Olajat az arcnak? IGEN!!!

Most biztos sokan kérdőjelekkel a szemetekben és ez tuti nem normális gondolattal fejetekben ültök a monitorotok/laptopotok/tabletetek/okostelefonotok/vanmégvalamiii?? előtt. Még hogy olajat kenjek a fejemre, amikor már így is tiszta diszkógömb állandóan??? Vagy ha éppen száraz, akkor meg tuti eltömíti a pórusokat, bezsírosít, pattanásokat okoz. Pedig ezek mind-mind buta tévhitek, ugyanis egy jól megválasztott arcápoló olaj csodákat tud tenni már nagyon rövid használat után. Az alábbi posztban elmesélem nektek, hogy miért szuperek az olajok, megosztom veletek a saját tapasztalataimat is és persze megmutatom a legjobb termékeket is, mindenféle bőrtípusra, minden árkategóriában.




A tévhit:

Az olajok zsírosítják a bőrt, pattanásokat okoznak és eltömítik a pórusokat.

Hamis, hamis és hamis. Egy megfelelően kiválasztott arcápoló olaj nem okoz semmi ehhez hasonló problémát, sőt, épp ellenkezőleg. Segítenek a faggyútermelést szabályozni, megakadályozzák az új pattanások kialakulását, gyógyítják-nyugtatják a már meglévőket és elhalványítják a hegeket. Zsíros, aknés bőrre jó választás a jojoba olaj ( az akné kialakulásáért felelős bacikat irtja), a neem olaj és a teafaolaj (mind a kettő antibakteriális, gyulladáscsökkentő, hordozóolajjal érdemes használni őket vagy lokálisan), valamint a sáfrányos szeklice olaj.


(Gyorsan pár szó a bőr zsírosodásáról:
1. Zsíros a bőrünk, mit teszünk? Megvesszük és lelkesen használjuk a zsíros bőrre való termékeket, amik szárító hatásuk miatt kezelik a tüneteket, de nem a problémát.

2. Hogyan reagál erre a bőr? Még több faggyút termel ès jön az ördögi kör.
3. Az olajak viszont nem szárítják a bőrt, de cserébe szabályozzák a faggyútermelést, így azt vesszük észre, hogy hoppá, nem is használunk zsíros bőrre való szárító terméket, mégsem tocsog az arcunk.)


Ezek mellett még számtalan indok van arra, hogy miért váltsuk le a jelenlegi hidratálónkat egy szuper olajra:
  • Az olajak ragyogóvá és élettel telivé teszik a bőrt a bennük lévő vitaminok segítségével.
  • Kiválóan hidratálnak, táplálnak és védenek (esszenciális zsírsav tartalom).
  • A legjobb fiatalságmegőrzők, hiszen rengeteg antioxidáns van bennük.
  • Nagyon kevés kell belőlük és vannak sokkal olcsóbbak is a legtöbb krémnél, így gazdaságosabb egy jó olaj megvétele.
  • Illóolajokkal vegyítve aromaterápiás hatásúak.



Én már egy ideje lecseréltem az éjszakai krémemet bió argánolajra és csak jó tapasztalataim vannak vele. Amióta használom nem zsírosodik egyáltalán a bőröm, eszméletlenül puha és sima, kevésbé irritált és minta a pórusaim is finomabbak lennének. Bevallom nappalra még nem mertem kipróbálni, mert nekem 12 órán keresztül tiptopnak kell lennem mindennap és nem merek kockáztatni, de mindenképpen le fogom így is tesztelni.



Az olajok használata

1. A megtisztított bőrbe ütögessünk bele 2-4 csepp olajat.
2. Fokozhatjuk a hidratáló hatást, ha a még nedves bőrre alkalmazzuk (lehetőleg ne csapvizes nedves legyen, hanem virágvizes, bőrpuhító tonikos).
3. Önmagában is tökéletes, de kiegészíthetjük egy krémmel is. Ilyenkor az olajat vigyük fel először, majd a krémet, ugyanis az olaj képes rá, hogy a tápanyagokat mélyebbre juttassa.
4. Akár alapozóba is keverhetünk 1-2 cseppet, ezzel a módszerrel ragyogóbb lesz a finis.


Ugye milyen szuperül hangzik minden? Hát, ha még azt is elárulom, hogy pl egy 20 ml-es bió argánolaj mindössze 950 Ft, és hónapokra elegendő? Persze van rengeteg másféle olaj, ha ragaszkodik valaki a drágább, márkásabb, különlegesebb dolgokhoz.


Luxus kényeztetés




1. Clarins Face Treatment Oil Blue Orchid; Lotus és Santal - 30 ml kb 12000 Ft
A Clarins arcápoló olaját három verzióban lehet kapni: száraz + extra száraz bőrre, dehidratált bőrre és kevert bőrre valót. Amellett, hogy értékes olajokat tartalmaznak mindegyikük aromaterápiás tulajdonságokkal is bír.


2. L'Occitane Immortelle Divine Oil - 30 ml kb 25000 Ft
Extrán luxus bőrápoló olaj borágó, ligetszépe, kamélia, barackmag, vadrózsa,  olasz szalmagyopár ès homoktövis olajjal, amelyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és feszességét, hidratálják, védik és ragyogóvá teszik azt.


3. Dr. Jackson's Natural Products Face oil - 25 ml 30 font (feelunique.com)
Szuper kis natúr termék, amely baobab és marula olajat, valamint körvirág és árnika kivonatot tartalmaz, ez utóbbiak nyugtatják a bőrt gyulladáscsökkentő hatásuk révén.

4. Caudalie Vinosource Overnight Recovery Oil - 30 ml 26 font (feelunique.com)
Száraz, érzékeny bőrre kifejlesztett kezelés, szőlőmag, jojoba, szezám és rózsaolajjal. A márkának rajta kívül még van pár arcápoló olaja érdemes átnézni a kínálatukat.




High street olajok




1. Nuxe Huile Prodigiuse - 50 ml kb 3990 Ft
Szerintem ezt a kis multifunkcionális olajat már nem nagyon kell bemutatnom senkinek. Testre, hajra és arcra is lehet használni, borágó, édesmandula, kamélia, makadámia és mogyoróolajat tartalmaz, valamint E vitamint és értékes illóolajakat.


2. Antipodes Divine Avocado and Rosehip Face Oil - 30 ml 19 font (feelunique.com)
Organikus avokádó és vadrózsaolajat tartalmaz, tökéletes száraz, érett bőrre.

3. L'Oréal Paris Age Perfect Glow Renewal Facial Oil - 30 ml kb 6-7000 Ft
Meglepően szép összetevői vannak ennek az olajnak, amelyet érett bőrre ajánl a márka. Olívát, jojobát, kamélia, valamint levendula és narancsolajat is tartalmaz.



Pénztárcabarátok



1. Cosmio Bio Argánolaj - 20 ml 950 Ft
A legfantasztikusabb olaj a világon! Hihetetlenül büdös (kecskeszaga van...), de a hatása! Én is ezt használom, le nem cserélném semmire. Hidratál, ápol, feszesít és igazán megszépíti a bőrt. Szerintem minden típusra bátran alkalmazható, de leginkább érett bőrre ajánlják.

2. Cosmio Bio Jojoba olaj - 50 ml 1200 Ft
Erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet, növeli a rugalmasságot. Minden bőrtípusra alkalmazható.

3. Cosmio Bio Ligetszépe olaj - 50 ml 1150 Ft
Magas az E vitamin és linolsav tartalma, regenerálja a sejteket. Száraz, érzékeny, sőt akár gyulladt, aknés bőrre is nagyon jó, de kezelik vele a pikkelysömört, hámlásokat és ekcémát is.

4. Cosmio Bio Vadrózsa olaj - 20 ml 860 Ft
Tökéletes olaj a fakó, érett bőrre. A és E vitamint is tartalmaz, nagyon jó a hegek kezelésére, segíti a kollagéntermelést és a sejtmegújulást.


Ti próbáltátok már arcápoló olajat???

13 megjegyzés:

  1. Épp tegnap gondoltam rá, hogy jó lenne ha ilyesmiről is szót ejtene már valaki magyar nyelven is :D Az argánolaj mindenre jó, mindenféle bőrtípusra ajánlják (én száraz (ekcémás) bőrre használom, CSODA), de haj és köröm ápolásra is az a legjobb szerintem (nem véletlenül nevezik a szépségápolás aranyának). Száraz bőrre ajánlom még a csipkebogyóolajat, az édesmandula olajat, ligetszépeolajat, gránátalmaolajat és az avokádóolajat. És a teafa olajjal csak óvatosan bánjon mindenki, kifejezetten célzottan pattanásra jó alkalmazni, hamar lehúzza őket, de előfordulhat, hogy szárít.

    VálaszTörlés
  2. és mennyi mindent lehet írni róluk *-* majd pár olajat a későbbiekben részletesen is bemutatok ám :)

    VálaszTörlés
  3. Én rég óta küzdök a pattikal. Töményen nem merem használni az arcomra a teafa olajat, de a tonikjaimba mindig keverek belőle.Ártani nem ártott , de nagy csodát se vettem észre. Pár éve vettem, dm saját márkását,( nem volt 1000ft) és még mindig kitart.

    VálaszTörlés
  4. kifejezetten csak a pattikra kipróbálhatod a teafát, én is kezeltem vele az arcomat :) nem lett tőle semmi bajom, szépen lehúzta a piros rondaságokat ;)

    VálaszTörlés
  5. Köszi az érdekes posztot :) a cosmio olajokat hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szívesen ;) örülök, hogy tetszett. Az olajakat a Cosmio webshopban tudod megrendelni vagy az életfa boltban (budán a mammuthoz közel) megvenni :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó kis cikk. :) Én a blogomon indítottam egy olaj mustra címen futó sorozatot, ahol az általam használt olajokat mutatom be (habár még csak egy van közzétéve, a többi még vár a sorára :D ) Nekem is zsíros az arcbőröm és mióta argánolajat/szőlőmagolajat használom tényleg kevésbé zsírosodik a bőröm, szinte már normál a bőrtípusom.

    VálaszTörlés
  8. köszönöm, öröm volt megírni és most öröm olvasni a visszajelzéseket :) az enyémnek is nagyon jót tett, szinte soha nem fényesedik már át, hála a jó égnek :) lecsekkolom a te blogodat is ;)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik a poszt! Koszi ezuton is! Imadom, ha ilyen erdekes es hasznos temaju! Fogok venni en is arganolajat, ez biztos :) Bar en nagyon akartam venni Nuxe olajat, ami szeptemberben kedvezobb aron volt, de sajnos Debrecenben sehol sem aruljak, egyik patikaban sem. A Nuxe facebook oldalan hiaba irtam nekik, valaszra sem meltattak :( Ennel komolyabb cegnek gondoltam a forgalmazot.....

    VálaszTörlés
  10. nagyon szívesen, nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad! szomorú, hogy nem írtak vissza :((( de megsúgom, hogy az argánolajjal jobban jársz ;)

    VálaszTörlés
  11. Mit gondolsz, erdemes megrendelnem a cosmiotol neten az olajat, vagy vegyek helyi uzletbol vmilyen arganolajat? Lehet minosegbeli kulonbseg kozottuk? A naturkence webshopnak itt a szekhelye, igy itt at is tudnam venni. Viszont csak 50 ml-es es 100-as van naluk arganolajbol.
    Jah, irtak mar vissza idokozben a Nuxetol....h Nyiregyhazan van patika legkozelebb.Az Debrecentol 50 km, szoval plusz 4000.- Ft autozassal mar tudok is venni a hon ahitott olajbol ☺️ Ezt a lehetoseget kihagynam azt hiszem....

    VálaszTörlés
  12. Hello nekem nagyon zsiros az arcom és a hajam is az argán olajat használhatom a hajamra is ?

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.