Kövesd a trendet | Az új nude

Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem minden beauty megszállott nevében a sokadik, mittoménmelyik Kardashian (vagy Jenner...) lánynak az év legkedvencebb sminktrendjét, az új nude ajkakat. Vicces, de igazából nem újdonság ugye a teltebbre kontúrozott, barnás nude száj, de ilyen kifinomult és közkedvelt még soha nem volt. Hatásos, látványos, egyszerű és nagyon menő. Persze hozzátenném, hogy lehet túlzásokba is esni vele, pláne nekünk egyszerű halandóknak, hiszen, ami az agyonfilterezett és fotóboltolt instaképeken meg a vörös szőnyegen jól mutat, az nem biztos, hogy megállja a helyét a hétköznapokban.




Ha ti is szeretnétek kipróbálni az új trendet, akkor nincsen más dolgotok, mint beszerezni egy, a leginkább hozzátok illő rúzs+szájceruza kombót. Ebben a posztban mutatok nektek öt csodás rúzst és kerestem melléjük ceruzákat is (én nem szeretem őket...), valamint pár tippet is megosztok veletek, hogy minél tökéletesebb új nude ajkaitok legyenek :).

A szolíd



High-end: MAC - Créme d'Nude (+ Pro Longwear Lip Pencil - Etcetera)
Pénztárcabarát: Catrice Ultimate Stay - NUDEtrition (+ Ultimate Stay Lip Liner - Rosy Brown)

Ez a két nude rúzs a visszafogott-basic-semleges kategóriába tartozik, szinte bárkinek jól állnak és ideálisak azoknak, akik most ismerkednek a trenddel. A Créme d'Nude finise kicsit krémesebb, a NUDEtrition-é pedig gyönyörű matt. Tökéletesek füstös sminkkel és natúrral is.





Az alternatív



Pénztárcabarát: Catrice Stay - Mauve Your Lips (+ Longlasting Lip Pencil - Mauve To The Right Direction)

Csodás alternatíva lehet ez a mályvás árnyalat azoknak, akik annyira nem kedvelik a túl natúr színeket. Áradoztam már párszor erről a rúzsról, szóval most nem foglak titeket fárasztani, de maradjunk annyiban, hogy még mindig benne van a top 3-ban.





Az original



High-end: MAC - Velvet Teddy (+ Lip Pencil - Oak vagy Stripdown, erőteljesebb hatás: Spice)
Pénztárcabarát: Catrice Ultimate Colour - Maroon (+ Longlasting Lip Pencil - Walnut Groove vagy Hey Macadamia Ahey)

A Velvet Teddy olyannyira az original new nude rúzs, hogy amióta kiderült, hogy Kylie (eszembejutott) Jenner többek között ezt is használja, azóta nem egy helyen hiánycikk. Sajnos itthon hetek (hónapok?) óta nem lehet kapni. Enyhén barnás, nagyon 90es évek, nagyon matt, mégis működik és istenien tud kinézni egy szempillahangsúlyos sminkkel, plusz erősebb arckontúrral. Színek kizárva, ha ezt a rúzst szeretnénk használni. A Maroon jó alternatíva lehet, bár kissé hangsúlyosabb és vörösesebb árnyalat.





Tippek:

  • A legfontosabb, hogy ajkaink ápoltak legyenek. Használjunk rendszeresen egy jó balzsamot (Oh Honey Honey Lips ;)) és radírt is (szintén Oh Honey Honey Lips ;)).
  • A kontúr használata előtt töröljük le a balzsamot, különben nem fog majd a ceruza.
  • A ceruzánk legyen kifaragva, a kontúrt pedig a kupidó vonalról indítsuk és a száj széle felé haladjunk. 
  • Ha teltebb hatást szeretnénk elérni, akkor éppen a saját kontúrunkon kívül rajzoljuk meg az újat.
  • A tökéletes és éles kontúrvonal eléréséhez használjunk egy korrektorceruzát, a megrajzolt kontúron kívül, de dolgozzuk el, hogy természetesebb maradjon a hatás (negatív kontúr).
  • Az ajkakat a ceruzával is töltsük ki, így intenzívebb és tartósabb lesz a rúzs.
  • Az igazi új nude trend a matt rúzsokról szól, de bármelyik fényesebb/krémesebb darabot is mattá tehetjük, ha egy réteg papírzsebkendőn keresztül mattító púdert viszünk fel rá.
via thebeautydepartment.com

19 megjegyzés:

  1. A legutóbbi posztomban (ha gondolod vess rá egy pillantást) próbáltam ki először ezt a trendet, illetve nem magát a színt, hanem hogy optikailag kicsit feltuningoltam a számat. Képeken baromira jól mutatott, de élőben még barátkoznom kell vele, valahogy túlságosan is természetellenes a végeredmény. De lehet, hogy csak szoknom kell. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is a tökéletes Kylie féle nude szín vadászatában voltam, mert habár nem vagyok oda a nude dolgokért, ez nekem is tetszik. Próbáltam szerezni Velvet Teddy-t, vagy Faux-t, de esélytelen volt, legalábbis az Alle-ban. Eredetileg a Brave-ért mentem, de arra meg közölték, hogy nem tudják mi van vele, kivonták, vagy sem, de nem kapnak. Nagyon lehangolt voltam ezután, úgyhogy megvigasztaltam magam két hasonló mályvás árnyalatú drogériás rúzzsal, de azért a Velvet Teddyt és a Faux-ot is idővel levadászom :P

    VálaszTörlés
  3. Lolly, neked van ötleted honnan lehetne beszerezni a Velvet Teddyt? A Nordstrom sajnos nem szállít sminkterméket Magyarországra, a beauty webshopok világában pedig nem vagyok túl tájékozott. Úgy szeretném végre magamat meglepni egyel. :)

    VálaszTörlés
  4. Ha jó velvet teddy dupe-ot szeretnél, esetleg ajánlani tudom a Wet n' wild Fergie kollekcióból a Bebot love árnyalatot! a www.beautyjoint.com-on lehet megvenni viszonylag olcsón és a ''hozzá való'' ceruza az essence in the nude vagy honey bun árnyalat....

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a nude ajkakat de még olyan igazi természetes színem nincsen rúzsok szempontjából, mert ami van az rózsaszínes árnyalatú. Most beültetted a bogarat a fülembe, hogy menjek és keressek valamit! :)

    VálaszTörlés
  6. A Mauve your lipset imádom, viszont egyre jobban zavar, hogy baromira nem tartós, viszont azon lehet segíteni némi kontúrral. :) Viszont ha ez elfogy egyszer (hahaha, jó vicc), tuti beruházok egy klasszikus MAC darabra, ami tartós és szép is. :)

    VálaszTörlés
  7. Az a két Catrice nagyon szép.

    VálaszTörlés
  8. @Lujzi: Mindenképen megnézem :) szerintem szokni kell, bár ha nem érzed a magadénak a dolgot, akkor nehéz lesz, jártam már így én is a kontúrozással :D

    @Megaera: Nekem Bécsig kellett mennem a Velvet Teddy-ért, egyszerűen itthon nem lehet kapni már több hónapja és igazi dupe sem elérhető :( :'(

    VálaszTörlés
  9. @acsaposmacskaja: Én Bécsben vettem, sajnos közelebbi és egyszerűbb megoldást nem tudok, mert ugyan talán van olyan angol Webshop ami szállít ide is, de horribilis áron :(

    @Moncsi: Köszönjük a tippet én körbe is nézek náluk :)

    VálaszTörlés
  10. @Vanilla Rose: Ha csak most ismerkedsz és nem akarsz vagyonokat költeni, akkor szerintem várd meg az essence i love nude kollekcióját, mert isteni nude rúzsok lesznek benne ;)

    @Mea: Rajtam egész jól bírja, de már nem te vagy az első aki erre panaszkodik amúgy sajna :( de ha jól rémlik akkor a mac faux cerka nagyon hasonlít erre a rúzsra :)

    @Audrey80: A Catrice rúzsok meglepően szépek és jók ;)

    VálaszTörlés
  11. Még nem döntöttem el, tetszik-e ez a trend... A nude színeket mostanában nem érzem magaménak (a bordókat, vörösöket annál inkább), de lehet vadászok valami szép rúzst, nude kontúrceruzám már van régebbről.=)

    VálaszTörlés
  12. Már régóta nude-lázban égek, de én még a "régi" nude után sóvárgok (ami olyan, mint lealapozták volna az ajkakat) és nem az új nude után (ami pedig a fenti Kyle Jenner-féle barna verzió) Catrice-től beszereztem a Be Natural!-t, aminek szuper a színe, csak a tartósságával nem vagyok kibékülve sajnos. Ezért gondoltam a MAC-re, és először én is a Créme d'Nude felé hajlottam, de vmi pigmentáltabb darab kéne...ami nem csíkozódik és viszonylag tartósabb. Kinéztem a Peachstock-ot, aztán majd meglátjuk mi lesz :)

    VálaszTörlés
  13. Mauve your lips kívánságlistás darab. :)
    Tetszik ez a trend, habár nekem nem igazán áll jól ha vastagabbra kontúrozom a számat. :D Nem is erőltetem.

    VálaszTörlés
  14. @Apolka: én két-másfél éve még minden nap tűzpiros vagy élénk pink vagy korall rúzst használtam, ehhez képest most csak nude darabokat veszek :D majd elérkezik az idő :D

    @Natália Kecskés: egy mattabb vagy szatén finisű darab biztosan tartósabb lesz, de igazából egy ajakceruzával is meghosszabbítható a tartóssága a rúzsnak :)

    @Moon Angel: ha én vastagabbra kontúroznám a számat elmehetnék transzinak szóval nálam is kiesős :D

    VálaszTörlés
  15. http://www.pinterest.com/pin/557179785119320893/

    VálaszTörlés
  16. vagy wet n wild bare it all árnyalat...

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm a tippeket lányok! :)

    VálaszTörlés
  18. Ez most igazán nagy segítség volt! Már nagyon régóta keresek valami jó nude rúzst és itt találtam kedvemre való színeket! :)

    selfspa.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  19. örülök, hogy segíthettem :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.