TESZT | Catrice tavaszi újdonságok

A Facebook-on indíottam egy kis szavazást pár napja, hogy a Catrice vagy a LOV Cosmetics tavaszi újdonságairól szeretnétek-e előbb olvasni és mint az a címből már kiderülhetett a Catrice elsöprő sikert aratott (meg is ragadnám itt az alkalmat, hogy ezt egyrészt értem, másrészt szerintem a LOV sokkal érdekesebb lesz ;)). A 2018-as tavaszi szortimentfrissítésről ITT olvashatok részletesen, a poszt végén pedig rendhagyóan egy kívánságlista is lesz, mert úgy érzem, hogy ki kell még próbálnom pár dolgot az újdonságok közül. De addig is lássuk, hogyan teljesítettek a nemrégen érkezett tesztelnivalók a márkától!




Instant Glam Eyeshadow Palette - 10 It's A Match! (2299 Ft)

Tudom, tudom, elsőre én is pontosan ugyanazt gondoltam, mint valószínűleg mindneki más is, méghozzá azt, hogy emmegmi? Mi ez a kis fura duó szemhéjpúder paletta izé, ezzel a még furább applikátorral, meg úgy egyébként is minden szín fényes, miez már? Az első sokk után persze egy jó blogger igyekszik túltenni magát az ilyesmin és objektíven beszámolni a tapasztalatairól. És rá kellett jönnöm, hogy minden furcsaságot félretéve ez egy elég jó kis paletta lenne, ha nem lenne fura. A pigmentáltság, a formula, a színek szerintem mind nagyon jók, szépek, klassz sminkeket lehet vele csinálni, különösen imádom benne a málna árnyalatot, az valami elképesztően gyönyörű és sokkal könnyebb vele dolgozni, mint gondolnánk. A textúra finom, kellemes, nem porzik, szép ez a fényes finis is, bár egy-két matt árnyalat elfért volna.




Ugyanakkor nem látom értelmét ezeknek a duóknak, a nagy applikátornak, aminek az lenne a lényege, hogy felveszed vele egyszerre a két színt, végighúzod a szemhéjadon és puff kész a sminked, álmodban, mert a valóságban nagyon nem működik ez a dolog, akér tetszik, akár nem. Szóval pont azzal sült fel a Catrice, amire megalkotta ezt a palettát. Szerintem sokkal jobb lett volna, csak simán felsorakoztatni ezeket a szép árnyalatokat (mert tényleg ütősek a kombinációk egyébként) egymás mellé minden extra gondolat nélkül. Sajnálom a dolgot, mer úgy érzem, hogy próbált a márka valami különlegeset, valami gyors sminkelést segítő terméket alkotni, ami mindenképpen dícséretes, de mintha nem tesztelték volna élesben a dolgokat mielőtt piacra küldték volna.



Lashes To Kill Pro Instant Volume  Mascara - 10 Ultra Black (1659 Ft)

A Catrice szempillaspiráljaival eddig szerencsére nagyjából jó tapasztalataim vannak, bár a drogériában elég erős a mezőny és egyre nehezebb kitűnni, csak az igazán wow daraboknak szokott ez sikerülni. Sajnos a Lashes To Kill Pro Instant Volume Mascara, bár nagyon jól teljesített, nincsen meg benne ez a wow faktor, ami a többi hasonló árkategóriájú szempillaspirál közül kiemelné. Ettől függetlenül egy abszolút szerethető darab, nagyon jó a kefe dizájnja, elég festéket vesz fel, amit aztán szépen és egyenletesen visz fel a pillákra. Leginkább dúsít, bár hosszabbításban sem rossz és a tartósságára sincs panaszom, szépen teljesített a teszt során. Csak nem wow...





HD Liquid Coverage Precision Concealer (1159 Ft)

Nagyon rühelltem volna, ha egyik termékről sem írhatom azt, hogy a kedvencem lett, de szerencsére ez a kis precíziós korrektor jött és megmentette a csapatot. Én személy szerint rajongok a vékonyka korrektor ceruzákért is (a Catrice kínálatában van ilyen is, hihetetlenül jól jön egy erőteljesebb színű rúzs javításakor), amik ugye hasonló funkciót töltenek be, de azok néha keménynek és kevésbé eldolgozhatónak bizonyulnak, azonban ezzel a verzióval kiküszöbölték ezt a problémát is. 



A kis hegyesvégű ecset (olyan, mint egy tusecset) lehetővé teszi a nagyon precíz felvitelt, így tényleg csak annyi korrektor kerül a hibákra, amennyi kell, a textúra könnyed, de mégis erőteljes a fedése, a formula pedig gyorsan száradó és nagyon tartós. Szépen el lehet vele tünteni a pattikat, egyéb piros foltokat, de a hibás rúzsozást és tusvonalat is könnyedén tudjuk korrigálni a segítségével. Összesen három árnyalatban kapható, a legvilágosabb éppenhogy okés a hófehér bőrhöz.


Dewy Wetlook Stick - 010 Plash'n'Glow (1659 Ft)

Amikor először megláttam ezt a highlighter stick-et csak arra tudtam gondolni, hogy ne, ne, neeeeee, nem kell wet look highlighter, fúj... Imádom a highlightereket, de csak és kizárólag a napot is megvakítja stílusú extra fényes és csillámos verziókat. A vizes hatástól a hideg kiráz, mert általában nem vizes/nedves hatásúnak, hanem full zsírosnak néz ki tőle a bőr. Szóval nem túl lelkesen vetettem bele magam a tesztelésbe, de nagyon kellemesen csalódtam :). A swatchon is látszik ugyanis, hogy szerencsére abszolút nem zsírosnak, hanem valóban ragyogónak tűnik tőle a bőr. Szinte angyalian, éterien fénylik az arc tőle, nagyon eltalálták a dolgot.



A hatást egyrészt a formulával érik el, ez egy kicsit viaszosabbnak tűnik, de nem annak érződik, ugyanakkor nem szárad le teljesen a bőrön, de nem is zavaró, másrészt rengeteg mikrocsillám is helyet kapott a stickben. Vagyis zsíros bőrűek messzire kerüljék el! Inkább száraz és normál bőrre javaslom. Smink nélkül is megállja egyébként a helyét szerintem, mert nagyon természetes, de smink fölé is használható, csak vigyázni kell, hogy ne közvetlenül a stickkel vigyük fel az arcunkra, hanem egy szivaccsal vagy az ujjunkkal. 




Összességében abszolút úgy érzem, hogy ez a négy termék valahogy nem reprezentálja megfelelően a Catrice legújabb kínálatát. Nem mondom azt, hogy csalódtam a márkában, vagy magukban a termékekben, egyszerűen nem volt sehol olyan igazi wow faktor, nem lettem 'szerelmes' első próbálkozásra semmibe. Szerencsére azonban a szortimentfrissítést elnézve nem ezek a legizgalmasabb darabok, így még nincsen veszve semmi. A tavasz folyamán még mindenképpen szeretnék pár újdonságot kipróbálni a márkától, hogy sokkal átfogóbb véleményt tudjak alkotni. Elsősorban a lent felsoroltakra vagyok kíváncsi, remélem ezekben már nem fogok csalódni :).

1. Precious Pigments - 030 Cosmic Copper; 2. Prisma Lip Glaze - 020 Princess Peach, 030 Dazzling Starboy; 3. Prisma Chrome Lipstick - 070 Cosmic Plum; 4. Prime And Fine Dewy Glow Fixing Spray; 5. Spectra Light Eyeshadow Glow Kit - 020 The Last Unicorn; 6 Lip Treatment - 010 Lip Pyjama

5 megjegyzés:

  1. Szia! A Catrice dupla pan-es palettája egyáltalán eredeti ezzel az egyszerre húzókás szivaccsal, ez is Benefit koppintás, mint az ombre rúzs is. Amivel nincs baj, olcsóbb alternatíva legalább az ilyen fura trendekre, csak erős a különleges szó használata szerintem. :) (Benefit they're real! duo eyeshadow blender, a rúzs pedig double lip a két termék amiről beszélek és egyébként elég nagy bukó volt mindkettő, legalábbis a Youtube szerint :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azért nem akartam a benefit cuccokat megemlíteni mert orbitális bukta volt mind a kettő, valőszínűleg ez is az lesz :D

      Törlés
  2. Elképzeltem a wet look highlitert magamon. Adott egy olyan zsíros, olajos bőr amiért az olajcégek sírva könyörögnének hogy termelhessenek a pofámon, napi annyi litert itatok fel. Ehhez mattító púder, alapozó stb + odacsűrnék neki egy kis wet look hájlájtot :D Gondolom egy kellemes disznózsírba borult szerencsétlen képét mutatnám.. Ez már annyira rossz, hogy szinte kipróbálnám. - bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2 hónapja kapásból kipróbálás nélkül a kukában landolt volna nálam is, de helyrejött a fejem és így le tudtam tesztelni :) de zsíros bőrre big no-no, ez tény :D

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.