Budget Beauty | Drogériás újdonságok (megéri-e őket megvenni?)

Nagyon szeretem az évnek ezt az időszakát beauty szempontból, ugyanis ilyenkor lát napvilágot egy rakat újdonság (nem csak) a drogériákban. Új év, januárban még punnyadunk, pihenünk, de február közepétől-végétől beindul a biznisz és csak úgy ontják magukból a márkák az új termékeket (legalábbis nálunk ez a trend, külföldön nyilván más), a mi legnagyobb örömünkre. Pár hete már járom az üzleteket és le is csaptam pár dologra, amikről úgy gondoltam, hogy elég érdekesek és izgalmasak lesznek nem csak számomra, de számotokra is. Ha pedig van ötletetek, hogy mit kellene még kipróbálnom, akkor ne tartsátok magatokban, írjátok meg kommentben!




L'Oréal Smooth Sugars Clear Scrub (2999 Ft)

Nagyon szeretem a L'Oréal agyagmaszkokat, mindig van belőlük itthon, hatásosak, nem irritálják a bőrömet és jó rájuk nézni, olyan kis szépek, drágának tűnnek, jól mutatnak a fürdőszobában :D. Érthető volt, hogy majd kiugrottam a bőrömből, amikor megláttam az új cukor radírokat, amiket arcra és ajakra is lehet használni. A három közül kettőben sajnos van valamilyen olaj, ezeket rühelli a bőröm, mindegyiktől kipattog, így maradt a kivi kinézetű Clear Scrub, de egyébként is ezt választottam volna. A Clear Scrub vegyes, normál bőrre való leginkább, háromféle cukrot, kivimagot, borsmenta illoólajat és citromfű illóolajat is tartalmaz, pórustisztító hatású és mattít is. 



Én mindenképpen azt javaslom, hogy a rengeteg cukor miatt inkább száraz bőrre használjátok, nedves bőrön gyorsan elolvad és nem lesz elég hatásos. A radírozó ereje pont jó, nem túl durva, nem karcol, mesésen puha lesz uána a bőr nem csak az arcon, hanem az ajakakon is. Az illata kellemes, friss, 'zöld', nagyon illik a termékhez, nem túl erős, nem is zavaró. A kis magocskák jelenléte leginkább esztétikai jelentőséggel bír, nagyon jól néznek ki a zöld zselében, de szerintem nem sok hasznuk van. Elég belőle egy kevés is, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy heti 1-2 alkalmas használat mellett is gyorsan fogy, az üvegben mindössze 50 ml van és ehhez képest a 3000 Ft-os árcédulát magasnak találom. Plusz 2500 Ft-ért háromszor ekkora mennyiséget kapok, ha megveszek egy Clinique Pep-Start radírt, amit már kb 1,5 éve használok és még mindig van benne. Tetszik, működik, jó termék, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri az árát. Glamour kuponnal igen :).




Lovely Holo Lips Liquid Lip Topper & Lip Pencil Lip Kit (2299 Ft)

Egyideje már vadászok ezekre a lip topperekre, nagyon örültem, amikor végre pesten meg is láttam őket egy Rossmann-ban, szaladok a pénztárhoz, csajszi: 2300 Ft. WTF???????? Ez most komoly? Bevallom, hogy nem figyeltem az árát az állványon, totálisan azt hittem, hogy ugyanannyiba fog kerülni, mint a sima lip kit. Hát nem, jól pofára is estem fizetésnél. Szopat minket a Lovely vagy mi van? 2300 Ft egy alsó kategóriás drogériás lip topperért plusz cerkáért, ami egyébként nem is holografikus ugyebár? A pofátlanság netovábbja. 




Persze aztán sikerül túltennem magam a sokkon és be kell vallanom, hogy ugyanannyira odáig vagyok érte, mint a Lovely sima lip kit-jeiért. A ceruza formulája ugyanolyan puha, szépen lehet vele dolgozni, pigmentált, imádom, hogy metálos a fénye, a lip topper pedig mesésen csillog-villog, gyorsan szárad, nagyon tartós és bármilyen ceruzán, matt folyékony rúzson vagy sima matt rúzson tökéletesen működik. A színe mindegyiknek mesés (nálunk három verzió kapható), de én a Horn Dust-ba szerettem bele első látásra, ennek a ceruzája egy mélyebb barackos bézs, a topper pedig nagyon halvány pezsgős barack. Sajnos megérte az árát, bármennyire is nem tetszik, hogy ennyibe kerül :D. 





Balea Teint Perfektion Bio-Cellulose Lippenmaske (299 Ft)

Kedves Balea! Ugyan mi az istennek kell egy ajakmaszkba illatanyagot tenni? Komolyan szükség van rá? De most tényleg? Igen? Érdekes módon én pont nem vágyok arra, hogy az ajkaimra helyezzek egy illatos cucctól csöpögő maszkot, ami akár tetszik, akár nem a számban fog kikötni és borzalmas érzés, fúj, váááá. Nem tetszik. És még csak nem is hatásos, bár eddig egyetlen egy ilyen ajakmaszk sem volt hatásos, amit kipróbáltam. Felesleges pénzkidobás.




Fa Island Vibes Hawaii Love Daily In-Shower Scrub (999 Ft)

Kicsikét (de ényleg csak egy kicsikét) elfogult vagyok minden olyan termékkel, aminek kókusz vagy ananász illata van, ezek az abszolút kedvenceim és egyszerűen odáig vagyok értük. Szóval várható volt, hogy szeretni fogom a Fa új, vegán termékcsládjának az Island Vibes-nak, a Hawaii Love vonalát, ami frangipani és anasnász illatú :). A radírozó hatású tusfürdő nagyon aprócska szemcséket tartalmaz, rajta is van a tubusán, hogy mindennapos használatra való és arra tökéletesen meg is felel. Nem kell tőle csodát várni, ez nem egy heti egy alkalmas brutál erős radír, ez inkább csak egy kis extrával felturbózott tusi, ami felfrissít és puhábbá teszi a bőrt. Szerencsére nem szárít, de annak jobban örülnék, ha az illata tovább megmaradna a bőrön, vagy ha lenne hozzá testápoló is. Az mindenesetre dícséretes, hogy a Fa odafigyel a vevői igényekre és megalkotott egy vegán termékcsaládot :). Piros pont!


4 megjegyzés:

  1. A tusfürdőt ki fogom próbálni. Már régóta vadászom olyan tusira, ami bőrradíros, de mindennapi használatra van kitalálva. Egyszer külföldön véletlenül vettem ilyet, nem tudom milyen márkát és annyira jó volt :)Azóta is ilyet szeretnék, végre kapható :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem neked is fog tetszeni :) sajnos még mindig olyan ritkák ezek a radírozós tusik :(

      Törlés
  2. Klassz bejegyzés volt és nagyon hasznos. :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.