Bare Minerals Ready Foundation - teszt / review

A kedvenc MAC alapozóm forgalomból való kivonása mélységesen mély űrt hagyott a szívemben, amit azóta sem sikerült 100%-ig betölteni sajnos. Próbálkoztam rettentően semmire nem jó nyugati BB krémekkel, krémes alapozóval, az Urban Decay folyékony csodájával (én nagyon szeretem, de a bőröm más véleményen van néha), de valahogy egyik sem volt az igazi. Lehet, hogy majd most?
 
After the MAC discountinued my favourite mineral foundation, I just can't fill the deep deep hole in my heart... I tried a lot of crappy BB creams, tinted moisturizers, creamy foundations, the really amazing Urban Decay Naked foundation too (love it, but my skin think something else...), but they are just not the One that I'm loiking for.


Még tavaly kaptam egy Sephora csomagban Bare Minerals por állagú ásványi alapozót, de egyszerűen a hideg rázott a kiöntöm a kupakba, felveszem az ecsettel, felpakolom arcomra művelettől és el is rejtettem gyorsan a fiókom mélyére alaposabb tanulmányozás és tesztelgetés nélkül. Pedig egyébként nem lett volna rossz, hiszen ásványi is, por is, fényvédős is, pont az ilyet szeretem. Aztán a legnagyobb meglepetésemre kiadták kompakt verzióban is szeptember elején. Na több se kellett nekem, irány a Sephora, próbáljuk ki :D. 




A csomagolás egyszerű, kicsit sem elegáns pedig annak látszik, de sajnos a gumis műanyag megoldás egy pöppet vonz minden mocskot és ujjlenyomatot (én még mindig a dobozában tartom, hogy ne nézzen ki trehányul). De egyébként meg jó megfogni, stramm, biztonságos, simán táskába dobós. Belül van tükör, viszont a BM nem hülye, az ecsetet külön kell megvenni. Még szerencse, hogy volt már itthon egy pont olyanon, amit mellé ajánlanak. Szerintem mással nem is érdemes megpróbálni felvinni az arcra, csak egy ilyen speciális lapos kerekfejű ecsettel, mert ez vesz fel pont annyit amennyi kell. A kompaktban egyébként 14 gramm púder van, nekem anno a MAC 8 grammos ásványi alapozója közel egy évig volt elég, gondolom ez is kitart akkor egy darabig :D.

The packaging is simple and it could be elegant too, but this rubberized plastic collects all the dirt and fingerprints, it can be really annoying. But I like to hold it, it's nice and strong, you can put it into your bag. It has a mirror inside, but you have to buy the brush separately (obviously the BM is not stupid XD). You will need a special flat top round brush to apply it, but of course it doesn't have to be the Bare Minerals expensive one. I have a Sonia Kashuk, it's perfect for this foundation. The compact is 14 gramms, I think this ammount will be enough for at least 6-8 months.





A használata pofon egyszerű szerencsére és semmi maszatolással nem jár. Felveszünk egy kevés púdert az ecsettel és körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk a bőrön. Ennyi meg egy bambi, egy perc alatt készen is vagyunk így az alapozással. Ha valahol esetleg soknak érezzük, akkor ott tovább körözünk és még jobban eloszlatjuk. Szinte alig poroz, ha esetleg mégis, akkor a felesleges port óvatosan fel lehet venni az ecsettel a kompaktból. Szinte meglepő egyébként, hogy milyen szépen és egyenletesen el lehet oszlatni.

The usage it's really simple and there is no mess at all, not like with the original Bare Minerals foundation... Just grab the brush, tap it into the powder and apply it with circular motions. There is no fallout, thank God.




Na és akkor most jöjjön a lényeg, hogy mit is tud és hogyan is néz ki, ha már egyszer fent van. Kezdjük a nagyon jóval, hogy van benne SPF20, ami már egy szép szám, az átlag 15-höz képest. Így télen nem kell mellé plusz fényvédő, de nyáron, ha sokat vagyunk kint, akkor nem árt alá. A fedése teljesen jó, én nem keresek ettől erősebbet. Alapjáraton inkább alacsony/közepes határon mozog, de lehet elméletileg építeni, én viszont ezt inkább nem javasolnám. A finise természetes, nem mondanám kifejezetten mattnak, inkább olyan selyemfényű matt, szóval olyan természetesen ragyogóan matt :D. És legnagyobb meglepetésemre elég tartós is (az ásványi alapozók gyenge pontja a tartósság szokott lenni, szeretnek hamar lekopni), nekem jóval tovább bírta, mint a MAC vagy az Urban Decay, de persze 10-11 óra után már ez is kezd megkopni. Na, eddig szép és jó, de semmi sem lehet tökéletes sajnos... A Bare Minerals Ready alapozójának is van egy hibája: hajlamos néha túl púderesnek hatni az arcon. Ezért is mondtam, hogy én nem javasolnám az építgetést, jobb minél kevesebbet felvinni inkább. Úgy vettem észre, hogy inkább a szárazabb bőrfelületeken hajlamos furán kinézi, pedig elméletileg a valami tengeribigyós hínáros formulának köszönhetően hidratálnia kéne, de ilyesmit nem nagyon csinál. Persze nem feltűnő, csak közelről vizsgálgatva meg egy idő után lesz ilyen, de én totál üldözési mániákus vagyok, engem néha már maga a tudat is zavar, hogy esetleg ilyen furán levakoltan nézek ki.

The Bare Minerals Ready foundation contains SPF20, which is amazing, at winter you don't need additional sun protection, but at summer I recommend to use an SPF moisturizer under it. The coverage is between light and medium, and it's buildable a little bit. The finish is natural matte, it looks radiant and silky on the skin, not that really truly matte, but it's really beautiful. The wearing time is amazing, it's more than an average mineral foundation wearing time. I think it's started to fading after 10-11 hours. The only problem with this foundation, that it can look a bit cakey. It suppose to contain a special hydrating complex and it's a new formula, but I don't think that is working, because on the drier areas it can look weird after a few hours, but only if you look closely, but it can be bothering (a least for me). 




Unikornismérő: ismét kiderült, hogy semmi sem tökéletes... De azért már közel járunk. Könnyű használni, fényvédős, ásványi, nem bántja a bőrömet és ahhoz képest az ára sem volt vészes: $29, ez kb 6300 Ft. Ha nem találok jobbat, akkor belőle raktározok be otthonra :D. Négy unikornis jár neki.

Unicorn-meter: nothing is perfect, but this foundation is close to it. It has SPF, easy to use, perfect for sensitive skins and it's not that pricey: $29. It deserves four unicorns.


10 megjegyzés:

  1. Szia Lolly! Engem érdekelne az a poralapozó minta. Pont ilyesmit szeretnék kipróbálni, ha meg tudnánk egyezni, az szuper lenne!

    VálaszTörlés
  2. ha otthon lennék eljuttatnám neked, de innen a messzeségből ez elég nehéz. Megyek haza márciusban, ha vársz rá, akkor a tiéd!

    VálaszTörlés
  3. hipp-hopp eljön az a március. :) köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  4. Nekem ez a pressed púder nincs meg, de a loose változata igen. Meg a Laura Mercier és a MAC msf is. Az ásványi púderek szeretnek porosnak kinézni, de az a lényeg, hogy minél tovább dolgozod bele a bőrbe, annál inkább természetesnek hat. Talán próbáld meg úgy. A száraz foltokon pedig szerintem pont az ecsettel való körözés ront, mert felhergeli azokat a hámsejteket, ehhez jön még a por állag, úgyhogy persze, hogy zavaró a végeredmény. A MAC msf is ugyanígy viselkedik, a LM is. Viszont próbáld ki BB krémen mint finishing powdert. Ezen kívül még lefújhatod az arcod egy kis fix+-szal vagy más finishing mist-tel. Ha egy duo fiber brush-ra szórod a fix+-t és gyengéden ütögeted vele a száraz foltot, segíteni fog. :) sok sikert.

    VálaszTörlés
  5. Hű, már rég ki szeretnék próbálni egy mineral alapozót, és ez tutira kedvcsináló!:)
    Te milyen bőrre ajánlanád? Az én bőröm tág pórusú, de normál, télen kicsit szárazabb. Szóval kicsit tartok tőle, hogy hozzám nem passzolna. Mit gondolsz?
    Még egy kérdés: milyen árnyalatokban kapható?
    Előre is köszi:)

    VálaszTörlés
  6. Allergiás vagyok a fix+-ra :( rendesen beledolgozom a bőrömbe mindig és most eddig csak ennél fordult elő hogy területenként kicsit púderesnek hat, de szerintem azért mert erősebb a fedése mint egy sima ásványi alapozónak

    VálaszTörlés
  7. Én csak normál és kevert bőrre, mert a száraz bőr kinézetén csak rontana (vagy durva hidratálás kell alá), a nagyon zsíros bőr meg átfénylene szerintem. Nekem az orrom mellett kicsit tágabbak a pórusaim de nem teszi őket látványosabbá. Az árnyalatok pedig nagyon furák, erre külön nem is tértem ki mert nagyon hosszú lett volna a poszt, ugyanis tökre gázul oldották meg, mert elég sok a túl sárgás belőle... nekem MAC-ben NC15ös a színem, hideg alaptónus és jó fehér, de itt a meg egy medium árnyalat kellett, mert a világosabbak sárgák voltak. Ezt sajnos csak élőben lehet eldönteni, hogy melyik lesz a jó, én is ott szerencsétlenkedtem vele a boltban :(

    VálaszTörlés
  8. Szia Lolly!
    Áll még az ajánlatod?

    VálaszTörlés
  9. dobj rám egy mailt :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.