Clinique Age Defense BB Cream - nem teszt

7:03 du.
Nem teszt, csak vélemény. Az ominózus BB krémes posztom után, ahogy azt akkor is említettem fogtam magam és elballagtam a Sephora-ba, hogy körbekukkantsak az ügyben. Igazság szerint el is akartam hozni a Clinique BB krémjét (ez az egyetlen amit tudok használni az allergiám miatt és akkor itt meg is jegyezném a kedves mindegy, hogy nyugati vagy ázsiai BB krém gyártó cégeknek, hogy az érzékeny bőrűekkel mi lesz???), de az eladó leányzó azt mondta, ne legyek butus, ad nekem mintát, mert soha ne lehessen tudni, kipróbálom aztán majd meglátjuk. De jól tette...

Ilyen kis mintát kaptam.



A Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 nyilván csak egy lebutított verziója az igazi ázsiai BB krémeknek, de azért van egy pár hasonlóság. Magas fényvédelem, ápol és eltakar, hidratál, antioxidánsok és primer, szóval nem olyan rossz ez. Három árnyalatban kapható: egy világos rózsaszín alaptónussal, egy közepesen világos sárgásabb alaptónussal és egy közepes túnus szintén sárgásabb alappal. Én a legvilágosabbal próbálkoztam, mert a második már sötét lett volna, de igazából ez a nagyon világos, meg olyan nagyon furcsán világos, nem üt el a bőrömtől, de valahogy mégis sápasztott. Az állaga egészen elképesztő, krémes és lágy, könnyen eloszlatható, nagyon meggyőzőnek tűnt és alig vártam, hogy az arcomon is kipróbálhassam. Persze előtte elolvastam minden ide vonatkozó irodalmat a Clinique honlapján (leírás, vélemények stb.), hogy biztos kézzel használhassam :D. A hivatalos leírás alapján érdemes előtte elvégezni a három lépéses rutint (tisztítás-tonizálás-hidratálás), de a vélemények között volt olyan, aki azt írta, hogy nem kell előtte hidratálnia annak, akinek kevert vagy zsíros a bőrtípusa. Gondoltam kipróbálom így is meg amúgy is. 

Elsőként a már hidratált bőrön próbáltam ki, de csak egy nagyon-nagyon könnyű hidratálót tettem alá. Az állaga miatt úgy éreztem, hogy akkor lesz a legszebb a végeredmény, ha ujjal viszem fel és igazam lett, így lehet a legszebben eldolgozni. A fedése szinte áttetsző, inkább csak a bőrfelszínt egyenlíti ki, de nekem pont ennyi kell csak. A nagyobb hibákra pluszban kell korrektor mindenképpen (szem alatti karikák, piros foltok, pattik stb.). Mivel nem tudtam milyen végeredményre, finisre számíthatok ezért az első napon pluszban púdert is használtam a t-zónámra. Jól tettem, mert ugyan nagyon csodás a finise, nagyon finom tapintású lett a bőröm tőle, mintha semmi nem is lenne rajtam (nekem mindig a finis a bibi a folyékony és krémes alapozókkal meg színezett hidratálókkal, soha nem lesz igazán szép, természetes matt a hatás, de egy plusz púderréteg engem már mindig idegesít, ezért is használok eleve ásványi púderes alapozót), de a kritikus zónára kell a púder (másnap púder nélkül teszteltem :D).

Ilyen az eredeti csomagolás.


Másodszorra hidratáló nélkül teszteltem, de úgy borzalmas volt... Egész nap úgy éreztem, hogy húzódik a bőröm és vakarózni volt kedvem. Igaz így nem fényesedett át az orrom meg az állam, de abszolút nem érte meg, még szerencse, hogy egy vasárnap volt és itthon voltam. Másnap aztán észre is vettem, hogy nagyon rossz döntés volt hidratáló nélkül kipróbálni, mert elkezdett hámlani a bőröm tőle... És itt véget is ért a Clinique BB Cream-el való kapcsolatom. Mert egy: hidratálóval használva kell a púder rá, ami már eggyel több réteg amit hajlandó vagyok magamra kenni és kettő: hidratáló nélkül szárítja a bőrt ja és a színe is fura egy kicsit. Konkrétan számomra nincsen értelme a jól bevált és imádott ásványi poralapozómat erre lecserélni, mert komplikáltabb és lassabb a használata. az egyetlen pozitívum a magas fényvédelem. Természetesen ez a vélemény csak a Clinique termékére vonatkozik, de folytatom a keresést, mert tényleg érezni akarom azt a csodát amiről mindenki áradozik.

14 megjegyzés:

  1. De most mi az, hogy a trollok kíméljenek? Már előre ennyire félsz egy ellentétes véleménytől?

    VálaszTörlés
  2. nem félek sem a trolloktól sem az ellentétes véleményektől, csak nem kedvelem a bunkókat ennyi. felőlem lehet másnak pont ellenkező véleménye, szabad világban élünk engem nem zavar én attól nem fogok senkit megutálni, csak ne bunkósodjanak, ennyi

    VálaszTörlés
  3. Én ajánlani szeretném a Nars legújabb fényvédős színezett hidratálókrémjét kipróbálásra, csak jót olvastam róla, hivatalosan nem BB krém, de nagyon jókat írnak róla, akik használták. Ez is ígér fűt-fát + mindenre gyógyírt :D
    A termék neve: Pure RadiantTinted Moisturizer SPF 30

    VálaszTörlés
  4. Már észrevettem hogy a negatív töltésű kommentárok 90%-ban név nélkül érkeznek. :D Szép lenne ha végre ott tartanánk hogy mindenféle töltetű véleményt és megállapítást tudnánk vállalni névvel és arccal. :)

    Nekem tetszett ez a poszt, igazán jó fejek az amcsik kíváncsi lennék milyen képet vágnának a DM-ben ha mintát kérnék egy termékből. :D Mikorra jutunk majd mi is idáig?! (sóhajsóhaj)

    Az tényleg szomorú hogy hidratáló és púder nélkül nem működött a dolog. Elméletileg az lenne a legfőbb elvárás hogy ki lehessen vele váltani az összes ilyen terméket. Azért egy Clinique szintű terméktől ez szerintem már elvárható lenne.

    Moon Angel

    moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  5. Hát ha a DM-ben nem is adnak mintát, azt nem bánnám, de hogy a Douglas-ban azt mondják nekem, hogy mintát csak akkor adnak egy alapozóból, ha vásárolok is... :S:S:S
    Mondtam az eladónak, hogy ne haragudjon, de ha tízezres nagyságrendben szeretnék alapozóra költeni, akkor azt előtte nem ártana kipróbálni...

    Én elhiszem, hogy sokan arra utaznak, hogy lefosszák a mintakészletüket, de ez azért már sok. :(

    VálaszTörlés
  6. Az Avonnak van egy remek hidratalo szinezett kremje,a Soluton csaladbol,nem bbnek hirdeti,de nagyon Jo.

    VálaszTörlés
  7. Milyen ásványi poralapozót használsz? nekem se jöttek be a folyékony alapozók, kiváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  8. Moon Angel: pontosan ezt vártam én is, hogy majd lerövidíti a napi rutinomat de nem...

    Tamara: jártammmár így én is :S

    Névtelen: tartok attól, hogy van benne illatanyag de lecsekkolom :D

    Névtelen: MAC és Urban Decay nekem ez a kettő vált be. A MAC kicsit erősebben fed és van benne fényvédő, az UD szinte alig fed és nincsen benne fényvédő, de valamiért jobban szeretem, de mind a kettő nagyon jó.

    VálaszTörlés
  9. na a néveteln avonos is megérkezett! :D én használtam már avonos hidratálot,pont valami szinezett volt azis, de hasonlóan érzákeny a böröm mint Lollynak, és szanaszéjjel szedte, már bocsánat :(

    Itthon kapható már a clinique krém? Ezt várom már egy ideje, pont hasonló okokból, mint amit írsz Lolly...érzékeny bőr.
    A teszted alapján úgy tünik, hogy jóba leszünk, én és a Clinique BB krém, a héten meg is érdeklődöm mi a helyzet itthon...:)

    VálaszTörlés
  10. nem tudom van e már otthon sajna... de remélem neked jobb lesz :D

    VálaszTörlés
  11. azta.. hát ez valami katasztrófa. tényleg szerencse,h csak mintát hoztál. böröcskéd jobban van már azóta? :/

    VálaszTörlés
  12. Én a Douglasban kaptam már mintát:) Mondjuk az Cinique krém volt és Pécsen, ahol a világ legcukibb eladó lányai dolgoznak:D Ha belegondolok, én ott vásárláskor mindig kaptam egy rakat mintát:)
    Lolly, az érveid teljesen jogosak, ha a rövidítést várod BBtől.
    Nálam a fő szempont, hogy elvileg ápol is, nem csak eltakar, na meg a szeplő megelőzés.....ami mondjuk szélmalomharc, de egyenlőre működik:)

    VálaszTörlés
  13. Én a Douglasban kaptam már mintát:) Mondjuk az Cinique krém volt és Pécsen, ahol a világ legcukibb eladó lányai dolgoznak:D Ha belegondolok, én ott vásárláskor mindig kaptam egy rakat mintát:)
    Lolly, az érveid teljesen jogosak, ha a rövidítést várod BBtől.
    Nálam a fő szempont, hogy elvileg ápol is, nem csak eltakar, na meg a szeplő megelőzés.....ami mondjuk szélmalomharc, de egyenlőre működik:)

    VálaszTörlés
  14. Ann: jobban, jobban köszönöm :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.