Kövesd a trendet | Az év színe: Marsala

Nagyjából figyelemmel szoktam kísérni a Pantone év színe bejelentéseket, de valahogy eddig egyik sem fogott meg igazán. Persze szépek voltak, meg ugye rettentően divatosak is, de ha nem áll közel hozzád valami, azt nem kell erőltetni. Azonban 2015 választottja, a Marsala egészen más tészta. Míg az előző években picit harsányabb, élénkebb, amolyan 'nem vagyok benne biztos, hogy ez nekem jól állna' árnyalatok voltak a főszerepben, az idei egy egészen más koncepciót követ. A Marsala, ez a természetes, tompított bordó ezzel szemben egy tipikusan mindenkinek való szín, el nem tudom képzelni, hogy ne állna jól valakinek, akár ruháról, akár kiegészítőről, akár sminkről vagy éppen körömlakkról legyen szó. Univerzális, klasszikus, modern és retro egyszerre, nem csoda, hogy még engem is behálózott. Ennek örömére összegyűjtöttem nektek pár Marsala-ban pompázó sminket és megmutatom azt is, hogy mivel lehet párosítani őket. Enjoy ;).




A Marsala

A Marsala hivatalosan egy gazdag, földes vörösbor szín, ami az ugyanolyan nevű szicíliai vörösborlikőrről kapta a nevét. A Pantone szerint ez egy szofisztikált, stílusos, de mégis univerzális árnyalat, amely minden bőrtípussal jól harmonizál. A matt verziója természetközeli és organikus, míg a fényes változata luxus érzetet kelt.




Szemhéjpúderek

Azt hiszem egyelőre szemhéjpúderekből a legszegényesebb a választék, de nyilvánvaló, hogy ez nem sokáig lesz így. Persze érthető, hiszen picit kockázatos szín lehet a Marsala, ha szemsminkről van szó. Azonban a megfelelő árnyalatokkal és technikával kombinálva csodálatosan mutat főként a világos szeműeken. Ha szeretnénk vele kísérletezni mindenképpen használjunk mellé sötétebb kontúrt, nehogy fáradtnak látszódjon a tekintet. Nagyszerűen mutat natúr taupe és szürkés színekkel és meglepően drámai világoskékkel, zöldeskékkel és szürkés levendulával, de gyönyörű bármilyen tónusú arannyal is. 



Pirosítók

Ez a barnás bordó árnyalat leginkább sötétebb bőrön mutat jól, ha pirosítókról van szó. Azonban egy finomabb, világosabb, tompább verziót bátran kipróbálhat mindenki. Nekem a lent látható termékek közül a Clinique Chubby Stick tetszik a legjobban, nagyon szép és természetes a színe, biztosa vagyok benne, hogy a legvilágosabb bőrön is jól mutatna.



Rúzsok, szájfények

Ebben a szekcióban a legnagyobb a kínálat, szinte minden márkánál rábukkanhatunk ilyen színre szerencsére, így biztosan mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző darabot. Én már kettőt ki is próbáltam, nyilván nem igazán tudtam ellenállni, ITT olvashattok róluk bővebben (a MAC Sophisto-t különösen ajánlom, mert a finishének köszönhetően tényleg egy univerzális darab, finom lesz a színe az ajkakon, csodásan mutat és hétköznapokon is bátran lehet használni).



Körömlakkok

Ha kicsit bátortalanok vagyunk, vagy szimplán valaki nem tud megbarátkozni a Marsala-val, akkor érdemes egy körömlakkal kezdeni :).



Nektek hogy tetszik a Marsala? Kipróbálnátok a sminketekben???

16 megjegyzés:

  1. Atom jól összeszedett post. Megkérdezthetem h kb mennyi idő egy ilyet megírni?

    Bodri

    VálaszTörlés
  2. @Bodri: nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik :) pár óra alatt megvolt, szerintem kb 2 :)

    VálaszTörlés
  3. Sminkbe még nem csempésztem bele, de egy körömlakkom és egy gyönyörű csipkés felkapós kardigánom van ilyen színben. :3 És egyszerűen imádom. :3 Talán még az egyik nadrágom is ilyen színű. :3 És a pesti utammal lehet hogy a sminkbe is becsempészem... :P

    VálaszTörlés
  4. Jaj nem is tudom... en meg egyelöre a velvet teddy-s barnas rozsaszinesseggel baratkozom. Na jo nem, mert mar szerelem lett. De az horhato es ugy naturosan cuppantja fel az ajkakat. De ez... hat a szin maga egy aaalom, ehhez ketseg nem fer. De sajnos tartok a hetköznapi hordhatosagatol. Holott en vakolom magam 1000rel. Plusz jön lassan a tavasz, nyar... nekem nehez ezt a szint oda azonositani. Mert se a tavasz rozsas kicsattanasa, se a nyar bronzos csillogasa, es rikito szines vibralasa nincs meg benne. Vagy mar ujra ösz-tel tajan majd' egy ev mulva? Na mert oda illik...
    na egy szo mint szaz, gyönyörü, meg februar esetleg marciusi idöjaras függö hogy mennyire akceptalhato de az azt követö honapokban nekem tul sulyos, borongos es mely ez a szin.
    Szuper kis iromany, mint mindig!
    Szep napot, Evi :-)

    VálaszTörlés
  5. @Vivanna K.: én még ruhában nem próbáltam, de egy szép bőrszoknyát el tudnék képzelni ilyen színben... vagy akár egy szép cipőt *-* :)

    @albveres: nagyon köszönöm :)

    VálaszTörlés
  6. @Évi: nagyon köszönöm neked is :) szerintem nyárra is lehet hordani, bár tény, hogy ez inkább őszi -téli szín. de kékkel kombinálva a szemen szerintem a meleg évszakokban is megállja a helyét :)

    VálaszTörlés
  7. Max. egy Moyra-Lisette erejéig bírom elképzelni magamon ezt a színt, nekem nagyon antik vagy poros bársonyfüggöny-hatása van, még szoknom kell. Tényleg bámulatos, mennyi holmit összeszedtél ebben a színben :)

    VálaszTörlés
  8. @Audrey80: örömmel tettem, én élveztem a gyűjtögetést ;) próbálj ki egy rúzst, szerintem imádni fogod ;)

    VálaszTörlés
  9. A catrice szájfeny mar az uj kollekcióból való, mert a régiek között nem találtam ilyen nevű példányt 😊

    VálaszTörlés
  10. igen, meg az egyik rúzs is :)

    VálaszTörlés
  11. Azért a Maybelline color tattoo-ért vajon hol kell eladni a lelkemet? (Bár ha már lélekeladás, adom én a többi szemrevalóért is...) Nagyon jó poszt lett, szép ez a szín!

    VálaszTörlés
  12. szerintem itthon is lehet kapni, vagy tévedek????

    VálaszTörlés
  13. áá, az valószínűbb, hogy én vagyok bamba/szerencsétlen, hogy nem vettem észre eddig... na majd jól levadászom valahogy! :D

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Bár lehet, hogy senkit nem fog érdekelni, azért mégis beírom a mai felfedezésemet - ilyen "gagyi" termékek itt nem szoktak szerepelni de aki hobbi szinten akar foglalkozni a Marsala színnel annak ajánlom az eurós boltokban kapható Miss Rose 4-es számú palettáját, amiben 8 kis függőleges pan van. Barna festékek után kutattam, amikor reggel a kezembe akadt ez a rég elfeledett paletta, amiben elég gyönygyházfényű és vízes hatású barna festékek - gondoltam én. Akkor döbbentem meg, amikor az egyik barnának látszó színt felvittem és az nem barna volt, hanem MARSALA....jót nevettem és annyira tetszett a zöldes szememhez, hogy egy kis satírral ezt viseltem...Szóval csak annyi, hogy aki nem biztos benne, hogy szeretné-e ezt a színt de szívesen szórakozna vele párszor, érdemes csekkolnia ezeket a palettákat, mert 500-600 Ft-ért jó kis Marsala színeket keríthet magának és ha mégsem áll jól, nem nagy veszteség...Tudom, hogy ez nem MAC és hasonló, csak gondoltam, megosztom ezt, mert a célra tökéletes . :) Üdv.: Klaudia

    VálaszTörlés
  15. @Klaudia: köszi a tippet :) én személy szerint tényleg nem szívesen használok ilyesmiket (megvan az oka), de aki nem engedheti meg magának a drágább termékeket, annak ez is jó alternatíva :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.