TESZT | Physicians Formula őszi újdonságok

Biztos nem én voltam az egyetlen, aki már akkor nagyon izgatottan várta a PF hazai újdonságait, amikor még csak a kifutó termékeket jelentették be. Tudom, hogy kissé megszállott vagyok (csak egy lelkes beauty blogger), de szinte minden egyes nap csekkoltam a márka Facebook és insta oldalát, hátha végre megszellőztetik, hogy mi várható a display-eken október közepétől. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy jön a Butter Eyeshadow paletta, a Healthy alapozó és púder, valamint a kis négyes Healthy szemhéjpúderek. Végül élőben sajnos csalódnom kellett… A várva várt alapozóból természetesen nincs elég világos szín, a Butter paletta a tesztere alapján elég gyengének tűnik, a kétvégű szempillaspirál oké, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri a több, mint 4000 Ft-ot, a folyékony highlighter/primer meh… Egyedül a kis négyes szemhéjpúderek tetszettek meg, bár ezekből nem volt kint teszter. Később pedig kiszúrtam a Brow Last szemöldökzselét, szerintem ez is új (vagy tévedek???), amit nagyon szimpinek találtam, szóval végül jött haza egy ilyen és egy The Healthy Eyeshadow (Smoky Plum). Lássuk, hogyan teljesítettek!



The Healthy Eyeshadow - Smoky Plum (3499 Ft)

Ebből a kis aranyos négyes szemhéjpúder palettából összesen három verzió került ki a dm-ekbe: Rose Nude (világos mályvás-rózsás színek), Clasic Nude (meleg tónusú nude válogatás) és Smoky Plum, ezt választottam én. Első blikkre szép és igényes a csomagolás, a kompakt ezüst és szürke, kis ablakkal, hogy látni lehessen a színeket. Sajnos a műanyag nagyon könnyű, vékony és gyenge minőségű, egyáltalán nem olyan, mint pl. a Butter Bronzer-é, vagy a Mineral Glow Pearls-é. A másik probléma, hogy a francnak kell bele egy abszolút használhatatlan applikátor? Felesleges pénzkidobás a cég részéről, plusz a kompakt is nagyobb így… Ettől függetlenül amúgy kis csini a csomagolás, csak jobban át kellett volna gondolni.




És sajnos az az igazság, hogy ez a belsejére is igaz… Elsőre nagyon meggyőzőnek tűntek a színek, tetszett, hogy van két matt és két fényes és amikor swatcholtam őket, akkor a pigmentáció és a formula sem volt rossz. Aztán elkezdtem vele sminkelni. A mattok eltűnnek satírozás közben, a zöldes arany fényes szín valamiért nagyon halovány, nincs benne intenzitás és az a mesésnek látszó csillámos sötétbordó egyenesen katasztrófa, semmi nem látszik belőle a szemhéjon, a csillám eltűnik, csak egy nem túl vonzó matt alapárnyalat marad. Az már csak hab a tortán, hogy porolnak is a púderek, nem kicsit. Na most az a helyzet, hogy egy tapasztalt és gyakorlott sminkes ebből is ki tud hozni valamit, sikerült nekem is elfogadható makeup-ot készíteni, de ez a paletta nem profiknak készült. Szerintem valaki, akinek csak egy gyors reggeli sminkre van ideje, vagy csak alkalmakra használná nem tudna mit kezdeni ezzel a kis palettával. Nem vagyok benne biztos, hogy ez mind a három verzióra igaz, de a Smoky Plum-ot nem javaslom senkinek…




ÉRTÉKELÉS:

TERMÉK à 2/5                                                PIGMENTÁCIÓ à 2/5
FORMULA à 2,5/5                                         TARTÓSSÁG à 3/5
HASZNÁLAT à 2/5                                        ÖSSZESEN à 2,3/5

webshop: lovebrands.hu



Brow Last Longwearing Brow Gel - Light Brown (3599 Ft)

Ez a tartós szemöldökzselé véletlenül akadt az utamba, szerintem ez is újdonság, de lehet, hogy még régebben került ki a PF display-ekre. Ennek szerencsére volt tesztere, engem ez győzött meg arról, hogy a kosaramban landoljon. A csomagolása szép, igényes és elég masszív is (egyelőre legalábbis annak tűnik, de még nem utaztam vele). A tubus egyik végén van egy jó minőségű szemöldökkefe, ami elengedhetetlen ehhez a termékhez, a design pedig úgy lett kialakítva, hogy lehessen látni a zselé színét. Itthon két árnyalatban kapható: Light Brown és Dark Brown.



Maga a termék nagyon érdekes, nem egy megszokott szemöldökzselé, ahhoz túl híg az állaga, inkább olyan, mint egy tus. Az ecset, amivel dolgozni kell merev és meglepően precíz, nekem konkrétan gyerekjáték vele megcsinálni a szemöldökömet. A pigmentáció pont megfelelő, nem túl erős, így nagyon szép természetes lesz a végeredmény. Lehet vele nagyon éles vonalakat is húzni, de akár ’satírozni’ is, tényleg meglepően jól teljesít. Viszont két dologra oda kell figyelni a használata során, az egyik, hogy az ecsetről húzzuk le a felesleges a tubus száján, a másik pedig, hogy a ’zselé’ felvitele után fésüljük át a szemöldököt, mert így lesz igazán szép a hatás. Száradás után már nem nagyon lehet igazítani (van időnk javítgatni azért, nyugi), ekkor teljesen lemattul és csak erős sminklemosóval fog lejönni a nap végén. Szuper tartós, ellenáll a víznek, a dörzsölésnek és a sminklemosókendőnek is. Mondanom sem kell, hogy már az első használat után a kedvencemmé vált, azóta nem is veszek elő más szemöldökformázót. Nagyon jó termék és megéri az árát :). (Az insta oldalaom - @lollymakeupandbeauty - láthattok sminket vele.)




ÉRTÉKELÉS:

TERMÉK à 4,5/5                                             PIGMENTÁCIÓ à 4,5/5
FORMULA à 4/5                                            TARTÓSSÁG à 5/5
HASZNÁLAT à 4/5                                        ÖSSZESEN à 4,4/5

webshop: lovebrands.hu


Két termék kipróbálása után egyelőre nem merek határozott véleményt formálni a Physicians Formula újdonságairól, hiszen az egyik – ne szépítsünk – borzalmas volt, a másik viszont zseniális. De van egy sanda gyanúm, hogy a márka gyenge pontja a szemhéjpúder. Van itthon nem kevés PF cuccom és mindegyik elég jól vagy kiemelkedően teljesített, kivéve ezt a kis palettát. Érdekes… Egyébként úgy gondolom, hogy egyre jobb és szélesebb a választék itthon, bár sajnos az alaptermékek színskálája még gyenge, de ez meg nem egyedi eset a drogériákban. Ráadásul november 1-től még több újdonsággal egészült ki a kínálat, hiszen már a lovebrands oldalon is elérhető a márka pár online exkluzív termékkel! 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.