TESZT | Pupa Retro Illusion kollekció

Nagyon lassan haladok a tesztelésre váró termékek posztjaival sajnos, aminek  a legfőbb oka a krónikus időhiány... De most eldöntöttem, hogy novemberben és decemberben extra sok posztot fogok előkészíteni és írni (nagyravágyó terveim között szerepel, hogy amolyan adventi naptárként decemberben minden egyes nap kikerüljön valami új a blogra, remélem sikerülni fog a dolog, drukkoljatok), hogy tényleg minél hamarabb értesüljetek minden beauty újdonságról és érdekességről. A Pupa Retro Illusion őszi kollekció már egy ideje kapható az üzletekben és a márka webshopjában is, én is próbálgatom már a termékeket pár hete, szóval nagyon érett már ez az írás. Lássuk, hogyan teljesítenek ezek a bordóba és petrol kékbe öltöztetett szépségek.


A Retro Illusion nevéhez hűen csinos múltidéző csomagolást kapott, sok a bordó, a petrol kék és az arany, valamint a kis kompaktok bársony bevonatosak. Minden szép és elegáns, ahogyan az illik. Én nagyon örülök, hogy a Pupa mindig ilyen nagy gondot fordít a limitált kollekciók külsejére, amik így kellőképpen feltűnöek és szemet gyönyörködtetőek, az embernek rögtön kedve is támad az összeset összegyűjteni. Ugyanakkor a szép külső szinte soha nem megy a belső rovására.



Retro Illsuion Eyeshadow - 3890 Ft

Nem fogok hazudni, elsőre nem voltam elragadtatva ezektől a szivacsos-applikátoros szemhéjpúder duóktól. Sokkal joban örültem volna egy palettának, amiben akár ugyanazek a színek szerepelnek. Nem tudom, hogy miért voltak rögtön ellenérzéseim velük kapcsolatban, talán mert nem is nagyon tartok itthon ilyen kiszerelésű szemfestékeket. Picit nehézkesnek tartom a használatukat, szerintem maximum az applikációra megfelelő, az eldolgozáshoz már nem ez a kis kúp alakú szivacs. Ettől függetlenül a festékek minősége és színe semmi kivetnivalót nem hagy maga után. A sötétebb árnyalatok mélyek, látványosak és szépek, különösen a kék, a formulájuk pedig szinte krémes, könnyedén eldolgozható. A világosabbak kicsit visszafogottak szerintem, de így is tetszetősek, különösen a szemöldökcsonton érvényesülnek.



Szerencsére elég könnyedén lehet velük akár látványos sminket is összehozni, pár mozdulat és egy plusz satírecset segítségével. Önmagukban, egymással párpsítva, illetve más szemfestékek, paletták kiegészítőjeként is működik. Nekem egyértelműen a 003-as Vintage Chic tetszik a legjobban, varázslatos ez a kék szín, mindig is imádtam, ez pedig egy különösen szép változata a petrolnak. De a 001-es Retro Dreaming rezes árnyalata sem éppen rossz :).




Retro Illusion Vamp! Mascara - 3180 Ft

A Pupa Vamp! szempillaspiráljai elég jól teljesítettek eddig nálam, különösen a legújabb, Explosion verzió. Ez most azonban az original verzió petrol kék változata, ami igazából ugyanazt tudja, mint a fekete testvére, csak a színe más :D. Ugyanúgy ível, dúsít és hosszít, ugyanúgy tartós is, csak éppen kicsit izgalmasabb hatást lehet vele elérni. A felső pillasorra ritkán használom, nekem egyszerűen muszáj a fekete, de az alsóra elég gyakran előveszem, hogy feldobjam vele a natúr, hétköznapi sminkeket.





Retro Illusion Lip Palette (3590 Ft) & Retro Illusion True Lips (2360 Ft)

Ha retró és ha ősz, akkor jöhetnek a pirosas és bordós rúzsok, ajakra való termékek és ezt a Pupa is nagyon jól tudja. A nagyon aranyos, bordó bársony borítású Lip Palette kompaktban két rúzs és egy kis ecset kapott helyet. Az ecsetke elég pici, útközben igazításra okés, de elsődleges applikációra nem ezt választanám. A rúzsok közül a sötétbordó matt finisű, az elképesztően gyönyörű piros pedig fényes. Mind a kettőnek nagyon szép a színe, pont jó tónust választottak hozzájuk és a formula is nagyszerű. A bordó kevésbé kopik, szépen bírja a strapát, de sajnos a pirosra gyakran rá kell nézni napközben, ettől függetlenül imádom, mert ez az egyik legszebb piros árnyalat, amit valaha láttam. 



Igazán tetszik ez a kis paletta koncepció, jó ötlet, hogy csak két szín kapott benne helyet, így nincs az embernek az az érzése, hogy na itt van egy jó kis rúzsapaletta xy színnel, amiből csak x tetszik, szóval minek vegyem meg az egészet. Szerintem jó vétel, mert az ilyen tónusuk mindig jól jönnek :).



A True Lips ajakceruzák közül a 39-es árnyalat tökéletesen illik a palettában található bordóhoz, míg a 40-es egy barnásabb verziója ennek a színnek. A Pupa ceruzák nálam már többször bizonyítottak, puhák, könnyen kezelhetőek és tartósak. Önmagukban, esetleg egy ajakápolóval/szájfénnyel kiegészítve is megállják a helyüket. Ez a két szín pedig abszolút passzol a kollekcióhoz és az évszakhoz.


Retro Illusion Highlighter - 5220 Ft

Általában teljesen odáig vagyok a Pupa fénypúdereiért, azonban most azt kell mondanom, hogy a Retro Illusion highlighter duó nem tudott annyira meggyőzni. A csomagolás természetesen itt is nagyon tetszetős, erre nem tudok rosszat mondani, de sem a púder formulája, sem a színe nem nyerte el a tetszésemet. A világosabbik rész túl keményre lett préselve, nem túl pigmentált, a fénye sem túl látványos. A nagyobbik, sötétebb oldal textúrája nem rossz, ez kellemesen puha, pigmentáltabb is, nem is porzik. De sajnos a színe nem illik a bőröm tónusához, sötét is egy kicsit, egyszerűen nem mutat rajtam jól :(. Bús panda vagyok, hogy ez most nem vált be, de nem lehet minden tökéletes. Sötétebb bőrűeknek biztosan jól állna :). Sebaj, elhasználom szemhéjpúderként.






Összességében jól sikerült a Retro Illusion kollekció, bár nem a legkiemelkedőbb a Pupa eddigi limitált kiadásai közül. Amik nekem nagyon tetszettek, az a kis rúzspaletta, ezt mindenképpen javaslom kipróbálásra, valamint a szájceruzák és a szempillaspirál is jól teljesítettek. A Retro Illusion termékeket megtalálhatjátok a Pupa üzletekben, valamint ITT a webshopban.

1 megjegyzés:

  1. Ez a kollekció most nem keltette fel az érdeklődésem, valahogy nem az én világom. Viszont a megújult szemhéjfesték monóik! Ahh, egy csoda mindegyik, és olyan, de olyan zöldek vannak, hogy azok már igazán hiányoztak a palettáról.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.