, a Sweet cheeks Dollymix árnyalata. Nekem megvan, és ilyen hideg lilás, a leírás és a képed alapján dupe-gyanús. De hogy valami jó hírt is mondjak :D : a szintén Sleek ámde nem limitált hármas Pink Lemonade is hasonló lehet a netes képek alapján, de élőben még nem láttam. Talán nem ennyire lilásak a színei, mint a FOJ, de felkenve hátha nem olyan kirívó a különbség :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hasonlít a pan-ben a dollymix, de kikenve nagyon nem olyan szerintem :( a pink lemonade meg még annyira sem :((( nagyon különleges a full of joy, nézegettem sok helyen már, de egyszerűen ilyen fényes, ennyire világos és hideg lila sehol nincsen :(

      Törlés
  11. Még valami eszembe jutott: ez a nude pír-szín nagyon tetszik nekem is, reménykedtem benne, h a Sleek új Creme to powder blush pirosítói közül a French Rose ilyesmi árnyalat, de most láttam róla egy videót, és már nem vagyok róla meggyőződve... a panben jó, de felkenve totál rózsás, kicsit csalódás, bár nyilván ha több kép lesz majd róla, akkor talán könnyebb lesz belőni a színt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a panben volt gyanús, de kikenve egészen hasonló szerintem :)

      Törlés
  12. A Full of Joy-t tutira lehet kapni? Igaz, hogy régebben volt már, amikor érdeklődtem róla az Arénában, de még csak nem is hallottak róla... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát ez fura, mert egy ideje már állandónak kéne lennie... lehet, hogy hozzánk ez is később érkezik... szerintem kérdezz rá újra ;)

      Törlés
    2. És tényleg! Rögtön azután, hogy olvastam a bejegyzést, felhívtam az Arénát és azt mondták, hogy lehet kapni! Annyira örülök neki, mert nagyon-nagyon régóta vágyom rá. Szóval amint időm engedi, bekocogok egy MAC-be ezért a gyönyörűségért. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet! :)

      Törlés
    3. nagyon szuper, örülök, hogy segíthettem :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.