Yankee Candle Mánia | Wild Fig üveggyertya

4:20 du.
Ha Yankee Candle-ről van szó nálam egyértelműen a tartok vannak az első helyen, lázasan gyűjtöm ès imádom őket, hiszen gazdaságosak és mire megunná őket az ember, addigra ki is lehet őket cserélni. Ezért is van az, hogy gyertyát eddig mindössze egyszer sikerült vennem, mert úgy gondoltam, hogy nem érné meg, meg hogy úgysem lenne olyan intenzív az illata (ezt mégis hogy gondolhattam???). Aztán kaptam egy közepes (ami nekem óriásinak tűnik) üveggyertyát, méghozzá a Wild Fig-et és persze jól megváltozott a véleményem.




Szóval ez a közepes méret hatalmas és nehéz, az üveg formás és nagyon jól mutat a konyhában/nappaliban, direkt még egy külön kis polcocskát is kapott. A Wild Fig illat pedig mesés, édes, gyümölcsös, de amolyan őszies formában. Nagyon intenzív és átható, elég nagy a lakásunk, de mindenhová bekúszott az aromája. Persze igazából nem is ez a lényeg számomra, ez elvárható volt egy Yankee gyertyától.



Azon azonban iszonyatosan meglepődtem, hogy már lassan egy hónapja (vagy még több???) a birtokomban van és ugyan a legtöbb esetben csak hétvégeken gyújtom meg, mert én akkor vagyok otthon, de mindig hosszú órákra (4-6) hagyom (felejtem) égni és még legalább 2/3ig van! Hihetetlenül sokáig fogja így bírni az biztos. (Az pedig külön említést érdemel, hogy ez a gyertya bizony nem úgy ég, mint egy mezei, sima darab, nem lesz benne ilyen kis viasztavacska, a szélei meg megmaradnak effekt, nem-nem, itt minden szépen megolvad és tökéletesen egyenletesre vissza is szilárdul.) Vagyis, igazság szerint, ha jobban belegondolok egyszer megveszek egy ilyen gyertyát 6000 Ft-ért és elvagyok vele hónapokig. Ha van kedvenc illatotok, amit már ismertek és szerettek, azt érdemes ilyen formában megvenni :). Szerintem karácsony előtt be fog csúszni nekem is még egy, hogy a szezon alatt végig mellettem lehessen (Candy Cane Lane vagy Christmas Memories???).



Yankee Candle Közepes Üveggyertya - Wild Fig
Elérhetőség: illatgyertya.hu (katt :))
Ár: 5990 Ft

(Én azt javaslom nektek, hogy mindenképpen rendeljetek vagy a Dohány utcában található üzletben vásároljatok, mert az Árkád Ambiente eladója nem túl kedves, konkrétan megkérdezte, hogy honnan veszem a tartokat és gyertyákat, én hülye meg mondtam, hogy hát itt is vettem már, meg a netről, erre kiküldött, hogy akkor itt ne szagolgassuk őket. I mean what the actual fuck????)

21 megjegyzés:

  1. Neked szerencséd van ezzel a példánnyal akkor - nekem a Kitchen Spice sunyin ég, állandóan alufóliáznom kell, hogy ne csak egy alagutat képezzen magának. A többi résszel viszont egyetértek, a kedvenc illatokból tényleg megéri a gyertya, nekem ilyen az előbb említett Kitchen Spice van, illetve a Red Apple Wreath, ráadásul mindkettő karácsonyillatú :D

    Azt viszont sajnálom, hgy az Ambiente eladója ilyen volt veled, mikor én vásároltam ott legutóbb, rendkívül segítőkész és beszédes lány volt benn, egy másik vásárlóval kellemesen elbeszélgettünk a YC termékekről :/

    VálaszTörlés
  2. micsoda szuper magyar színvonal :D gratulálok az eladóknak :D
    én most tankoltam be tart-okból ,ez kimaradt,de legközelebb pótolom a hiányosságot :)

    VálaszTörlés
  3. Ugye ezt nem írod komolyan? :O Köszönöm, hogy szóltál. Épp a közeljövőben akartam egy nagyobb összeget elverni náluk, mivel a Yankee karácsonyi kollekció izgatja a fantáziámat és az Árkád közel van hozzám. Azonban ilyen parasztnak nem növelem a bevételét, inkább elmegyek a Dohány utcába...

    VálaszTörlés
  4. @rosie: ó vannak sunyin égők is?? :D :( nyilván akkor itt is eltérő az égési minőség, szerencsém volt tényleg, remélem ezután is az lesz, meg neked is a jövendőbeli gyertyáiddal :) Persze gondolom, ha költesz náluk nyilván kedvesek, csak mondjuk mindig annak kéne lenniük, mert ezzel csak azt érték el, hogy noha egyébként vásároltam volna náluk, ezek után tuti nem fogok soha semmit...

    @Mdollas Nails: ez csak a jéghegy csúcsa...

    @Névtelen: de, sajnos komoly, el sem akartuk hinni... Konkrétan megkért minket, hogy akkor menjünk ki az üzletből, mert itt szagolgatni nem lehet... bazz... Egyébként is a Dohányban minden van és olcsóbb is :)

    VálaszTörlés
  5. Vannak :D Amikor alagutat ás magának a gyertya közepébe, vagy amikor kacskán ég, mert ferde benne a kanóc, vagy amikor csak nem olvad meg a pereme...

    De maximálisan igazad van, nem egyszer vásároltam már ott, viszont azt kell mondjam, hogy vannak sajnos olyan illatok, amiket lutri kifogni, de hivatalosan őket a YC már nem forgalmazza, ilyen nekem a Mountain Lodge kis gyertyám is, ami amúgy csak utazó spray formájában érhető el :/ Ellenben ha most ilyenek, akkor inkább átbattyogok a Dohány utcába, mert ha már szeretném a pénzem méregdrága dolgokra kicsengetni, elvárok egy bizonyos bánásmódot, és az nem az, hogy kizavarnak. Heh.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként meg, hogy lehetne gyertyát venni anélkül, hogy ne szagolnánk meg? :) Oké, hogy valaminek konkrét illata van pl.: vanília, de ott van a Christmas Memories aminél igencsak szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. :)
    Minimális tisztelet pedig kijárna Neked, nekem, mindenkinek aki vásárolni akar. Nem azt mondom, hogy ugráljanak körbe, de ne is zavarjanak el a fenébe, mikor el akarsz költeni náluk több ezer forintot (EGY GYERTYÁÉRT :D ). :) Egyébként ez olyan ciki lehet nekik. :D Szerencsétlenek nem tudják, hogy éppen egy olyan beauty bloggert aláztak meg, akit majdnem 2000-en követnek facebookon és akinek a szavára nagyon sokat adnak (pl.: én is). :)

    VálaszTörlés
  7. Amúgy djkatybeauty-nak van Gyertyakezelési videója youtube-on. Sok szuper tippet ad. A videó megnézése előtt nem gondoltam, hogy ennyi macera lehet egy gyertyával. :)

    VálaszTörlés
  8. @rosie: rossz-rossz gyertyák! akkor tényleg baromi nagy szerencsém volt basszus... na majd nemsokára kiderül, hogy a következővel is így lesz-e :)

    @Névtelen: ha ott azonnal megveszed az nyilván nem zavarja őket... csak akkor ne szagolgasd ha nem veszed meg, vagy máshol veszed meg, bár nyilván tök mindegy hol és mit veszel meg, egy boltból akkor se küldjenek már ki na... meg ahogy odajött, amikor nézegettük az illatokat és ilyen szigorúan kérdezte, hogy de egyébként mi hol vesszük a yankee-t... mintha bármi köze lenne hozzá jesus... na mindegy, így járt, nem szeretek direktbe szemétkedni, de most az egyszer muszáj volt így kimondanom, hogy oda ne vigyétek a pénzeteket.

    djkaty = yankee biblia :D

    VálaszTörlés
  9. Én eddig a Salted Caramel és Blissfulautumn mintagyertyákkal próbálkoztam azok is baromi tartósak voltak, bár nekem a Salted Caramel hosszútávon már túl erős illatú volt és nem is égett szépen...

    Karácsonyra beakarok szerezni pár példányt , de most ezzel is szemezgetek :D

    VálaszTörlés
  10. nemsokára jövök karácsonyi illat tesztekkel is ;)

    VálaszTörlés
  11. Mindenképp a Dohány utcába menjetek, iszonyatosan kedves az eladólány is :) Egyszer vettem kis üveggyertyát a kedvenc illatomból, a Fireside Treats-ből, egyébként mindig Tartokat veszek.

    VálaszTörlés
  12. Az Árkádban nekem is volt szerencsém a "kedves" eladóhoz, de semmi gond, én is elmentem a Dohány utcába, ahol tényleg kedves az eladólány és szagolgatni is nyugodtan lehet, vettem is jó pár tartot :-) ezentúl csakis oda fogok menni. Bár az Árkád közelebb lenne, de amíg ilyen embereket alkalmaznak, én be nem teszem a lábam többet....

    VálaszTörlés
  13. Hát, azért ez vicces, hogy már szagolni sem szabad. :D De vajon miért zavarja őt? Fél, hogy kiszagolják a gyertyából az illatot, vagy mi? :))

    VálaszTörlés
  14. Bőszen égetem a nyári tartjaimat, hogy még az ősz elmúlta előtt ki tudjak próbálni pár finom illatot, köztük ezt a fügéset is :)

    VálaszTörlés
  15. Yankee-biblia :-D Hát ez aranyos, köszi, Csajok, feldobtátok a napomat :-) Bizony, vannak sunyin égő darabok, nekem most a Fruit Fusiont is EGYFOLYTÁBAN alufóliázni kell, mert még azután is, hogy egyszer így végre végig megolvadt a széléig, ismét elkezd beszilárdulni a széle. A többi legalább már nem szokott visszakeményedni így... Ettől függetlenül szerintem is megérik az árukat a gyertyák, mert jó sok égetési óra rejlik bennük, és szinte lehetetlen félrenyúlni az illatokkal :-) Ja, és az Ambiente munkatársnőjét lehet, hogy mi akasztottuk ki, mert a múltkori talin RENGETEGET szagolgattunk ott, de nem vettünk semmit, mert drágábbak, mint az illatgyertya.hu :-)

    VálaszTörlés
  16. Ja, és a Red Apple Wreath-t meg KELL szagolnod, az egyik legeslegjobb illatuk :-)

    VálaszTörlés
  17. na de ejnye XD legközelebb mindenképpen megszagolom, jól is hangzik, bár pont most rendeltem egy jó pár illatot persze :D

    VálaszTörlés
  18. Fizetett bejegyzésünket olvashatták. Ez most nekem nagyos szponzor gyanúsra sikeredett, ne haragudj. :/

    VálaszTörlés
  19. ...ezen vannak kiakadva, hogy szponzorált vagy nem...kinemsz...e :D
    Én is megszagolgatok pár tartot, ha már ilyen sikerük van, kíváncsi vagyok. :))

    VálaszTörlés
  20. Engem csak idén ragadott magával a YC láz és első beszerző utamon engem is az Árkádba sodort a szél, ahol hasonló negatív tapasztalattal gazdagodtam. Mivel még nem ismertem az illatokat mindegyiket végigszimatoltam és eltöltöttem jó sok időt a boltban. Először csak a szokásos kérdést szegezte nekem a szimpatikus hölgyemény, hogy keresek-e valamit konkrétan, majd miután mondtam, hogy még csak most ismerkedem az illatokkal, közölte, hogy nincs értelme végigszagolnom az összeset, az 5. után úgysem érezni semmit...megköszöntem a tanácsát, folytattam a szimatolást és néhány tartot meg is vásároltam, de eldöntöttem, hogy többet oda be nem teszem a lábam.

    VálaszTörlés
  21. @Névtelen: nem haragszok, de nem is fogok elnézést kérni, amiért arról írok amit szeretek, úgy ahogy akarom...

    @Lolli: imádni fogod őket ;)

    @Szivecske: hadd te legyél már az aki eldönti, hogy mennyit tud megszagolni egymás után... Egyébként meg annyira intenzívek és különbözőek, hogy simán megszagolhatod az összeset, akkor is érezni fogod őket :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.