Sminkleckék haladóknak II. rész - A műszempilla

Előre is elnézést ha maszatos valami, de az én mélyen ülő malackaszemeim nem éppen kompatibilisek a műszempillákkal (tincseset én nem is tudok magamnak felrakni sajna...). Vicces ez mert másnak bármikor felrakom egy perc alatt maszat nélkül.... na de ez van :D.

Nem mondunk neveket, mert az tiszteletlenség...Az előkészületek

Értelemszerűen szükségünk lesz egy pár műszempillára (bármilyen) és egy jó minőségű ragasztóra (ez ne legyen bármilyen, ez legyen Duo, mert tapasztalataim szerint ez a legjobb). Ezeken kívül segédeszköznek jól jöhet egy nagyítós tükör, egy kisolló, egy csipesz, egy fülpiszka és egy kozmetikai kendő (zsepi :D). 

Ők az alapkellékek.


Első lépés

Vegyük ki az egyik szempillát a tokból, majd nagyjából igazítsuk a szempillánk tövébe, hogy lássuk le kell-e vágni belőle valamennyit vagy sem. Ha nem akkor baromira szerencsések vagyunk, ha igen akkor vágjuk le a megfelelő mennyiséget, de ügyeljünk arra, hogy a vágással ne hagyjunk szúró kis részt. A képen jól látszik, hogy kell nagyjából elvágni.

Nekem ennyit kellett levágnom, a jobb végéről. Próbáltam nem hagyni szúrós részt. Annyira nem jött össze :D.
Második lépés

A ragasztózás. Ez sokféle módon történhet, én kétfélét szoktam alkalmazni. Vagy kiteszek egy kicsi mennyiségű ragasztót a kézfejemre, belemártom a fülpiszkát és szépen felkenem a szempilla csíkjára. Vagy közvetlenül a tubusból nyomok ki óvatosan a szempillára. Igazából mindegy, kinek mi a kényelmes, csak az a lényeg, hogy ne vigyünk fel túl sokat. Ha tincses műszempillát használunk, akkor viszont a kézre kinyomós, csipesszel szempillát megfogós és ragasztóba óvatosan belemártós technika a legjobb.

Szemléltetésképpen sok ragasztót használtam :D.


Harmadik lépés

Várjunk kb 1 percet, hogy a festék elkezdjen száradni, akár legyezgethetjük is egy kicsit a pillát. Most jön a legnehezebb része... Forduljunk a nagyítós vagy normál tükrünk felé és nézzünk lefelé a kiválasztott szemünkkel, majd fogjuk a pillát és óvatosan illesszük a lehető legközelebb a szempillatőhöz. Ellenőrizzük, hogy mindenhol odaragadt-e, majd óvatosan nyomkodjuk végig a műszempilla fekete csíkját, hogy biztosan a helyén maradjon. Kicsit tartsuk ott az ujjunkkal, majd fél perc után el is engedhetjük. A Duo ragasztó fehér színű, de pár perc alatt színtelenné szárad, nem kell tartani tehát a maszatoktól :D. Ismételjük meg ugyanezt a másik szemünkön is.

Így néz ki a teljes száradás előtt. A fekete maszat szempillaspirál :D.


Negyedik lépés

Sokan előre kispirálozzák ilyenkor a pilláikat (az eredetit :D), de igazából mindegy a dolog, ez csak rajtunk múlik. Akár előtte, akár utána, akár előtt és utána is lehet, ez csak amiatt kell, hogy összefésüljük az eredeti pilláinkat a művel. Ez főként azoknak fontos akiknek világos a pillájuk. Végül vegyünk egy fekete tust és a szemzugból indulva húzzunk egy vonalat a műszempilla fekete csíkjára úgy, hogy egy kicsit fölé is megyünk. Ezzel lesz igazán ütős a dolog és ezzel lehet sminket varázsolni egy műszempillából. Különösen fontos ez a lépés, ha mondjuk egy füstös sminkhez teszünk még külön műpillákat, hiszen így 'mossuk egybe' a sminkünkkel. 

Tusvonallal, natúr színekkel. Igen az egyikről leesett egy kő :D.


A műszempillát - ha a fent emlegetett ragasztót használjuk - nagyon könnyű eltávolítani, csak fogjuk meg az egyik végét és húzzuk le. A ragasztó maradéka vízzel lemosható a szemhéjról és a műszempilláról is, így újra tudjuk majd használni. 

A műszempilla felhelyezése mindössze gyakorlás kérdése, legyünk türelmesek, nem biztos, hogy elsőre tökéletesen sikerülni is fog. Aki még soha nem próbálkozott műszempilla felrakásával, lehetőleg ne egy buli előtt a kész sminkjén kezdjen el kísérletezni, mert katasztrófába tud torkollni a dolog (tapasztalat :D). Egy uncsi délutánon üljünk le a kis asztalkánkhoz és gyakoroljunk! A harmadik alkalom után már könnyen megy (tapasztalat :D)!

Sok szerencsét mindenkinek!!!

22 megjegyzés:

 1. Csini ez a strasszos pilla!
  Spirálozni én jobban szeretek a műszempilla előtt, mert az tartást ad a saját pilláknak, és sokkal könnyebb ráfektetni a műpillát, jobban megfogják - nekem! :) Csak meg kell várni, hogy jól megszáradjon a spirál :D

  VálaszTörlés
 2. én már mindenhogy próbáltam de igazából egyik sem jó :D nagyon nehezen tudom csak felrakni és besz*rás de nem is áll jól...

  VálaszTörlés
 3. Szia, hol lehet beszerezni ezt a ragasztót? Én próbálkoztam Artdeco-val, nagyon csípte a szemem :( Köszi, Ruby

  VálaszTörlés
 4. Én még mindig nem barátkoztam meg a DUO-val, alig várom, hogy elfogyjon. Majdnem mondhatom, hogy utálom. Nekem Stargazer a best.

  VálaszTörlés
 5. Malackaszemek behalok komolyan :) Tök fura mert én meg a tincseset rakom fel pikk pakk, a rendes soros meg sokszor kínszenvedés pedig olyan egyszerűnek tűnik :(

  VálaszTörlés
 6. pont tegnap nézegettem a műszempillákat, de nem vettem, emrt gondoltam úgyis béna leszek hozzá. De ez a lerás nagyon tetszik, rögtön kedvet is kaptam hozzá :D köszönöm szépen hasznos volt, mint mindig :)

  VálaszTörlés
 7. Sztem a "malackaszemeiden" nagyon szépen mutatnak a műpillák :)
  Örülök ennek a postank és annak is,hogy végre valaki megemlíti, hogyan kell eltávolítani!:)

  VálaszTörlés
 8. dehát mindenki tudja, hogy eva longoria melyik márka arca :))

  VálaszTörlés
 9. Ruby: sminkbolt.hu vagy mac üzletek, én az előbbiben vettem :D (pesten az opera mögött az ó utcában van)

  sunbeam: azt majd lecsekkolom, nem is hallottam még róla

  Bunny: úristen hát én azt nemtom felrakni :D

  Viktória: örülök akkor hogy hasznodra vált :D

  Barbye: mert csak csukott szemes fotót csináltam :DD

  spacegirl: ez itt a lényeg :DD

  VálaszTörlés
 10. Próbálj pici de szép dús pillákat, azok szerintem jól állnának! Vagy csak fél pillát, ami csak a szem külső felében van, mert amúgy is olyan szép macskaszemed van! ^^

  VálaszTörlés
 11. Nagy lelkesedésemben ki is próbáltam a műszempilláimat,amit próbaként vettem :D
  Másodszorra sikerült is,csak a ragasztót nem sikerült annyira szerencsésen utána leszednem róla és picit kajla lett szegény,nem biztos,hogy újra tudom használni :(
  Jó szempillalelőhelyek???

  VálaszTörlés
 12. ó utca (sminkbolt.hu) és ázsia center :D

  próbáld meleg vízzel lemosni őket

  VálaszTörlés
 13. a márka igazából majdnem mindegy, csak a nagyon drágák jobbak mint a párszáz meg ezer forintosak, de a nagyon drágák azok tényleg nagyon drágák (eredeti állatszőrből vannak és természetes színűek, ilyet használnak a celebek is :D)

  VálaszTörlés
 14. Lolly: Mi az hogy nagyon drága? tudsz márkát mondani? Én a tincseset tudom feltenni, Lisa Eldrige-nél láttam rá jó videot, az a nő egy zseni és jó humora is van. A sorosat nem tudom pont úgy csináltam ahogy nem kellett volna: Halloween buli előt full-elkészült sminkben. Majdnem sikítófrászt kaptam!

  VálaszTörlés
 15. nálunk nem nagyon lehet ilyesmit kapni max a 3d-s a hasonló, ezeknek az eredeti szőröknek, amiket a filmeknél meg a vörös szőnyegen használnak párja több ezer dollár :D nálunk talán a mac a legdrágább, kicsivel jobbak is mint a többi, de igazából nem éri meg annyira

  VálaszTörlés
 16. jajjaj. én rosszban vagyok a műszempillákkal sajnos :/
  egyszerűen az oké, h levágom, beragasztózom, sőt, még 'hajlítgatom' is, hogy íves legyen (ezt dorka videójából csentem) , és szebben feküdjön fel a szempilláimra, de egyszerűen nem fekszik rá... vagy ha nagy nehezen többé-kevésbé összejön a dolog, akkor is felemelkedik a két széle :/ pedig rendesen beragasztózom. nem tudom mi lehet a probléma. lehet, hogy az, h még nagyon kezdő vagyok. mindenesetre tetszik a post (YY)

  VálaszTörlés
 17. várj egy kicsit a ragasztózás után és ha felhelyezted a pillákat tartsd ott 1 percig behunyt szemmel, így szerintem ott marad :D

  VálaszTörlés
 18. Szia Lolly! nagyon joak a leckek!:) mikor lesz folytatva? Jenny

  VálaszTörlés
 19. Szia! a sminkleckéidnek van valahol folytatása?

  VálaszTörlés
 20. még nincsen, csak azok vannak amiket felraktam, de majd biztosan lesz még :D

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.