Heti off: A gagyiság 50 árnyalata

6:45 du.
Nálam most telt be a pohár a 50 Shades of Grey mániával kapcsolatban. Még mielőtt letámadna bárki is azzal, hogy fogjam be a számat, nem is tudom mit magyarázok, én elolvastam mind a három könyvet, eredeti nyelven, szóval tudom miről beszélek. Hardcore fanok máris lapozhatnak, ez nem nekik való lesz...


A mai napig senki nem tudta igazán megfejteni (vagyis én nem tudtam), hogy mi a fenétől tudott ekkora hisztériát kiváltani a fent említett könyvsorozat (vagy akár a tvájlájt, és igen azokat is olvastam, bár ne tettem volna...). Ugyanis szerintem 1. baromira elcsépelt a sztori és baromira kiszámítható, semmi izgalom nincsen benne (gyalázat, hogy egy ilyen könyv sikeresebb tud lenni egy jó kis Hyperion-nál mondjuk...), 2. abszolút semmi realisztikus nincsen benne, értsd nem tudom a szereplők helyébe képzelni magam, pedig én szeretek ilyesmivel játszadozni egy könyv olvasása közben, 3. a szereplők marhára unalmasak és idegesítőek és tökéletesek természetesen (legalábbis tökéletesen néznek ki és csak designer cuccokat hordanak és minden oldalon meg kell említeni hogy milyen kib@szottul vékonyak/izmosak, ezzel az erővel megveszek egy női magazint...) és abszolút nem szerethetőek, egyik sem (hol van Tyrion vagy Sookie...). 

Nem vagyok sem irodalmár, sem kritikus, sem nagy szépirodalom kedvelő, még igazán műveltnek sem mondhatom magam ezen a téren, de nagyon szeretek olvasni és évente nem egy és nem két könyvet, hanem 20-30at olvasok el minimum, szóval tudom, hogy számomra mi a jó könyv. Szeretem például ha egy könyv intelligens, logikusan van felépítve, ugyanakkor közérthetően van megírva. Sajnos ez a könyv túl közérthető lett, ugyanis a gyerkőcök Dóra a felfedező könyvében több irodalmat vélek néha felfedezni, mint ebben :D. Olyan érzésem volt az olvasása közben, hogy ezt akkor most egy 14 éves lány írta, akinek még nem fejlődött ki kellőképpen a szókincse, vagy ez direkt van ennyire bután megírva, mert Amerikának készült??? 



Csak mert ilyesmivel van tele az egész: holy shit kb 3825 alkalommal, designer ruhadarabok, autók márkája, éttermek, ételek leírása 6523 alkalommal, a főszereplők tökéletes fizikai adottságainak részletes bemutatása 1258 alkalommal, én annyira szeretlek, soha nem tudnálak elhagyni mondat 4521 alkalommal meg ehhez hasonló finomságok. Nem azt mondom, legyen ilyesmi is, én vagyok olyan felszínes, hogy engem érdekel milyen cipő volt ezen meg azon az eseményen egy-egy karakter lábán vagy milyen pezsit szürcsölgetett ezen meg azon a party-n, de ne már ennyiszer, mert a második könyv felénél, már át akartam lapozni fejezeteket és csak a végét elolvasni, mert nem érdekeltek ezek a gagyi, tölteléknek való részletek. Hiába elcsépelt a sztori, meg lehetett volna ezt értelmesebben és izgalmasabban is fogalmazni.

Persze le vagyok intve, hiszen itt nem ez a lényeg ugyebár, hanem a szexjelenetek (nem is akármilyenek, hanem szadó meg mazó meg bondázs meg minden finomság). Sex sells, everydody knows that. Úgy látszik valóban így van. Szerintem viszont csak emiatt nem érdemes ezt a könyvet megvenni, inkább keresek valami erre szakosodott írót vagy veszek 500 Ft-ért egy Romana-t vagy mit :D. Egyébként van benne jó sok, kár tagadni, akár még izgalmasak is lehetnének, de annyira azért nem azok (oh Christian, oh Ana... pfff minden harmadik sor a szex közben ez, hát akarom én ezt így olvasni? nem...). Szóval elérkeztünk odáig, hogy akkor de mégis, hogy a francba lehet ennyire sikeres?? 

Come-Hither... remélem nem értik félre páran a dolgot és mennek át Chris Brown-ba...


Egész iparágat építettek már köré és természetesen film is lesz belőle (na azt azért megnézném, hogy EBBŐL filmet csinál valaki, sok szerencsét hozzá... csak ne olyan színészek legyenek benne, akiket szeretek vagy ami még rosszabb egy olyan akit szeretek és egy olyan akit ki nem állhatok...), de ami most a mai napon kiverte nálam a biztosítékot és ami miatt elkezdtem írogatni, az a Bobbi Brown legújabb őszi kollekciója, a Come-Hither Greys Collection. Igen ez a neve: Come-Hither... először nem akarta a retinám és az agyam feldolgozni, de leesett a dolog. Ez kábé olyan szinten vágott mellbe, mint az YSL Facebook palettája. Vagyis: miért kell egy nagy presztízsű kozmetikai vagy bármilyen cégnek ilyen szinten lealacsonyodnia és elkurvulnia?? Ennyit számít a pénz?? Rohadtul elegem van néha ebből a materialista világból... És a legrosszabb az egészben, hogy a kollekció ráadásul nagyon szép, imádom ezeket a színeket. De akkor sem veszek belőle, nem és nem.

Persze azért van vicces oldala is a dolognak. Elég csak a könyv magyar fordítóját megemlíteni és a Kings Of Leon incidenst. Az úriember majd legközelebb átgondolja, hogy mit mond és ír, addig is a következő kötetet már más fogja fordítani. Ti hogy álltok a 50 Shades témával? Olvastátok? Fogjátok? (Nem mondom azt, hogy ne olvassátok, én is elolvastam, mert hajtott a kíváncsi vérem, de fizetni tutira nem fizetnék érte.)

42 megjegyzés:

  1. jaj jaj jaj, pedig elakartam olvasni, de úgy látszik ettől még én is jobb erotikus könyvet írok...sőőt :D akármilyen szadós vagy mittudomén milyen is, szerintem olvastam már sokkal jobbat, na meg tényleg ez az uncsi barna hajú lányból populár lesz meg pont bele szeret a legmenőbb pasi, na ez már marhára lejárt, én biztos nem tudok azonosulni egy hosszú barna hajú uncsi szerencsétlen lánnyal, sajnálom az olyan könyvek már kifogytak ahol valami erős személyiségű lány a főszereplő aki mindent megkap de mindezért meg kell küzdenie? én ilyet akarok olvasni köszönöm, ja amúgy teljesen egyet értek ezzel a "ki a fene írta ezt a 12 éves húgom?" dologgal, de ez már csak azért van hogy jobban el tudja adni, ha túl bonyolult lenne akkor nem lenne siker, gondolkodjál máár :D

    VálaszTörlés
  2. el akartam olvasni, de annyi lehúzást olvastam róla, hogy inkább nem... ha valóban ennyire gagyi a sztori, inkább olvasom azokat a 700 Ft-os regényeket, amik a középkorban játszódnak, és arról szólnak, hogy a várúr hogy akarja megfektetni a nemeskisasszonyt, majd hogyan teszi meg. a Twilight felhajtását még valamennyire értem is, különleges lények meg ilyesmi, de ebben ezek szerint csak szimpla gazdag emberkék.
    egyébként azt is el tudom képzelni, hogy direkt lett végtelenül egyszerű a sztori, mert akkor sokat veszik, és az amerikaiak meg mindent fel tudnak fújni.

    VálaszTörlés
  3. Elolvastam és tökéletesen egyetértek veled :) hót gagyi az egész, én pedig bíztam benne, de az első kötet magyarul mint valami hányadék... sajnos, és még az "izgalmas" részek is meglehetősen unalmasak kiszámíthatóak, volt aki már túlzásnak érzete... hát én inkább semmitmondónak :) és a félre fordítások valamint szeltséges baszantyú után teljesen ledöbbentek, hogy ennyien oda vannak érte, de lehet csak egy amolyan marketing fogás a sztárok részéről is ez a nagy rajongás :D de a filmre kíváncsi vagyok XD

    VálaszTörlés
  4. Na, most a bejegyzésed hatására rákerestem a félrefordításokra. Találtam egy blogot, ahol összegyűjtöttek jó pár ilyet a könyvből. Érdemes elolvasni :D
    http://leiterjakab.blog.hu/2012/07/26/50_shades_of_grey_matter_i
    http://leiterjakab.blog.hu/2012/07/27/fifty_shades_of_grey_matter_ii_az_elso_eresztes
    http://leiterjakab.blog.hu/2012/07/30/fifty_shades_of_grey_matter_iii_a_borotvalt_alkaru_no_balladaja

    VálaszTörlés
  5. PetraJudit Kalló2012. augusztus 9. 19:28

    Nem ismerem azt a regényt, de valami hasonlót éltem át Dan Brown Da Vinci-kódjával. Annyian istenítették, hogy kezembe vettem, de bőven elég lett volna megnézni a filmet. Maga a sztori tetszett, de a stílus az őrületbe kergetett. Középiskolás esszék jobbak ennél. Azóta felhagytam a lektűrökkel, rájöttem, nem nekem valóak. Maradok Dosztojevszkijnél, Krasznahorkainál, Kafkánál. :-D Na jó, meg a Trónok harcánál :-D

    VálaszTörlés
  6. Én azt nem értem, ha már az első könyv ennyire felszínes, semmitmondó szar volt(bocsi), mért olvastad el a továbbiakat is? (Értem ezt a Twilightra is.) Engem ha nem köt le az első könyv, vagy nem tetszik, nincs olyan kíváncsiság ami rávenne,hogy még egy vontatott 2,3,4 és ki tudja hanyadik részt elolvassak belőle.

    VálaszTörlés
  7. Ja és elfelejtettem leírni, hogy én hogy állak a 50 Shades-el. :D Én is el akartam olvasni, nagyon kíváncsi voltam rá, de annyi negatív kritikát olvastam, hogy teljesen elment tőle a kedvem.
    Én is azt szeretem, mikor bele tudom élni magam a történésbe, a karakterek cselekedeteibe, mintha ott lennék a könyvben. Ha a karakterek nem szerethetőek csak semlegesek az számomra annyira idegesítő..

    VálaszTörlés
  8. Az a fordító úr nem fogja átgondolni, keress rá a neten, még neki áll feljebb, hihetetlen, már mém is lett belőle... Én ezen akadtam ki nagyon. A többiben meg egyetértünk, bár én nem olvastam, de nem is szeretném.

    VálaszTörlés
  9. Jó, látom, kicsit felszínesen olvastam, ezek szerint tisztában vagy az üggyel, bocsi :)

    VálaszTörlés
  10. ad 1: nézz szét a világban mindenki ostoba és semmi értékre nincs szüksége...nekik ez szépirodalmi alkotás ad 2: durvább változata a twilightnak vámpírok nélkül...mert ugyan ez a twilight meg minden népszerű könyv...könnyen érthető egyszerű embereknek a sok pénz érdekében és amúgy nekem pont megfelelt egy nyári limonádé olvasmánynak a partra...szeretem a komoly könyveket de azért egy nagy gatsby-nál megfelelőbb olvasmány pihenés képen..egy nap alatt átnyálazható és nem zavar, ha közben kisgyerekek üvöltenek a füledbe, de azért abban igazad van, hogy e köré építeni egy kozmetikai cégnek egy szezonális kollekciót szánalmas...de ez az üzletpolitika és kevés ember foglalkozik bármivel is hivatásból...mindenkit a pénz hajt a mai világban...

    VálaszTörlés
  11. Nem olvastam,nem fogom,de a Kings of Leon az egyik kedvenc bandám és amikor megláttam az ,,Oroszlánkirály-Tüzes szex" fordítást,vinnyogva röhögtem napokig.Meg hát lett egy új mém a Tumblr közönségének a fordító személyében,szóval már megérte. Egyébként az összes ilyen nyíltan szexualitással operáló könyv közönséges és olcsó.Ami igazán jó,abban nincs minden szájbarágva.

    VálaszTörlés
  12. Szépirodalmi alkotásnak maximum ilyen Romana meg Julia szintű könyvekkel szemben lehetne nevezni. Bevallom és egy bonyolultabb sztorira számítottam, több csavarra, szenvedésre, stb. Őszintén szólva a könyv 90%-ban szexelnek, esznek, emaileznek vagy Ana áradozik Christian testéről. :D
    Nekem egyébként tetszett, nyárra tökéletes volt mivel év közben főleg szakirodalmat olvasok csak. De egy Üvöltő szelek, Shiver vagy Fekete István könyv mögött azért eléggé elbújhat.

    VálaszTörlés
  13. nemtom, mert ha elkezdek valamit akkor azt be is fejezem, meg kíváncsi voltam

    VálaszTörlés
  14. Mert minden ember más :) Én is elolvasnám a helyében és el is fogom olvasni, bármennyi rossz kritika is éri a könyvet, hiszen csak akkor lehet véleményt alkotni valamiről, ha már volt bármiféle közünk hozzá, Egy könyv esetében ez az elolvasást jelenti. Ezért Lolly posztja így sokkal többet mond, mintha csak annyit közölt volna: "Ez a könyv szar mert már annyian azt mondták".

    VálaszTörlés
  15. meg emiatt is :D

    VálaszTörlés
  16. Én biztos elolvasom, mert nagyon érdekel, hogy mennyire lehet szar ez a könyv, meg nem árt kicsit otthon lenni a rossz könyvek világában is :D Én egyébként élveztem a Twilightot, a film verzió rontott rajta, egyébként szerintem egy viszonylag jó könyv lenne :)

    VálaszTörlés
  17. Koszi. Mar eppen meg ajartam venni, de ennyi rossz velemeny utan penzkidobas lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Návtelen: dobj egy mailt lolly05tmua@gamil.com ;D

      Törlés
  18. Maradok a jól Bevált Anita Blake sorozatnál. Elég sok véleményt elolvastam már erről a szürkés cuccról, és eddig nagyon úgy néz ki, hogy az AB átturmixolt változata.

    VálaszTörlés
  19. engem nem érdekel egyáltalán, mert a legújabb kori kortárs amerikai "irodalom" elcsúszott a LOL gagyi irányba, nekem a davinci kód is egy kalap kaka volt, a kevéssé művelt, nulla lexikális tudással felvértezett amcsiknak szólt jó szájbarágós stílusban.... a szürke meg eredetileg twilight fanfiction volt, utólag lett belőle Ana meg Chris, egy rossz értelemben vett amatőr író nagy mákja, hogy volt kiadó aki kiadta...ezért egyébként nagy gratu a csajcinak

    VálaszTörlés
  20. Első hallásra egyáltalán nem ragadott meg, nem is akartam elolvasni, de az a fajta vagyok, aki egy idő után enged a hype-nak, hátha jó, ha már ennyien odavannak érte... és NEM! Ez egy rakás sz****r már bocsánat. Nekem olyan érzésem volt, h egy Twilight fanfic-et olvasok: béna, jelentéktelen lány, tökéletes "férfiszépségkirály", őrült pasi, annyi különbséggel, hogy ebben van (egyébként bűn rosszul megírt) szex. :( Örülök, hogy kölcsönkértem és nem adtam érte egy fillért sem... A többi részére már nem is vagyok kíváncsi. Főleg nem magyar fordításban... :/


    A Bobbi Brown-hoz: igen, ér ennyit a pénz, Még neki is.

    VálaszTörlés
  21. Volt valamelyik újságban egy kis " ízelítő" belőle- nagyon ízléstelen volt. Nem zárkózom el a ponyvától, Nem vagyok prűd- így a finoman erotikus dolgokra nem mondok nemet, DE: az a két oldal nem volt finoman erotikus. Nem is értettem miért a nagy hűhó- bár az is megfordul a fejemben, hogy biztos " félrenyúlt", aki pont az a fejezetet választotta. ( Hol erotikus az, hogy leírja a havi közben hogyan szeretkeznek és a partner a tampont hogyan távolítja el?! Hihetetlen, ) Én megmaradok a One Day-nél ( David Nicholls).Bár az nem erotikus- akkor legyen Nora Roberts. És felvállalom, hogy konzervatív vagyok- csak eddig nem tudtam róla. Az őszi kollekció pedig természetesen az eladást célozta meg az elnevezéssel- hiszem itthon olyan cikkek jelentek meg, hogy sok " sztár" pl: Victoria Beckham mennyire imádja a könyvet. Ezek után sok nő veti magát bele ebbe a " trendbe". ha már konzervatív lettem- a cinizmust is bevállalom- kíváncsi leszek hány nőnemű lény próbálkozik be a párjánál a könyv valamelyik jelenetét példaként tekintve. A magyar férfiakat vajon megérinti ez a túlfülledt erotika? Vagy a Suzuki és Opel nem hordja ez a fajta macsó hatást? : )

    VálaszTörlés
  22. én olvastam, ajándékba kaptam azt se tudtam mi ez, csak menet közben jöttem rá, hogy mekkora felhajtás van körülötte. szerintem szimpla ponyva, magamnak sose vettem volna meg, de amin végtelenül felháborodtam,az a magyar fordítás, meg is írtam a véleményemet az ulpius háznak:)

    VálaszTörlés
  23. Hú nagyon köszi ezért a cikkért, mintha a saját gondolataim olvasnám :)
    Én spec nem fogom elolvasni ezt a könyvet, pont azért, mert a Twilightot elolvastam, hogy ne alaptalanul kritizáljak már valamit, és az rettenetes volt. És ha valmi tud rettenetesebb lenni nála, az csak egy szadomazo Twilight fanfiction (úristen már lerva is szörnyű) lehet.
    Ez pedig egy Twilight fanfitcionon alapul - valaki írta is, hogy olyan, mintha az lenne: hát nem csak olyan, hanem anak is indult, állítólag a netről tök ingyen le lehet tölteni az eredetit, ahol még Bella meg Edward a főszereplők, csak mikor kiadták, meg kellett változtatni.
    Tehát egyelőre biztosan nem fogom elolvasni, fizetni meg pláne nem fizetnék érte soha :)

    VálaszTörlés
  24. En elkezdtem olvasni, es ami mar az elejen rohadtul idegesitett, a rovid mondatok. De annyira rovidek, es olyan hatast kelt, mintha az iro keptelen lenne egy osszetett mondat megfogalmazasara. Aztan jott a fordito uriember arcoskodo reagalasa a Leon-Lion forditasi bakira, es ugy felhaborodtam, hogy ugy dontottem, az eletben nem olvasom el. Eredeti nyelven sem, mert ott meg mar latatlanban idegbajt kapok a percenkenti szent szarozastol. Meg jo hogy nem vettem meg a konyvet. Az biztos, hogy legjobban a fordito arcatlansagan pattant el az agyam, es rajtam kivul biztosan vannak meg, akik ezert nem fogjak megvenni es elolvasni. A kiado meg majd elgondolkodik rajta, hogy megenged-e maganak meg egy ilyen kokemenyen presztizsrombolo esetet.

    VálaszTörlés
  25. Jaj es amikor a fordito pasas eloadta, hogy az o kemeny szexualis eletenel durvabb biztos nincs masnak, na ott sirva rohogtem kinomban:D Szoval itthon sajnos sikerult a konyv szamara a leglehuzobb marketinget megcsinalni ezzel. Es ez meg nem is a rossz marketing is marketing kategoria, mert annyira felhaborito, hogy ezek utan mar csak azert se veszem a kezembe a konyvet:)

    VálaszTörlés
  26. no comment XD én sírva röhögtem azon az interjún...

    VálaszTörlés
  27. Mondjuk én már azt sem értettem, hogy miért kell egy (arrogáns, frusztrált és egyáltalán) 50-es faszival lefordíttatni egy kifejezetten nőknek szóló erotikus könyvet?

    VálaszTörlés
  28. szeretném majd elolvasni, de pénzt nem adok ki érte. nálam elérték a reklámokkal azt, hogy kíváncsi vagyok rá, viszont azt már én is unom, hogy a metrón, óriásplakátokon, mindenhol ezzel találkozom és minden erről a könyvről szól. (mondjuk, arra kíváncsi lennék, hogyha valóban akkora szenzáció, akkor az ulpius-könyvesboltokban miért adják 2+1 akcióban?)
    ajánlom az amerikai psychót elolvasásra, ha még nem volt meg. na abban a kedvenc részem, mikor a főhős reggeli készülődését 4 vagy 5 oldalban írja le Ellis, mert az összes létező kence, fésű, miegyéb márkája és ára fel van sorolva.

    VálaszTörlés
  29. imádom az amerikai psychót, eszméletlen sztori

    VálaszTörlés
  30. Örülök nagyon ennek a posztnak, mert már kezdtem cikinek érezni, hogy kb. "kínszenvedés" átrágni magam rajta.. Több mint egy hét alatt 184 oldalt sikerült elolvasni, ami nálam ált. egy jó könyv esetén 1 nap alatt megy, és erősen gondolkozom, hogy leteszem. A szerencsém, hogy kölcsön kaptam, örülök, hogy nem vettem meg:)

    VálaszTörlés
  31. Most kapsz tőlem két nagy virtuális puszit, pont ezt gondoltam róla én is. Ezt is, meg a Twilightot is csak azért olvastam, mert tudni akartam, miért olyan népszerűek. Utóbbi legalább egy hajszálnyit talán értelmesebb, vagy hát, 14 éves korig még nem olyan ciki olvasni. De ezt tényleg nem tudom, kinek írták, olyan szinten gagyi, hogy az fáj, nem hiszem el, hogy felnőtt nők ezt komolyan veszik. Ááá, csak arra volt jó hogy felhúzzam magam. Mondjuk legalább nem terhelt le semennyire sem angolul olvasni, annyira együgyű. Bár a magyar fordítás alul tudta még ezt is múlni. :D
    Bobbiékat meg ennél azért többre tartottam. :/

    VálaszTörlés
  32. Á, én Anita Blake-hez nem is hasonlítanám, annyival gagyibb.

    VálaszTörlés
  33. pedig általában a magyar fordítás annyira jó, én valamit azért nem tudtam eredeti nyelven olvasni, mert magyarul egyszerűen jobb volt az egész. De ez, öcsém...

    VálaszTörlés
  34. én gyorsan végeztem vele, nem akartam hogy sok időmet rabolja, meg mondjuk pont akkor volt a gépem tropa :D

    VálaszTörlés
  35. Jaj, Amerikai Pszichóóóó:) imádom:) oda KELL ez a dolog, mert lényege a karakternek.

    VálaszTörlés
  36. Na hát én sokáig azt gondoltam, Tvájlájtékat nem lehet alulmúlni, most már ezek szerint mégis. Az Alkonyat-könyvet kb egy 13 éves kis liba írta.
    Pénzt nem fogok adni a szürke könyvért (nem őrültem meg), de most már letölteni sem szeretném:))
    Remélem, a filmes verzióban szintén Róbert Patiszon, a férfiasság, a nyers erő ikonja fog virítani.
    :)) A világból ki lehet azzal a kifejezéstelen tekintetével kergetni.

    VálaszTörlés
  37. az a pasinak csúfolt lény olyan ronda... de olyan ocsmány, hogy arra már nincsenek szavak!!! és ebbe van belezúgva a fél tini társadalom, hát nooooormáális??? XD

    VálaszTörlés
  38. Én nem érzek rá ingerenciát, hogy elolvassam, Twilighttal kapcsolatban sem :). Vannak könyvek, amik annyira túl vannak hype-olva, ráadásul olyan emberek által, akinek az irodalmi ízlésével kapcsolatban vannak fenntartásaim, hogy inkább nem pazarlom ezekre, és olvasok olyat, ami megfog a tartalma alapján vagy ami értékesebbnek tűnik (én sem vagyok egy tipikus kultúrsznob, bár azt hiszem, a sokéves átlagnál picit kifinomultabb az ízlésem :D). Főleg amit hallottam róla, meg amiért ennyire ajnározzák... hát ha az ember ennyire szexuális töltetű könyvet akar olvasni, elmegy antikváriumba, vagy akár könyvesboltba, és tizedannyiért vesz magának vmi "Csók és szenvedély" vagy hasonló című könyvet vagy egy Romanát, tényleg, azzal is kielégülhet :D.

    VálaszTörlés
  39. Meg kell hogy védjem ezt a könyvet! Pedig meglepő módon nem vagyok szadista! Még a szexben sem :) de az én véleményem az hogy igenis egy olvasható könyvről van szó!Nekem legalább is nagyon bejött....igaz még csak az első részt olvastam,de a további kettőt is elfogom! Még a filmet is megnézem...ennyi! Szerintem nagyon könyvkritikus szaga van a fennti bejegyzésednek, persze lehet is, hiszen ez a te blogod!!! Nekem nincs blogom ez tény, de manapság vigyázni kell a megjegyzésekkel, mert téged azért olvasnak páran, többek között én is! Azért mert valami idióta lefordította és még valami röhejes interjú is volt, és igen miért kell egy nőknek szóló erotikus könyvet egy 50-es férfinak fordítani??? Ez olyan rossz? Na inkább a fénylő vámpíroktól fordul fel a gyomrom! Pont azért olyan megkapó ez a könyv mert folyamatában írja le a történéseket...arra késztetve az olvasót, hogy akarja tudni mi a következő!!! Én házasságban élek, két gyerkőccel, boldogan, munkával töltve a napokat, de nem tartom magam intelligenciaszegénynek csak mert tetszik egy ilyen könyv!!! Hajrá!! Olvassunk még ilyeneket!! Ja és ha lehet kedves az éves szinten elolvasott 20-30 könyv többi kritikáját is szívesen olvasnám, ha olyan jók!!! :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  40. nem a fordítás miatt kritizáltam, mert el sem olvastam magyarul és nem mondtam olyat sem hogy intelligenciaszegény aki olvassa, mert én is elolvastam, mind a hármat. Az a probléma ezzel a könyvvel, hogy buta módon van megírva, pedig egy ilyen történetet akár jobban is meg lehetett volna és hogy miért kell folyamatosan a tökéletest lenyomni a torkunkon. Én személy szerint nem vagyok kíváncsi már a tökéletesen szép emberek tökéletesen meseszerű életére pont. Ez itt a probléma. Saját vélemény, más ettől még szeretheti, én meg majd olvasok valami mást.

    VálaszTörlés
  41. Ekkora hulladékot már rég olvastam......Sokszor már kínomban röhögtem fel az elcsépelt frázisokon, a jelentéktelen eseményeken és a Romana stíluson. Könyörgöm, hol van ez a szépirodalomhoz??? Nekem csak az fáj, hogy néhány ismerősöm úgy beszél róla, mintha a szépirodalom csúcsa lenne...nyilván sosem olvastak azt.
    Érzem, hogy komolyan szükségem van valami húzósabb orosz alkotásra, hogy helyreálljon bennem a szépirodalom megtépázott hírneve.....Help!!!!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.