A nagy The Body Shop 'élménybeszámoló'

Nem akartam tesztet írni a címben, mert egy test vagy arcápolási termékről nehéz tesztet írni szerintem, ugyanis ez már nagyon a kinek mit szeret és bír el a bőre kategória. Szóval csak beszámolok a Body Shop-os tapasztalataimról. Emlékszem még a régi szép időkre, amikor a hideg hóeséses decemberi napokon elmentünk Bécsbe, hogy kicsit adventozzunk, meg sokat vásároljunk és olyankor soha nem hagytuk kia TBS-ot sem. Akkor még nem engedhettem meg magamnak ennyi mindent mint most, de a body buttereket és a lip buttereket nem hagyhattam ki soha. Szerencsére most már kis hazánkban is lehet kapni őket, ráadásul két helyen is (Aréna, Allee). És akkor most jön az akció helye: ezen a hétvégén, ha elmész a Body Shop egyik otthoni üzletébe és viszel magaddal valakit (anyuka, barinő, nagymami, szomszéd néni, kolléganő stb) és 8000 Ft felett vásárolsz, akkor egy ajándék szépítőolajat kaptok ajándékba. (Megéri, mert az olaj kb 4000 Ft lenne amúgy.) Na, de nézzük, hogy én eddig miket próbálgattam és mik a tapasztalataim.




Testradír, testvaj, tusoló

Azt hiszem radírok közül eddig hármat próbáltam: brazil nut, cocnut és most shea van itthon. Vicces, de szerintem sokan úgy gondolják, hogy a radírok mind ugyanolyanok, csak az illatuk más meg a csomagolásuk. De ez nem így van, valójában különböznek egymástól, ugyanis bőrtípushoz vannak igazítva. A brazil diós száraz bőrre volt finomabb szemcsékkel, a kókuszos erősebb szemcsés volt normál bőrre, míg a sheás nagyon száraz bőrre van. A dolgukat tökéletesen végzik és természetesen a száraz bőrre valók nagyon kellemesen hidratálnak is. Konkrétan a sheás egy olajos réteget képez a bőrömön, így testápoló sem kell utána, finom pihe puha lesz a bőröm tőle. Az illata mindegyiknek isteni finom, én bevallom ez alapján szoktam váltogatni őket. Legközelebb olívásat fogok próbálni szerintem :D. Csak ajánlani tudom őket, tényleg nagyon szuperek.




A body butterek már szépen kult-termék státuszba emelkedtek szerintem, mondjuk nem is csoda. Belőlük is már túl vagyok egy jó páron, legjobban a karácsonyi limitáltakat szeretem, mert azoknak a legjobb az illatuk (bár én karácsonyi illat megszállott vagyok). A testvajak közül is megtalálunk minden bőrtípusnak megfelelőt, még érzékeny bőrre való is van (aloés). Én a karácsonyiak mellett töredelmesen bevallom, hogy csak a shea vajasat próbáltam, mert imádom az illatát, megnyugtat és imádok úgy lefeküdni alukálni, hogy ez az illat van rajtam. Ő nagyon száraz bőrre való egyébként és noha nekem nincsen durván száraz bőröm, de nagyon gyorsan felszívódik (csak el kell találni a megfelelő mennyiséget, a kevesebb jóval több) és természetesen finom puha leszek utána :D. Sajnos most nincsen belőle itthon, nem is értem miért nem rendeltem egyet, de majd legközelebb. Ha mást nem is, de ezt mindenképpen próbálja ki mindenki, vannak pici 50ml tégelyek is.



Tusfürdőt még csak egyszer próbáltam a márkától, mert akcióban volt (vaj+radír+tusfürdő 20 dollárért, hát majd hülye leszek XD). Semmi extra. Én már kb 1000 féle fajta tusolót használtam és nekem mindegyik teljesen ugyanolyan volt, egyiktől sem lett sem szárazabb, sem hidratáltabb a bőröm, csak tisztább. Persze isteni finom illatuk van (naná hogy shea vajasat próbáltam), ha valaki ez alapján válogat, akkor érdemes kipróbálni. 


Arcápolás

Mikor kijöttem Amerikába rögtön azzal kellett kezdenem, hogy arckrémet, lemosót, tonikot venni, mert nem hoztam otthonról semmi ilyesmit minek, kint olcsóbb alapon. Fogalmam sincsen, hogy miért pont a Body Shop aloés termékcsaládjánál kötöttem ki, biztosan a sors volt. Ja, de tudom, ebben nem volt illatanyag :D. Megvettem a kis utazós szettet (nappali, éjszakai krém, arctej, arctonik) és azóta is őket használom (na jó volt szünet, mert szeretek kísérletezgetni, igazán leszokhatnék már amúgy róla, mert ha egyszer valami beválik...). Szuperül érzékeny és idióta bőröm van, mindenre kipattog meg beallergizál, mostanában meg még a pattanások sem kímélnek és szeret néha ki is pirosodni. Na az aloe család pontosan ilyen bőrre való. Nem irritál, a krém hipergyorsan felszívódik, de mégis érzem, hogy őrületesen hidratál és megnyugtatja a bőrömet, az arctej leviszi a legdurvább sminket is, a tonik az csak simán tonik, de jó nagyon, a szemkörnyékápoló pedig egy nap alatt rendbe szedte a nagyon durván kipirosodott bőrömet. Megállok a kísérletezéssel és maradok velük. Ráadásul az áruk sem olyan vészes szerencsére (3690 Ft a nappali krém és azt hittem itt olcsóbb, de majdnem pontosan ugyanennyi, vicces). Szóval ha valakinek extrán érzékeny és kezelhetetlen a bőre, akkor ne keresgéljen tovább, kérjen mintát, próbálja ki és szerelmes lesz. 






Szépítőolaj

Még nagyon friss a kapcsolatunk, de azért az eddigi tapasztalataimat megosztom. Elméletileg arcra is lehet használni a hajon és testen kívül, én ezt meg sem próbálom, mert van benne illatanyag sajnos. Viszont testre és hajra kipróbáltam már :D. A hajamat konkrétan azóta is szagolgatom, nagyon durván benne maradt az illata (shea, mi más), tetszik, hogy minden mozdulatnál, ahogy meglibben a hajam megcsap. Rövidtávon szép puha és fényes egyelőre a hajam tőle, nem nehezítette el, nem maradt olajos érzetű, hosszútávon meg fogalmam sincsen mire számítsak. De ez így most nagyon bejön. Testolajnak is hasonlóan jó, kevés kell belőle, nagyon gyorsan beszívódik, de itt már nem marad meg az illata sajnos. Most egy elég gáz testápolót használok, ez az olaj komoly felüdülés volt utána, hidratáltabb lett a bőröm szerencsére. A kiszerelése egyébként meglepően pici, 100 ml-es és olyan kicsinek tűnik. Kíváncsi vagyok meddig lesz elég úgy, hogy a hajamra minden mosás után, a bőrömre meg minden nap ezt kenem. Nem rossz így ennyi idő után, de lehet, hogy ha nem lett volna durván akciós, akkor nem vettem volna meg magamtól.




Ajakápolók

Nagyszerűen rá lehet szokni a lip butterek-re. Persze a shea vajas a legjobb :D. Abból elég sokat sikerült egy időben megennem, mert annyira finom volt, hogy lenyalogattam konkrétan. Jól ápolnak, de nem jobbak, mint a Carmex. A born lippy ajakápolót is próbáltam már, az egy karácsonyi csillogós limitált dolog volt és szájfényként használtam, mert nekem nem jött be a hidratáló képessége annyira. A mostani rendelésemmel pedig egy golyós ajakápolót kaptam kézhez, kókuszosat (sheás nem volt, még ilyet...), ami nagyon fura. Szépen fényes, nem tolakodóan, de erősebben, mint egy normál ajakápoló. Nagyon durván kiegyenlíti az ajkak felszínét és bársonyossá is teszi, de én mégis úgy érzem, hogy ki van tőle száradva a szám. Furi. És azt hiszem ki is pirosodtam tőle, legalábbis ma durván pirosak lettek az ajkaim tőle. Na majd még tovább kísérletezek :D. Van egyébként aloés ajakbalzsam is, lehet azzal kellett volna próbálkoznom... A lip buttert próbáljátok ki, a többi semmi extra, nem hiszem, hogy megéri megvenni őket, hacsak nem karácsonyi limitált kiadások :D.





Samponok, balzsamok

Csak a rainforest családot sikerült eddig kipróbálnom, ami durván el is vettem a kedvem a többi Body Shop sampontól és balzsamtól. Szilikonmentes, meg minden mentes, de nekem olyan rossz volt, hogy konkrétan sírtam hajmosás után, mert egy száraz szénakazal lett még vizesen is a fejem tetején. Vicces, hogy most is szilikonmentes samponom van, legalábbis nem találtam az összetevők között, de nincsen külön feltüntetve és ezzel nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Érdekes... Személy szerint a közelébe sem megyek még egyszer ennek a samponnak. Viszont a hajpakolásoktól nem zárkózok el, ha elfogy a mostani organikus csodám, akkor lehet, hogy ebben a nagy Body Shop szerelemben kipróbálok egyet.



Kézápolás

A mandulás kézápoló vajat konkrétan rám tukmálta az eladó, ezért elhoztam, csak haggyámábékén. Nagyon vajas, durván ápol, a lábikóm is szerette, viszont tutira nem veszem meg még egyszer, mert annyi pénzt viszont nem ér meg. Nem értem, hogy egy picike kézkrém meg lébápoló, hogy a frászba kerülhet majdnem ugyanannyiba, mint a hatalmas tégely testvaj. Köszönöm, de nem, sokkal olcsóbbért ugyanilyet kapok a drogériákban (Carmex Healing Ointment te isteni és csodás, életem vagyis lábikóm megmentője). Ha késztetést éreztek a nagyon drága kézápolók megvételére, akkor hajrá, de egyébként én nem javaslom (az ára miatt).



Smink

Haha, még nem próbáltam XD. De basszus, ha továbbra is ilyen durva akciókkal bombáznak, mint most is, akkor ki lesznek próbálva. Egyszer amúgy kaptam bb krém mintát, de nem mertem felkenni az arcomra, nem tetszett az illata.

20 megjegyzés:

  1. én hétfőn bádi soppoltam, mert 1+1-es akcióban volt 4-féle testvaj és ezt nem lehetett kihagyni. meg akkor már vettem banános balzsamot, mert abból csak mintám volt és annyi nem mérvadó a hajamra, illetve a szokásos alumínium mentes dezodorom is. tettek a zacsiba két kis aloés nappali arckrém mintát, és mivel szerdán el jöttünk "nyaralni", így gyorsan be is dobtam őket a nesszeszerbe. ma bontottam fel az egyiket, kellemes kis semleges krémnek érzem, nem fénylettem tőle, a bőröm könnyen beszívta, szóval nekem is tetszetős, gondoltam rá, h kérek még egyszer mintát belőle és lehet, h az elfogyó sephorás arckence után veszek egyet. (bár a nem érzékeny bőrömmel azért sokkal egyszerűbb egyszerűbb ideális krémeket találnom)

    VálaszTörlés
  2. na tudom mit felejtettem el venni... dezodort XD na legközelebb jön az is!

    VálaszTörlés
  3. Tátott szájjal olvastam, meg néztem a képeket, annyira imádom az ilyen testápolási extra dolgokat. :D Azt hiszem ezekért oda lennék meg vissza én is... :) Nekem DM-es Alverde testvajam van, az is nagyon jó, finom cukrozott diókrém illatú (pedig utálom a diót de ez jó), valami hasonlót keresnék a TBS-ban is. :) Egyszer ki fogom őket próbálni...

    Ja és mennyire jóó már ez a kis "zizi" a csomagok alján, tök jó hangulatot ad a képeknek, olyan karácsonyi, vagyén nem is tudom. :D Ja én is karácsonyi illat megszállott vagyok, van itthon mindenféle karácsony illatú cumóm. :)

    VálaszTörlés
  4. Én a Grapefruit termékcsaládot vásároltam fel. Imádom az illatát, annyira frissítő.
    A sminkcuccokat ajánlani tudom, főleg az ecseteket és a szemhéjpúdereket. Ezek rettenetesen jók.

    VálaszTörlés
  5. Nekem nagyon bejött a rainforest shine!! Sztem az egyik legjobb samponom szilikon meg parabén ide vagy oda! (amúgy még a sima kék dove volt jó)
    A testvajak viszont marha nagy csalódás, a ziaja kakaóvajas testápoló sztem 1000x különb, főleg száraz bőrre. Egyáltalán nem éri meg az árát, nem is vajas, nem elég sűrű, nem is hidratál. Illatra viszont finomak, egyértelműen ez az erőssége.
    Az olajat lehet, hogy egyszer kipróbálom, mert szimpatikus, de visszatart az ára. Basszus, hidegen sajtolt szűz kókuszolajat lehet kapni feleennyiért, szintén fair trade.

    VálaszTörlés
  6. Akkor most megyek és rendelek egy shea olajat magamnak...Amúgy shea és chokomania fan vagyok,de én nem boltban veszem a szajrét,hanem díííílerem van :))).Minden olcsóbb nála mint itthon az üzletekben.Ha valakit érdekel ide írjatok(pecsi.eszter29@freemail.hu)ez az e-mailom,és megadom a lány elérhetőségét.Most is várok egy csomigát tőle:shea és chokom. butterek,lip butterek(asszem egy a mániánk Lolly :) ),babana sampon,chokom.surb soap(ez valami isteni,szív alakú,dörzsis,hidratál)seaweed és teatree arcápolók,lemosók.Nekem mind bevált,és úgy vagyok vele,hogy ez jó,nem ezen fogok spórolni.Extra száraz a bőröm,és mind a shea,mind a chokomania jó rá,ezeket váltogatom.

    VálaszTörlés
  7. Upsz,banana akart lenni az a babana...Bocs.

    VálaszTörlés
  8. Ja tényleg, a banános kondicionáló is nagyon bejön tőlük!

    VálaszTörlés
  9. Szia Lolly!

    Nekem is annyira tetszik a shea vaj illata! Még csak a testpermeteknél illatoztam meg, a többi termékben is ugyanolyan? Ja és a kedves barátnőim eltántorítottak a permet megvásárlásától mert szerintük olyan PASIS!! What?? Szerintem egyáltalán nem, de nem mertem megvenni. Kéne egy kis megerősítés, hogy tényleg nincs pasi illata és nem fognak furcsán nézni rám az utcán ha megérzik? :D Köszii

    VálaszTörlés
  10. picit szokatlan 'fűszeresebb' a testpermetben és az olajban, de amúgy édes a radírban és testvajban :D szerintem nem pasis, csak nem megszokott, én nagyon szeretem pont emiatt, hogy nem az a mézesmázos gyümölcsös cukros borzadály

    VálaszTörlés
  11. így jöttek ilyen zizivel és egyből tudtam, hogy így kell őket lefotózni, mert nagyon klasszul néz ki! legalább környezetkímélő, nem műanyag. A kakaós meg a brazil diós és sheás mind olyasmi illatú lehet, mint az az alverde. Nem túl cukros édesek, de olyan kellemes melengető illatok

    VálaszTörlés
  12. a négyes szemhéjpúderen gondolkoztam, akkor az majd jön velem legközelebb :D

    VálaszTörlés
  13. nekem nem túl száraz a bőröm, mert elég régóta napi szinten ápolom és semmi baja nincsen, nekem pont elég a vaj, de halottam már mástól is, hogy nem eléggé hidratál, akkor ezek szerint lehet benne valami... én próbáltam már kókuszolajat testre és hajra, de az bevallom nekem nem volt jó, olyan volt mintha elkezdte volna kiszárítani a bőrömet, bár ez megint egyén kérdése nyilván :D

    VálaszTörlés
  14. juuuuuj enyje XD a choco-t még nem próbáltam, bele sem szagoltam basszus.... mekkora hülye vagyok már?

    VálaszTörlés
  15. na elhasználom a lovasat, akkor kipróbálom, az én hajamnak már ártani nem sokat lehet úgysem :D

    VálaszTörlés
  16. Nnna,a chocom-ról tudd,hogy veszedelem jó illattú-durván függő lettem tőle:)-a testvaj igazi tömény,xtra hidratáló,a radír még annál is xtrább,nem kell utána + hidratálás,a tusfürdőkrém is fincsi,de az nem hidratál annyira.A szappan szemcséi picit durvák,de az illata majd kárpótol.Jah,és nem szárít.Mondom,Eszterke mániás... :)

    VálaszTörlés
  17. XD megyek mindjárt megszagizom, nem is értem miért nem tettem meg eddig, pedig én imádom a csokit :D

    VálaszTörlés
  18. Rajta,rajta!!!!Majd te is mániás leszel!!!!

    VálaszTörlés
  19. shea vajas vagy coco mania-s cuccok ? :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.