Sminkleckék haladóknak II. rész - A műszempilla

Előre is elnézést ha maszatos valami, de az én mélyen ülő malackaszemeim nem éppen kompatibilisek a műszempillákkal (tincseset én nem is tudok magamnak felrakni sajna...). Vicces ez mert másnak bármikor felrakom egy perc alatt maszat nélkül.... na de ez van :D.

Nem mondunk neveket, mert az tiszteletlenség...



Az előkészületek

Értelemszerűen szükségünk lesz egy pár műszempillára (bármilyen) és egy jó minőségű ragasztóra (ez ne legyen bármilyen, ez legyen Duo, mert tapasztalataim szerint ez a legjobb). Ezeken kívül segédeszköznek jól jöhet egy nagyítós tükör, egy kisolló, egy csipesz, egy fülpiszka és egy kozmetikai kendő (zsepi :D). 

Ők az alapkellékek.


Első lépés

Vegyük ki az egyik szempillát a tokból, majd nagyjából igazítsuk a szempillánk tövébe, hogy lássuk le kell-e vágni belőle valamennyit vagy sem. Ha nem akkor baromira szerencsések vagyunk, ha igen akkor vágjuk le a megfelelő mennyiséget, de ügyeljünk arra, hogy a vágással ne hagyjunk szúró kis részt. A képen jól látszik, hogy kell nagyjából elvágni.

Nekem ennyit kellett levágnom, a jobb végéről. Próbáltam nem hagyni szúrós részt. Annyira nem jött össze :D.




Második lépés

A ragasztózás. Ez sokféle módon történhet, én kétfélét szoktam alkalmazni. Vagy kiteszek egy kicsi mennyiségű ragasztót a kézfejemre, belemártom a fülpiszkát és szépen felkenem a szempilla csíkjára. Vagy közvetlenül a tubusból nyomok ki óvatosan a szempillára. Igazából mindegy, kinek mi a kényelmes, csak az a lényeg, hogy ne vigyünk fel túl sokat. Ha tincses műszempillát használunk, akkor viszont a kézre kinyomós, csipesszel szempillát megfogós és ragasztóba óvatosan belemártós technika a legjobb.

Szemléltetésképpen sok ragasztót használtam :D.


Harmadik lépés

Várjunk kb 1 percet, hogy a festék elkezdjen száradni, akár legyezgethetjük is egy kicsit a pillát. Most jön a legnehezebb része... Forduljunk a nagyítós vagy normál tükrünk felé és nézzünk lefelé a kiválasztott szemünkkel, majd fogjuk a pillát és óvatosan illesszük a lehető legközelebb a szempillatőhöz. Ellenőrizzük, hogy mindenhol odaragadt-e, majd óvatosan nyomkodjuk végig a műszempilla fekete csíkját, hogy biztosan a helyén maradjon. Kicsit tartsuk ott az ujjunkkal, majd fél perc után el is engedhetjük. A Duo ragasztó fehér színű, de pár perc alatt színtelenné szárad, nem kell tartani tehát a maszatoktól :D. Ismételjük meg ugyanezt a másik szemünkön is.

Így néz ki a teljes száradás előtt. A fekete maszat szempillaspirál :D.


Negyedik lépés

Sokan előre kispirálozzák ilyenkor a pilláikat (az eredetit :D), de igazából mindegy a dolog, ez csak rajtunk múlik. Akár előtte, akár utána, akár előtt és utána is lehet, ez csak amiatt kell, hogy összefésüljük az eredeti pilláinkat a művel. Ez főként azoknak fontos akiknek világos a pillájuk. Végül vegyünk egy fekete tust és a szemzugból indulva húzzunk egy vonalat a műszempilla fekete csíkjára úgy, hogy egy kicsit fölé is megyünk. Ezzel lesz igazán ütős a dolog és ezzel lehet sminket varázsolni egy műszempillából. Különösen fontos ez a lépés, ha mondjuk egy füstös sminkhez teszünk még külön műpillákat, hiszen így 'mossuk egybe' a sminkünkkel. 

Tusvonallal, natúr színekkel. Igen az egyikről leesett egy kő :D.


A műszempillát - ha a fent emlegetett ragasztót használjuk - nagyon könnyű eltávolítani, csak fogjuk meg az egyik végét és húzzuk le. A ragasztó maradéka vízzel lemosható a szemhéjról és a műszempilláról is, így újra tudjuk majd használni. 

A műszempilla felhelyezése mindössze gyakorlás kérdése, legyünk türelmesek, nem biztos, hogy elsőre tökéletesen sikerülni is fog. Aki még soha nem próbálkozott műszempilla felrakásával, lehetőleg ne egy buli előtt a kész sminkjén kezdjen el kísérletezni, mert katasztrófába tud torkollni a dolog (tapasztalat :D). Egy uncsi délutánon üljünk le a kis asztalkánkhoz és gyakoroljunk! A harmadik alkalom után már könnyen megy (tapasztalat :D)!

Sok szerencsét mindenkinek!!!

22 megjegyzés:

  1. Csini ez a strasszos pilla!
    Spirálozni én jobban szeretek a műszempilla előtt, mert az tartást ad a saját pilláknak, és sokkal könnyebb ráfektetni a műpillát, jobban megfogják - nekem! :) Csak meg kell várni, hogy jól megszáradjon a spirál :D

    VálaszTörlés
  2. én már mindenhogy próbáltam de igazából egyik sem jó :D nagyon nehezen tudom csak felrakni és besz*rás de nem is áll jól...

    VálaszTörlés
  3. Szia, hol lehet beszerezni ezt a ragasztót? Én próbálkoztam Artdeco-val, nagyon csípte a szemem :( Köszi, Ruby

    VálaszTörlés
  4. Én még mindig nem barátkoztam meg a DUO-val, alig várom, hogy elfogyjon. Majdnem mondhatom, hogy utálom. Nekem Stargazer a best.

    VálaszTörlés
  5. Malackaszemek behalok komolyan :) Tök fura mert én meg a tincseset rakom fel pikk pakk, a rendes soros meg sokszor kínszenvedés pedig olyan egyszerűnek tűnik :(

    VálaszTörlés
  6. pont tegnap nézegettem a műszempillákat, de nem vettem, emrt gondoltam úgyis béna leszek hozzá. De ez a lerás nagyon tetszik, rögtön kedvet is kaptam hozzá :D köszönöm szépen hasznos volt, mint mindig :)

    VálaszTörlés
  7. Sztem a "malackaszemeiden" nagyon szépen mutatnak a műpillák :)
    Örülök ennek a postank és annak is,hogy végre valaki megemlíti, hogyan kell eltávolítani!:)

    VálaszTörlés
  8. dehát mindenki tudja, hogy eva longoria melyik márka arca :))

    VálaszTörlés
  9. Ruby: sminkbolt.hu vagy mac üzletek, én az előbbiben vettem :D (pesten az opera mögött az ó utcában van)

    sunbeam: azt majd lecsekkolom, nem is hallottam még róla

    Bunny: úristen hát én azt nemtom felrakni :D

    Viktória: örülök akkor hogy hasznodra vált :D

    Barbye: mert csak csukott szemes fotót csináltam :DD

    spacegirl: ez itt a lényeg :DD

    VálaszTörlés
  10. Próbálj pici de szép dús pillákat, azok szerintem jól állnának! Vagy csak fél pillát, ami csak a szem külső felében van, mert amúgy is olyan szép macskaszemed van! ^^

    VálaszTörlés
  11. Nagy lelkesedésemben ki is próbáltam a műszempilláimat,amit próbaként vettem :D
    Másodszorra sikerült is,csak a ragasztót nem sikerült annyira szerencsésen utána leszednem róla és picit kajla lett szegény,nem biztos,hogy újra tudom használni :(
    Jó szempillalelőhelyek???

    VálaszTörlés
  12. ó utca (sminkbolt.hu) és ázsia center :D

    próbáld meleg vízzel lemosni őket

    VálaszTörlés
  13. a márka igazából majdnem mindegy, csak a nagyon drágák jobbak mint a párszáz meg ezer forintosak, de a nagyon drágák azok tényleg nagyon drágák (eredeti állatszőrből vannak és természetes színűek, ilyet használnak a celebek is :D)

    VálaszTörlés
  14. Lolly: Mi az hogy nagyon drága? tudsz márkát mondani? Én a tincseset tudom feltenni, Lisa Eldrige-nél láttam rá jó videot, az a nő egy zseni és jó humora is van. A sorosat nem tudom pont úgy csináltam ahogy nem kellett volna: Halloween buli előt full-elkészült sminkben. Majdnem sikítófrászt kaptam!

    VálaszTörlés
  15. nálunk nem nagyon lehet ilyesmit kapni max a 3d-s a hasonló, ezeknek az eredeti szőröknek, amiket a filmeknél meg a vörös szőnyegen használnak párja több ezer dollár :D nálunk talán a mac a legdrágább, kicsivel jobbak is mint a többi, de igazából nem éri meg annyira

    VálaszTörlés
  16. jajjaj. én rosszban vagyok a műszempillákkal sajnos :/
    egyszerűen az oké, h levágom, beragasztózom, sőt, még 'hajlítgatom' is, hogy íves legyen (ezt dorka videójából csentem) , és szebben feküdjön fel a szempilláimra, de egyszerűen nem fekszik rá... vagy ha nagy nehezen többé-kevésbé összejön a dolog, akkor is felemelkedik a két széle :/ pedig rendesen beragasztózom. nem tudom mi lehet a probléma. lehet, hogy az, h még nagyon kezdő vagyok. mindenesetre tetszik a post (YY)

    VálaszTörlés
  17. várj egy kicsit a ragasztózás után és ha felhelyezted a pillákat tartsd ott 1 percig behunyt szemmel, így szerintem ott marad :D

    VálaszTörlés
  18. Szia Lolly! nagyon joak a leckek!:) mikor lesz folytatva? Jenny

    VálaszTörlés
  19. Szia! a sminkleckéidnek van valahol folytatása?

    VálaszTörlés
  20. még nincsen, csak azok vannak amiket felraktam, de majd biztosan lesz még :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.