Ajakápolási rutin

Számomra az ajkaim ápolása legalább annyira fontos, mint a bőröm vagy a hajam karbantartása, hiszen nincsen lehangolóbb és igen, kimondom visszataszítóbb látvány egy csúnya, kicserepesedett, száraz szájnál, pláne, ha még rúzzsal is fokozva van. Ráadásul nem kíván túl sok erőfeszítést, hogy puhán és ápoltan tartsuk az ajkainkat. Persze nem mindegy, hogy miket használunk, de itt is érvényes a szabály, hogy mindenki különbözik, mindenkinek más termékek váltak be. Nekem az alábbiak a jelenlegi kedvenceim:





  • The Body Shop Honeymania Lip Balm: nem gondoltam volna, hogy eljön majd az a nap, amikor búcsút fogok mondani az örök kedvenc tégelyes Carmex-emnek, de eljött. Elfogyott és rákényszerítettem magam, hogy most akkor el fogom használni a TBS-t, mert nem azért vettem, hogy a polcon üljön. És jött a legfurább dolog... konkrétan a Carmex után olyan volt a szám, mint valami drogfüggő az elvonón, borzalmas állapotban volt, aztán egyszer csak nem kellett neki a Carmex és most már tökéletesen boldog a Honeymania ajakápolóval. Azt hiszem maradok most egy darabig ennél a darabnál, mert nekem tökéletesen bevált szerencsére. Egyébként őt csak éjszakára szoktam használni, valamiért ez a rutinom évek óta, hogy ha tégelyes, azt este lefekvés előtt kenem fel :).

  • Maybelline Baby Lips - Pink Punch: nem rajongok a stiftes ajakápolókért, sokkal jobban szeretem a tubusos és tégelyes verziókat, mert szerintem ők a textúrájuknál fogva is jobban ápolnak. Azonban a Baby Lips egy hihetetlenül kellemes csalódás és már a másodikat fogyasztom belőle. A barackos árnyalat után viszont most egy pinket vettem és imádom! Csodás a színe az ajkakon, igazi cukorfalat barbi rózsaszín és olyan mosolygós lesz tőle az ember arca. Nagyon jól hidratál, nem kell 10 percenként újrakenni, csak az az egy bajom van vele, hogy nem tettek bele fényvédőt. Ja, meg hogy nem lehet otthon kapni... Tökéletes a táskába, mert színt is ad és ápol is.



  • Palmer's Cocoa Butter Formula Lip Butter: őt csak hirtelen felindulásból vettem, mert nagyon szeretem a Palmer's termékeit, gondoltam ez sem lehet akkor olyan rossz. Szerencsére nem az, de nem is lett a kedvencem. Sajnos a tubusból nem lehet közvetlenül az ajkakra felvinni, sokkal jobb ujjal eldolgozni, ami nyilván röhejes, hiszen gondolom azért tették tubusba, hogy könnyen lehessen használni... Na de mindegy, ettől függetlenül jól hidratál és fincsi mentás csoki illata van. Őt hétvégén szoktam használni, amikor itthon vagyok, ne kérdezzétek miért, így alakult :).

Lush Santa's LipScrub, Palmer's Lip Butter & Maybelline Baby Lip

  • Lush Santa's Lip Scrub: akárcsak az arcomat, az ajkaimat is leradírozom hetente legalább egyszer. Tudom, hogy erre nagyon sok házi módszer is létezik, a finom sörtéjű fogkefén át (nekem nem vált be), a méz-cukor keverékéig (nem pazaroljuk ilyesmire a finom mézet XD), de én nagyon megszerettem már régebben a Lush Lip Scrub-ot és hűen kitartok mellette. Eddig a Bubble Gum-ot használtam, de az idei karácsonyi kollekció részeként lehet kapni egy új fajtát is, ami piros, kis szívecskék vannak benne s kólás illatú és ízesítésű. Enyhén szólva is imádom a kólát minden formában (nyugi nem vagyok ám kólafüggő, hetente egyszer iszok, vagy még annyit sem), szóval most emellett döntöttem. Aki teheti próbálja ki, mert isteni jó és bár nem éppen olcsó (2350 Ft), de nagyon sokáig elég.


6 megjegyzés:

  1. Ezt a Lush-os radírt lehet már itthon kapni? két hete kérdeztem az üzletben és közölték, hogy még a kanyarban sincs és nem is tudják mikor lesz...

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia! A Maybelline Baby lips-et hol vetted? Mennyibe került?
    Előre is köszönöm a válaszod!

    VálaszTörlés
  4. @M: én az otthoni webshopból tudom a pontos árát, onnan már lehet rendelni, szóval biztosan kell lennie az üzletekben is :)

    @Tayloor: én angliában vettem, talán 3 fontért :)

    VálaszTörlés
  5. Én egy ideje már az AVON méhviaszos tubusos ajakápolóját járatom, és nagyon szeretem (kivéve nyáron, mert akkor cseppfolyóssá olvad). A tégelyes Carmex-et egyszerűen nem bírom elviselni, a bemutatókon szokták rám tenni a sminkesek, de leégeti a fél fejem, borzalmas... :D

    VálaszTörlés
  6. M, én kedden voltam a Lushban, és már megérkeztek a karácsonyi cuccok. Én kifejezetten a Santáért mentem be... egy álom. És azok a szívecskék... :).

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.