Budget Beauty | Catrice és Essence karácsonyi kollekciók (Victorian Poetry + Little X-Mas Factory)

Nagyon megörültem, amikor a múlt héten 'krémesenszépazélet' Szandránál (katt IDE a blogjáért, érdemes hozzá benézni) megláttam az Essence Little X-Mas Factory (részletek ITT) kollekció pár tagját, amiket egy Rossmann-ban sikerült beszereznie, így hát munka után rohantam is a miénkbe, hátha már ott is kint van. Kint volt, érintetlenül, mellette pedig a Catrice Victorian Poetry (részletek ITT) display is ott figyelt már, szintén érintetlenül, le is csaptam hát sebesen az általam legszebbnek vélt darabokra, de igazából minden nagyon tetszett első ránézésre, valószínűnek tartom, hogy lesz még egy köröm valamelyik nap (leginkább a körömlakkok miatt). Addig is íme a tesztek!

U.I.: a swatchokat szokás szerint alap nélkül készítettem.

Catrice Victorian Poetry



Eye Shadow Palette - NostalCHIC (2299 Ft*)

Alapvetően nem használok pasztell szemhéjpúdereket, de ez a kis összeállítás annyira megtetszett, hogy nem tudtam neki ellenállni. Már a külseje is gyönyörű, a kompakt matt fehér, elég erőteljes műanyagból készült, rajta arany mintázattal, ami nagyon ünnepies, elegáns és finom. Belül semmi felesleges, csak a szemhéjpúderek és egy tükör. Összesen hat árnyalat található benne:

  • Csillámos világos barackos bézs; ez igazából csak egy csillámréteg, amolyan szemhéjpúder topper, de önmagában is megállja a helyét. Picit potyog.
  • Selyemfényű világos rózsaszínes barack arany fénnyel; ez a szín győzött meg arról, hogy kell nekem ez a paletta. Meseszép, pigmentált, selymes, bár picit porzik (ez egyébként jellemző mindegyikre).
  • Világos enyhén rózsaszínes bézs selyemfénnyel; tökéletes highlight árnyalat, szépen pigmentált.
  • Matt taupe; fantasztikus pigmentáció, szépen lehet satírozni.
  • Matt lilába hajló szürke; nagyon különleges szín, mert első blikkre egy sima szürkének látszik, de a szemhéjon eldolgozva előjön a rejtett lila énje. Nekem ez lett a kedvencem az összes közül, nagyon szép.
  • Csillámos világos levendula; nagyon fényes, nagyon gyönyörű és nagyon csillámos. 





Imádom ezt a palettát, az az igazság! Minél többet forgatom a kezemben, annál szebbnek látom a színeit és hacsak karácsonyig nem találok valami ettől is szebbet (erősen kétlem), akkor az ünnepi sminkemet vele fogom elkészíteni. Örülök, hogy mert más lenni a Catrice és nem natúr, meg arany színeket pakolt bele, mint ahogyan azt ilyenkor szokás.




Highlighting Pebbles - Queen Victoria Is Amused (1499 Ft*)

A highlightok mindig jönnek velem minden kollekcióból, nem volt hát kérdéses ezeknek a ragyogó kavicsocskáknak sem a sorsuk. A csomagolás ugyanolyan szép és csinos, mint a paletta esetében, a lecsavarható tető matt fehér, arany díszítéssel, a tégely pedig átlátszó és van benne egy kis védő 'sapka' is. A kavicsok két különböző színben pompáznak: nagyon-nagyon világos arany és arany barack, amik összekeverve végül aranyfényű barack árnyalatot fognak adni. A végeredmény nagyon szép és finom, nem kihívó, de azért szép fényt ad, a természetestől talán kicsit ütősebb, de még ízléses, nyugi :). Csillámot nem fedeztem fel benne.




Használni egyébként nagyon könnyedén lehet őket, egy normál highlight (nem legyező) ecset segítségével. Túlzásba nem igazán tudunk vele esni, mert egyszerre kevés anyagot lehet felvenni a kavicsocskákból, viszont építhető. Ó, és majd elfelejtettem, van illata is, nem tudtam beazonosítani, hogy mihez hasonlít, de van, bár nagyon lágy és a bőrön már nem is érezni. Én ugyan érzékeny vagyok az ilyesmire, de ettől egyelőre nem pattogtam ki. Highlight mániásoknak kötelező vétel ;).




*Az árak csak tájékoztató jellegűek, mert nem vagyok bennük biztos :D.

Essence Little X-Mas Factory




Eyeshadow Palette - North Pole Express Delivery (1499 Ft)

Mennyire cuki már ez a paletta??? Olyan kis édes az alakja, és maguk a szemhéjpúderek, úgy néznek ki, mint a cukormázzal leöntött karácsonyi puding, meg kell zabálni őket :). A fehér, zöld felirattal és pöttyökkel díszített kompaktban összesen öt árnyalat kapott helyet, plusz egy tükör, hála a jó égnek, itt sincs semmi felesleges. A szemhéjpúderek mindegyike szaténfényű, itt bizony nincsen matt, de túl fényes darab sem. A színkombináció nagyon ünnepies és tetszetős, tradicionálisabb, mint a Catrice, de cseppet sem unalmas:
  • mély csokibarna
  • piszkos rózsaszín, enyhén arany fénnyel
  • világos bézs
  • karácsonyi zöld
  • világos arany





Az öt szín közül majdnem mindegyik nagyszerű, szépen pigmentáltak, jól elsatírozhatóak, építhetőek, nem porolnak, viszont kicsit keményebb a formulájuk. Egyedül az arannyal gyűlt meg a bajom, aminek ugyan jó a pigmentációja, de én erőteljesebb színhatásra számítottam. A zöldtől pedig kicsit féltem először, soha nem használok zöldet sminkeléskor, de meglepő módon nagyon jól lehet kombinálni a többi árnyalattal. Szuper kis paletta, nagyon jó áron, szerintem érdemes kipróbálni :).






Essence Little X-Mas Factory Super Rich Mini Hand Cream - Holiday Hugs (549 Ft)

Kézkrémre mindig szüksége van az ember lányának és ugyan ki tudna ellenállni egy finom vanília illatú darabnak? Ami ráadásul még szuperül is hidratál :). A formula könnyű, gyorsan felszívódik és a legnagyobb meglepetésemre tényleg működik, pedig nekem aztán száraz a kis kacsóm ebben a hidegben. Legközelebb jön haza a sütike illatú is :).




Vedd meg őket itt: Rossmann


Ti fogtok venni valamit ezekből a kollekciókból???

8 megjegyzés:

  1. De kis cuki az Essence paletta! A szinei is jobban tetszenek. A kezkrem is kulsore jol nez ki. Lehet,h adok eselyt nekik en is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a kézkrém meglepően nagyon szuper, amióta használom nem olyan gány a kezem :D

      Törlés
  2. A Catrice highlighter kavicsai már a polcomon csücsülnek. Nagyon jó kis termék :)

    VálaszTörlés
  3. Az Essence-kollekcióból a paletta érdekelt volna a legjobban, de persze, hogy már nem volt a mi Rossmannunkban, amikor mentem :D. De nem adom fel, így swatchok alapján még inkább kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. keress eldugottabb üzleteket, nekem is ez volt a szokásom amíg nagyvárosban éltem ;)

      Törlés
  4. Szia Lolly! Màr szemezgettem a Catrice higlighting pebbles-es a polcon is aztàn itt olvastam sok szépet ròla viszont még nem mertem megvenni mert màr van 2 Essence-s ilyen "gyöngyöm" és azok szinte hasznàlhatatlanok. Az ecset alig vesz fel valamit az arcon pedig nem is làtszik. Mind 2 trendkiadàsbòl van az 1ik egy régebbi, màsik pedig az idei xmas-os de sajnos borzalmasan gyengék. A megerôsìtésedre vàrok és megveszem. Üdv: Nic'

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem ez abszolút nem gyenge, gyönyörű fénye van, nem túl sok, de nem is kevés és csillám nincsen benne szerencsére :) Szerintem érdemes kipróbálni, remélem szeretni fogod, ha megveszed :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.