TESZT | NYX Love You So Mochi Sleek and Chic paletta

Töredelmesen be kell vallanom két dolgot is. Az egyik az, hogy én nem vagyok annyira odáig a NYX-ért. Eddig sokkal több olyan terméket próbáltam tőlük, ami csalódást okozott, sajnos az első ránézésre csinos, izgalmas és jópofa cuccaikról elég hamar ki szokott derülni, hogy gagyik és nem érik eg az árukat. Persze vannak kivételek. A másik pedig az, hogy múlt szombatom voltam életemben először itthon NYX üzletben. Az élmény nem igazán változtatta meg a véleményemet a márkáról, de sikerült találnom egy kis szekciót, ami magasan kiemelkedett a kínálatból. Ez pedig nem más, mint a legújabb Love You So Mochi tavaszi kollekció. A kicsit eldugott display-en két highlighter és egy szemhéjpúder paletta (valójában kettő van, de hozzánk csak az egyik jutott el, vagy elvitték a másikból az összeset, bár ezt kötve hiszem) kapott helyet. A highlighterek nem nyűgöztek le, de a Sleek and Chic elnevezésű szemhéjpúder palettát nem tudtam otthagyni.





A csomagolásra nem vesztegetnék túl sok szót, tipikus/szokásos NYX, fekete műanyag tok, átlátszó tetőval, a Mochi felirat holografikus, minden infó megtalálható rajta, jól záródik, erőteljes, lehet utazni vele. Egyszerű, funkcionális, nem nagy szám, de engem most a belső érdekel, szóval nem is számít. A kis palettában 10 árnyalat kapott helyet, ebből egyetlen egy a matt (a legelső törtfehér), a többi mind brutál metálfényű. A formula nagyon különleges, én abszolút pornak látom és érzekelem, de valahogy mégsem teljesen az. A márka leírása szerint egy puha, ruganyos textúrát kreáltak ehhez a kollekcióhoz, ami tapintásra olyan, mint a mochi (meg is kaptuk a magyarázatot a névre). Az üzlet agyonnyomorgatott teszterein ez egyértelműen látszik is, azonban én kissé finomabban bánok a sajátommal, ezért annyira nem veszem észre ezt.





Na, de a lényeg az, hogy fantasztikusan eltalálták a formulát, le a kalappal, mert egyrészt piszok jó a pigmentáció, másrészt én még ilyen, szinte vizes hatású fényes finist nem pipáltam. Gyönyörűek! Az az árva matt az egyetlen, ami nem tudott annyira lenyűgözni, jobb lett volna, ha az is inkább metálos, de még így is azt mondom, hogy simán ötös a paletta. A színkombináció is remek, nagyon érdekes és trendi árnyalatokat párosítottak 'egyszerűbb' természetesekkel. Van itt brutál élénk lazac (emiatt vettem meg végül a palettát), csillámos fekete, réz, rose gold, finom rózsaszín, füstös lila, arany és bronz. A swatchokat egyetlen rétegben készítettem alap nélkül, szerintem önmagukért beszélnek.





Természetesen a szemhéjon is ugyanilyen pompásan mutatnak, fel lehet őket vinni ujjal, ecsettel, nedvesen, szárazon, könnyen satírozhatóak és alap nélkül is tartósak. Nagyon megcsinálta a NYX a tutit ezzel a kollekcióval és formulával, nem tudok róla rosszat mondani. Talán az ára az egyetlen, ami nem tetszik, én kicsit sokallom érte a 7000 Ft-ot, mert NYX (mennyibe kerülnek amúgy a márka palettái????), ugyanakkor a minőség most indokolttá teszi ezt az összeget (vannak itthon drágább szemfestékeim, amik nem veszik fel a versenyt ezzel, khm UD Naked... hogy a fenébe tudtam szeretni azt a borzalmat). Szerintem érdemes kipróbálni, ha üzlet közelében jártok (a Douglas állványokon nincsen), csak aztán nehogy úgy járjatok, mint én :D.

4 megjegyzés:

  1. Alleeban két féle mochi palettát lattam. Engem nem győztek meg, mostanában inkább matt szemhéjpudereket használok. Egyébként egyetertek hogy a nyx-nél több a rossz mint a jó termék. Csak a Szájcerkakat szeretem és a banana HD powdert. Szemcerkak, szemfestékek, glitterek meg ugy semelyik szemre valo cuccuk nem fogott meg. Ruzsok sem valtak be. Korrektorok, alapozok, ecsetek, műszempillák sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én az alapozókban csalódtam a legnagyobbat, egyenesen borzalmasak szerintem... a púderes dolgok pedig túl púderesek, szárazak :( szájfények, krémes rúzsok nem rosszak és szemöldökceruzákban is egész jók azért :)
      az allee-ba meg majd akkor elnézek a másikért, hátha annak is tetszenek a színei :D

      Törlés
  2. Az UD Naked neked csalódás volt? Nekem az a kedvenc palettám...egy álom puha és tartós....!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsőre nem, de most összehasonlítva az újabb formulákkal egyenesen borzalmas nak találom... Összefolynak és eltűnnek a színek...

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.