Step by Step - Neo Pin-up

Majdnem nem lett semmi a mai step by step sminkből. Mivel nem utcai/munkába menős makeup-ot készítettem, ezért gondoltam előveszem az elég ritkán használt Urban Decay alapozómat, hogy legyen már használva. Persze eszembe jutott, hogy ott rohad már mióta a sarokban, nem-e romlott már meg, de beleszagoltam és nem volt gyanús. Aztán elkezdtem felvinni a bőrömre... Pfff.... Leírhatatlan volt az arcom, amikor belenéztem a tükörbe... Nem tudom mi történt, de ocsmány volt a végeredmény, mintha valami műanyag festékkel vontam volna be magam. Rohantam lemosni és majdnem elment a kedvem a sminkeléstől. De aztán erőt vettem magamon és elkészítettem egy 50es évek pin-up és pasztell inspirálta művet neonos verzióban. Enjoy!





1. Mivel egy pasztell, matt színt fogunk használni, ezért mindenképpen egy nagyon biztos alapra van szükségünk, amin tökéletesen érvényesül majd a szemhéjpúderünk. NYX Milk ceruza, mi más :). Vigyük fel a mozgó részre és a szemzugba is, majd dolgozzuk el.



2. A szemzugba és egy picivel fölé a szemhéjra is vigyünk fel egy matt, csontszínt. Én az Urban Decay Anonymus árnyalatát használtam (Vice paletta).



3. A csontszín fölé vigyünk fel egy nagyon fényes fehéret is és nagyon-nagyon leheletfinoman dolgozzuk el felfelé is egy kicsit. Én az Ombres Perlées de Chanel palettában található fehér árnyaltot választottam.



4. Jöhet a lényeg, a csodás vakító, matt kék, amit vigyünk fel a mozgó részre valamint fölé is és szépen dolgozzuk el.. De akár matt levendula vagy lime is lehet, a lényeg, hogy egy matt, pasztell árnyalat neon verziójára van szükségünk, ha értitek mire gondolok :). Én a Lime Crime Parasol kékjét használtam a China Doll palettából. 



5. A matt csontszín és a fényes fehér keverékét vigyük fel a szemöldökcsontra és dolgozzuk egy kicsit össze a kékkel is.



6. Jöhet egy matt vagy szatén sötétszürke az alsó kontúrvonalra. Én a MAC Self-Serve árnyalatát használtam.



7. A sötétszürke szemhéjpúderünket vigyük fel a mélyítővonalba is (kb középig), majd szépen dolgozzuk el. Előre szólok, nem könnyű meló két matt árnyalatot szépen összedolgozni és satírozni, de nem lehetetlen.



8. Jöhet a tusvonal. Ide lehetőleg fekete folyékony tust használjunk, ne fekete, matt szemhéjpúdert, mint szerény személyem, aki még mindig nem vett folyékony tust magának. Gyalázatos vagyok, tudom. De ahhoz képest, hogy por, nem is rossz, nem igaz? (Lime Crime Lotus Noir a China Doll palettából.)



9. Göndörítsük a pilláinkat, majd jöhet a spirál is. Ha szeretnénk műpillát, akkor elég egy réteg bármilyen, ha nem szeretnénk, akkor valami hosszító hatású darabot használjunk. Az alsó vízvonalra vigyünk fel egy fehér vagy testszínű ceruzát. (Catrice Made To Stay Inside Eye Highlighter Pen)



10. Ízlés szerint pattintsunk fel egy műpillát. Lehetőleg nem a MAC 35-öst, mert az nem illik a sminkhez, inkább egy kifelé hosszabbodó szálú darabot használjunk. Késő bánat... Ó és persze ne feledkezzünk meg a szemöldökünkről sem.



11. Jöhet az arcunk! Én egy szatén babarózsaszín pírt választottam és használtam az almácskákon, de egy barackos árnyalat is jól fog mutatni, csak a lényeg, hogy matt vagy szatén legyen. (MAC I'm The One)



12. A pír fölé vigyünk fel egy, a színében harmonizáló - jelen esetben pinkes - highlightert. Én a MAC Play It Proper beauty powder-t használtam.



13. A szánkra szintén a pír színével harmonizáló, nagyon élénk, matt rúzs kerüljön. (MAC Candy Yum-Yum). Készen is vagyunk :).


20 megjegyzés:

  1. 11.-es képen még tökéletes a smink, nagyon szép vagy, aztán BOOM elrontod a highlight-al (nem áll jól ez a csillogó fej) meg a rúzzsal, ami borzasztóan mutat. szorri :(

    VálaszTörlés
  2. De szupeeeer. :) Nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
  3. @Névtelen: hát köszönöm az építő kritikát, de nekem baromira tetszik a highlighter és a rúzs is. Meg ez egyébként sem egy egy visszafogott sminknek indult, mindenképpen élénk rúzst akartam :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű!!! A rúzs pedig szerelem első látásra! *.* Nagyon szép munka és baromi jól áll neked ez a pin up stílus (is)! :)

    VálaszTörlés
  5. Ennek mi köze a pin up-hoz? oO

    VálaszTörlés
  6. a pin-up csak inspiráció forrás volt... de mondjuk ugyanúgy erősebb a mélyítővonal, ugyanúgy van tusvonal és élénk ajkak, csak egy újragondolt, színes verzióban, de ha elolvasnád a teljes posztot, akkor láthattad volna, hogy megmagyaráztam a dolgot, de minek is pazarolom én erre az időmet, nem tartozok magyarázattal, annak nevezem el a sminkemet, aminek csak akarom. Ha akarom akkor hupilia álomnak nevezem és totál fekete füstös sminket készítek el mellé, akkor sem kéne magyarázkodnom...

    VálaszTörlés
  7. @I made it! I love it! Blog: köszönöm :)

    @Gabriella: örülök, hogy tetszik és köszönöm :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűséges *-* Ez a rikító kék szín valami csodálatos. És a Candy Yum-Yum... olyan régóta fáj már érte a szívem... :D

    VálaszTörlés
  9. Elképesztően szép lett, nagyon tetszik a kék és rózsaszín együtt. Bár a te hajszínedhez nem az igazi, de gondolom csak a bemutató kedvéért készítetted el :).

    VálaszTörlés
  10. A szemfesték tetszik..na de az a rúzs borzalmas, mint valami szövegkiemelő, öregasszonyok hordanak ilyen színt.Kicsit túlzás így nekem ez smink.Vagy a barbie babákon tudnám elképzelni, szőke hajhoz jobban passzolna szerintem.Ez csak az én véleményem remélem nem sértődsz meg.

    VálaszTörlés
  11. ó jesszusom emberek gondolkozzatok már, de most komolyan...fuck me
    az első kép basszus az ilyen WOW volt nekem.
    Aki meg ezt a rúzst nem szereti az őrült.

    VálaszTörlés
  12. nem sértődök meg, ízlések és pofonok, én imádom ezt a színt és szeretem magamon és eddig mindenki megdicsérte aki látta rajtam :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szép smink nekem tetszik!

    VálaszTörlés
  14. ez nem erős mélyítővonal, ez csak egy sötét satír a szemeden, ráadásul ha kinyitod a szemed nem is látszik belőle semmi.. amúgy összességében 80-as évekre hajaz, már csak egy göndör frizkó és flitteres ruci kellene, viszont a pin-uphoz még csak formailag sincs semmi köze:)

    VálaszTörlés
  15. Hogy egyeseknek nincs jobb dolga, mint kötekedni a címmel és hasonlók..:)
    Szerintem szép lett! Amúgy azt szeretem, hogy Nálad olyan sminkeket látok, amilyeneket máshol sehol és egyébként hozzám nem állnak közel ezek az erősebb, élénkebb színek, de Neked olyan jól állnak és olyan szépen, igényesen készíted el mindet, hogy persze, hogy tetszenek! :)

    VálaszTörlés
  16. Nekem is nagyon bejön ez a smink. Egyedi, bevállalós és egy picit elvarázsolt, egyszóval Lollys :)
    A rúzs pedig kifejezetten vagány - azon törpölök hogy veszek én is egy hasonlót.

    Amúgy te Névtelen bátor hős, aki nem meri felvállalni a nevét. Tájékoztatásul mondom, hogy az a smink amit Lolly csinált, külföldön igenis divatos és trendi. Nehogy azon kapd magad, hogy fél év múlva te is hasonló módon pingálod ki magad. Ha pedig ennyire nem tetszik, fintorogj egyet magadban, csukd be a böngészőt és ne gyere vissza többet. Vagy vállald fel a neved és úgy kommentelj. Csak ne trollkodj, mert gáz.

    VálaszTörlés
  17. A kritika akkor már trollkodás? Tényleg vállalja fel a nevét a kedves névtelen,de alapvetően egyetértek pár dologban és elmondhatja a véleményét. Attól még,hogy nem ért veled egyet vagy nem tetszik neki,akkor meg se szólaljon? Ez rendszeresen előjön itt,nem értem miért kell minden egyes nem pozitív véleményen érzékenykedni.

    Az én kritikám ez lenne: érdekes az összeállítás,jók a színek,sztem jól is állnak a bőrszínedhez, a hajadhoz kevésbé,de ezt képről nehezebb megállapítani, fotózáson valszeg jól mutatnának, az hogy utcára meg ki mit hord azt tényleg ne szóljuk le,mert mindannyian mások vagyunk, ez speciel sztem nagyon megy a személyiségedhez.
    Az én kritikám az lenne,hogy túl sok a csillogás és a fény,pár helyen jobb lett volna lemattítani,hogy jobb legyen az összhatás,így nekem picit too much,túl erős,túl sok helyen,ezért nincs fókusza a sminknek és a pirosító picit nekem túlment lefelé... és én sem látom a pin-upot benne,attól még,hogy tusvonalat húztál,nem lesz pin-up... számomra!
    De ez az én véleményem... én is remélem,hogy nem sértődsz meg ezen,mert nem bántásnak szánom.

    VálaszTörlés
  18. Ebben én sem látom most a pin up-ot, nekem is inkább 80-as évekre hajaz. :) De egyébként tetszik. :)

    VálaszTörlés
  19. @Elíz: köszönöm :)

    @rfekete: szerintem vegyél, imádni fogod :) és megvédem a névtelent, igazából nem trollkodott, csak kicsit keményen osztotta a kritikát :D

    @szlamizita: nem fogok elnézést kérni azért, mert érzékeny lelkületű vagyok és érzékenyen érintenek a kritikák, pláne ha nem tartom igazságosnak őket. Viszont jogom van hozzá, hogy megvédjem az 'alkotásomat'. Sajnálom, ha valakinek nem tetszik, nekem tetszett, élőben meg nem volt annyira fényes, a vaku tette a képen ilyenné, de nekem ez így tetszik. Az meg hogy ki, hogyan értelmezi a pin-up-ot, az megint más kérdés, de a cím nem pin-up, hanem neo pin-up, ami egy színes, modern újragondolása az egésznek. Csak inspiráció volt és gondoltam jó lesz ez az elnevezés. Nem gondoltam róla, hogy ez ekkora fennakadást fog okozni.

    VálaszTörlés
  20. Nagyon bejövős a smink!:) tényleg jól állnak neked az élénk színek, főleg és a kék...egyébként meg a névtelennek mondanám, hogy a sminkelésben alapból benne van az, hogy mindenki máshogy értelmezi a stílusokat, mert ettől lesz egyedi és különleges...de ez az én véleményem. Amúgy a rúzs is tényleg klassz!:)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.