Irány a fodrász, jöhet a bícs frizura

Eddig bírtam növeszteni a hajamat... megint elfogyott a türelmem, vagyis most konkrétan beleszerettem egy rövidebb frizurába. Már akkor is nagyon tetszett Emma Roberts új sérója, amikor levágatta aszimmetrikus bubira, hát még amikor megláttam a bícs hullámos verziót az Elle Canada címlapján. Rögtön be is jelentkeztem fodrászhoz és elhatároztam, hogy addig én bizony ki nem kelek a székéből, amíg meg nem mutatja, hogyan tudok otthon magamnak ilyen sörényt csinálni. Alapjáraton is elég hasonló, csak éppen rakoncátlan és nem úgy állnak a göndör/hullámos tincseim, ahogy én szeretném. Gondolom el kell lesni pár szárítási-hullámosítási technikát, plusz egy-két jó termék sem árt. Össze is szedtem a legszimpatikusabbakat, mindenféle árkategóriában, hátha ti is kedvet kaptok hozzá :). És persze, ha van már tapasztalatotok, vagy pontosan tudjátok, hogyan lehet tökéletes bícs hullámokat gyártani, akkor ne titkolózzatok, osszátok meg kommentben!

A frizura:





Előkészítés:

Tony&Guy Prep Smothing Detangler (simító kifésüléskönnyítő és hajvégápoló) - 2790 Ft


Beach Spray-k:

Got2b Beach Girl Texturizing Salt Spray - 1499 Ft

Tony&Guy Sea Salt Texturising Spray - 2790 Ft

L'Oréal Professhionel Play Ball Beach Frizz - 2660 Ft

L'Oréal Professionel Wild Stylers Scruff Me (textúráló gél spray) - 3720 Ft


Göndörítő krémek, habok:

Kallos Curl Power Styling Cream - 1560 Ft


L'Oréal Studio Line Hot&Smooth Hot Curl Spray - 1560 Ft

L'Oréal Professionel Play Ball Crispy Curl (göndörítő hab) - 3090 Ft


Tigit Bead Head On The Rebound (göndörítő krém) - 4400 Ft

L'Oréal Professionel Nude Touch Soft Curls - 2640 Ft

Kérastese K Boucles D'art (göndörítő hab) - 6290 Ft


Finis:

Syoss Volume Lift Hair Spray - 1068 Ft

L'Oréal Professionel Wild Stylers Crépage De Chignon (matt finisű spray) - 3720 Ft

18 megjegyzés:

  1. a fodrászod is fogja javasolni, de a got2be-t ne vedd meg! nekem megvan, és változó eredményeket produkál, bár nem is vagyok olyan, aki sokat szeret szórakozni a hajával :D az a szerencsém, hogy az én hajam ha nem szárítom meg, magától beachy lesz... csakhát erre nyáron van időm, meg akkor nem potyog ki a hajam :D
    pedig olyan jó lenne kipattanni az ágyból minden reggel ilyen hajjal :(

    VálaszTörlés
  2. A Got2b Beach Girl Texturizing Salt Spray egy rakat szar, ki ne adj rá egy petákot sem! Amúgy köszi a cikket, én is valami hasonlót szeretnék nyárra, de mivel magától nem áll így be, ezért egy hullámvasra fogok beruházni, hogy kicsit meglökjem a bícshatást :)

    VálaszTörlés
  3. szerencsére nekem is gyárilag hasonlóan hullámos, szóval csak rá kell erősíteni, de akkor a got2b-t felejtem :D de majd holnap úgyis kifaggatom a fodrászt és jövök a profi tanácsokkal :)

    VálaszTörlés
  4. Félig vizes, összegumizott hajjal kell lefeküdni, reggelre garantáltam bícs lesz. Ha valakinek alapjáraton hullámos a haja, akkor még könnyebb. Én reggel már csak könnyű hajhabot szoktam eloszlatni az ujjaimmal a hajamon, és....... és ennyi. :)

    VálaszTörlés
  5. na, nem veszítek semmit ha kipróbálom :D

    VálaszTörlés
  6. :-) nekem működik a Got2be, nem ragacs, abszolút bícsi her, az illatát is imádom:-)
    Ez a frizura már nekem is régóta tetszik de vékonyszálú hajból csak a fejemre cuppanna, nulla tartás...remélem majd látjuk a végeredményt nálad!

    VálaszTörlés
  7. Nekem is tetszik ez a fajta frizu, bár én már nem merem ilyen rövidre levágatni...vagyis lehet, mert olykor ha a rövidebb hajú képeimre téved a tekintetem, akkor konstatálom, hogy egész jól állt, hát még többet foglalkoztam volna vele :D mindenesetre már nagyon esedékes nálam is a fodrász :)

    VálaszTörlés
  8. Én is a vizes - laza gumis -alvós módszerre esküszöm. Hosszú, vörös hajam van és ilyenkor Julia Roberts leszek a párcom szserint. Bícs/ bics??? :D

    VálaszTörlés
  9. Tegyetek fel kész frizuról képet légyszi!!! Nekem nagyon - nagyon tetszik az ilyen frizura, de bevallom őszintén, én nem merem levágatni a hosszú hajam...

    VálaszTörlés
  10. Ha eleve hullámos a hajad, akkor szerintem a Tigi göndör hajra való hajformázókrémét nagyon szeretnéd (szinte egy az egyben olyan a csomagolása, mint a Kérastese K Boucles D'art-nak), az én kócommal csodákat művel. Persze nem a legolcsóbb, de tényleg minden fillérjét megéri, és csak nagyon kevés kell belőle. :)
    Ezenkívül talán jó hasznát vennéd egy habnak (abból még én is keresem az ideálisat), valamint egy jó erős ápolónak, mert ilyen kusza göndören sajnos ezerszer roncsoltabbnak tud tűnni egy-egy lokni, mint amilyen valójában, erre készülj. :( Én a Mythic Oil-t nyúzom már lassan egy éve, nekem bevált. :)

    (Bocsánat, ha okoskodásnak tűnik a hozzászólásom, nem annak szánom, csak mostanában eléggé beleástam magam a hajtémába, és én eredendően ilyen szabálytalan göndör sörénnyel vagyok megáldva.)

    VálaszTörlés
  11. szerintem volt már olyan krémem, de régebben és szerettem is :) habot én is keresek valami jót, ami nem ragad meg keményedik, de elég nehéz (szólj, ha találtál valami jót :)) és Mythic olajom szerencsére van, meg mellette hat másik is, mert imádom őket és kellenek is, mert teljesen igazad van, az ilyen hullámos haj alapvetően sokkal szárazabb, pláne ha még vörösre is van festve... meg ha vasalom is állandóan :D de ha most rövidebb lesz megint, akkor mindig szebben göndörödik szerencsére :)

    VálaszTörlés
  12. Lolly, nekem a hátam közepéig ér a hajam és göndör. Ha göndören akarom hagyni,akkor hajmosás, balzsam után megy rá a got2b göndör hajra való hajhabja, ami már Mo-on nem kapható(Németo-ból szoktam hozatni, már új csomagolása van)és ha már közepesen megszáradt, akkor megy rá a L'Oreal Studio Hot Curl. Már ez sem kapható Mo-On (köszi,hogy mindenhonnan kilistáztátok.... :( ) Ha kész, akkor szépen definiált hullámok, göndör tincsek láthatóak :) Ja és nagyon kis teljesítményű szárítóval szoktam szárítani a hajam óvatosan.

    VálaszTörlés
  13. Bár lenne olyan arcom, amihez jól állna a félhosszú hullámos... álmodik a nyomor :).

    VálaszTörlés
  14. Igen egyetértek doroffee-val, mármint hogy ehhez a frizkóhoz arc is kell, ami Emma-nak nagyon szép van...
    Azért egy fotót megoszthatsz velünk Lolly,hogy neked hogyan áll..
    bár nekem ez a beach hangulat inkább a szőke,világos szín vonalon szép...

    VálaszTörlés
  15. Ezek közül az első kettőt próbálta még csak. DE a tonny&guy preptől nemhogy könnyebb lett volna kifésülnöm a hajam, hanem jobban jártam volna ha nem rakom rá. Tapadt, ragadt tőle. Ugyanígy jártam a got2be-s spray-vel is, de az még szárította is. El sem tudom képzelni, együtt mit műveltek volna a sörényemmel...

    VálaszTörlés
  16. @Névtelen: szerintem is szösziben a legjobb, de nekem nem áll jól a szöszi :( vörössel sem rossz azért :)

    @Névtelen: a sós spray kicsit szárít ez tény, de a tony&guy-ról nem gondoltam volna :(

    VálaszTörlés
  17. Én Youtube-on láttam ezt a receptet, nekem működik: víz, balzsam, tengeri só. Ha száraz a haj, kicsit több balzsam, ha zsírosodásra hajlamos, kicsit több só. Ezt egy fújós adagolóba (nem jut eszembe a neveee) tesszük, és kész is. Én törölközőszáraz hajra szoktam fújni. :) Bár lehet, hogy ezzel nem mondtam újat.. :)

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok! Tud valaki olyan angol nyelvű tanfolyamot, ahol a fodrász kifejezéseket tanulhatom meg, ill. egy kis gyakorlatot szerzek abban, h a külföldi vendégeimmel angolul tudjak beszélni? Ja, és ne legyen drága! (50-60ezer)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.