TESZT | Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette

Egy jó, natúr színeket tartalmazó matt szemhéjpúder paletta aranyat ér bárki készletében, hiszen a legegyszerűbb nappali/irodai sminket ugyanúgy meg lehet vele csinálni, mint egy füstös dögöst, ráadásul, nagy az esély rá, hogy valamelyik árnyalatot a szemöldökünkre is használni tudjuk majd. Az Urban Decay Naked Basics tökéletes ebből a szempontból, szinte naponta használom, azonban nyilván sokan vannak akik nem engedhetik meg maguknak meg ugye kicsit nehezebb is hozzájutni. De akkor hol keressünk olcsóbb alternatívát??? Talán a Catrice új, 2 méteres állványain???






Nos... Talán... Elméletben. Az Absolute Matt paletta első ránézésre nagyszerű darabnak tűnik, tele jól kihasználható natúr színekkel. A tokja erős műanyagból készült, jól záródik, eléggé utazásbiztosnak tűnik. A felirat nagyon tetszik rajta, vagány réz színű, a hátoldalán pedig elég sok infót találunk. Természetesen nem maradhatott ki belőle az applikátor-ecset kombó sem.





A palettában hat szín található, sajnos fantázianév nélkül:
  • egy matt fehér
  • egy matt nagyon világos rózsaszín
  • egy matt világos hidegebb tónusú taupe
  • egy sötétebb melegebb tónusú taupe
  • egy sötétbarna
  • egy barnás sötétszürke.




A kompaktban iszonyat jól mutatnak egymás mellett az árnyalatok, nagyon izgatott voltam, amikor végre kipróbálhattam őket, aztán jól le is lohadt a lelkesedésem. Nem fogok kertelni, kimondom kerek perec, hogy az első két szín gusztustalanul használhatatlan, szinte semmi pigmentációjuk nincsen és alappal kb 10 áthúzással sikerült elérnem a swatch képen látható hatást. Ráadásul nagyon furán egyszerre kemény és puha a textúrájuk, nem porzanak használat közben, hanem pelyhekben válnak le. A harmadik szín dettó ezt csinálja, csak az már legalább erőteljesebb. Itt el is ment majdnem a kedvem az egésztől, de a második hármas szerencsére sokkal jobban teljesített. Náluk már volt pigmentáció dögivel, jobb volt a textúra is, viszont szerintem nem 100%ig mattok ezek a színek. Egy nagyon enyhe szaténos fényt vèltem bennük felfedezni, de lehet hogy rosszul látok...




Nagyon kettősek az érzéseim az Absolute Matt palettával kapcsolatban... Sajnos az első három árnyalat pigmentáltsága és textúrája engem annyira lehangolt, hogy utána már a többi sem tudta visszaadni a kedvem hozzá. Szóval most úgy vagyok vele, hogy ez bizony számomra nem túl jó alternatíva a Naked Basics helyett. Nem tudom mit írhatnék még... Ez most nekem nem jött be annyira :(.




Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette - Eyes Wide Matt
Elérhetőség: Müller (Europeum, Köki, Kaposvár, Sopron)
Ár: 1549 Ft

Ti mit gondoltok a palettáról??? Próbáltátok már???

7 megjegyzés:

  1. Te figyi.. nekem nem ilyen:O Az enyém 2x ilyen pigmentált ELSŐ felvitelre és nem is pelyhekben válnak le. Én imádom. Nem lehet, hogy egy selejtes darabot fogtál ki?:/ Én a Rimmel Scandaleyes gél tussal jártam így, selejteset fogtam ki aztán mikor mindenki istenítette akkor jöttem rá, hogy hoppá az enyém a selejtes.

    VálaszTörlés
  2. hát nemtom... az ucssó három szín jól muzsikál, csak a világosakkal van gond, szóval passz, nem értem akkor a dolgot...

    VálaszTörlés
  3. Hé, most látom hogy ez nem is matt. Oo Én sem vagyok tőle elájulva, szerintem nem ér annyit amennyiért árulják. Nem sokkal többért mért tudunk venni egy Sleek palettát is.

    VálaszTörlés
  4. Hát nem is tudom.. én is azt hittem minden árnyalata matt, de ezek szerint nem, és pont a matt színek nem muzsikálnak jól, így nem igazán keltette fel a figyelmem. A három nem matt barna szép, de hasonlóim más palettákban már biztosan vannak.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem sem teljesen matt, és pigmentáltság ügyében is hasonló a tapasztalatom, a világosak nekem is elég gyengusok, a három sötét viszont korrekt - de ez nem túl jó arány. :/

    VálaszTörlés
  6. Nekem is ugyanez a velemenyem...szörnyű!

    VálaszTörlés
  7. akkor nem csak én vettem észre, hogy nem teljesen mattak *-*

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.