TESZT | P.Louise Base 0.5

Elég régóta szemezgetek már a P.Louise ikonikus termékével, de soha nem vitt rá a lélek, hogy egy kis 10 fontos tubusért még egyszer ennyit fizessek a szállítás miatt. Végül kicsit meg is feledkeztem róla, azonban amikor a Morphe-től rendeltem egy palettát észrevettem, hogy náluk is van P.Lousie, 35 euró fölött pedig ingyenes a szállítás, szóval ‘bedobtam’ a bázist is a kosaramba és vártam, hog megérkezzen és végre valahára ki tudjam próbálni.






Mielőtt rátérnék a lényegre, ejtenék egy pár szót a márkáról. Paige Louise nagyon fiatalon (még most is csak 26 éves) alapította meg a smink akadémiáját Manchaster-ben, ami a látványos és színes szemfestési stílusáról lett híres, majd később sminktermékekkel és ruhákkal is bővítette a kínálatát. Tőlem nagyon messze áll a stílusa (mármint a sajátja, nem a sminkjei :D), de fantasztikusnak tartom, hogy nagyjából a semmiből egy ekkora birodalmat volt képes építeni pár év alatt. A tesztek alapján úgy láttam, hogy a bázison kívül a többi termék is nagyon jól teljesít, nagy hangsúlyt fektetnek a pigmentációra, a színekre és a minőségre. A P.Louise Base a megjelenése óta rengeteg árnyalatban kapható, vannak színes és metálfényű verziók is és elég sok mindenre felhasználhatóak, igazi kis csemegék nem csak a profi sminkeseknek. A márka egyébként cruelty free, a termékek Kínában készülnek, az árfekvésük rendben van a minőséghez képest.






A teszt előtt megjegyezném, hogy elég régóta gondjaim vannak a szemfesték bázisokkal. Azt hiszem a Too Faced Shadow Insurance volt az utolsó olyan, amit igazán szerettem. Ez azért elég régen volt, azóta bőven sokkal jobbak lettek a szemhéjpúderek formulái és a legtöbb már annyira jó, hogy szerintem nem feltétlenül szükséges melléjük alapot használni. Ettől függetlenül mindig próbálkoztam velük, volt ami tetszett is, tényleg nem lehetett panaszom a minőségére (Catrice, ami már nem is kapható), de a igazából azt az igazi extra érzést, hogy na, ez tényleg nélkülözhetetlen a sminkelési rutinomban egyik sem adta meg. Az utóbbi időben csak korrektoroztam és púdereztem szemfestés előtt. Szóval így indultam neki a P.Louise Base kipróbálásának.






A bázis nagyon praktikus módon tubusos csomagolást kapott, ami elegáns fekete egy kis arany kupakkal, valamint egy ablakkal, amin keresztül látni lehet a színét. A csőrös megoldás nagyszerű, nem lehet egyszerre túl sokat kinyomni a formulának köszönhetően, abszolút precíz az adagolás. Érdekes módon a doboza sokkal feltűnőbb, nagyon csajos rózsaszín és minden fontos információ megtalálható rajta. Az ára ugye 14 euró volt (15 ml), ez kb. 5000 Ft, ami annyira nem sok, de nem is kevés azért. (A P.Louise oldalon 10 font, vagyis kb. 4000 Ft.)






A formula sűrű és krémes, könnyedén és szépen el lehet dolgozni a szemhéjon, esélytelen, hogy valahol több ragadna meg és nem lesz egyenletes a végeredmény. Szerintem inkább egy korrektor ecsettel érdemes felvinni, mint ujjal, de nyilván mindenki ki fogja úgyis tapasztalni, hogy neki személy szerint mi a legjobb módszer. A pigmentációja elég erőteljes, gyönyörűen semlegesít minden bőrtónus egyenetlenséget, ráadásul építeni is lehet, ha úgy tartja kedvünk. Azt nem mondhatnám, hogy konkrétan megszárad, mert nem lesz matt és fura, mint pl. a MAC Paint Pot, inkább rásimul és rögzül a szemhéjra és szépen ott is marad. Nincs elmászkálás és összegyűrődés sehol. A szemhéjpúderek, pigmentek pedig bámulatos módon tapadnak meg rajta, még engem is ámulatba ejtett, hogy milyen intenzívek lesznek, de mégis könnyedén satírozhatóak. Ugyanakkor muszáj azt is megjegyeznem, hogy a megszokott felviteli és eldolgozási technikát frissíteni kell kissé ha ezt a bázist szeretnénk használni. Kicsit nehéz írásban elmagyarázni, de nagyjából az a lényeg, hogy előbb felütögetjük intenzíven a színt és csak utána satírozunk illetve építünk, amennyiben szükséges, ugyanis a púderek erőteljesebben tapadnak meg ezen az anyagon, de nem akadoznak és nem gyűlnek össze sehol, ettől nem kell tartani. Leginkább a rettentően tehetséges Mmmitchell videóit érdemes nézegetni, mert ő használja ezt a módszert és ha jól tudom kizárólag P.Louise-t használ hozzá.






A végeremény csodálatos, minden intenzív, minden extrán ragyog és egész álló nap tart, nem fakul, nem mozdul, nem áll össze. Egy álom ez a bázis, nem is tudom, hogyan élhettem eddig nélküle :D. Kicsit tanulni kell a használatát, de abszolút megéri, az meg soha nem árt, ha elsajátítunk egy új technikát. Ráadásul nem csak tipikus alapként, hanem cut crease és halo sminkekhez, valamint szemöldökforma igazításához is használható az erős fedőképessége miatt. Nagyon megéri, szuper termék, csak ajánlani tudom, különösen profiknak, ha esetleg még nem ismerik. Nálam alapdarabbá lépett elő és alig várom, hogy mást is kipróbáljak a márkától.





Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.