Egy kis off: mit csinál Lolly, ha éppen nem blogol (és bébiszittel)

2:17 de.
Ez most egy olyan kis ajánlóféleség lesz (nyugi nem másodpercre lebontott napirend vagy ilyesmi lesz :D), hogy a kevéske szabad óráimban (nem panaszkodok, annyira azért nem kevés, de annak tűnik), amikor totális agyhalott vagyok mivel is múlatom az időt, persze a blogoláson, tesztelgetésen, sminkelgetésen, valamint a bőröm állapotán és az alakomon való nyavalygáson kívül. 

Ingyen idő - amíg a készlet tart XD.



Sorozatok

Áááá ezzel már nem untatlak benneteket, úgyis mindenki tudja, hogy súlyosan sorozatfüggő vagyok és mindig találok ráadásul valami újat a már meglévő 15 mellé. Most éppen a Girls című HBO remekmű keltette fel az érdeklődésemet, szokatlanul realisztikus (értsd semmi sályni halívúd, csupasz és rideg nyú jorki valóság) és szokatlanul humoros. Megosztó és nem mindenkinek fog tetszeni, de érdemes adni neki egy esélyt. Újoncok még a Serials című mappámban a Don't Trus the Bitch in the Apartement 23, aminek az egyik szereplője Dawson (bocsánat, James Van der Beek, vagy hogy kell írni és önmagát alakítja benne, zseniálisan :D) és nagyon otrombán vicces, valamint a Magic City, ami röviden ennyi: Miami, 60as évek, gengszterek és tutira 18as karika. Persze a legnagyobb kedvenc továbbra is a Once Upon a Time (azt azért érdemes lenne videóra venni, ahogy vasárnaponként tűkön ülve várom a premiert és vattefakkolok a monitornak :D) és a The Big Bang Theory, ami hihetetlen, de egyre viccesebb. Ja és Csillag Születik, Puzsér for president, ha meg jobban nézne ki (meg fiatalabb lenne...) feleségül is mennék hozzá XD.



Könyvek

A sok énem közül az egyik egy könyvmoly, egyszerűen imádok olvasni, de ez amolyan rövidtávú dolog nálam. + hónap könyvmentesség, aztán egy hónap alatt kb tízet is elolvasok. Most az utóbbi van életben, már a negyediket fogyasztom (Éhezők Viadala összes, végre elolvastam az utolsót is, valamint egy gusztustalan romantikus regénybe kezdtem bele, Szerencsecsillag a címe és ha jót akartok ne kezdjétek el, de én azért befejezem, a filmet viszont már akkor se nézném meg, ha ingyen lenne, bár általában ingyen van :P) és rengeteg olvasatlan mű vár még rám a Kindle-ben. Ha tudtok valami jó sci-fit vagy fantasyt, akkor légyszi a kommentben osszátok meg!

Blogok

A blogolás mellett rengeteg olvasom is mások blogjait, igaz csak véges témában. Divat, szépségápolás, film, sorozatok meg velvet.hu, mert ott jókat lehet röhögni. Divatblogok közül Ourfashion, MashKulture Juicy, nitro:licious és most bukkantam rá a Red Carpet Fashion Awards nevezetű oldalra, ahol rengeteg sztár és vörös szőnyeg van. A szépségblogokat nagyon hosszú lenne felsorolni és szerintem már mindet ismeritek, de azért a legújabb kedvencemet megosztom: xSparkage oldala, nem régen bukkantam rá és nagyon jó. Filmes híreket imdb-n, filmklub-on és Filmbuzin szoktam olvasgatni, sorozatos híreket pedig Sorozatjunkie-n (zseniálisak az oldal készítői, hogy így összeszednek mindent a sorozatokról, én nagyon nagyra értékelem a munkájukat, kivéve akkor, amikor sikerül beleolvasnom a spoileres részekbe, de persze az az én hibám szokott lenni :D). Néha becsúszik a Gaga Daily és Perez Hilton is, de ez már a nagyon durva unalom jele szokott lenni. Ja és 9gag minden mennyiségben!

Edzés

Ez új kategória! Ilyet eddig még soha nem csináltam, de hát ezt is el kell kezdeni egyszer... A sok ostoba nyavalygás helyett ugyanis fogtam magam és elkezdtem 'tudatosan táplálkozni' (a jégkrémadagot lecsökkentettem heti 3-4 dobozra és feleannyit eszek, de ez most elég) és napi egy órát edzeni, méghozzá elliptikus tréneren. Persze ha nem lenne tévé a tréner mellett, akkor tutira le se sz*rnám, de így elviselhető, sőt hiányzik, ha egy napot kihagyok. Szerencsére edzésidőben megy a How I Look Good Naked és a Fashion Police, meg az America's Next Topmodel, szóval elvagyok, mint a befőtt, csak tekerek, tekerek meg izzadok és fogyok, szerencsére (27es nacik sziasztok, megjöttem :D). Persze van még mit alakítgatni, de jó úton haladok. És ahhoz képest, hogy életemben eddig egyszer sem tudtam magam erre rászánni, ez óriási nagy haladás. A tréner mellett - ha jó az idő - sétálni is szoktam a gyerkőcökkel napi egy órát (én sétálok, ők vígan nyalókáznak a dupla babakocsiban), ami szintén jótékony hatással van az ellustult hátsó fertályomra. 

Ez a kép örök kedvenc ^-^


Ezek után nem maradhat el a szokásos kérdés: ti mi jót szoktatok csinálni a szabadidőtökben?


22 megjegyzés:

  1. Az Eragon sorozatot ismered.Eddig itthon három jelent meg a négyből sárkányos fantasy, én immmmádom, alig bírom kivárni a negyediket:)

    VálaszTörlés
  2. Az Eragon sorozatot ismered.Eddig itthon három jelent meg a négyből sárkányos fantasy, én immmmádom, alig bírom kivárni a negyediket:)

    VálaszTörlés
  3. Az Eragon sorozatot ismered.Eddig itthon három jelent meg a négyből sárkányos fantasy, én immmmádom, alig bírom kivárni a negyediket:)

    VálaszTörlés
  4. Az Eragon sorozatot ismered.Eddig itthon három jelent meg a négyből sárkányos fantasy, én immmmádom, alig bírom kivárni a negyediket:)

    VálaszTörlés
  5. "Velveten röhögni" LOL, hát igen, én is ezért!
    Xsparkage: nagyon régen rákerestem Kryolan cuccokra a Youtube-on és őt is kidobta, azóta az egyik kedvencem, bár akkor még elég kispályás volt, de megmaradt ugyanolyan szerénynek, jófejnek. Nézd majd meg az Éhezők viadalos sminksorozatát (bár lehet már megnézted) azok is nagyon jók lettek.
    Edzésben nincs szünnap? Minden egyes nap 1 óra??? Hú, gratula és kitartást hozzá, egy idő után nagyon monoton tud lenni...

    VálaszTörlés
  6. Nálam most a Shameless visz mindet, szerintem a legjobb sorozat, annak ellenére, hogy nagyon durván szókimondó és realisztikus.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó magyar sci-fiket ír egy Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) nevű ember, a Brett Shaw-sorozatot és a Katedrálist ajánlom, ha meg tudod valahonnan szerezni. Az Eragon utolsó részét én is epekedve várom *.* Meg most olvasom, amennyire időm engedi, Andrea Cremer farkasemberlányos trilógiáját, picit nyálas néhol, de nagyon érdekes, és nem lehet letenni. Akit pedig lehetetlen megunni, Neil Gaiman, egyszerűen imádom... fantasy, de valahogy teljesen más megközelítésekkel, mint amit a műfajban megszokhattunk :)

    VálaszTörlés
  8. Figyelmedbe ajánlom R.A.Salvatore könyveit, nagyon addiktív fantasykat ír, valamint ennek a világnak még rengeteg más feldolgozása van, Pókkirálynő háborúja, stb. Én imádom őket! :P

    VálaszTörlés
  9. shameless nálam is nagy favorit!! amúgy pedig próbálom utolérni magam a hétközben elmaradt olvasni és nyálcsorgatnivalókkal :D és kutyázok, örülök, hogy nem kell megszólalni, mert durván leszív az öt nap a kozmetikában. óriási séták az újszegedi holt-marosnál, na meg zenehallgatás ezek képesek kikapcsolni!

    VálaszTörlés
  10. Az edzésen kívül igaz rám a sorozatok és a blogok, na meg a könyv is. A Trónok harcát ismered? Én nagyon szeretem a sorozatot is és a könyvet is, nem kevés a könyv, kb 900 oldal, de imádtam. :]
    Ja meg ezen kívül természetesen ha úgy van időm, imádok sütit sütni (meg sajnos elfogyasztani is :DD) meg az örök kedvenc, a keresztrejtvény... :D

    VálaszTörlés
  11. @Nesca: köszi a tippet, csak a filmet láttam, de belekukkantok a könyvbe is :D

    @Csiribiri Erica: imádtam az éhezők viadala sorozatát *-* és nincsen szünet, ha már csinálom, akkor mindennap

    @Viki: azt már sokan ajánlották... el kéne kezdeni :D

    @stenonis: köszi a tippeket :D

    @dinamo: neked is :D

    @veracska: a zenét kihagytam... :D

    @CRaPTRaSH: már tűkön ülve várom a fordítást (angolul nem tetszik) :D

    VálaszTörlés
  12. Neil Gaiman és Richard Morgan összes!

    VálaszTörlés
  13. Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség, Nappali őrség. Megjelent filmen és könyvben is. Szerintem tetszene

    VálaszTörlés
  14. neil gaiman zseni valóban, és a másik nagy kedvencem terry pratchett. én most sorra olvasom a korongvilág sorozat köteteit, imádom.

    VálaszTörlés
  15. ó, az őrség sorozat, sehol nem kapom meg (bocs az offért)

    VálaszTörlés
  16. jikka: ha van kindle-d átküldhetem :D

    Névtelen: mindig elhatározom hogy elolvasom őket és mindig szépen elfelejtem :D de az egyik filmet már láttam párszor, az nagyon tetszett életem első orosz filmje :D

    VálaszTörlés
  17. köszi, de (még) nincsen sajnos.

    VálaszTörlés
  18. ha lesz szólj, átküldök bármit :D

    VálaszTörlés
  19. A moly.hu-t ismered? Ott lehet válogatni a könyvek között, rengeteg értékelést tudsz olvasni, így nagyjából be lehet lőni, hogy az adott művet neked írták-e (ha esetleg körülnézel, szívesen nézném, mit olvasol, szerintem nem áll távol tőled az ízlésem :) )

    Fantasy: A trónok harcát már talán ismered (etalon), de ott vannak még Brandon Sanderson könyvei (Ködszerzet trilógia, Elantris - nagyon kell kategória!), vagy megjelent itthon egy új kiadó: Ad Astra - egyéni fantasy könyveik vannak, jelenleg négy, facebookon (vagy a molyon) rá tudsz keresni.

    Most a könyfeszten vásároltunk pár könyvet, de még nem olvastam egyet sem, úgyhogy nem tudok véleményt mondani, ill. még van pár kiszemelt a kategóriában, csak ugye a pénz... (Lukjanyenko, Patrick Rothfuss, Murakami Haruki, Mark Lawrence új könyve, Terry Brooks, Robin Hobb, Harrison Fawcett - ő magyar, Nail Gaiman, Sztrugackij, stb.)

    Ill. Battle Royal az Éhezők viadala trilógia után :)

    VálaszTörlés
  20. Ha szépirodalommal jövök, akkor ki leszek tiltva? :D

    VálaszTörlés
  21. jézusom dehogyis! azt is szeretem csak ritkán olvasok ilyesmit, de jöhet :D (lusti vagyok néha gondolkodós szép könyveket olvasni :P)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.