Kövesd a trendet | Folyékony rúzs mánia

Szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy akármelyik beauty blogot vagy youtube videót nyitom meg mindenhol az extramatt, hipertartós folyékony rúzsokba botlok bele. Külföldön már lassan tényleg a csapból is ezek folynak, ezért úgy döntöttem, hogy utánajárok ennek az őrületnek és mindent összeszedek nektek ezekről a termékekről.



Nagyon úgy néz ki, hogy az egész az Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick-ekkel, az Instagram-mal és a Youtube videókkal indult. Legalábbis az egyszerű néződő számára. Azonban, ha mélyebbre ásunk rájöhetünk, hogy egyrészt nem igazán lehet tudni, hogy honnan ered a dolog, másrészt, matt folyékony rúzsok már Anastasia előtt is voltak. Amik nekem egyből beugranak, azok a Lime Crime Velvetines-ek, szerintem ők lehettek az elsők, amik elkezdték meghódítani a beauty mániások szíveit, de javítsatok ki, ha tévedek. Aztán meg rémlik egy MUA olcsó (és elég rossz) verzió, de mintha a Sleek-nél is láttam volna ilyesmit már régebben. Mostanában pedig a legmenőbbek a Coloured Raine, a Jeffree Star, a Dose, a ColourPop és a már említett Anastasia (a Lime Crime-ot azóta sokan bojkottálták különböző okok miatt, szóval az most nem menő :P, de persze elég szép a választék náluk is) liquid lipstick-ek. Azonban szerencsére egyre több és több márkánál bukkannak fel, ősszel már a NYX, a PUPA és a MAC kínálatában is, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan másoknál is lesznek.




Akkor ez most így szép és jó ugye, de igazából miért olyan menőek ezek a folyékony rúzsok??? Egyrészt a színválaszték miatt, hiszen ha körbenéztek , akkor csupa egyedi, extrém és divatos árnyalatban kaphatóak kezdve a legcsodálatosabb nude-októl a legvagányabb királykékig. Aztán persze ott van a pigmentáció: egy rétegben tökéletesen fednek. De szerintem, ami igazán közkedveltté tette őket az a tartósság és a formula(+finis), hiszen egész nap rajtunk maradnak, kényelmes viselet, könnyű felkenni és a matt finis pedig letaszíthatatlan a trónról.




És hogy melyek a legjobbak??? Nagyon úgy néz ki, hogy a legnagyobb rajongótábora az Anastasia és a Coloured Raine folyékony rúzsoknak van, ergo valószínűleg ők a legjobbak, de nekem nagyon úgy néz ki, hogy a legtöbb ártól függetlenül nagyon hasonló formulával rendelkezik, talán a budget márkák néhány sötétebb árnyalata egy kicsit gyengébben teljesít, de amúgy azonos minőségű szinte mindegyik.





Akkor most már tudjuk, hogy mik a matt folyékony rúzsok és mitől menőek, de vajon hogyan szerezhetjük be őket? Sajnos leginkább az internetről, ahol számolni kell még pluszban a postaköltségekkel is és az árfolyam átszámolásokkal is, az egész nagyon pain in the ass, de mit tehetnénk... Szerencsére a legtöbb indie márka szállít mindenhová, így Magyarországra is, lent, ha rákattintotok a nevekre, akkor egyből a webshopokban találjátok magatokat ;). Ha pedig nem szerettek neten sminket rendelni (én sem nyugiiii), akkor őszig kell már csak várni a Pupa I'm Matt Lip Fluid-okra és a MAC Retro Matt Liquid Lipstick-ekre, amik nálunk is kaphatóak lesznek.






Ti próbáltatok már matt folyékony rúzst??? Ha még nem, akkor szeretnétek???

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem a párom hozott pár hónapja Amerikából 3db Anastasia Liquid Lipsticket (Sweet Talker, Lovely, Sad Girl) és szerelem volt első viselésre. Ivás közben ott marad, a poharat nem fogja meg. Evésnél azért tud kopni, de az sem annyira feltűnő és tényleg egész nap a helyén marad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóóó most de nagyon irigyellek :D biztosan nagyon csodásak *-*

      Törlés
    2. Szépek nagyon, hamar rájön az ember, hogy legszívesebben mindet megvenné :))) De az nem túl pénztárca-barát sajnos. Ha Sephora közelben leszek egyszer biztosan veszek még :)

      Törlés
  2. nekem Borujois van, és imádom :D csak kb 10 szín van, és nem mindegyik ugyanolyan jó, de pl. a Nude-ist az összes rúzsom közül a kedvencem, megéri lecsekkolni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ismerem őket, de nekem nem lettek a kedvenceim :( szépek, de nem olyanok, mint ezek a folyékony rúzsok és azt vettem észre, hogy soha nem is nyúlok az itthon meglévő darabomért :(

      Törlés
  3. Na az ilyen rúzsokkal meg tudnak venni kilóra!😍 Mondjuk most tök ideges vagyok mert valahova elkevertem az Aden 10es árnyalatú élénk pinkemet és megőrülök...egyébként sokan az ebay-en fellelhető noname folyékony rúzsokat istenítik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úúúú tényleg az Aden-nek is van ilyen :) az a baj ezzel az ebay-essel, hogy egy: ki tudja, hol készül, kettő: ki tudja miből készül... inkább, akkor többet áldozok rá, de tudom hogy 100%ig biztonságos

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.