MAC Studio Fix Fluid SPF 15 - teszt

9:25 du.
Nem tudom mi történhetett, vagy mi van itt Angliában a levegőben, de amióta kijöttem ide, azóta konkrétan a bőröm meg van zavarodva, de iszonyatosan. Nekem még soha, de soha életemben nem volt ilyen tocsogós zsíros a fejem, pedig voltam iszonyat pattanásos tinédzser koromban, de akkor is inkább száraz volt. Akármit használtam, próbáltam egyszerűen pár óra alatt undorítónak éreztem a sminkemet és lekapartam volna a bőrömet legszívesebben. Tudtam, hogy találnom kell egy nagyon szuper mattító alapozót, mert nem mehetett ez így tovább. Azt is tudtam, hogy tényleg nagyon jónak kell lennie önmagában is, mert nagyon nem szeretek alapozót és púdert egyszerre használni, én azt már rengetegnek érzem magamon, még ha nem is látni, de maga a tudat zavart, hogy hány réteg smink van rajtam már megint. Legnagyobb meglepetésemre nem gondoltam volna, hogy a MAC-ben fogom megtalálni  a tökéletest.




Ez az első igazi MAC alapozó, amit kipróbáltam és megvettem, ami kicsit hihetetlennek hangzik, hiszen a márka egyik leghűségesebb rajongójának vallom magam. De valamiért annyira ragaszkodtam az ásványi porokhoz, hogy eszem ágában sem volt semmiféle folyékony vackot magamra kenni. Eléggé hülye voltam mit ne mondjak... A Studio Fix Fluid átlátszó üvegben található, ami matt fekete kupakkal záródik és eredetileg kiöntögetős a dolog, de nyilván a fene sem fog ilyesmivel szarakodni, már elnézést a kifejezésért, így én vettem hozzá egy pumpát, ami óriási nagy lehúzás a MAC részéről egyébként, de nyilván ők sem hülyék, a pénz meg nagy úr. És akkor ezzel elárultam az egyetlen hibáját ennek az alapozónak :D.



Mert a kupak témát leszámítva, maga a tökély. A textúrája kellemes, nem az a durván folyós, hanem lágy, finom krémes, egy álom felvinni a bőrre, nagyon könnyel és egyenletesen eloszlatható, valamint szépen építhető is, nem lesz maszk hatású, akármilyen vastagon kenjük is fel. A pórusokba egyáltalán nem ül bele, nagyon szép egyenletes, sima és természetes fedést biztosít. Kb negyed óra alatt egybeolvad a bőrrel, mattá válik és konkrétan egész nap rá sem kell nézni, mert tökéletes marad. Nem folyik, nem mászik, nem fényesedik át, nem kopik, nagyon jól tart és ami a legjobb benne, hogy az arcpirosító is sokkal tartósabb lesz rajta. És még fényvédőt is tettek bele. Kombinált/zsíros bőrre megváltás a Studio Fix, az már biztos. A honlap leírása alapján olajmentes, 8 órán át tart (sokkal tovább szerencsére) és ápoló összetevőket is tartalmaz. Illatanyag nincsen benne, érzékeny bőrre is kiváló.  A 30 ml-es üvegcse ára majdnem 22 font, plusz a pumpa 4 font, otthon szerintem 9200 Ft környékén lehet.


7 megjegyzés:

  1. Nekem is ilyen az első MAC alapozóm, és annyira nem vagyok oda érte. Először is a boltba bemenvén kértem az eladó segítségét a színválasztást illetően, aki tök kedves volt, segített, mondta hogy a legvilágosabb kell, és hogy rózsaszín tónusú a bőröm. Ehhez képest kaptam egy narancssárgásat (NW15), ami túl sötét, és utálom felvinni, nappal szörnyen néz ki a színe, egyedül estére használgatom el. Pedig a boltban jónak tűnt a színe mikor felkenték..Úgyhogy ezért vagyok kicsit mérges, és nem jó az első benyomás róla. Én egyébként 8000 valamennyiért vettem.

    VálaszTörlés
  2. sokszor a szín lesz a mumus, én ezért is vagyok úgy vele, hogy inkább magamnak választom ki, mert ha esetleg én választok rosszat, az még mindig jobb, mintha rámtukmálták volna... Szerintem egyébként simán visszavihetted volna és kipróbálhattad volna helyette az nc15-öt (nekem is ez van egyébként :D)

    VálaszTörlés
  3. nekem is ilyen van.nem tudom pontosan melyik szín,én imádom.pont passzol a bőrszínemhez,egész nap tart,elfedi a bőrhibákat.
    egy férfi eladó segített választani :D jók itt olaszban a mac-ban ez eladó srácok :)

    VálaszTörlés
  4. nekem kicsit felemás a kapcsolatom ezzel az alapozóval. néha nagyon szeretem, néha meg nagyon soknak érzem. amúgy nekem egy időben sajnos pattanásos lett tőle az arcom, ezért csak alkalmanként használom.

    VálaszTörlés
  5. Bármikor vissza lehet vinni egy terméket a MACbe,ha mégsem jó,tényleg szó nélkül visszaveszik. Fontos amúgy,hogy ha lehet,akkor napfényben előbb nézzük meg,hogy stimmel-e az alapozó,hordjuk egy kicsit,hogy hogyan változik az arcon.
    Egyébként az nw15 nem lehet narancssárgás...ezt sminkesként mondom úgy,hogy rengeteget használtam ezt.De sötét lehet,én is nw10-es vagyok és állati macera, de már szerencsére 1-2 alapozóból van nw10es,a matchmaster 1-es is megfelelő, plusz a fehér Face&Body mindennapi társam,hogy megfelelő színt keverjek ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nekem annak tűnik..semmi esetre sem rózsaszínes. :S A blokk pedig sajnos már nincs meg, mert én hülye azt hittem nem lesz gond. :D

      Törlés
  6. Nekem is ilyen van, nyár elején vettem. NC 37. Az eladó segített kiválasztani a színt, nagyon profin meg tudta mondani, hogy mire van szükségem :) Eddig ragaszkodtam a dior egyik alapozójához, de ez sokkal jobb és kb. fele annyiba kerül:) Hozzád hasonlóan én is ennél fogok maradni, mert a kombinált bőrömre tökéletes.
    Tipp ha egy kicsit sötét a szín: ha látom magamon, hogy picit világosodott a bőröm és már nem a legtökéletesebb, akkor elmegyek szoliba 10 percre. Nem kell gyakran, kb három hetente egyszer :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.