The Christmas TAG

Már csak nagyon keveset kell aludni és mindjárt itt lesz életem legborzalmasabb karácsonya. Juhé! Szerintem ti is észrevettétek, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén semmiféle karácsonyi készülődős poszt nem volt még... és nem is lesz. Idén sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, semmi nem jött össze és egyedül leszek karácsonykor is, szóval nulla energiát fektetek az egészbe, így elviselhetőbb a dolog. Persze azért várom az ünnepet, meg szeretem is, szólnak is a kedvenc christmas dalaim és pont ma cseréltem le a gépem hátterét is, de valahogy nem az igazi... Persze optimista személyiség vagyok, próbálom mindenben a jót látni, pl nem kell ajándékokkal bajlódni, meg sütni-főzni, idegeskedni, tűlevelet kibogarászni hajból és egyéb helyekről, takarítani meg hasonlók. És az összes szaloncukor az enyém, vagyis idén még az sem lesz, de majd veszek mást helyette :). Addig meg vigasztalom magam egy jó kis tag-el. Töltsétek ki ti is!




1. A valódi vagy műfenyőt kedveled jobban?

Igazából idén volt egy érdekes beszélgetés arról, hogy milyen drága az igazi fenyő és hogy mennyi megmarad az árusoknak az ünnepek után, ami szerintem irtózatos nagy pazarlás és nagyon elszomorít, hogy 'feleslegesen' vágják ki a fenyőfákat (persze nyilván újra lehet hasznosítani őket, de akkor is). Nem vagyok egy hippi környezetvédő aktivista meg ilyenek, de szerintem sokszor jobb lenne a műfenyőt választani az élő helyett. Meg ugye műfenyőből van mindenféle izgalmas színű is, én például évek óta szeretnék egy fehéret vagy ezüstöt. Persze nálunk kicsit más a helyzet otthon, mert drága szüleimnek saját fenyőfa neveldéje van a hátsó kertben. Probléma megoldva :).



2. Egy kávézóban vagy decemberben, mit kérsz?

Valaki itt félre lett tájékoztatva, mert én szökőévente egyszer sem járok kávézóba... Itthon csinálnék magamnak inkább hot apple cider-t vagy finom almás-fahéjas teát.


3. Melyik a kedvenc színsémád karácsonyfa díszítésnél?

Mikor mi tetszik... Én szeretem az abszolút szokatlan, extrém dolgokat és egyszer akkor is lesz egy fehér csillámos fenyőm, csupa-csupa holografikus meg ezüst és pink dísszel, mert az már annyira giccses, hogy csodás. 




4. Adni vagy kapni?

Mind a kettő. Én nagyon szeretek ajándékot venni, csomagolni, lesni a reakciókat, elképzelni, hogy ki mennyire fog örülni a meglepetésnek. Ugyanakkor imádok én is meglepetést kapni, bár legtöbbször sajnos előre tudom mi lesz a fa alatt. 


5. Húsos pite jöhet vagy mehet?

Bármi ami húsos jöhet. Leginkább marhahúsos :). Itt Angliában meg aztán különösen, mert imádják a húsos pitéket ezek a drága bolondok.


6. Mi a hagyományos karácsonyi ebéded/vacsorád?

Halászlé. Egy évben egyszer van halászlé, karácsonykor, ez szent és sérthetetlen hagyomány nálunk. De mindig kerül az asztalra a saját fincsi salátánkból, van krumplipüré, halacska, tengeri bizgentyűk vagy kacsa, esetleg libamáj. Meg rengeteg finom gyümölcs és süti. Hiányozni fog.... :(.


7. Karácsonyi divat. Hogy néz ki nálad?

Kiöltözünk. Ez is szent és sérthetetlen. Valami szép elegánsba, lehetőleg ruhába vagy szoknyába, magassarkú cipővel.


8. Melyik a kedvenc karácsonyi zenéd?

Melyik nem???? De még mindig a Joy To The World és az All I Want For Christmas.




9. Melyik a kedvenc karácsonyi filmed?

Melyik nem??? Na jó a legkedvencebb természetesen az Igazából szerelem meg a Hull a pelyhes.


10. Mikor nyitjátok ki a karácsonyi ajándékokat?

24-én este, vacsora után.


+ Melyik a kedvenc karácsonyi körömlakkod/színed?

China Glaze Glistening Snow. Matt holografikus ezüst, úgy sziporkázik, mint napfényben a hó, meg még szebben. Imádom.


9 megjegyzés:

  1. Oh az a lakk valami csodás! :)

    http://moonangelstories.blogspot.hu/2013/12/winter-edition-4-resz-christmas-tag.html

    VálaszTörlés
  2. Az a lakk drágám pont a héten lett kidobva mert úgy beszáradt mint a fene :( egy perc néma csendet érte.

    VálaszTörlés
  3. noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    VálaszTörlés
  4. Nekem van hasonló Flormar lakkom és én is nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  5. PoPPy: omg lakkhigítóval nem lehetett megmenteni? :( ez a lakk valami csodás!
    Tetszett a tag! És kitartást, csak pozitívan, biztosan jó lesz azért! :)

    VálaszTörlés
  6. hát köszönöm, kitartok :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is az idei lesz a legszörnyűbb eddigi karácsonyom...Legalább dolgoznék, de neeem, egyedül leszek, mint a kisujjam, távol a családtól és az (igazi) barátoktól. Azért még reménykedem, hogy nem, hátha vannak a kollegák között sorstársak. Valószínűleg skypon fogok lógi Anyummal, mert tudom, hogy nekik is rossz lesz. Szerintem sütök egy tepsi sütit és sajnáltatom magam. :D

    VálaszTörlés
  8. nyugtasson meg a tudat, hogy nem vagy egyedül :) ha pedig nagyon a béka feneke alatt lennél, akkor írj nyugodtan! :) (lolly05tmua@gmail.com)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.