ARCÁPOLÁS | Vélemények, első benyomások - La Roche-Posay, Ebelin, Balea, Biovene

Sajnos az van, hogy még mindig küszködök a bőrömmel... Az utóbbi kb 4-5 hónapban folyamatosan szenvedek vele és úgy néz ki, hogy a jelenlegi gyógyszerem sem megoldás (komolyan kezdek kétségbeeseni néha, már nem tudom mit csináljak, eddig egy orvos se tudott megfelelően kezelni, durva gyógyszeres kezelésbe nem akarok belevágni, a kozmetikusoktól félek, szóval nagy a baj :D), de próbálok azért olyan termékeket és olyan rutint összeállítani magamnak, ami talán visszafogja a kis tetves rohadékokat (a felnőttkori pattanás az élet legnagyobb büntetése...). Az alábbi posztban az újonnan kipróbált termékek mellett bemutatok pár olyat is, amit már egy ideje előszeretettel használok és úgy látom, hogy segítenek valamelyest a problémámon. Ha esetleg valaki hasonló cipőben jár, akkor kommentben várom a tippeket, ötleteket, mit lehetne még kipróbálni :)



La Roche-Posay Effaclar Duo+ & Purifying Foaming Gel (3909 Ft és 3239 Ft)

Ezt a La Roche duót már szerintem legalább egy hónapja használom és úgy vettem észre, hogy a bőröm zsírosságát szépen csökkentették együttes erővel. A lemosó szárít, még engem is, ezért nem használom minden nap, de a Duo+-t naponta akár kétszer is előveszem, szép matt lesz tőle a bőröm, jó rá sminkelni, pár helyen lehúzta még a pattanásokat is, ott újak sem jönnek ki, de sajnos azért még így is van probléma. Nekem a hidratálási foka jelenleg bőven elég, ha esetleg mégis úgy érzem, hogy kevés lenne vagy húzósik a bőröm, akkor felkenem alá a Narüko rózsás lotiont vagy lokálisan alkalmazom a T-zónában. Sajnos mind a kettőben van illatanyag, de úgy vettem észre, hogy ez egyelőre hosszútávon sem okoz problémát. Mindenképpen el fogom őket használni, ha nem is tettek csodát, de legalább elindítottak a remény útján. Most abban reménykedek, hogy az Effaclar MAT és az Effaclar K még többet fog segíteni (ez utóbbi a kiújuló pattanásokat célozza meg és finomítja a bőr textúráját).





Balea Feuchtigkeits Gelée (999 Ft)

Amikor először megláttam ezt az arcápoló zselét, rögtön tudtam, hogy ő lesz az új kedvencem. Nulla illat, nulla színezék, nulla alkohol, nulla zsír és olaj, mintha nekem találták volna ki. És tökéletesen be is vált. Nagyon fura, tényleg elég érdekes zselés állaga van (konkrétan, mint egy nem ragacsos hajzselé), rühellem kibányászni a tégelyből (kell hozzá egy kis spatula), de olyan nagyon szuper! A jelenleg zsíros bőrömnek tökéletesen elég ez a hidratálás, nagyon gyorsan felszívódik, először picit tapadós, de utána ez az érzés is elmúlik, gyönyörű rajta a smink, kevés is elég belőle. Szerencsére nem is pattogtam ki tőle (mondjuk meglepett volna...), nálam mindig ez a legnagyobb para. Szerintem nagyszerű választás extra érzékeny, vízhiányos bőrre, pláne ennyi pénzért.





Balea Porenfein Klarende 3-Minuten Maske (199 Ft)

Töredelmesen bevallom, hogy őt nem mertem kipróbálni, mert annyira elöl volt a parfüm az összetevők között, hogy elriasztott. Pedig nagyon ígéretesnek tűnt, de van azért nálam is egy illathatár :D. Remélem másnak ez nem okozott gondot és valakinek bevált :).

Ebelin Ultra Sensitive Feuchte Waschlappen (399 Ft)

Borzalmasan rossz, szaaaaaaaaar :D. Úristen, ez az egyik legrosszabb arctisztító kendő, amit valaha próbáltam... Nem elég az, hogy nem elég nedves és nem viszi le a sminket, de még mellette éget, csíp és dörzsöl is. Ne próbáljátok ki, ha jót akartok, tényleg szörnyű. A Tesco saját márkás micellás kendői ettől olcsóbbak, nem irritálják a bőrömet, nincsen bennük illat és azonnal leviszik a sminket, inkább vegyétek azt ;).




Biovéne Black Peel-Off Mask (4990 Ft)

Ő tesztelésre érekezett hozzám, nagyon meglepődtem, mert nem vártam, innen is még egyszer köszönöm a Marionnaud csapatnak :). Nem tudom ismerősök-e nektek azok a beauty videók, amikben a világ legfájdalmasabb maszkját tesztelik a vloggerek. Na, ez az a maszk. Istenem, de nagyon fájt... El is döntöttem, hogy egész arcra no-no, de lokálisan, a kritikus területekre (orr és áll) el fogom használni (aktív szén, zöld tea és varázsmogyoró kivonatot tartalmaz). Irritációt egyébként érdekes módon nem okozott, pedig tényleg rettentően kellemetlen volt lehúzni. Egyelőre nem tudom mennyire fog beválni, nincsen még nálam túl régóta, de a többi pattik elleni termékemmel együtt remélem hatásos lesz :). Egyébként érdemes végignézni a márka kínálatát, érdekes termékek szerepelnek közöttük (még nem mindegyik kapható nálunk, de ami késik, nem múlik), többek között olyan buborékos maszk is, azt szerintem még ki fogom próbálni. 


15 megjegyzés:

  1. Érdekes, nekem főleg ezen a télen változott a bőröm, gondolom a kor..... Már nem annyira zsíros, és a pattanások is ritkábbak, de sajnos most ilyen apróbbak vannak, és piros foltok.... Nemrég kaptam a Müllerben egy termékmintát, a Dr. Organic Aloe vera gélje, ezt tervezem a Glamour napokon megvenni, úgy érzem, szebb tőle a bőröm. Egyébként valami hasonló lehet az általad bemutatott Balea gélhez, ez is gél, átlátszó, és nincs benne illatanyag, előbb kicsit ragad, de hamar beszívódik teljesen. És természetesen a fő összetevője az aloe. A maszkról nekem a Montagne Jeunesse 7th Heaven maszk jut eszembe, ebből a "Black Seaweed"-et használtam többször, én ezt is ajánlom. Kicsit ezt is fáj lehúzni, de nem annyira, szép sima lesz a bőr, és a gyulladásra sem rossz. (-: A buborékosból az Elizaveccat használom, szerintem az is megér egy próbát, bár van benne illatanyag, nekem nem irritálta a bőröm. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. van egy mintám abból az aloe gélből, akkor előveszem, köszi a tippet :) meg megnézem azt a maszkot is, hátha :)

      Törlés
  2. Sokat segíthet a kémiai hámlasztás (főleg a BHA) és a C vitaminos szérumok/maszkok is. Ha meg súlyos, akkor a benzoyl peroxide nevű hatóanyagot keresd. Nálunk ilyen készítmények csak a patikában kaphatóak (pl Akneroxid), és erősen szárítanak, de van a Paula's Choice-nak egy ilyen terméke (Paula's Choice CLEAR Extra Strength Daily Skin Clearing Treatment with 5% Benzoyl Peroxide), ami nem szárít annyira, nekem az vált be eddig legjobban, Amerikából lehet rendelni neten. Egyébként Tindigo-nál olvasgass, pl https://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/a-legjobb-kozmetikumok-pattanasos-borre/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tudom hogy nagyon sokan ajálnják és mindenki isteníti, de egyszerűen nekem nem vált semmi kémia hámlasztó, nem tudom, hogy miért nem... lehet rosszakat próbáltam, de egyik sem működött vagy rommá irritálta a fejemet :( és ahhoz meg azért elég drágák, hogy ész nélkül próbálgassam végig az egész kínálatot... olyan rossz ez, annyira különbözőek vagyunk különböző bőrrel, én lennék a legboldogabb, ha nekem is beválnának ezek végre...

      Törlés
    2. Persze, nekem is pl a szalicilsavat nem annyira tolerálja a bőröm, úgyhogy ritkábban használom. A hatóanyagokból a niaciamide és az azaleinsav meg pl egyáltalán nem jöttek be nekem, pedig azokat is mindenki isteníti.

      Törlés
  3. Geek&Gorgeous Cheer Up hámlasztó! 30 évesen ez változtatta meg az ugyanilyen bőrömet. Van kis kiszerelésben is, ki tudod próbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, ha van kicsi, akkor ezt még lehet hogy bevállalom :D

      Törlés
    2. Ezt én is tudom ajánlani.

      Törlés
  4. Én 19 évesen átestem egy fél éves Roaccután gyógyszerkúrán, ezt követően gyönyörű böröm lett, szinte soha nem volt pattim, majd tavaly 28 évesen ismét elkezdtem erőteljesen pattanásos lenni, kifejezetten az állvonalban. Ekkor nekem nagyon bevált a JimJams fekete szappana és az Effaclar dou. Sajnos még most sem tökéletes a bőrőm, de rengeteget javult. Emellett csináltam egy közel másfél éves glutén és tejmentes diétát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is 19-20 évesen volt meg a kúra és mostanáig semmi bajom nem volt, erre mint derült égből a villámcsapás... aki egyszer már ezzel megszenvedett (nekem iszonyatos lelki problémákat okozott sajnos), sikerült kilábalnia belőle, aztán visszajön... na az a legrosszabb
      Egyébként nekem is áll, visszaszorítottam oda, de onnan meg nem akar múlni és rendesen fájdalmat okoznak, annyira be vannak gyulladva :((((( nem tudom, hogy a diéta mennyire segítene, ha más nem válik be, akkor végső megoldásként lehet, hogy ezzel fogok próbálkozni

      Törlés
    2. Ó nagyon sajnálom, hogy Neked is visszatérő probléma. Nekem is fájnak, azt mondják ezek az állon a tipikus felnőttkori hormonális pattanások nőknél. Én se szeretnék gyógyszereket szedni, max antibiotikum kúra, nekem az is szokott segíteni. Egy vérvételt mindenképp érdemes csináltatni, hogy nincs-e véletlenül gyulladás a szervezetben, vagy pajzsmirigyprobléma, mert az is okozhat észrevétlenül ilyen tüneteket.
      Én mondjuk valószínű örököltem, mert anyám is egész a változókorig küzdött a felnőttkori pattanásokkal :(

      Törlés
    3. A Roaccutan számomra is ismerős. Engem ez a gyógyszer szabadított meg a csaknem diónyi méretű "pattanásoktól". Többet ki is vágtak sajnos, mai napig látszik.. A lelki problémát ne is mondjátok..... Sajnos az is megvolt, már szinte kisebbségi érzésim voltak miatta.

      Törlés
  5. Nőgyógyászati vizsgálaton voltál? Azt mondják, hogy az áll vonal azt a területet jelenti. Mindenesetre lehet, hogy egy próbát megérne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ezt én is így tudom, de nincsen ezen a téren semmi probléma szerencsére. Sajnos én fogra tippelek, mert közben kiderültek más bajok is, de majd meglátjuk a vizsgálatok eredményét :)

      Törlés
  6. A La Roche Posat kiprobaltam nem jön le az arcomrol ez a szar. Ráadásul 10k volt. Ki ne probaljatok

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.