Hajápolási újdonság: tisztító balzsamok

Nem sok mindennel tudnak meglepni a márkák/gyártók a szépségápolási termékekkel kapcsolatban, de most sikerült kikerekedett szemekkel utánajárnom a legújabb 'hajmosási' őrületnek, a tisztító balzsamoknak. Igen, egy balzsam, ami tisztít és ápol is egyben. Legelőször a Herbal Essence Naked kollekciója kapcsán hallottam ilyesmiről, de akkor totálisan átsiklottam felette, nem különösebben keltette fel az érdeklődésemet. Aztán elolvastam egy cikket és rögtön felcsigázott a dolog. El is kezdetem keresni, hogy mely márkáknál kaphatóak ezek a bizonyos tisztító balzsamok, de sajnos az európai piacot egyelőre még nem hódították meg, de nyilván, ami késik nem múlik. 

Wen Sweet Almond Mint Cleansing Conditioner - $32



L'Oréal EverCurl & EverCréme Cleansing Conditioner - kb $7


Na de a lényeg! A cleansing conditioner a Google legjobb tudomása szerint a Wen márka alapítójának a 'találmánya', a márkánál többféle verzió is kapható, sajnos igencsak borsos áron. Persze nyilván egy ilyen újításra hamar lecsapnak mások is és már reális összegekért is lehet találni pl. a L'Oréal-nál, a Pantene-nél vagy a Palmer's-nél. A tisztító balzsamok mellett nem kell sampont használni, ami elsőre nagyon furán hangzik, de a rengeteg vélemény alapján, ami a neten fellelhető működik a dolog. A terméket vizes hajon kell eloszlatni (elég sokat, 10-20 pumpányi mennyiséget, vagy akár többet, a haj hosszától és minőségétől függően), bedörzsölni a fejbőrbe, bemasszírozni a hajba, átfésülni, majd a zuhanyzásunk alatt végig rajta hagyni, végül lemosni. A művelet megismételhető és mélykondícionálóként is használható. És hogy miért is jó? Mert egyrészt elég egy terméket használni, nem hármat-négyet (sampon, balzsam, maszk, kifésülő balzsam), gyengéd a fejbőrhöz és a hajhoz, mert nem tartalmaz habosító összetevőt és szulfátmentesek. Természetesen jó beautyjunkie-ként én rögtön ki is próbálnám :). A Feelunique webshopban kapható is a Palmer's olívás verziója, 6 fontért (katt IDE, 10 font felett ingyenes a házhoz szállítás). Nektek mi a véleményetek? Ti kipróbálnátok?

Palmer's Olive Oil Formula Cleansing Conditioner - Ł6

Herbal Essences Naked Cleansing Conditioner - kb $7

Pantene Cleansing Conditioner - kb $5

10 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez az ötlet :) Ha elér Magyarországra is, biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a L'Oreal Evercurl-je szimpi a göndör hajamra, én azt próbálnám :)
    Mia

    VálaszTörlés
  3. Ha lesz szilikonmentes kiprobalom.

    VálaszTörlés
  4. azt nem is néztem, hogy van-e bennük, de ezek szerint van

    VálaszTörlés
  5. Hmm...és ez vajon mennyiben más, mint a 2 az 1-ben sampon, ami után nem kell balzsam? Itt meg a balzsam előtt nem kell sampon. Ilyen gyorsan felejtünk?

    VálaszTörlés
  6. hát az habzott ez meg nem, vagy nemtom :)

    VálaszTörlés
  7. Miért fontos hogy van e szilikon bennük vagy nincs? Nem értem

    VálaszTörlés
  8. hát van akinek fontos van akinek nem... alapvetően engem pont nem érdekel, de állítólag nem nagyon tesz jót a hajnak

    VálaszTörlés
  9. Érdekes, szívesen kipróbálnám viszont tuti nem azért, mert akkor nem kell mellé más 20 terméket használnom. ez mondjuk az én dilim, szeretem a hajra való kencéket nagyon. :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.