TESZT | MAC Mineralize Timecheck Lotion & Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

11:30 de.
A Wash&Dry kollekció mellett két másik - állandó - újdonság is érkezett a MAC üzleteibe és annyira megtetszettek már a leírásuk alapján, hogy mindenképpen ki akartam őket próbálni. Még nem használom őket olyan régóta (pár napja), szóval csak az első benyomásokról tudok beszámolni, bár nem hinném, hogy változna a véleményem róluk. A Mineralize vonal legújabb tagjáról ezt írja a márka:
"A Mineralize Timecheck Lotion összetevői az idő ellen harcolnak, a hozzáadott innovatív polimer technológia pedig optikailag halványítja a ráncokat és csökkenti a pórusok méretét. A formula ezen kívül ioncserélt vizet (Charged Water Technology) is tartalmaz, amely rövid és hosszútávon is biztosítja a hidratáltságot, az ásvány-gazdag élesztő kivonat (Mineral-rich Yeast Extract) pedig táplálja és 'feltölti' a bőrt. A különleges gél-lotion formula olyan a bőr számára, akár a hűsítő víz. Primerként és önmagában is használható."



A Mineralize Timecheck egy pumpás üvegben érkezik, szép a csomagolása, örülök, hogy nem kinyomós műanyagtubusban van (ennyi pénzért...). A textúrája nagyon kellemes, gél-krém állagú, abszolút nem érződik csúszósan szilikonosnak, még eldolgozva sem. A formula illatanyagmentes, így a legérzékenyebb bőrre is lehet használni, még nálam is állta a próbát. Nem kell belőle sok, csak 1-2 pumpálásnyi (nagyon keveset adagol szerencsére), ez az egész arcra elég. Akár primerként és önmagában is lehet használni, hiszen hidratáló hatóanyagok is vannak benne, bár szerintem száraz bőrre így nem elég. 



A felvitele után egyértelműen egyenletesebb lesz a bőr, finom, selymes tapintású, a pórusok kevésbé látszanak, ám sajnos a ráncokkal szerintem már nem birkózik meg, legalábbis az enyémet nem tette optikailag kevésbé láthatóvá (csak egy van szerencsére...). Az alapozót nagyon szépen el lehet dolgozni rajta, bár nem teszi azt tartósabbá, igaz nem is ígéri. Nem rossz kis termék ez a Mineralize Timecheck, viszont nem is váltotta meg a világot... Én egy kicsit többet vártam tőle, mondjuk örültem volna, ha jobban hidratál és ki tudom vele teljesen váltani a nappali arckrémemet, bár lehet, hogy nyáron elég lesz önmagában is.



MAC Mineralize Timecheck Lotion
Elérhetőség: MAC üzletek
Ár: 10400 Ft


A Pro Longwear Nourishing alapozó már akkor megfogott amikor elolvastam a leírását, hiszen közepes-teljes fedésű és mostanában ezeket részesítem inkább előnyben. Az meg már csak a ráadás, hogy szuper tartósságú, a márka 16 órás viselési időt ígér, akár esőben, akár izzasztó melegben. Az alapozó egy nagyon egyszerű műanyagtubusban érkezik, a kupakja jól záródik, a színét pedig egy átlátszó sávon keresztül lehet látni. Az állaga szerencsére sűrűbb, így nem kell attól tartani, hogy véletlenül túl sokat nyomunk ki belőle. A formula illatanyagmentes és nem tartalmaz fényvédőt, valamint a Pro Longwear-re jellemző olajfelszívó összetevőt sem, így száraz bőrre is ideális.



Bevallom elsőre iszonyatosan csalódtam a Pro Longwear Nourishing-ban... Két napon keresztül Beauty Blender-ral vittem fel és egyszerűen nem voltam elégedett a fedésével, nem volt teljes, pedig a leírásban az szerepel, hogy akár korrektorként is lehet használni, Már majdnem azon voltam, hogy na lehet, hogy visszaviszem a fenébe, amikor eszembe jutott, hogy talán ecsettel kéne használni. Szerencsére így már sokkal, de sokkal jobban tetszett a végeredmény, egyértelműen erőteljesebb fedést tudtam így elérni vele, egy rétegben is szinte tökéletes elfedett minden hibát, csak a picit nagyobb kiütéseimet kellett még külön korrigálnom.



A finisét félmattnak mondanám, szép természetes, egyáltalán nem maszkszerű, viszont púder nélkül szerintem ragacsos a tapintása még kb 15-20 perc után is, így én mindenképpen javaslom a fixálását. A tartósságára egyáltalán nem lehet panasz, tökéletesen bírja egész nap és valóban ellenáll még az izzadtságnak is. Két dolgot viszont meg kell jegyeznem ezzel az alapozóval kapcsolatban: az egyik az, hogy becsapósan világosak a színek (szinte ijesztőek), ez azért van, mert a levegővel érintkezve szinte azonnal besötétednek és tökéletesek lesznek (képpel is demonstráltam :)). A másik pedig az, hogy hihetetlenül piszok dolognak tartom, hogy 9600 Ft-ért csak 25ml-nyi terméket kapunk a szokásos 30ml helyett...



Összességében nem rossz a Pro Longwear Nourishing Waterproof alapozó, de még szokjuk egymást. Nem mondom, hogy csalódtam benne, mert szerintem ez egy olyan termék, aminek egyszerűen rá kell jönni a különleges formula miatti különleges használatára. Viszont a tartóssága kiváló, tökéletes lesz nyárra.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation
Elérhetőség: MAC üzletek
Ár: 9600 Ft

19 megjegyzés:

  1. Épp alapozóvadászatban vagyok, és ez nagyon érdekelt mióta említetted másik postban, de asszem nagyon nagy csodát kellett volna tennie itt nálad, hogy ennyi pénzt kiadjak rá (25ml? daaamn...) Nem tudsz esetleg jó fedésű alapozót száraz, igencsak világos bőrre Macnél/Clinique-nél olcsóbb kategóriában? :)

    VálaszTörlés
  2. Én tudok :D Rimmel Lasting Finish Nude 010 Light Porcelain árnyalatban :) 2000 Ft.-

    VálaszTörlés
  3. @Lies: az a baj, hogy jó fedésűt, ami száraz bőrre való.... nehéz feladat :( pláne, hogy világos is legyen... a mineralize az tudom, hogy nagyon jó száraz bőrre, de szerintem max közepes fedésig lehet építeni, talán a matchmaster is jó lenne még, meg talán a studio sculpt, arra viszont sokan panaszkodnak, hogy pattanásokat okoz. A Clinique-el meg az a baj, hogy világos színük nem igazán van sajna :(((

    VálaszTörlés
  4. Ó, éreztem én, hogy lehetetlen küldetés :D Azért köszönöm! Fanni, neked is - azt pont próbáltam már és nem vált be, mert hiába világos, túl rózsaszín volt az én bőrtónusomhoz és az is elüt. Elég sok sebből vérzik az alapozó project, túl sok a probléma. Semmi baj, nem adom fel, köszi nektek :)

    VálaszTörlés
  5. Lies, nekem az yves rocher tégelyes alapozója nagyon bejött, egy problémám van vele , hogy nekem zsíros a bőröm és azt pont hogy szárazra találták ki, de lehet Neked ezért fog pont bejönni .

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy hülye kérdés, de említetted, hogy majdnem visszavitted az alapozót... meddig és milyen feltételekkel lehet? Van egy studio fix fluidom, amivel akárhogy próbálkozom, egyszerűen borzalmasan néz ki a bőrömön... :(

    VálaszTörlés
  7. elméletileg vissza lehet venni, én kérdeztem és azt mondták, hogy csak nyugodtan :)

    VálaszTörlés
  8. Akkor is, ha még ősszel vettem? És csak abba az üzletbe, ahol vettem? (A blokk biztos megvan valahol...) Próbálkoztam többféle ecsettel, de egyszerűen túl 'cakey', minden elképzelhető pórusba és ráncba beleül, elmászik, a finise túl púderes, de az orromról pl. eltűnik pár óra után... :((

    VálaszTörlés
  9. beauty blenderrel próbáltad már? az a baj, hogy szerintem, ha már olyan régen vetted, akkor szinte biztos, hogy nem fogják visszavenni, mert általában 30 napig lehet csak :(

    VálaszTörlés
  10. fura amúgy, mert nekem a studio fix a kedvenc alapozóm, nekem annyira szép szokott lenni. Lehet, hogy túl száraz a bőröd hozzá...

    VálaszTörlés
  11. Azzal nem még, csak többféle ecsettel. A színe tökéletes, néha-néha próbálkoztam vele, de valami borzalom az arcomon, extra hidratálás mellett is. :( Lehet, hogy szivaccsal teljesen más lenne?

    VálaszTörlés
  12. lehet, hogy szivaccsal más lenne, de inkább az lehet a baj, hogy a te bőrödnek ez a formula egyszerűen nem való :(

    VálaszTörlés
  13. Lolly, őszintén te mivel foglalkozol? Hol dolgozol? Egyszerűen nem tudom felfogni hogy tudsz ilyen világban ennyi penzt kiadni sminktermekekre???!! Jó neked! ;-)))

    VálaszTörlés
  14. @Névtelen: és ha elárulom, hogy éppen nincs is munkám... de egyébként úgy tudok kiadni ennyi pénzt sminkcuccokra, hogy másra nem költök... nem iszok, nem bulizok, nem dohányzok, nincsen pasim, sem gyerekem, sem hitelem ezzel egy csomót lehet spórolni :D

    VálaszTörlés
  15. Mily kedves kis kerdes itt fenn.... :) Nem igazan ertem az ilyeneket. Miert kell a penztarcaban turkalni? Meg jo, hogy nem vagyok blogger.... Biztos megkapnam en is naponta ezeket a kerdeseket :) plane, hogy en nem csak a jo sminkre koltok(essence-t nem veszek), spiralbol is csak minimum a l'orealt szeretem, v clinique-et, a golyos dezodorom is clinique :) A ruhakat, cipoket es taskakat is szeretem :) es erkezik a napokban a rendelt Wash&Dry koll-bol a bronzosito :) El kellene fogadni masoknak, hogy van olyan, aki ha nem is dolgozik, felre tudott tenni korabban es abbol is tud elni. Vagy mindenkepp mas anyagi helyzettel rendelkezik, mint az atlag. Vagy barmi :) Nem mindegy? :)

    VálaszTörlés
  16. @Mia: hát kíváncsi szegény na :D

    VálaszTörlés
  17. Abszolút nem negatívan tettem fel a kérdést.. A "jó neked"is teljesen pozitívan irtam, szerencsés ember vagy :-)

    VálaszTörlés
  18. én meg abszolút nem negatívan válaszoltam, én is néha kíváncsi vagyok rá, hogy egyeseknek miből futja arra a sok mindenre :D ez nem feltétlenül baj szerintem

    VálaszTörlés
  19. Mia: minimum a lorealt... :D ez tipikusan olyan megjegyzés volt hogy csak azert is a legjobbat veszem, ha két napig nem eszek akkor is ;-)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.