ARCÁPOLÁS | Narüko rózsás-hialuronsavas és vörös árpás lotion

A Facebook oldalamon már említettem, hogy mostanában nagyon rakoncátlan sajnos a bőröm, igen nehezen bírok el vele, sajnos ismét eljutottam odáig, hogy gyógyszert kell szednem miatta (a hiúság...) és alapjaiban kellett megváltoztatnom az arcápolási rutinomat. Tinikorom óta kísért a zsíros bőr, hosszú ideig szenvedtem nagyon súlyos aknával, aminek a szelleme a mai napig is kísért. Kb 2-3 hónapja ismételten tocsogok a zsírban és iszonyatosan durva pattanások kezdtek el itt-ott felbukkani, amik rendesen fájtak és tudtam, hogy valami drasztikus beavatkozásra lesz szükség. Jött a La-Roche Posay Effaclar család, tényleg szuper a krém, amit vettem, zseniális módon mattít és nyugtatja a bőrömet, de természetesen a mattító alapozóval és a púderekkel együtt szárítja azért a bőrömet. Viszont, nem merek más hidratálót használni, ezért kénytelen voltam egy kis cselhez folyamodni és itt jött képbe a Narüko.




A tajvani márkát már egy jó ideje használom, a rózsás éjszakai maszkuk egyszerűen maga a csoda, egyrészt azért, mert elviseli a benne lévő illóolajat (mesterséges illatanyag nincsen benne) a bőröm, másrészt azért, mert konkrétan két használat után piszok látványos a hatása, szinte hihetetlen, de tényleg így van. A jelly lotion-től sem vártam mást természetesen :). De mielőtt belevágnánk a történetbe, hogy miért is választottam őt tesztelésre, előbb írnék pár dolgot a lotion-ökről (de csodás ezt a szót leragozni...).




Szóval a lotion a millió lépéses ázsiai bőrápolásban a szérumok/esszenciák és a hidratáló/ápoló krémek között helyezkednek el (a lényeg, hogy a már megtisztított bőrre, még hirdatálás előtt kerüljenek fel). Az elsődleges céljuk a bőr plusz hidratálása, de természetesen vannak speciális problémákat megcélzó verziók. Az állaguk híg, lehet akár teljesen folyékony, vízszerű is (ezeket akár vattapamaccsal is fel lehet vinni), de lehetnek kicsit sűrűbbek, zselésebbek, a lényeg az, hogy nagyon-nagyon könnyűek és gyorsan felszívódnak. Reggel és este is lehet őket használni, sőt zsíros/kombinált bőrűeknek vagy nyáron a nagy melegben, akár önmagában is elgendőek szoktak lenni.




Én is emiatt a plusz hidratáló hatás miatt tettem le a voksomat a Narüko Rose & Botanic HA Aqua Cubic Jelly Lotion EX (muszáj volt legalább egyszer leírnom a teljesen nevét :D) mellett. Ugyanis az van, ahogyan azt már említetten, hogy a LRP Effaclar krémem szárít, mint a fene, ugyanakkor muszáj használnom, mert ez tartja kordában a faggyút és húzza vissza a pattikat, valamit gyógyítja a hegeket. Ergo kellett valami, ami rettentően könnyű, de mégis elég erőteljesen hidratál ahhoz, hogy ne érezzem úgy magam, mint egy ókori múmia. A kis rózsás zselé lotion pedig, jött, látott és győzött. Könnyű, gyorsan felszívódik, semmilyen réteget nem hagy és képez a bőrön, vagyis tökéletes arra, hogy még jöhet rá egy másik krém, plusz a smink is. A textúrája nagyon kellemes, kicsit folyósabb zselé, 2-3 pumpányi mennyiség elég az egész arcra, a nyakra és a dekoltázsra is (ugye őket sem hagyjátok ki???). Ami pedig a hatását illet, itt is azonnal érezhető volt a változás. Puha bőr, irritáció nyista, a pattanások helye pedig azonnal elkezdett gyógyulni. Magic!




És persze az illata is valami isteni finom, nem tudok egyszerűen betelni a rózsával (de nyugi, nem mamis, hanem könnyed és friss). Az összetevői között szerepel természetesen a hialuronsav, a rózsaolaj (én vagyok rá az élő bizonyíték, hogy tényleg nyugtatja az érzékeny bőrt), a dermaveil (fehér fűzfakéreg kivonat, gyulladáscsökkentő lyesssz), ezüst rezgőgomba kivonat (antioxidáns és hidratáló hatás), phytoferulin (növeli a bőr védekező képességét és revitalizál) és az aquaxyl (hidratál és csökkenti a bőrirritációt). Alkohol nincsen benne, sem színezék, sem mesterséges illat, szerintem rendkívül tetszetős az összetevőlista, de én nem vagyok szakértő, ritkán ásom ebbe bele magam. A pumpás kiszerlés nálam mindig bónuszpont, a flakonban 120 ml van, az ára pedig 5990 Ft, egy jó arcápolási termékért ez abszolút elfogadható. Ja, és minden bőrtípusra használható.




A másik lotion már egy kicsit más típusú, ugyanis a Raw Job's Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Lotion (ennek még hosszabb a neve :D) már több különböző problémára is nyűjt megoldást. Elsősorban zsíros és kombinált bőrtípusra ideális, ugyanis pórusösszehúzó hatású, valamint a faggyútermelést is szabályozza, de ezeken kívül ragyogásfokozó is. Az állaga teljesen folyékony, tonikszerű, vattakoronggal, de kézzel is fel lehet vinni (ehhez speciális beütögető rituálé is tartozik ám az ázsiaiaknál). Egyelőre nálam nem tapasztaltam azonnal hatást, de nem is vártam, az ilyen problémamegoldó termékeknek mindig több idő kell, hogy kifejtsék a hatásukat, szóval a későbbiekben, majd visszatérek rá, hogy észrevettem-e valamilyen változást :). Nagyon reménykedek benne, hogy gyorsítani fogja a hegek eltűnését és hogy kordában fogja tartani a zsírosbödönt.




Az összetevők között itt is rengeteg szuper hatóanyag szerepel: phytoferulin (növeli a bőr védekező képességét és revitalizál), hialuronsav, vörös árpa kivonat (hidratáló és bőrmegújító hatású), szőlőlevél kivonat (bőrmegújító hatású, feltölt és feszesít), gluconolactone (nagyon gyengéd hámlasztó, hidratál és antioxidáns hatású), dermalRx CKW (csökkenti a faggyútermelést, bőrnyugtató és folthalványító) és tremella kivonat (kondícionáló és hidratáló hatású). Illatanyag és színezék nincsen benne. A webshopban egyelőre a luxusminta kiszerelés van fent, ez 30 ml és 1990 Ft-ba kerül.




Nem mondom azt, hogy felszállok a milliónyi lépéses bőrápolási vonatra, mert soha, de a rózsás jelly  lotion levett a lábamról, tényleg elértem azt a plusz hidratáltságot, amire pont szüksége volt az arcomnak (a másikről egyelőre nem merek elhamarkodottan véleményt mondani, de a többi Narüko termékből kiindulva hatásos lesz szerintem :)). Minden vízhiányban szenvedő, de zsíros bőrű társamnak melegen ajánlom.

Narüko Rose & Botanic HA Aqua Cubic Jelly Lotion EX
Ár: 5990 Ft (120ml)
Elérhetőség: SzépségCenter webshop (katt)

Narüko Raw Job's Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Lotion
Ár: 1990 Ft (30 ml)
Elérhetőség: SzépségCenter webshop (katt)

2 megjegyzés:

  1. szia. melyik LRP krémet használod, amivel rendbe teszed a bőröd? és milyen gyógyszert szedsz rá? köszönöm válaszod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Effaclar Duo és diane 35, de konzultálni kell orvossal, mert nem mindenki szedheti sajnos :(

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.