Öszi sminktrendek

Ha sminkekről és ruhákról van szó nekem az őszi szezon az egyértelmű kedvencem! Nincsen még túl hideg a nagykabáthoz, pufikesztyűhöz, mindent eltakaró sálhoz és már a sminket leolvasztó, undi fürdőruhás meleget sem kell elviselni. Ráadásul ugyan a tavasz hiába lenne hasonlóan kellemes, olyankor senki nem veszi elő a merész színeket, mindenki pasztellben nyomul, meg virágokban... Bezzeg ősszel! Dráma, dráma, dráma, sötét színek és füstös sminkek minden mennyiségben. Az idei ősz főszereplője egyértelműen a sötét matt/szatén rúzs lett, elsősorban a bordós árnyalatok, de a lila is kezd egyre inkább teret hódítani. Most ráadásul kivételesen nem csupasz, csak spirálozott szemekkel párosították jó sok kampányképen, hanem ellentmondva a legbutább sminkes 'szabálynak' (hangsúlyos ajkak és hangsúlyos szemek egyszerre tilosak, hát ki a fene találta már ezt ki....) lágy füstös színekkel kombinálták a merészebb rúzsokat. A legmenőbb árnyalatok az enyhén ezüstös szürke, a taupe, a lila, valamint a kicsit bordósabb, bronzosabb barnák. És nem kell feltétlenül mattban gondolkdni, mehet nyugodtan a metálfény és csillogás is. A másik őszi trend egyértelműen a nagyon füstös szemek, ezek már viszont visszafogottabb ajkakkal párosítva.

Nekem ez az egyik kedvenc kampányképen a mostani szezonból (Chanel). Erősebb ajkak, éppenhogy füstös szem.


Hiába gondolják sokan, hogy de hát jajj, ez így durva, úgy durva, így nem tudom megcsinálni, úgy nem tudom megcsinálni, szerintem igenis simán hordható hétköznapokon is (igen, az irodákba is..., sőt iskolába is) és ettől egyszerűbben elkészíthető sminktrendet is régen láttam már. Hiszen, ha jobban belegondolunk ennyi ez egész: max két szín a szemre, egy szürke mondjuk, meg egy highlight árnyalat, plusz spirál és egy sötétebb rúzs az ajkakra. És kész! 10 perc alapozással együtt és igenis vegyünk erőt magunkon, ne legyünk lusták, ennyit megérdemlünk! Ha viszont egy kicsit félünk drámaibb ajkaktól, akkor a rúzst kiválthatjuk egy krémesebb, fényesebb textúrájúra, vagy akár egy színezett ajakápolóra.

A másik trend (NARS): durván füstös szem szürkével és barackos nude ajkakkal.
A Sephora lila csodája. Mondjuk így azért elég durva, de a finom verzió simán elmegy a hétköznapokra.

A tuti befutó nálam: Sephora Crimson Velvet trend.

És hogy még jobban megkönnyítsem a dolgotokat, össze is gyűjtöttem jó pár terméket, amik segítségével elkészíthetitek ti is a kis őszi sminketeket. Igyekeztem otthon és könnyen (értsd üzletben, nem neten) beszerezhető dolgokat keresni, amiket én is bátran használnék és természetesen különböző árkategóriákra szedtem őket, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájának megfelelőt!
 

Drámai és nude ajkak - pénztárcakímélés kategória

Nem vagyok teljesen biztos az árakban, de úgy döntöttem, hogy az alábbi termékek max 1600 Ft-ba kerülnek (lehet, hogy a Rimmel kicsivel drágább). Vannak bordós, pirosas, lilás rúzsok, ajakápolók és tintek valamint nude árnyalatok is. (1. Rimmel Lasting Finish by Kate Moss - 04, 2. Catrice Ultimate Colour - Step Red Up, 3. CatriceLiquid Liptint - Are You Red-y?, 4. Essence Kiss Care Love Lipbalm - Fruit Crush, 5. Essence Lipstick - Sparkling Miracle, 6. Essence Lipstick - Rockin' Red, 7. Essence Lipstick - More To Love, 8. Catrice Ultimate Colour - Tell Me a Berry-tail, 9. Catrice Ultimate Colour - Maroon 020, 10. Essence Lipstick - In The Nude)




Drámai és nude ajkak - ezt még megengedhetem magamnak néhanapján kategória

Itt már 2000 Ft feletti árakban gondolkodtam, de csak max 5000 Ft-ig. (1. Maybelline Color Sensational Lipcolor - Plum Perfect, 2. Max Factor Colour Elixir Lipstick - Burnt Caramel, 3. IsaDora Perfect Matt Lipstick - Bare Bohemian, 4. The Body Shop Colourglide Lip Color - Sunset Peach, 5. Max Factor Colour Elixir Lipstick - Mulberry, 6. IsaDora Perfect Matt Lipstick - Femme Fatale, 7. Maybelline Superstay 14h Lipstick - Beige Forgood, 8. IsaDora Moisture Perfect Lipstick - Frosty Wine)



Drámai és nude ajkak - lesz még idén karácsony kategória

A határ a csillagos ég, lehet elkezdeni írni a levelet a Mikulásnak/Jézuskának :D. (Holnap jön!)


Füstös szemek - pénztárcakímélés kategória

Maximum 1500 Ft-ban gondolkodtam és mindenféle textúrában. (1. Catrice Absolute Eye Colour Mono - Plump Up The Jam, 2. Essence Stay All Day Long Lasting Eyeshadow - The Magic Must Go On, 3. Essence Quattro Eyeshadow - Over The Taupe, 4. Essence Mono Eyeshadow - Greyhound, 5. Catrice Absolute Eye Colour Mono - C'mon Chameleon!, 6. Essence Mono Eyeshadow - Shrimp Me Up, 7. Rimmel Glam' Eyes Quad - Dark Signature, 8. Catrice Intenif'Eye Wet&Dry Shadow - Lunch At Tiffany's, 9. Essence Mono Eyeshadow - Capucchino Please!, 10. Essence Mono Eyeshadow - Get Ready, 11. Essence Mono Eyeshadow - Hyped Up)



Füstös szemek - ezt még megengedhetem magamnak néhanapján kategória

Maximum 5000 Ft-ig mertem elmenni. (1. Maybelline Color Plush Silk Eyeshadow - Smokey Night, 2. Maybelline Color Tattoo 24h Cream Gel Shadow - Pomengranate Plum, 3. The Body Shop Shimmer Cubes Palette - 23, 4. MAC Eye Shadow - Plum  Dressing, 5. MAC Eye Shadow - Knight Divine, 6. MAC Paint Pot - Blackground, 7. ArtDeco Matt Eyeshadow - No30.582, 8. ArtDeco Pearly Eyeshadow - No30.89, 9. ArtDeco Matt Eyeshadow - No30.517, 10. Maybelline Color Tattoo 24h Cream Gel Shadow - Tough As Taupe)



Füstös szemek - lesz még idén karácsony kategória

Szintén a csillagos ég a határ :D. (Holnap jön!)

10 megjegyzés:

  1. Juj nagyon tetszik! Nekem is az első kép jön be a legjobban, kell olyan rúzs. :) Pedig én nem szeretem az erősebb rúzsokat, de egy ilyen talán még belefér. :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon szívesen!

    VálaszTörlés
  3. Na hát az erős rúzsok nekem tuti kimaradnak, valahogy olyan furán nézek ki velük. Mint aki a disznóvágáson megitta a disznó vérét. Az őszt nem szeretem, nyálkás ázott öregszag, hamar sötét. Pfuj.:) de a drámai színek jöhetnek, jeeee.:))))

    VálaszTörlés
  4. ne már az ősz olyan szép :D persze ha esik akkor annyira nem, ez tény. De egy napsütéses őszi nap a sárga meg piros levelű fák között, az jó :D

    VálaszTörlés
  5. *-* A Sephorás modell tök úgy néz ki mint én. Wow... hogy lehetne a smink szem-részet megcsinálni? Nem piros, nem barna, nem bronz... alapból jó a színérzékem, de sminkeknél lefagyok :D Help! :D

    VálaszTörlés
  6. gránátalma és fotóbolt szín :D kicsit hidegebb cseresznyés piros

    VálaszTörlés
  7. az a csaj tök széparcú szerintem. Akkor te is ilyen szép vagy?:)

    VálaszTörlés
  8. huh, a drogériás rúzsok... listát írok, és valamikor lecsekkolom őket, kellenek ezek a sötét színek <3

    VálaszTörlés
  9. próbálkozz a gyengébb fedésűekkel, azok is olyan szépen megszínezik az ajkakat és mégis természetes hatású marad

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.