Egy kis Essence és Catrice haul, meg rövid teszt

Sajna már eléggé le volt fosztva az Essence állvány az Árkádban... de amit kinéztem azt sikerült megvennem, persze akkor még nem gondoltam volna, azt, ami később kiderült...




Na de ne szaladjunk előre, mert ez a vásárlás megér egy misét! Egyébként is 'imádom' (izé.., szarkazmustra van valami jel írásban??) az Árkád Rossmann-ját a schwarzi asszony biztiőrrel, de hát ez van a lakáshoz a legközelebb... Szóval próbálgatom a tesztereket, meg ugye leellenőrzöm azért a biztonság kedvéért a terméket is, hogy nem-e nyúlt bele valaki, erre odatornyosul fölém, hogy a teszterek azért vannak, hogy azokat próbálgassam... Na ilyenkor van az, amikor jobb ha én nem szólok egy büdös szót sem, mert a pumpa az egeket verdesi... Ezek után természetesen a nyakamban liheg és sasol mindenhonnan, így értelemszerűen nem mertem már magukat a ez eladásra szánt termékeket nézegetni, és jól meg is szívtam. Na de nézzük, hogy miket sikerült venni!

Catrice Ultimate Shine Lipstick - Let's Dance Salsa

Ő egy kimenő árnyalat, szerintem kár érte, mert nagyon szép. Pirosas-narancsos-korallos és fényes, meg csillámos is :D. Lágy és krémes, könnyű vele dolgozni és nagyon tetszik a kialakítása, hogy olyan íves és hegyes a vége, lehet vele precízkedni. Nagyon durván pigmentált is és viszonylag tartós, nekem egy kicsit viszont kiszárította az ajkamat, ami azért nem oké, mert kiszáradt ajkakon darabos lesz. Az illata fincsi édes, szerintem vanília. A csomagolása első ránézésre nagyon szép és elegáns, aztán rájön az ember, hogy banyek ez fém... és tiszta ujjlenyomat lesz 1 másodperc alatt. De jól záródik és tényleg szép, ez a lényeg. Meg persze az, hogy jó vétel volt 599Ft-ért!

Kissé ujjlenyomatos maradt :D.

Nagyon szép a színe...

És nagyon szépen pigmentált is.


Értékelés:
  • termék: 8/10
  • használat: 5/5
  • csomagolás: 4/5
Összegzés: 4es. Szerintem most ennyi pénzért vétek kihagyni a Catrice rúzsokat.


Essence Mono Eyeshadow - Starlight

Ő nem volt leárazva, de már egy ideje szemezgetek vele és most jött is velem :D. Mostanában rá vagyok állva az ilyen világosabb fényes színekre, és ilyen fehéres ezüstös még nem nagyon volt és ez tökéletesnek tűnt. A felső rétege a szemhéjpúdernek ezüst csillámos, ez lejön már az első húzással, alatta pedig ott van ez a gyönyörű ezüstös-fehér fényes árnyalat, tényleg csodaszép... A textúrája szinte krémes, olyan, mint a Mystic Lemon-é, nekem ez a kedvencem egyértelműen, mert könnyű vele dolgozni, bár egy kicsit poroz. A tartósságra sincsen panasz, alappal bírja ameddig csak kell. A csomagolása egyszerű, jól záródik, látható a szín és nincsen felesleges applikátor hozzá. Az ára 499 Ft volt.

Csilli-villike.

Na ez a réteg tűnik el róla, de jobb is mondjuk.

És ennyire csodás a színe...


Értékelés:
  • termék: 9/10
  • használat: 5/5
  • csomagolás: 5/5
Összegzés: 5ös. Nagyszerű highlight szín, imádom a pigmentáltságát, és még az eredeti árát is bőven megéri :D.
Essence Black Mania Carbon Black Eyeliner Pen

Na vele szívtam meg de nagyon durván... Ugyanis a fentebb említett okok miatt már nem mertem megnézni magát a terméket és csak bedobtam egyet a kosaramba. Ráadásul ő volt a kiszemelt elsődleges áldozatom :(. Hazaértem, fotózgattam lelkesen aztán próbáltam vele swatchot csinálni... és nem sikerült, ugyanis csak valami fura feketés folyadék jött belőle. Hát majdnem sírtam, hogy ne máááár, ez nem igazság :(. De sajnos így jártam és 299 Ft miatt csak nem fogom kiverni a balhét. Nem tudom, hogy mi lehet a bibioka, hogy megromlott, kiszáradt, gyári hibás stb, de nagyon elszomorított a dolog. Ti jártatok már így bármilyen termékkel, hogy nem tudtátok kipróbálni és otthon derült ki, hogy használhatatlan? Nekem ez az első ilyenem... és sajnos emiatt értékelni sem tudom.

Ekkor még nem tudtam :(

Pedig de szerettem volna kipróbálni...

... mert ugye ez ilyen kis filces megoldású.

De tusvonal helyett csak ezt produkálta...


Ti mi jót zsákmányoltatok az Essence és Catrice leárazáson??

64 megjegyzés:

  1. Szegény! :( Ezért nem bírom, hogyha figyelnek, mert szinte azt akarják, hogy vedd meg és ne nézelődj csak költsd a pénzed!!!
    Egyébként én úgy jártam a filccel, hogy hmmm biztos jó fekete és van egy másik filc aminek nem ilyen a feje de azt imádtam, na akkor ez is jó lehet, de nem...nekem ilyen halványszürke csík lett a szememen. Néha még próbálgatom, hogy lehet a szememmel van a gond, de sose lesz szép fekete. :/ Olcsó húsnak néha híg a leve.

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki, hogy filces fejjel lefelé tárolod egy napig. Nálam is így kezdte, most jól működik.

    VálaszTörlés
  3. Nem bírtál ellen állni a rúzsnak én is sokszor viselem mert gyönyörű tényleg :)

    VálaszTörlés
  4. én amondó vagyok továbbra is hogy mindent lefóliázni ne nyitogassák amit megvesz majd valaki, és mindenből legyen teszter..
    utálom mikor úgy kell kihorgászni azt a darabot amit éppen nem túrt össze valaki ..

    nekem egyszer beszóltak ugyanígy, én meg vissza hogy mondom én amit megveszek az normális legyen, és addig válogatok amíg jólesik.
    azóta nem szólnak, de a biztonsági őr így mellettem balettozik, ha arrébb lépek egyet, ő is lép velem xD én meg magamban röhögök :D

    VálaszTörlés
  5. Én is majdnem vettem egy ilyet, de megnéztem szerencsémre, és annyira ki volt száradva, hogy fehér volt a hegye....fura.

    VálaszTörlés
  6. Molly: azt hittem egyedi az esetem...

    a hero of war: már a fején is áll :D remélem megjavul, bár egy ajakfilccel anyum szintén így járt és a fejenállás se segített rajta :(

    Bunny: :D csodás a színe valóban, sokat fogom szerintem használni

    Galatea: egyszerűen hihetetlen amit csinálnak... én sehol nem találkoztam még ezzel a jelenséggel csak itthon

    VálaszTörlés
  7. eVra: pedig másoknál láttam, hogy milyen szépen fog... szóval én sem értem

    VálaszTörlés
  8. Ugyanilyen volt az összes black mania nálunk is, amiket kipróbáltam. (A sima szemkihúzó toll brutál fekete.)
    Nekem még nem szólt be egyetlen biztonsági őr sem, de teszter hiányában mit tehet az ember??
    Ha már otthagyunk pár ezrest, meg szeretnénk győződni róla, mit is veszünk, nem igaz?
    Ha ott áll mellettem az őr, akkor sem zavartatom magam, ha nem tudok dönteni pl. két rúzs között, akár 10 percig is ott ácsorgok egy pult előtt lázasan törve az agyam. De olyan is volt, hogy Tőle kérdeztem meg, neki melyik tetszik jobban : :D :D Ha már ott áll, legyen haszna is :D
    Sajnálom, hogy pórul jártál...

    VálaszTörlés
  9. igazából akkor lennék naon mérges ha többe került volna, így azért nem gáz. a szemcerka annyira jó ebből a vonalból azt úgy szeretem, gondoltam ez is az lesz, de tévedtem :D

    VálaszTörlés
  10. igen...gondolom külföldön más :(

    valamilyen szinten megértem hogy figyelniük kell, mert tényleg vannak parasztok..múltkor írtam fb-ra is hogy voltam rossmannban énis essence akcióban vásárolni, és volt egy ilyen kislány csapat és az egyikük így kb 5cuccot EGYSZERRE kézbe vett és a csillámpúdert leejtette..abban a rossmannban az volt az utolsó, természetesen összetört és nem bírtam megállni hogy ne szóljak oda hogy én azt szívesen elvittem volna..
    (azóta szerencsére kaptam másikban)
    és még olaj a tűzre, hogy a többi cuccot meg odavágta a pultra és fizetés nélkül lelépett..ha lenne annyi bátorság bennem amennyi nincs, akkor utána kellett volna menni és a hajánál fogva visszacipelni :S

    VálaszTörlés
  11. tény és való hogy ilyenek esetekre kell, hogy legyen, de én szerintem nem úgy nézek ki, mint egy ostoba tinédzser aki szanaszét dobálja a cuccokat, szóval nem értem, hogy engem miért pécéznek ki folyamatosan

    VálaszTörlés
  12. nekem is ilyen volt, betettem melegvizes bögrébe, szerintem be volt száradva.

    VálaszTörlés
  13. igen, épp ez a rossz benne hogy a becsületes ember szívja meg :(
    én ha pl rossz helyre van valami rakva azt is visszapakolom mert nem bírom nézni..

    VálaszTörlés
  14. valami cucc jön ám belőle, meg tök nedves csak színe nincsen...

    VálaszTörlés
  15. Galatea: én is ezt szoktam csinálni :D

    VálaszTörlés
  16. Én is utálom az ilyen boltokat amikor utánad koslatnak..Van egy olyan bolt ahová már be sem megyek olyan bunkók.
    A rúzst imádom *.* Nagyon tetszik a színe és kecsegtetőnek is látszik a leírásod alapján de sajna nálunk nem lehet kapni..Remélem szeptembertől már lesz az itteni Rossman-ban is mert most újítják.

    VálaszTörlés
  17. Próbáld meg egy fogóval leszedni a végét a filcnek, nyomd meg a filc belsejét, és működni fog:)( én tegnap vettem egy ilyen filcet, eszem ágába se jutott kipróbálni még ott az üzletben..hát persze, hogy rossz volt az is..-.-)de megcsináltam vele ezt a fogós dolgot és működik:)

    VálaszTörlés
  18. Ezt nem lehet visszavinni? Persze, oké, hogy csak 300 Ft volt, de hát akkor is! A termék rossz, te megvetted, nem tudtad. Jár az elégtétel.
    Nekem pont egy essence tusfilccel volt ilyen problémám ( lehet, h pont ezzel) Én visszavittem (persze még aznap)!! Kicserélték!
    A biztosnsági őrök, meg borzasztóak.Mintha minden ember tolvaj lenne. Pedig a Dm és a Rossman is iszonyat be van kamerázva, ami mondjuk érthető.

    VálaszTörlés
  19. de örülj neki, a tied legalább fekete, az enyém ilyen: http://bya13girl.blogspot.com/2011/08/essence-black-maniaeyeliner-pen-hogy.html

    VálaszTörlés
  20. jesszus,ez így gáz :S én ugyanilyet vettem most a leárazáson,de az jó volt..mondjuk nekem van egy berögzült szokásom,hogy kinézek valamit,de nem azt veszem meg,ami a sorban legelöl van -például ugye a dezodoroknál,amik egymás háta mögé vannak sorakoztatva- hanem a 3 vagy4-et.azt tuti,nem piszkálják.

    VálaszTörlés
  21. na majd kipróbálom a tippeket mindenképpen :D

    bibsy: az is komoly, ahogy a tied kinéz... lehet hogy emiatt szüntetik meg??

    VálaszTörlés
  22. Én vettem egyszer egy essence Longlasting szemceruzát (11 go wild), de nem volt tesztere, a kupakot pedig nem mertem leszedni róla, mert a biztonsági őr figyelt. Végül otthon vettem észre, hogy tőből le volt törve...

    A tust pedig sajnálom, nekem van egy másik fajta essence, az jól működik, hátha neked is megjavul. :)

    VálaszTörlés
  23. Ez a rúzs gyönyörű, kár, hogy nálunk nem lehet kapni! :(

    A biztonsági őröket én sem szeretem, egyszer válogattam a szemhéjpúderek közül és rám szólt, hogy ne nyissam fel, mert van teszter. Oké, hogy volt, de nem olyan színben mint amit néztem, meg persze állandóan azt nézi, hogy mit csinálok, hogy miért állok olyan sokat az állványoknál,de hát istenem, meg kell nézni a dolgokat, hogy mit vesz az ember, ha már ennyit kiad értük. A legjobban a Müllert szeretem, mert ott senki sem koslat utánam és nyugodtan tudok vásárolgatni,és persze több minden van mint a Rossmannba, a baj csak az, hogy ritkán jutok el a Müllerbe. :/

    Szerinted a Müllerben is lesz ilyen "kiárusítás"? Mert ott van Catrice! :)

    VálaszTörlés
  24. Szegényke :(
    Én a legjobban egy essence zselés tussal szívtam meg, bele volt nyúlva...sokat gondolkodtam rajta, hogy visszavigyem-e, végül az döntött, hogy napokig nem értem volna oda zárásig, ahol vettem, így letöröltem a tetejét, ahol maszkos vol :S Egy minimális ment csak kárbe, de akkor is, szívem szerint visszavittem volna, csak úgy napokig nem próbálhattam volna ki! :S

    Biztiőrös sztoriból egy pocakos öregember volt a legdúrvább, aki azzal piszkált, hogy a teszter nem azért van kint, hogy szépítkezzek...mondtam neki, hogy nem is abból a célból kentem rúzst a kezemre, hanem, hogy megnézzem az igazi színét, és hogy tudtommal erre van a teszter, de nem fogta fel :( pfff

    VálaszTörlés
  25. hehe, úgy látszik árkádos biztonsági őr mindenki "kedvence". :D amikor jön velem szembe én egy pillanatra mindig megdermedek :D nagyon ijesztő.:$

    VálaszTörlés
  26. Ezt a rúzst vettem meg én is, nagyon jó színe van :-)

    VálaszTörlés
  27. Huhh szerencsére én még nem jártam így, de ez elég gázos.:/ Nekem a hagyományos tus van meg a Black Mania családból és azzal nagyon meg vagyok elégedve. Amúgy én is Pesten mindig az Árkádba járok és engem is kikészít állandóan az a biztonsági őr nő. :D:D Nagyon szép a rúzs, tényleg megér ennyi pénzt.:) Nagy kár, hogy nálam vidéken pár hónap alatt megszűnt a Catrice pult.:(

    (Andi)

    VálaszTörlés
  28. Sunny: jujj az de sz*r tud lenni... miért kell belenyúlkálni én nem is értem...

    Renii: hát jah, mint valami nagy droid :D

    VálaszTörlés
  29. Hát én egyszer az Avon-tól rendeltem egy ilyen szemhéjfilcet és ugyanez történt csak ez a szürkés folyadék jött belőle pedig annyira vártam!Később elajándékoztam hátha mennek vele valamire.. DE az essence sunclub vizálló szemhéjfilce szuper azt ajánlom! :)

    VálaszTörlés
  30. Gőzöm sincs. Amikor bejött a Catrice a drogériákba, nálunk Sárváron is lett plusz pult neki, aztán pár hónap alatt egyszer csak nincs, eltűnt. A helyén még egy Essence pult lett. Szomorú.:(

    VálaszTörlés
  31. Gondolom nem volt nagy forgalma, bár az NYC-nek sincs ahogy elnézem. Rajtam kívül kb senki se vásárol itt.:D:D Mégis az azért megmaradt...(Szinte egy időben lett nálunk a két márka) Hát mindegy, nemsokára úgyis suli és akkor végre Pesten leszek megint.:D

    VálaszTörlés
  32. de gáz, én nem is értem... szerintem azért a catrice jobb, mint a nyc

    VálaszTörlés
  33. nyc elég furcsa..szép és ígéretesnek tűnik minden de én pl vettem mattítót porpúdert, örültem is mint majom a farkának hogy jó lesz nyárra de hát az porzott bármivel vittem fel, kinyitottam kihullott egy csomó..és hullaszínem volt tőle pedig nem a legvilágosabbat vettem direkt..szóval mindent csinált csak mattítani nem akart..

    VálaszTörlés
  34. Szerintem is sokkal jobb, de hát ez van. Ráadásul hónapok óta ugyanazok a termékek vannak, uncsiii. De lassan megbékélek.:D

    VálaszTörlés
  35. Áldom a kisvárost,itt kedves a biztonsági őr is. :) Mindig köszön,sosem áll be mögém 1 méterre,persze figyel mindenhová,hisz ez a dolga. Amúgy én arra gondolok,hogy sok helyen lehet,h azért ilyenek a biztonsági őrök,mert nagyon sok igénytelen ember jár,aki belenyúlkál tényleg mindenbe,és azt utána senki nem veszi meg. Ő meg rólunk/bárkiről nem tudja megmondani elsőre,hogy ki milyen,ezért követ.Persze lehetne normálisan is csinálni.
    Müller tényleg jó lenne,még segítenek is, ha kell,de utálom,hogy ezer éves Essence kiadások ugyanolyan árba vannak,mint eredetileg.Azért Rossmannban röhejes áron lehet dolgokat kifogni.

    VálaszTörlés
  36. Nekem van ilyen tusfilcem, de én eredeti áron vettem (800 Ft volt asszem). Nos mivel engem nem kapcsolt le a biztonsági őr, ezért kipróbáltam a kézfejemen mielőtt megvettem, pontosan azért amiért te is szeretted volna. Az első példány amire rányúltam be is bukott kapásból, mert már egyáltalán nem fogott. A második viszont faszán, mint egy alkoholos filc. Na meg is vettem, ki is próbálgattam otthon, de valahogy nem sikerült normális vonalat húznom vele, mivel ugye széles, lapos nehéz belőni a megfelelő szöget. Szóval 5-6x próbálkoztam vele, de odáig el sem jutottam, hogy kimenjek úgy az utcára, mikor elkezdett a színe fakulni. Nem száradni, hanem mintha elfogyott volna a szín a lötyiből ami benne van, ilyen foltosan fogott. Úgyhogy ne bánd, hogy nem volt jó, mert ha az elején fogott is volna, nagyon hamar ugyanoda jutottál volna mint így. Még jó, hogy csak 300 Ft volt.

    VálaszTörlés
  37. lehet, de nekem most szépen működik, kicsit többet kell átmenni vele, de működik.

    VálaszTörlés
  38. velem a camponás rossmannban történt egyszer, hogy vettem egy szempillaspirált, kiértem az üzletből, kinyitottam és nem volt rajta a keféje, csak a "kefe szára".. egyből mentem is vissza és kicsapták a balhét, hogy lehet, hogy én kicseréltem stb.. alig akarták kicserélni egy másikra, pedig kb 1 perce vettem, el se mentem az üzlet elől..

    VálaszTörlés
  39. Annak idején én is megvettem azt az eyeliner pent, és ugyanígy jártam! Nekem semmilyen trükkel nem sikerült kicsalogatnom bármi használhatót belőle, úgyhogy a kukában végezte. Utána jó ideig nem is próbálkoztam semmilyen essence termékkel. De ha jól emlékszem, csak ez és egy hasonló kiszerelésű körmös termék okozott még csalódást tőlük. :) Minden mást imádok. :D

    VálaszTörlés
  40. Ja, egyébként én még az üzletben kipróbáltam őket, és ott még működtek. Fura.
    De gondolhatod, hogy nem hullattam korokidkönnyeket amiért kivonják ezt a forgalomból. Az essence leggyengébb láncszeme.. Jön helyette valami sokkal jobb. :P

    VálaszTörlés
  41. hát egy ideig most hagyom a tusokat az tuti :D

    VálaszTörlés
  42. Közben eszembe jutott, hogy a you rock szemhéjalapozótól sem voltam elájulva, de azóta rájöttem, hogy itthonra, amikor próbálgatom, hogy mi áll jól nekem, a kísérletezésekhez pont jó. Ahhoz sajnálnám a több ezer forintos alapozót használni. :) Úgyhogy az is el fog fogyni egyszer.

    VálaszTörlés
  43. én meg szoktam kérdezni a biztonsági őrt szélesen mosolyogva, hogy tudna-e segíteni esetleg (valami szöveget mindig kitalálok hozzá), ha nagyon a sarkamban van. ilyenkor általában mond valamit (nem vagyok eladó, hívok valakit, satöbbi), és békén hagy a továbbiakban,
    ja és lolly, köszi a tippet a szempillaspirállal kapcsolatban, ez a haute and naughty egy álom :-)

    VálaszTörlés
  44. jikka: örülök, hogy tetszik :D

    VálaszTörlés
  45. tényleg ilyen rossz a black mánia tus filce a ferde végű?? pedig megakartam venni akkor ezek szerint mégse tegyem?

    VálaszTörlés
  46. Jaj, álomszép ez a szemhéjpúder!!!! Alig várom h lássam bevetésen:) a szemkihúzót sajnálom pedig olyan kis szimpi volt a csomagolása is.
    Nekem nem nagyon vannak rossz tapasztalataim a biztikkel, engem nem zavarnak:)

    VálaszTörlés
  47. a szemhéjpúder megvan nekem is, én nagyon szeretem*_*
    amúgy jártam így én essence termékkel, mint te a tussal. ilyen körömre való cuccot vettem. gyakorlatilag toll alakú tégelyben lévő, fehér körömlakk( nem tudom máshogy megfogalmazni) , aminek a használatát így nagyon egyszerűnek hittem...
    de tévedtem, ugyanis az összes cucc bele volt száradva. egy ilyen körmös vackot meg csak nem próbál ki az ember a boltban :/

    VálaszTörlés
  48. akkor ilyen tollas dolgokat nem érdemes venni, legalább ez is kiderült...

    VálaszTörlés
  49. "én amondó vagyok továbbra is hogy mindent lefóliázni ne nyitogassák amit megvesz majd valaki, és mindenből legyen teszter.." IGEN! IGEN! IGEN! A hócipőm tele van vele, hogy mindent tök egyszerű kibontani, márpedig amivel szabadon garázdálkodhatnak, azt bizony ki is próbálják. Ezért van az, hogy szemre való folyékony dolgokat én egyáltalán nem veszek drogériában. Kösz, de volt már begyulladva a szemem (nem emiatt), semmi kedvem fertőzést kapni, csak mert mások a koszos kezükön már párszor kipróbálták a cuccot. Szerencsére tusból inkább zseléset használok, ami filcest vettem, az a Douglasból van és szépen le volt fóliázva. Spirálokkal ugyanígy vagyok.

    Egyébként az én ellenszerem a biztonsági őrök ellen, hogy ha kinéztem pl. egy rúzst v. zselés tust, sőt szemhéjpúdert is, mielőtt a kosárba teszem, látványosan az őr felé fordulok és úgy nyitom ki, hogy jól lássa, hogy csak meg akarom nézni, nem próbálom ki. Ezért még soha nem szóltak.

    VálaszTörlés
  50. Szia. A rúzs és a szemhéjpúder nagyon tetszik.:) Ma én is megjártam egy Essence termékkel, elég dühítő, hogy néhány termék selejtes...:/ Az üzletekben persze nem lehet kinyitogatni semmit...Egy duo szemhéjpúdert vettem, amit nem lehet kinyitni, 2 körmöm meg is bánta a feszegetést. Végül lefeszítettem róla a tetőt, de ugye nem lehet visszazárni. Ettől a termék szerencsére még használható, de nem tudom magammal cipelni a nesszeszeremben.:P

    VálaszTörlés
  51. eltolni próbáltad a fedőt? vagy az volt beszorulva? fura...

    VálaszTörlés
  52. De késsel alányúltam az előbb és most jó.:) Záródik is, nyitódik is.:) Remélem te is tudsz valamit kezdeni a tussal.:)

    VálaszTörlés
  53. nem hiszem sajna... de örülök, hogy a tiéd működik!

    VálaszTörlés
  54. nekem az Alverde cuccokkal volt ilyenem :(

    VálaszTörlés
  55. a leárazott krémes tusok... ismerős :D

    VálaszTörlés
  56. én a 4-es szemhéjpúdert vettem meg mert mindenhol azt olvastam hogy nagyon jó és hogy jól pigmentált.de nekem mégsem sikerül kihoznom belőle a színt :( van ami nem is látszik és van ami csak halványan :(

    VálaszTörlés
  57. nekem olyan még nincsen, de az új kéket kipróbálom majd szerintem aztán meglátjuk...

    VálaszTörlés
  58. Ez fura, mert nekem ilyen filcem van kb. 1 éve, még mindig van benne, és nekem nagyon szuperál...

    VálaszTörlés
  59. hát én így jártam sajna...

    VálaszTörlés
  60. nekünk múltkor egy totál üres essence átlátszó lakkot sikerült venni , de még nyoma sincs a laknak valószínű gyárilag maradt üres a csomagolás . :(

    VálaszTörlés
  61. na basszus az is szép...

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.