TESZT | MAC Next To Nothing Face Colour

Nagyon-nagyon örültem, amikor lehetőséget kaptam ennek az új MAC nem alapozónak a tesztelésére, hiszen nagyon ritka, hogy az egyszerű bloggereknek (értsd nem videózok és nem követnek kismillióan) felajánl a márka kipróbálásra termékeket, szóval nagy volt az izgalom, amikor végre megérkezett a kis csomag. A Next To Nothing nem alapozó (nem tudom minek nevezzem, mert nem igazán alapozó... színezett primer lenne a legjobb talán) még nagyon új, nemrégiben jelent meg és a leírása alapján ezeket tudja:

  • kényelmes krémes textúra
  • bőrtápláló összetevők és opálos mikrogömbök (gyöngyök?) 
  • lehet alapozó alá és fölé használni 
  • hidratál, fényt ad a bőrnek
  • olajmentes, minden bőrtípushoz (illatanyag sincsen benne)
  • finomítja a bőr textúráját, simít és lágyít.


A Next To Nothing pumpás üvegben érkezik, 35 ml-es kiszerelésben, összesen 9 árnyalatban és van egy hozzávaló púder is. Én a Light színt (ez a legvilágosabb) kértem tesztelésre, ez nagyjából NW13-15-nek felel meg, kicsit bézsesebb, melegebb tónusú. A textúrája megdöbbentően fura ahhoz képest, hogy nulla a fedése, ugyanis sűrű és nagyon krémes elsőre, szinte csúszós/balzsamos érzetű, ami elég sokáig meg is marad a bőrön (púder nélkül nem téma, esetleg hidratáló helyett). Érezni rajta, hogy ebben bizony vannak hidratáló és tápláló összetevők. A finise abszolút fényes, de természetes módon, nem kell zsírosbödön arcra gondolni :). Felvitelhez mindenképpen szivacsot javaslok, nekem ecsettel nem akart működi a dolog.

A fedése számomra nem érzékelhető, emiatt rögtön tudtam, hogy önmagában nálam felejtős, mert nekem ez bizony egyáltalán nem elég, én bevallottan full coverage csaj vagyok :). Szóval maradt az alapozó alá, fölé, alapozóval összekeverve és hidratáló helyett verzió. Lássuk melyik vált be!




Alapozóval keverve

Nem mertem túl sokat kockáztatni és a MAC Studio Fix Fuid-dal kevertem össze, nagyjából fele-fele arányban. Szépen el is keveredtek, gyönyörűen fel is tudtam vinni (Beauty Blender), az volt csak a fura, hogy a korrektort nem tudtam ecsettel eldolgozni rajta, csak szivaccsal működött a dolog, de ebből nem csináltam problémát. A fedés jó volt, a smink szép lett, ragyogott a bőröm, tetszett a végeredmény, öröm, boldogság. A nap közepéig, ugyanis, amikor dél környékén belenéztem a tükörbe, azt hittem, hogy rosszul leszek! Ugyanis elkezdett szétbomlani (különválhattak az alkotórészek, vagy a két alapozó vagy nem tudom...) az egész sminkem. Borzalmas és leírhatatlan volt, életemben soha nem kellett még ennyire ocsmány sminkkel végigszenvednem egy délutánt (kijavítani se nagyon lehetett). Szóval alapozóval - legalábbis a Studio Fix-szel (mással már nem is mertem) - keverve bukta.




Alapozó alá primerként

Hidratálás után, szivaccsal vittem fel a Next To Nothing-ot, mint egy primer-t, vártam kb 10 percet, hogy beszívódjon kissé és ment is rá a Studio Fix. Bámulatos volt a végeredmény (vagyis még az, mert miközben írok még rajtam van)! A bőröm ragyogó, egyenletesebb, simább, szebb minden, mint akit kiretusáltak. A púder is szebb rajta, a pirosító+highlighter+bronzosító pedig tartósabb. Wow hatás! Napközben kicsit féltem, hogy hamarabb át fogok majd fényesedni (hiszen ugye eleve alég fényes és hidratáló hatású a Next To Nothing, nekem meg szeret zsírosodni a bőröm) de pont az ellenkezője történt, már a nap vége felé járunk és még mindig szép matt és bársonyos a fejem. Félidőnél kellett egy picit igazítani rajta, mert a nózimnál szétcsúsztak a dolgok, de ez az allergiámnak és az orrfújásoknak is is betudható. Primerként OK!




Alapozó alá primer+hidratálóként

Úgy gondoltam, hogy mivel elég kevert/zsíros a bőröm mostanában, így akár a hidratálót is kiválthatom a Next To Nothing-gal, lesz, ami lesz. Arctisztítás után beauty blender-rel felvittem két pumpányit, majd erre jött a Maybelline  Fit Me Matte+Poreless alapozó. Nagyszerűen nézett ki a kombó, gyönyörű lett a bőröm, egészséges és ragyogó, igazán tetszett a végeredmény. Fixálás után egész nap rá sem néztem, jól meg is izzadtam vele, de még este is bársonyos tapintású és mutatós volt a sminkem, nem kopott, nem mászkált el, nem fényesedett ki, pedig önmagában a Fit Me alapozó szeret eltűnni rólam. Nekem ez a módszer vált be és tetszett a legjobban.


Hidratáló+primerként Maybelline alapozóval


Alapozó fölé

Nem mertem kipróbálni alapozó fölé. Majd egy olyan napon, amikor nem megyek sehova, mert vagy egy olyan sejtésem, hogy ez már túl sok és túl fényes lesz nekem. Update jön :)


Összességében kissé vegyesek az érzéseim a Next To Nothing-gal kapcsolatban. Egyrészt, azt is mondhatnám, hogy ez meg mi, hát ezt önmagában mire lehet használni, max annak jó, akinek tényleg tökéletes és makulátlan a bőre, de arra meg minek :D. Másrészt értem a koncepciót, hogy ez valójában nem igazán/feltétlenül váltja ki az alapozót, viszont azzal együtt szuperül működik szerintem, primerként használva. Ha úgy vesszük, hogy ez egy primer, akkor ok, jó termék, szívesen ajánlom, de azon a véleményen vagyok, hogy ez bizony egy 'luxus' dolog, egy úri huncutság, amire nem feltétlenül kell pénzt áldozni. Azoknak való leginkább, akik tényleg nagyon extrák, ha sminkelésről van szó és szeretnének még egy kis pluszt, egy még szebb végeredményt elérni, illetve sminkeseknek sem lehet rossz befektetés. 

Ti mit gondoltok erről a termékről? Szívesen kipróbálnátok???

4 megjegyzés:

  1. Komolyan öt perce nézegettem a MAC alapozókat, mert gondolkodom rajta, hogy be kéne ruházni egyre. :D Ezzel is szemezgettem, mert tetszett a leírás, de most hogy elolvastam a bejegyzésed ki is húztam a listámról.
    Nagyon örülök, hogy kaptál ilyen lehetőséget és remélem még a jövőben is olvashatunk tőled MAC teszteket, mert úgy érzem nálad jobban senki sem ismeri a márkát itthon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. milyen bőrtípusra és milyen fedésűt keresel? (szvsz a studio fix fluid zseniális ;)

      Törlés
    2. Studio Fixben gondolkodtam én is. :) Korábban a Face and body-t használtam, az bevált a vegyes bőrömre, bár használtam mellé púdert is.
      Fedésben a közepeset kedvelem, de legyen építhető.

      Törlés
    3. a studio fix magas fedésű, de szerintem szép természetes és vékonyabban is fel lehet vinni, de ha ragaszkodsz a közepeshez, akkor mastermatch vagy pro longwear :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.