MEGÉRI MEGVENNI? - Jeffree Star Cometics Blood Sugar paletta

Szeretném rögtön a teszt/poszt elején leszögezni, hogy itt most nem lesz szó magáról Jeffree Star-ról, sem a Jeffree Star jelenségről, sem a videóiról, sem Shane videóiról, sem ilyen-olyan vádakról, botrányokról és pletykákról. A Jaclyn Hill paletta esetében is elmondtam, hogy én speciel ki nem állhatom őt, de ez abszolút nem jelenti azt, hogy ne értene a sminkhez és ne tudna egy csodálatos szemhéjpúder palettát összehozni a Morphe-val. Abszolút szakmai/beauty blogger szempontokat szerettem volna figyelembe venni a Blood Sugar értékelésénél.



Nos, akkor a bevezető után kezdjük is a bulit :). Mint azt már minden beauty rajongó tudja, a Marionnaud Magyarországra is behozta a Jeffree Star Cosmetics termékeit (egy részét), amiket a Westend-ben és a Mammut-ban lévő üzletekben, illetve a webshopban (ITT) lehet megvenni. A highlighterek (Skin Frost, Supreme Frost, Liquid Frost, paletták) közül a legtöbbet láttam a kínálatban, akárcsak a ceruzákat, a folyékony rúzsokból, a sima rúzsokból és az ajakradírokból nincs még olyan sok, a paletták közül is csak kettő kapható egyelőre és a kellékekből is eljutott pár darab hozzánk (tükrök és sminktáskák). Az árak magasabbak természetesen, egy Velour Liquid Lipstick 6650 Ft (dollárból átszámolva 5060 Ft, Beauty Bay 5500 Ft), a highlighterek 10ezer körül vannak, a paletták pedig 15450 Ft-nál kezdődnek. A Blood Sugar 19450 Ft, ez elsőre elég soknak tűnik nyilván, de várjuk ki a végét ;).



Elég sok mindenbe belenyúlkáltam, mindent megfogdostam és azt kell mondanom, hogy: 1. nagyon minőségi mindennek a csomagolása és minden termék elég nagy, főleg a highlighterek, 2. élőben gyönyörűek a termékek, 3. minden kifogástalan minőségűnek tűnt elsőre. Nekem leginkább a Supreme Frost highlighterek (annyira csillognak, hogy azt szavakkal nem lehet leírni) és a rúzsok tetszettek, elsősorban ezek közül szerettem volna választani, amikor megsúgta nekem az eladó, hogy 20% kedvezmény jár 3 termék vásárlása esetén, így hugival közösen összefogtunk és a Blood Sugar paletta jöt velem haza (így 'csak' 15550 Ft volt).



A csomagolás rettentően különleges, tényleg nagyon hajaz a gyerekeknek készült, játék orvosi táskákhoz. Rendesen van súlya, minden apró kis részletre odafigyeltek, szép a kivitelezés, van tükör, minden árnyalatnak ott van a neve, minden információ jól olvashatóan helyet kapott a külső papírdobozon. A paletta jól záródik, a csatok ötletesek, de egyébként is szorosan illeszkedik a tető, elsőre nehéz is volt felnyitni. Nekem nagyon-nagyon tetszik az egész megjelenés, imádom ezt az egyediséget, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy elképesztően nagy ez a paletta, nehéz tárolni és kell neki a hely egy utazótáskában/bőröndben is.




A másik apró negatívum, amit még fel tudok hozni a Blood Sugar-ral kapcsolatban (ami abszolút a személyes véleményem), hogy kevés benne a metál finisű szemhéjpúder. A 18 árnyalatból mindössze 4 fényes, a többi matt. Nekem hiányzik egy nagyon világos highlight szín, illetve bevallom, hogy a nagyon pink Cavity is jobban tetszene, ha metál lenne. És igazából innentől kezdve nem fogok rosszat mondani a palettáról. De nem szaladok előre, lássuk a színeket először.

  • Glucose: matt hófehér
  • Sugarcane: matt rózsaszínes bézs (tökéletes satír árnyalat)
  • Cake Mix: matt halvány karamell bézs 
  • Ouch: matt meleg teveszín
  • Donor: foil hatású mély rezes arany
  • Intravenous: matt mély vöröses barna

  • Candy Floss: fényes vattacukor rózsaszín
  • Tounge Pop: matt élénk barack (a kedvencem)
  • Sweetener: fényes aranyrózaszín barackos/pirosas tónussal (elég meghatározhatatlan és különleges szín)
  • Cavity: matt nagyon élénk pink
  • 0 Positive: matt taupe
  • Root Canal: matt fukszia lila

  • Prick: matt nagyon élénk piros korall (wow)
  • Cherry Soda: matt meleg piros
  • Fresh Meat: matt hideg, enyhén málnás piros
  • Blood Sugar: fényes tűzvörös (wow)
  • Extraction: matt vörösbor lila
  • Coma: matt mély szilva lila


Mint láthatjátok a Blood Sugar erőteljesen piros, pink és lila, ami elsőre túl soknak tűnhet, de mégsem az. Én nagyon élvezem, hogy sokkal kreatívabban sminkelek vele, megmozgatják ezek a színek eléggé a fantáziámat és mesés párosítások születnek pár perc alatt, amik hétköznap is simán megállják a helyüket. Igen, még a hot pink és a mega lila is. Ugyanakkor ha megfigyeljük soronként a swatchokat, akkor észre lehet venni, hogy pl. az első sor teljesen natúr és a másodikban is inkább a finom színek vannak hangsúlyban, vagyis simán elkészíthető bármilyen szemsmink ezzel a palettával. A minőség pedig egy új szint számomra. Mindegyik árnyalat tökéletesen pigmentált, építhető és satírozható. Egyik sem porzik, még csak minimálisan sem, a mattok esetében ezen nagyon meglepődtem, mert én arra számítottam titkon, hogy Anastasia féle mattok lesznek, amik csodásak, csak éppen puhák. A JSC mattok ellenben kemények, tapintásra szinte krétásak, de ha elkezd vele az ember sminkelni... 



Meg kell ezekkel is dolgozni - elsősorban az élénk, mély árnyalatokkal - kellenek a jó, leginkább puha szintetikus ecsetek, kell a tudás és néha a türelem is, de a végeredmény minden esetben makulátlan. A színek nem folynak egybe, nem vesznek el soha, mindig intenzívek maradnak, nem foltosak és egyáltalán nem kopnak. Alap nélkül is tartanak egész nap. A fényes színek is csodálatosak természetesen, bárcsak több lenne belőlük! A Donor eltérő a többitől, ez inkább foil hatású, a maradék pedig sima metál. Puhák, nagyon pigmentáltak és ujjal felapplikálva a legszebbek. 



A Blood Sugar paletta számomra megérte teljes mértékben az árát. Minőséget és különlegességet kaptam minden filléremért, amin nagyon érezni, hogy profik készítették, akik értenek a sminkeléshez és tudják, hogy milyen szintet kell megütni ahhoz, hogy akár egy sminkmester is szívesen használja ezt a terméket. Nagyon kezdőknek nem ajánlom, mert dolgozni kell vele, ahogyan azt már említettem, de hobbi sminkeseknek, profiknak, tapasztalt beauty rajongóknak nagyon jó vétel lesz, ha szeretik ezeket az intenzív, izgalmas színeket (ki ne szeretné???). Osztva, szorozva, lebontva 20ezer forint nem vészes ár ilyen minőségért és ennyi árnyalatért. Pláne a karácsony közeledtével ;).



U.I.: idő hiányában smink most nincs a posztban, de majd lesz külön, illetve az instára is felraktam/rakok párat.

9 megjegyzés:

  1. Azt hiszem jobb, ha nem megyek Marionnaud közelébe. 😀
    Nagyon szép ez a paletta, és bár eddig meg voltam győződve arról, hogy nem nekem valóak a színei, tulajdonképpen a két rózsaszínt leszámítva teljesen hordható színek számomra is.

    De hát már tényleg több a palettám mint kéne, ráadásul tegnap érkezett a Nabla Poison Garden, ami az eddigi Nabla palettákhoz képest is felteszi az i-re a pontot, pedig a Dreamy is már egy csoda volt.
    Szóval igen, tudom én hogy már túl sok(k) a palettáim száma, de hát ez van, imádom őket.
    Viszont jó lenne még néhány szem. 😀

    Jeffree. Én csípem a csávót, bár amikor először láttam egy videóját, csak lestem, hogy WTF?
    Igaz, én egyébként egyik bloggernek sem követem az életét, nem is érdekel különösebben.

    Azt viszont óriási dolognak tartom, hogy végre kis hazánkban is valaki bevállalta, hogy behozza a termékeit. Egyszer jó lenne már eljutni arra a szintre, hogy ha szeretnék egy minőségi sminkterméket venni, de nem a klasszikus Chanel-Dior-YSL vonalon, akkor ne kelljen már mindig külföldről rendelni, vagy azt vadászni, hogy hol van Sephora! Na bocsi a sok zagyvaságért még nagyon korán van, és elég keveset aludtam. 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úúú a posion garden engem is nagyon érdekel :D a marionnaud-tól pedig egy nagyon jó húzás volt behozni ide a JSC-t, mondták is, hogy elég jól megy, nagy az érdeklődés iránta, főleg a Blood Sugar-t viszik :) Elméletileg jön az új kollekció is, alig várom, mert sokkal szívesebben veszem meg itthon, minthogy megrendeljem a Beauty Bay-ről ami borzalmasan megbízhatatlan oldal szerintem. Remélem, hogy még több indie márkát látunk majd hamarosan itthon is, én bízok benne, hogy van akkora kereslet rájuk, hogy megérje őket behozni az üzletekbe :)

      Törlés
  2. Nekem ez annyira nem jött be de az Alien paletta. Uhhh az nagyon tetszik. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az nekem is jobban bejön :D nagyon különleges, azokért a zöldekért teljesen odáig vagyok!

      Törlés
  3. Köszönöm a posztot, nagyon hasznos lett! :) Nem tudod Lolly, ezt fogjak pótolni még vagy limitált? A honlapon sajnos nincs már :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elméletileg nem limitált, jönnie kell még belőle :)

      Törlés
    2. Köszönöm, úgy legyen, azonnal rárepülök :)

      Törlés
    3. Közben sikerült lecsapni rá, előben is szépséges, mégegyszer ezer köszönet a lelkesítő tesztért! :)

      Törlés
    4. nagyon szívesen :) örülök, hogy tetszik, készíts vele sok szép sminket :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.