Kontúrozás á la L'Oréal Paris - Infallible Sculpt termékek tesztje

Még januárban írtam az Infallible Sculpt újdonságokról (ITT), de akkor bevallom, hogy igencsak kevés esélyt láttam arra, hogy ez az izgalmas termékcsalád nálunk is kapható lesz valamikor, de a L'Oréal minden sminkrajongó legnagyobb örömére úgy határozott, hogy kis hazánk is megérett a kontúrozásra és egy hete elkezdtek beszállingózni a drogériák polcaira az újdonságok. Persze mi a teljes felhozatalnak sajnos csak a töredékét kaptuk meg, de nem szabad telhetetlennek lenni, én személy szerint nagyon örülök a Sculpt Blush-nak (3 színkombináció - Soft Rosy, Nude Beige és Soft Sand) és a Sculpt Contouring Palette-nek is (2 változat - Light/Medium és Medium/Dark).




A kis kontúrpaletta ugyanazt a csomagolást kapta, mint a True Match Genius alapozó, csak a kompakt ezúttal fekete és nincsen mellé sem szivacs, sem ecset, csak egy kis üres rész, ami picit fura, de igazából, semmi nem passzolt volna oda, ami segítséget nyújtana a használatához, bár ezzel az erővel kis is tölthették volna a teljes helyet, de igazából nem zavar a dolog, csak a logikus énem fintorog kissé. Belül ketté van osztva a 'tér', az egyik oldalon a highlightert találjuk, a másikon a kontúrt.



A formula nagyon meglepő, krémes, de ugyanakkor érdekesen-selymesen púderes hatású is és vigyázni kell vele, mert gyorsan szárad. A pigmentáció nagyon rendben van, akárcsak a tartósság és a kezelhetőség is. Nagyon könnyű szépen, egyenletesen és vékonyan felvinni és eldolgozni, akár ujjal, akár szintetikus ecsettel, akár beauty blenderrel. A kontúr színe csillagos ötös, nagyon szép, természetes, nem túl meleg tónusú, abszolút nem narancsos, inkább barnásabb taupe, ha már le kell írni valahogy. Tökéletes nagyon világos és világos bőrre. A highlight rész első blikkre és húzásra nagyon világos, szinte már-már fehér, egy kis rózsaszínes beütéssel, de sajnos az én sápadt bőrömön eldolgozva már eltűnik, de ezt nem róhatom fel hibaként, mert nem az én színem az átlag nyilván :D.



A kompakt ára kb 4499 Ft, de mindig van valami kupon, kedvezmény, beváltható pont, akármi és egyelőre csak a dm üzletekben találkoztam vele. Összességében úgy gondolom, hogy különösen a mostani Joy hétvégén megéri tenni vele egy próbát, mert itthoni viszonylatban (értsd, nem igazán van választék) ez egy elég jó kis kontúr palettácska. Ugyan csak pár napja próbálgatom, de már most nagyon szeretem és szerintem szerves része lesz a mindennapi sminkes rutinomnak.




A Sculpt Blush-tól nem igazán tudtam mit várjak, soha, de soha nem próbáltam még a L'Oréal pirosítóit és bevallom, hogy nem igazán éreztem át elsőre a koncepciót sem, ahogy a kezembe vettem a dobozkát, mert akkor ez hogy és miért Sculpt, de aztán elolvastam a dolgokat és csak egy sima pirosító trió, aminek a színeit együtt és külön-külön is lehet használni. Tök rendben van a dolog :). A csomagolással kettő problémám is van viszont: 1. nagyon könnyű a műanyag (ennyi pénzért lehetne súlya vagy tűnhetne minőségibbnek), 2. a középső csík nagyoooon keskeeeeny.... Persze kisebb fejű highlight ecsettel bele lehet szépen nyúlni, de akkor is...



A pirosító színei és a formulája szerencsére azért kárpótol a kis hibákért. A Soft Rosy trióban egy nagyon finom, enyhén csillámos rózsaszínes highlight, valamint egy barackosabb és egy élénkebb pink árnyalat kapott helyet. Mind a három fényes, de nagyon, a textúrájuk finom, szépen satírozható, a pigmentáltság pedig kiváló. Minimális porzás észlelhető a két pirosító színnél, de nem vészes a helyzet. Nagyon szépek együtt is, de én nem szeretem összekevergetni a kompakton belül a színeket, így külön-külön használom őket, vagy egymásra vagy egy másik pirosítóra/bronzosítóra rétegezve.




Az ára 3999 Ft a dm-ben (van még két másik színkombináció is, az hozzám közelebb állnak azért), talán egy pöppet húzósnak érzem, de ugyanakkor eszembe jut ilyenkor, hogy de három szín van benne! Személy szerintem nekem még szoknom kell, pár használat után sem tudom még, hogy hányadán állok vele, de nem rossz darab. Viszont ha választani kéne a kettő közül, akkor tuti a kontúrpaletta nyerne. Összességében pozitívak a tapasztalatok a L'Oréal Infallible Sculpt termékekkel kapcsolatban, nagyon örülök, hogy a márka bevezette nálunk is őket és alig várom, hogy bővüljön a család :).


7 megjegyzés:

  1. Húú én arra a kontúrpalettára nagyon rá vagyok kattanva, mindenki ódákat zengett róla. Viszont van egy szomorú érzésem, hogy Miskolcra nem fog időben ideérni Joy-napokra :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Noémi! Az ujgyorin teljes készlet volt!

      Törlés
    3. ne már hogy miskolcon még nincsen...! salgótarján a világ vége és nálunk már hetek óta van! biztosan akkor már mindenhol máshol is lennie kell!

      Törlés
    4. A 3. dm-ben sikerült találni, de szerintem a napokban rakhatták ki, mert szombaton még nem volt belőle...

      Törlés
  2. Én most szemeztem mindkettővel joy-napokon...De a kontúrpaletta megijesztett...vagyis az a krémes állag...egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy tudnám kezelni, és nem egy ilyen árú terméken fogok gyakorolni...A pirosító viszont tetszett, pont ezt az árnyalatot néztem ki (vagyis ez illett legjobban hozzám), de sajnos nekem ez már túl csillámos (rajtam a fényes pirosítók sajnos hajlamosak úgy kinézni, mintha megizzadtam volna és kipirosodtam volna, olajos, igénytelen hatást keltenek, akármilyen szép árnyalatról is lenne szó)...:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig nagyon könnyű vele dolgozni és ezt úgy mondom, hogy alapvetően én sem szeretem a krémes formulájú dolgokat alapozón és korrektoron kívül :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.