My Top5 | Száj

Azt hiszem ez a kedvenc My Top5 listám, ha valamiből igazán sok van itthon azok a rúzsok és a szájfények és imáááádooom őket :). Megszállottan vadászok a gyönyörű, limitált és különleges színekre (van amikor pirosakra, van, amikor nude-okra, van, amikor extrémekre), a különböző formulákra, az innovatív újításokra. Iszonyatosan nehéz volt csak ötöt kiválasztani közülük, nem is nagyon sikerült, becsúszott egy plusz darab is, nézzétek el nekem :). Egyébként a képek vágásakor vettem észre, hogy az öt rúzsból három eléggé hasonlít egymásra... Kicsit unalmas vagyok, tudom... Nektek mik a kedvenc rúzsaitok és szájfényeitek??? (Ha a nevekre kattintotok, akkor már olvashatjátok is a részletet teszteket róluk!)

U.I.: tudom, hogy sokan nehezményezitek, hogy nem a számon swatcholok, de nézzétek el nekem, hogy a 35 fokos lakásban nincsen kedvem ennyit fotózni :D.






Sokszor van úgy, hogy nincsen kedvem élénk rúzsokhoz, de olyan nagyon nude-hoz sem, meg nem akarok mattot, de ne legyen fényes sem... Na ilyen esetekben veszem elő a Perfect Bitch-et. Gyönyörű természetes szín, ami nem túl nude, jelen van és látszik, nem full matt, van egy kis fénye és minden sminkhez tökéletesen illik. Fantasztikus egyébként a Charlotte Tilbury, igazi kis luxus gyöngyszem ez a márka, nekem kb olyan szinten van, mint másnak a Tom Ford. Csak ez jobb :D. Színben nagyon hasonlít hozzá a MAC Kinda Sexy, csak ő matt, az Avon Indulgence Honey Flower krémesebb és az új Rimmel Kate Nude kollekcióban is felfedeztem egy dupe-ot.








Számomra ő a tökéletes nude rúzs, imádom és misem bizonyítja ezt jobban, mint hogy alig van már benne. Nagyon sokat szoktam használni, szeretem füstösebb, erősebb sminkhez és nagyon finom, természeteshez is párosítani. Igazából szinte alig lehet észrevenni, egy picit lágyabbá és nude-abbá (már ha van ilyen) teszi az ajkakat és szép fényt ad nekik (kiskedvenc cremesheen formula). Sajna nem sok dupe-ot találtam, de szerencsére az állandó szortiment része :).









Nagyon különleges a kapcsolatom ezzel a ceruzával, ugyanis számomra ez a világ legesleges legcsodálatosabb színe szájra, abszolúte nincsen dupe-ja (ami van, állagra és minőségre ugyanez - Topshop Coy Lip Crayon), de sehol az égvilágon és borzalmas a minősége... De komolyan... Annyira száraz, durván kiemel minden egyenetlenséget és hibát, egyszerűen kényelmet viselet. De ha egyszer ez az álomszínem...? Ha esetleg ti tudtok valami nagyon hasonlót valahol, akkor mindenképpen szóljatok!!! 




DUPE-OK: Topshop Lip Crayon Coy (sajnos hasonlóan száraz)





Nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy a MAC ikonikus Ruby Woo-ja a világ legtökéletesebb matt piros rúzsa. A márka retro matte formulája egyszerűen verhetetlen, szupertartós, nem szárít, jó érzés viselni és brutálisan gyönyörű a finise. Szerencsére nem limitált szín (csak ez a verzió volt az), szóval bármikor lecsaphattok rá, de azért ha finisben nincs is, színben akad dupe-ja.




DUPE-OK: Rimmel Kate 22-es árnyalat (krémesebb)





Nagy szívfájdalmam, hogy a L'Oréal nem hozta be ezt a termékcsaládot az itthoni drogériákba, mert egyszerűen szuperek ezek az olajos folyékony rúzsok. Ápolnak, pigmentáltak, jól fednek és úgy összességében nagyon jó érzés viselni őket. Még reménykedek benne, hogy hozzánk is eljutnak, de már lassan 2 éve lehet őket külföldön kapni, szóval nem sok esélyt látok a dologra. De nagyon úgy fest, hogy a Catrice Liquid Lipstick-jei hasonlóak lesznek, egyébként pedig az YSL Rouge Pur Couture Glossy Stain-ek tökéletes dupe-ok.




DUPE-OK: szerintem a Catrice és az Essence folyékony rúzsait között lesznek dupe-ok :)




Rövid idő alatt sikerül annyira megszeretnem ezt a szájfényt, hogy szinte kétnaponta előveszem, hogy feldobjam vele valamelyik rúzsomat, plusz imádom, hogy hűsítő mentolos ízű és illatú, meg persze, hogy ilyen klassz univerzális színe van.


12 megjegyzés:

  1. Ez mind nagyon különleges és szépek a színek, nekem nincsen rúzsimádatom, pedig fel tudja dobni a sminket. Manhattan szájfényem volt, míg el nem fogyott, most meg Catrice ceruzám van, míg el nem fogy, nem szoktam halmozni, mert mindig pirosat vagy bogyószínűt veszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én teljesen rájuk vagyok kattanva, imádom őket :)

      Törlés
  2. Nagyon szép színek. :) Mondjuk simán azt hittem, hogy mindegyik MAC lesz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem mertem :D főleg amiatt nem, hogy sok a limitált közöttük

      Törlés
  3. Nagyon szépek. A riri woo csomagolása egy álom. Egyébként megfigyeltem, hogy a dupe-ok színben hiába nagyon hasonlóak, a mínőség meg sem közelíti a nagy márkákét. (pl. catrice nude rúzs vs mac nude rúzs. ég és föld)

    My top 5:
    mac-royall ball rúzs
    estee lauder szájfény-rose árnyalat
    mac-myth rúzs
    bobbi brown- szájfény (hideg rózsaszín)
    mac-cream cup rúzs

    +1 pupa sima szájcerka természetes barnás árnyalatban

    (ezeken kívül még a Loreal rúzsokat kedvelem és a mac szájfényeket is, csak nem volt annyi hely a top 5-ben)

    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos ebben igazad van, hiába a hasonlóság színben, ha a minőség nem ugyanaz :(

      Törlés
  4. Huh, nagyon jó kis lista! Örülök ennek a sorozatnak.

    A Nars Bolerohoz: Illamasqua Obey esetleg? Bár talán ő egy leheletnyit narancsosabb.

    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy örülsz neki :) a tippet pedig köszönöm, valóban nagyon hasonlítanak :)

      Törlés
  5. Szia!

    A Loreal szájfényt iparfümérián láttam. Biztos nem az összes árnyalat kapható, de azért lehet választani közülük.

    Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nagyon szuper, igazán köszönöm, hogy szóltál :) Elég sok szín van azért náluk, ráadásul elég jó áron is :)

      Törlés
  6. Az a Nars Bolero valóban mesés kár érte, hogy a minősége már nem nem az, tényleg álomszép az a szín!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan fura, hogy szinte minden színből van kismillió minden márkánál, de ebből a színből meg sehol... már több éve keresek hasonlót, de semmi :(

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.